kostikasre Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Yπό φυσιολογικές συνθήκες πάντα. Και στην Ελλάδα, στο εξωτερικό, είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα είναι μια μεγάλη "μπίζνα" για τους καθηγητές και τίποτα άλλο,το να επιλέξεις μεταπτυχιακό εδώ θα είναι τα πιο πεταμένα λεφτά που θα έχεις δώσει ποτέ... Το καλύτερο κατ'εμε που θα έχεις να κάνεις όταν αποφοιτήσεις με το καλό (όποιο απ'τα 2 τμήματα τελικά επιλέξεις) είναι να γραφτείς σε ένα μεταπτυχιακό πανεπιστημίου στο εξωτερικό... Θα ήταν πολύ ωφέλιμο να ζήσεις 1-2 χρόνια έξω,τα ανοίξει το μυαλό σου,να δεις τι παίζει και στο φινάλε οι καθηγητές σου εκεί θα σε υπολογίζουν σε αντίθεση με το τι συμβαίνει εδώ...μετά επιστρέφεις κι αν βρεις τη χώρα σε πτώχευση επιστρέφεις εκεί που ήσουν!Και φυσικά όλα αυτά στο ίδιο κόστος,ίσως να'ναι και φθηνότερα σε ορισμένες περιπτώσεις έξω δεν ξέρω...σκέψου ότι μέσα στα 15000€ π.χ. που δίνεις έξω υπάρχουν διάφορες παροχές (εστία,σύτιση κ.λπ.) τη στιγμή που τα ίδια χρήματα εδώ θα ήταν καθαρά δίδακτρα...για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι μπορεί και να μη σε δεχτούν εδώ επειδή θα έχεις τελειώσει ΤΕΙ (ρε δεν πατε να ...!) Αν και πιστεύω ότι τελειώνοντας το τμήμα στη Χαλκίδα δεν θα χρειαστείς περαιτέρω εξειδίκευση και θα είσαι έτοιμος για την "αρένα" της Ελληνικής αγοράς εργασίας! Υ.Γ.1 Στελέχη όπως οι μηχανικοί αυτοματισμού στο εξωτερικό είναι άκρως περιζήτητοι... Υ.Γ.2 Δεν είναι να είσαι ποτέ σίγουρος για τις βάσεις των χαμηλόβαθμων ΤΕΙ...όπως πέφτει μια σχολή 2000 μόρια έστι μπορεί και να ανέβει! Υ.Γ.3 Μηχανολογία στη Χαλκίδα δεν περνάς;
Deponakias Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Και εμενα μου φανηκε κουλο!!!Δεν μου απαντησε κανεις ομως για το μεταπτυχιακο .Εχω δει τα μαθηματα και στις 2 και γενικα σε οσες περναω και μου αρεσουν ολα, ο,τι εχει σχεση με τεχνολογια πληροφορικη κτλ. Μαλλον προς Χαλκιδα κλεινω.Deponakias δεν νομιζω να ανεβει ρε συ τοσο πολυ θα ειμαστε και συμφοιτητες???Τεσπα αν θα μπορουσε καποιος να μου πει και για το μεταπτυχιακο... Σας ευχαριστω. Αμα περασεις στειλε pm η κανε post :-D:-D:p Παντως οπως ειπε και ο kostikasre οπως επεσε 1700 μορια ετσι και παλι μπορει να ανεβει Γισ μεταπτυχιακο αποτι εχω κοιταξει πιο πολυ μ'αρεσει αυτο που ειναι για robotικη και οχι για πληροφορικη!!!Αμα θεσ μπορω να σου postαρω τι μεταπτυχιακα μπορεις να κανεις!!!
HighTech Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2009 Αμα περασεις στειλε pm η κανε post :-D:-D:pΠαντως οπως ειπε και ο kostikasre οπως επεσε 1700 μορια ετσι και παλι μπορει να ανεβει Γισ μεταπτυχιακο αποτι εχω κοιταξει πιο πολυ μ'αρεσει αυτο που ειναι για robotικη και οχι για πληροφορικη!!!Αμα θεσ μπορω να σου postαρω τι μεταπτυχιακα μπορεις να κανεις!!! Αν μπορεις! Θα σου στειλω ρε σιγουρα!!!
DrLo Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2009 Αν΄ήμουν 18 χρονών (αλλά με τις εμπειρίες που έχω τώρα) στη θέση σου θα πηγαινα Χαλκίδα και θα "ψαχνόμουν" στη δουλειά μου. Μην αφεθείς στο ΤΕΙ, νερά πάνω κάτω, καφές τάβλι παραλία ! Και αν με το καλό τελείωνα και δεν είχα άμεσο οικονομικό πρόβλημα θα κοίταγα γι κανα μεταπτυχιακό έξω και σε χώρες που δεν πληρώνεις δίδακτρα (πχ Σουηδία-Φινλανδία) ή αυτά είναι λίγα. Βέβαια προυπόθθεση είναι ότι θα πρέπει να έχει καλό βαθμό / βιογραφικό. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:03 ---------- Γιατί, όλοι οι απόφοιτοι πληροφορικής, δουλεύουν στο πλαίσιο? Μη λέμε, ότι θέλουμε. Γιατί ποιός το είπε αυτό ? (εκτός κι αν με έκανες quote στα ξεκάρφωτα). Νομίζω ότι ακριβώς το ανάποδο είπα. Ωρες ωρες αναρωτιέμαι ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.