Προς το περιεχόμενο

Linksys WAG200G + 24 Mbit Conn-X = αποσυνδέσεις => άλλο ρούτερ;

accipio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως ίσως καταλαβατε από τον τίτλο, έχω το εν λόγω ρούτερ (αναβαθμισμένο στο τελευταίο fw 1.01.09) και πρόσφατα (δηλ. χθες) αναβάθμισα τη γραμμή μου από 2 σε 24 Mbit. Ενώ για καμιά ώρα ώρα δούλεψε καλά, άρχισε να κάνει συνεχώς αποσυνδέσεις, να δυσκολεύεται να συνδεθεί με το dslam και γενικά να μην έχει σταθερή συμπεριφορά (Συγχρόνιζε περίπου στα 20-21 Mbits, αλλά ήταν δώρον-άδωρον). Μετά κάποιους πειραματισμούς, κατέληξα να το ρυθμίσω από το setup sto "DSL Modulation: ADSL2" και με αυτή τη ρύθμιση είναι σταθερό, χωρίς αποσυνδέσεις - έχει κλειδώσει στα 12+ Mbits και έχει συμπληρώσει ~20 ώρες χωρίς αποσύνδεση.

Τα χαρακτηριστικά που δίνει για τη γραμμή μου είναι:

Downstream Rate: 12299 kbps

Upstream Rate: 1023 kbps

Downstream Margin: 9 db

Upstream Margin: 13 db

Downstream Line Attenuation: 14 db

Upstream Line Attenuation: 3 db

Downstream Transmit Power: 11 db

Upstream Transmit Power: 19 db

Τι να κάνω λοιπόν; Να το αφήσω ως έχει, συμβιβαζόμενος με αυτή την ταχύτητα, ή να πάρω κάποιο άλλο ρούτερ ελπίζοντας να είναι πιο σταθερό σε υψηλότερες ταχύτητες; (έχω υπόψη μου το Thomson TG585 v7 και το Linksys WAG160N). Προς το παρόν κλείνω προς την 1η άποψη, αναβάλλοντας ίσως την αγορά για αργότερα.

Να πω επίσης ότι δοκίμασα και το παλιό μου Speedtouch 536, το οποίο κλείδωνε στα 20+ Μbits, αλλά έκανε κι αυτό αποσυνδέσεις περίπου ανά μισάωρο ή λίγο πιο αραιά, πάντως έκανε.

Επομένως, τελικά, το ερώτημα είναι: αξίζει να πάρω το Thomson TG585 v7 ή το Linksys WAG160N (ή κάποιο άλλο) για τη γραμμή μου; Θα είναι σταθερό ή όχι;

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

αν και έχεις καλή απόσταση από το dslam φαίνεται ότι η γραμμή έχει θόρυβο και δεν μπορεί να κρατηθεί στα 20-21mbit...

μια λύση είναι να πάρεις τον ISP και να τους πεις να σου κατεβάσουν το profile ώστε να είσαι πιο σταθερός, θα συγχρονίζεις πιο χαμηλά αλλά δεν θα έχεις DCs...λογικά πάντως θα είσαι πιο πάνω από τα 12mbit...

δεν ξέρω αν αξίζει να πάρεις άλλο router, γιατί αν έχεις τα ίδια αποτελέσματα θα έχεις πετάξει αδίκως χρήματα

Δημοσ.

Αλλο προβλημα εχει, πιθανον με το λειτουργικο ή μπορει και να εχει σεταρει σε κανα PPPoa ή κατι αλλο και να πεφτει. Με αυτα τα στατιστικα το wag200 αποκλειετε να πεφτει ετσι χωρις καποια βλαβη. Μπορει να εχει και κανα επαγωγικο βραχυκυκλωμα........... οτιδηποτε

Δημοσ.

Τι να πω, με έχει απογοητεύσει τo Linksys. Το έχω ρυθμισμένο σε PPPoE. Πριν από λίγο αποσυνδέθηκε και δε λέει να συνδεθεί με τίποτα. Πάνω από 10 λεπτά προσπαθούσα αλλά μάταια. Τώρα έχω το Speedtouch που συνδέθηκε με την πρώτη. Να και τα στατιστικά της γραμμής με το Speedtouch:

Uptime: 0 days, 0:04:35

Modulation: G.992.5 Annex A

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.009 / 20.375

Data Transferred (Sent/Received) [KB/MB]: 203,00 / 5,33

Output Power (Up/Down) [dBm]: 11,5 / 17,5

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 7,0 / 17,0

SN Margin (Up/Down) [dB]: 10,5 / 9,0

• Super Moderators
Δημοσ.

φιλτράκια σε όλες τις τηλεφωνικές συσκευές του σπιτιού έχεις βάλει έτσι? ακόμα και σε fax ή σε συναργερμό

Δημοσ.

Εννοείται αυτό (δύο τηλεφωνικές συσκευές υπάρχουν, και οι δύο με φίλτρο), άλλωστε δεν έχει αλλάξει κάτι από μέρους μου στις καλωδιώσεις του σπιτιού ή κάτι άλλο. Συναγερμός - fax δεν υπάρχει.

Δημοσ.

Αν είσαι οκ με συνδεσμολογία (δε λέει κάτι οτι δεν άλλαξες τίποτα, το θέμα είναι

να είναι σωστή η συνδεσμολογία), δοκίμασε μα δανεικό router για να μην ξοδευτείς

άδικα...

Αν λυθεί, άλλαξε router...

Αν όχι, άλλαξε σε adsl2. Αν είσαι οκ, άστο όπως είναι γιατί νομίζω

αν δηλώσεις στον ΟΤΕ αποσυνδέσεις, σε ρίχνει σε adsl (8Mbps).

Δημοσ.

Είχα παρόμοια προβλήματα και συνεχείς αποσυνδέσεις την προηγούμενη εβδομάδα με γραμμή της Forthnet (μετά από upgrade από 8 σε 24) Από καλώδια-φίλτρα και γενικά hardware δεν είχα αλλάξει τίποτα.

Το πρόβλημα λύθηκε με μικρότερο καλώδιο τηλεφώνου από την πρίζα στο router. Αν το καλώδιο που έχεις είναι μεγάλο δε χάνεις τίποτα δοκιμάσεις.

• Super Moderators
Δημοσ.
Αν όχι, άλλαξε σε adsl2. Αν είσαι οκ, άστο όπως είναι γιατί νομίζω

αν δηλώσεις στον ΟΤΕ αποσυνδέσεις, σε ρίχνει σε 8άρι προφίλ.

δεν νομίζω, λογικά θα ανεβάσει το margin και θα πέσει λίγο ο συγχρονισμός, πιστέυω ότι θα είναι στα 15-16mbit

Δημοσ.
δεν νομίζω, λογικά θα ανεβάσει το margin και θα πέσει λίγο ο συγχρονισμός, πιστέυω ότι θα είναι στα 15-16mbit

Συμφωνώ, έτσι γίνεται κανονικά.

Χωρίς να είμαι σίγουρος όμως οτι γίνετε αυτό, είχα διαβάσει οτι στον ΟΤΕ δεν παίζουν με το snr.

Σε ρίχνουν κατ' ευθείαν σε adsl (8Mbps).

Μπορεί να μην ισχύει φυσικά.

Αν μπορεί ας μας το επιβεβαιώσει / διαψεύσει κάποιος.

• Super Moderators
Δημοσ.

topic hijack successfull!

γύρω στα 13-14mbit στα έως 24mbit αν δεν έχει πρόβλημα η γραμμή

Δημοσ.
Εννοείται αυτό (δύο τηλεφωνικές συσκευές υπάρχουν, και οι δύο με φίλτρο), άλλωστε δεν έχει αλλάξει κάτι από μέρους μου στις καλωδιώσεις του σπιτιού ή κάτι άλλο. Συναγερμός - fax δεν υπάρχει.

oti επαιζε καλα στα 2 mbit δεν σημαινει οτι θα παιζει και στα 24 η οτι δεν υπαρχει λαθος

Είχα παρόμοια προβλήματα και συνεχείς αποσυνδέσεις την προηγούμενη εβδομάδα με γραμμή της Forthnet (μετά από upgrade από 8 σε 24) Από καλώδια-φίλτρα και γενικά hardware δεν είχα αλλάξει τίποτα.

Το πρόβλημα λύθηκε με μικρότερο καλώδιο τηλεφώνου από την πρίζα στο router. Αν το καλώδιο που έχεις είναι μεγάλο δε χάνεις τίποτα δοκιμάσεις.

οταν ειναι να βαλει καποιος μεγαλο καλωδιο καλο ειναι να μεγαλωνει του δικτυου η να βαζει δικτυου για τηλεφωνικο

Συμφωνώ, έτσι γίνεται κανονικά.

Χωρίς να είμαι σίγουρος όμως οτι γίνετε αυτό, είχα διαβάσει οτι στον ΟΤΕ δεν παίζουν με το snr.

Σε ρίχνουν κατ' ευθείαν σε adsl (8Mbps).

Μπορεί να μην ισχύει φυσικά.

Αν μπορεί ας μας το επιβεβαιώσει / διαψεύσει κάποιος.

οσο ξερω ο οτε δεν αλλαζει margin εκτος αν το κανεις εσυ με το dmt

εγω εχω 31 download attenuan σε 8αρα με WAG200G... ποσο θα κλειδωνει δηλ.???

topic hijack successfull!

γύρω στα 13-14mbit στα έως 24mbit αν δεν έχει πρόβλημα η γραμμή

οπως παντα του λες την καλυτερη των περιπτωσεων:P

ενας αλλος ελεγχος θα ηταν να δοκιμαζες να αποσυνδεσεις ολο το σπιτι και να κρατησεις μονο τα 2 καλωδια που ερχονται κατω απο τον οτε αλλα δεν ξερω κατα ποσο γνωριζεις για να το κανεις.το speedtouch 585 ειναι πολυ σταθερο αλλα εφοσν και με το 536 εχεις θεμα ισως ναειναι πεταμενα λεφτα.ισως απλα κανει μεγαλα σκαμπανεβασματα η γραμμη για καποιο λογο.εξωτερικη φορτιση καποιο μικρο βραχυκυκλωμα που μην περιμενεις να λυθει.

• Super Moderators
Δημοσ.
οπως παντα του λες την καλυτερη των περιπτωσεων:P

όχι η καλύτερη των περιπτώσεων με 31db είναι 15-16mbit :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...