Προς το περιεχόμενο

Compiler C++

kospan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.codeblocks.org/downloads/5

Αυτό εδώ το πακέτο είναι κατά την γνώμη μου το καλύτερο για να ξεκινήσεις. Περιλαμβάνει IDE καθώς και μεταγλωττιστή για C και C++ και είναι το ίδιο εύκολος στην χρήση όσο ο devc++. Θα κατεβάσεις το αρχείο "codeblocks-8.02mingw-setup.exe".

http://www.microsoft.com/express/vc/

Αυτός είναι ένας άλλος γνωστός μεταγλωττιστής, είναι διαθέσιμος για windows και mac έχω την εντύπωση. Οι compiler και debugger είναι κατά την γνώμη μου top σε ότι μπορείς να βρείς δωρεάν τουλάχιστον. Βέβαια έχει κάποιες παραξενιές οι οποίες σχετίζονται με την τεχνολογία net και την επιμονή της microsoft να την προωθήσει.

Αν ξεκινάς τώρα με τον προγραμματισμό καλύτερα να προτιμήσεις την πρώτη επιλογή. Υπάρχουν και άλλες επιλογές για μεταγλωττιστές αλλά βαριέμαι να τις αναφέρω. :P. ίσως ο directx :D:D:P

Δημοσ.

Καλύτερα ίσως να ήταν το codeblocks με τον mingw που πρότεινε και ο 3c0r1z. Μπορεί τα binaries του mingw να είναι πιο unoptimized σε σχέση με του VisualC++ compiler αλλά γράφεις κώδικα που σέβεται τα πρότυπα. Είχα προσπαθήσει να κάνω port ένα μεγάλο C++ project από VisualC++ σε GCC και μου βγήκαν τα μάτια, για το αντίστροφο όμως όχι. Και το codeblocks IDE είναι αρκετά καλό αλλά λίγο υποδεέστερο του Visual Studio.

Δημοσ.

Και εγω θα σου πρωτινα visual c++ express edition* αλλα... Να φτιαξεις ενα template project (ενα project με ενα αρχειο *.c). Σαν compiler και ide ειναι πολυ καλο.

Ειναι καλο αν δε μπλεξεις τις "φιλοσοφιες".:-)

Δημοσ.

Για C/C++ προγραμματισμό σε Windows μπορείς να δεις και την ελεύθερη έκδοση του C++ Builder, την Turbo C++ Explorer η οποία παρέχει μια εξαιρετικά ισχυρή βιβλιοθήκη οπτικού προγραμματισμού (VCL) για το native περιβάλλον των Windows.

Υ.Γ.

Η ET/CodeGear Turbo C++ δεν έχει σχέση με την παλία Borland Turbo C++ για DOS που αναρτήθηκε παραπάνω.

Δημοσ.

ok. Ευχαριστω για τις προτάσεις.Έχω κανα 4μηνο που δουλεύω στην Turbo C borland αλλα δεν βολεύει έτσι όπως είναι σε περιβάλλον DOS. Επίσης σε προσπάθεια να εισάγω πίνακα με πολλά στοιχεια (Στ>20000) δεν δουλευε και έβγαζε σφάλμα....

Δημοσ.
ok. Ευχαριστω για τις προτάσεις.Έχω κανα 4μηνο που δουλεύω στην Turbo C borland αλλα δεν βολεύει έτσι όπως είναι σε περιβάλλον DOS. Επίσης σε προσπάθεια να εισάγω πίνακα με πολλά στοιχεια (Στ>20000) δεν δουλευε και έβγαζε σφάλμα....

Δοκίμασε αλλαγή μοντέλου μνήμης Options->Compiler->Code generation...->Model: Huge μήπως βοηθήσει (παίζει ρόλο το πως δεσμεύεις χώρο για αυτά τα στοιχεία).

Η ET/CG Turbo C++ είναι ας πούμε ο εγγονός της Borland Turbo C++ για DOS και έχει σχεδόν τις περισσότερες ρουτίνες κονσόλας της Borland Turbo C++ (πχ. βιβλιοθήκη conio.h) :-)

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

έχω μία απορία,κατέβασα το codeblocks και δε μπορώ να το σετάρο να κάνει compile ένα απλό προγραμμα..μάλλον κάνω κατι λάθος..είχε κανείς αντίστοιχο prob?

Δημοσ.

Δεν ξέρω ακριβώς τι σου βγάζει αλλά κάνε πρώτα μια δοκιμή. Υποθέτω ότι έχεις κατεβάσει την εκδοχή με τον μεταγλωττιστή. Πήγαινε στο menu Settings και κάνε κλίκ στην επιλογή Compiler and debugger... Θα ανοίξει το παρακάτω παράθυρο:

codeblocks1.jpg

Σε αυτό το παράθυρο επέλεξε τον μεταγλωττιστή που θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Συνήθως είναι ο GNU GCC Compiler. Κατόπιν κάνε κλίκ στο tab Toolchain executables. Θα σου βγάλει αυτό το παράθυρο:

codeblocks2.jpg

Κάνε κλίκ στο button Auto-detect. Υπάρχει κάποια πιθανότητα να βρεί το σωστό path το codeblocks οπότε δεν θα χρειάζεται να κάνεις άλλες αλλαγές. Πατάς ΟΚ και είσαι εντάξει. Διαφορετικά πηγαίνεις στο tab Program Files και ψάχνεις ένα ένα τα αρχεία που βρίσκονται στο σύστημα σου.

:shifty: Τα αρχεία που βλέπεις στην δεύτερη εικόνα αντιστοιχούν για τον cygwin gcc compiler. Για το mingw δεν ξέρω την ονομασία τους, πολύ πιθανόν να είναι τα ίδια. :shifty:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...