kid4computer Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Νομίζω πως αν έχεις την μπαταρία μέσα στο laptop και τον λειτουργείς με ρεύμα η μπαταρία χάνει την απόδοσή της...
panos2000gr Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 ...θα έλεγα αδιάφορο! Ότι και να κανεις, αργά η γρήγορα η μπαταρία θα χάσει την απόδοση της. Πιστεύω δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο υπερπροστατευτικοί με τα λαπτοπάκια μας και ειδικότερα τώρα που το κόστος κτήσης τους είναι πλέον αρκετά χαμηλό.
UpToDate_ Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δηλαδη,την μπαταρια την βαζουμε πανω μονο οταν θελουμε να το παρουμε μαζι μας; Αρα οσο το εχουμε κανονικα στο ρευμα κανουμε αυτο που λεει ο grimpr;
hasiotis_john Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δηλαδη,την μπαταρια την βαζουμε πανω μονο οταν θελουμε να το παρουμε μαζι μας;Αρα οσο το εχουμε κανονικα στο ρευμα κανουμε αυτο που λεει ο grimpr; ΛΑΘΟΣ!!!!!! Του έχεις ΣΥΝΕΧΕΙΑ την μπαταρία μιας και λειτουργεί σαν UPS σε περίπτωση που το ρεύμα κάνει τα δικά του Ελληνικά κόλπα! Πίστεψέ με μπορεί να στο κάψει για πλάκα! Όσο για την μπαταρία , ΌΝΤΩΣ καταπονείτε (λίγο) όταν είναι συνέχεια στο ρεύμα και στην ζέστη του laptop! Αλλά να σαι σίγουρος , καλύτερα να πάρεις μια μπαταρία αν χαλάσει ... παρά να σου γίνει κάρβουνο το laptop όλο! Σημαντικό είναι πάντως να "περιποιείσαι" την μπαταρία κάθε μήνα τουλάχιστον ... θα την αποφορτίζεις μέχρι το 5% (ΠΟΤΕ μην την αφήνεις μέχρι να κλείσει το laptop μόνο του , μιας και δεν είναι ότι καλύτερο για την μπαταρία να την "αδειάζεις" τελειως - και ΓΕΝΙΚΑ ισχύει αυτό για τις μπαταρίες όλες) και μετά θα την φορτίζεις κανονικά! Τέλος καλό θα ήταν , να έχεις βάση για laptop και να το κρατάς κρύο .. και την μπαταρία φυσικά , μιας και αυτή ψύχεται άμεσα! Αυτά!!! Υ.γ. δεν είμαι ειδήμων στο "μπαταριο-θέμα" , αλλά σου λέω την γνώμη μου με την εμπειρία που έχω τόσα χρόνια! Αυτή την τακτική ακολουθώ πολλά χρόνια .. και πίστεψέ με , όλα δουλεύουν ρολόι!!!
kpartsi Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 ΛΑΘΟΣ!!!!!! Του έχεις ΣΥΝΕΧΕΙΑ την μπαταρία μιας και λειτουργεί σαν UPS σε περίπτωση που το ρεύμα κάνει τα δικά του Ελληνικά κόλπα! Πίστεψέ με μπορεί να στο κάψει για πλάκα! Όσο για την μπαταρία , ΌΝΤΩΣ καταπονείτε (λίγο) όταν είναι συνέχεια στο ρεύμα και στην ζέστη του laptop! Αλλά να σαι σίγουρος , καλύτερα να πάρεις μια μπαταρία αν χαλάσει ... παρά να σου γίνει κάρβουνο το laptop όλο! Σημαντικό είναι πάντως να "περιποιείσαι" την μπαταρία κάθε μήνα τουλάχιστον ... θα την αποφορτίζεις μέχρι το 5% (ΠΟΤΕ μην την αφήνεις μέχρι να κλείσει το laptop μόνο του , μιας και δεν είναι ότι καλύτερο για την μπαταρία να την "αδειάζεις" τελειως - και ΓΕΝΙΚΑ ισχύει αυτό για τις μπαταρίες όλες) και μετά θα την φορτίζεις κανονικά! Τέλος καλό θα ήταν , να έχεις βάση για laptop και να το κρατάς κρύο .. και την μπαταρία φυσικά , μιας και αυτή ψύχεται άμεσα! Αυτά!!! Υ.γ. δεν είμαι ειδήμων στο "μπαταριο-θέμα" , αλλά σου λέω την γνώμη μου με την εμπειρία που έχω τόσα χρόνια! Αυτή την τακτική ακολουθώ πολλά χρόνια .. και πίστεψέ με , όλα δουλεύουν ρολόι!!! +1 Μπαταρία πάντα πάνω και μια στο τόσο κάνε της ένα κύκλο αποφόρτισης/φόρτισης!!!!
disqualified Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Οπωσδήποτε η μπαταρία εκτός και σε ένα συρτάρι. Υπερβολες, το κυριο χαρακτηριστικο του laptop ειναι η φορητοτητα, απαξ και βγαλεις τη μπαταρια χαθηκε. Φαντασου να θες να το πας σε αλλο δωματιο και να πρεπει απο τη μια να βαλεις την μπαταρια και στη συνεχεις να τη βγαλεις παλι, αλλα και να χρειαστει πριν βαλεις την μπαταρια να κλεισεις πρωτα το λαπτοπ για να αποφυγεις οποιοδηποτε προβλημα μπορει να δημιουργηθει κατα την εισοδο της μπαταριας ενω ειναι στο ρευμα...τρεχα γυρευε δλδ + εχεις προστασια και του λαπτοπ και των δεδομενων απο διακοπη ρευματος.
koprodogis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες, αστην επανω και μη σκας. Το να χασεις σε μια διετια ενα 10-15% δε νομιζω ειναι τραγικο. Μετα βεβαια ξεκιναει η κατρακυλα αλλα νομιζω μια 3ετια ειναι ο σκοπος ενος φορητου
basilis5 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες, αστην επανω και μη σκας.Το να χασεις σε μια διετια ενα 10-15% δε νομιζω ειναι τραγικο. Μετα βεβαια ξεκιναει η κατρακυλα αλλα νομιζω μια 3ετια ειναι ο σκοπος ενος φορητου αν εχανε μονο 10-15% στα 2 χρονια θα ηταν σουπερ,αλλα στα 2 χρονια αν την εχεις πανω θα χασεις πανω απο το 30% εμενα πχ τωρα στο τοσιμπα που εχω εχει πεσει στο 50% τελος,δεν προστατευει δυστυχως απο αυξομειωσεις στο ρευμα,μονο απο ξαφνικη διακοπη μπαινει αμεσως
epivitor Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2009 Και εγω παντως τη μπαταρια τη βαζω μονο οταν χρειαζεται.
devill0 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Υπαρχει περιπτωση το laptop να ειναι ανοιχτο χωρις μπαταρια και να ειναι μονο στο ρευμα...???αν ισχυει πρωτη φορα το ακουω. Εχω HP Pavilion dv5 1250EV..
Fronimitis Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Υπαρχει περιπτωση το laptop να ειναι ανοιχτο χωρις μπαταρια και να ειναι μονο στο ρευμα...???αν ισχυει πρωτη φορα το ακουω. Εχω HP Pavilion dv5 1250EV.. Όποιο λαπτοπ και να είχες γίνεται.Καλύτερα όμως όπως είπαν και τα παιδιά να την φοράει το λαπτοπ σου.
>kronos< Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 ο john σου εξήγησε τι πρέπει να κάνεις . λοιπόν έχω ακούσει πολλούς να αγοράζουν ΦΟΡΗΤΟ υπολογιστή και να βγάζουν την μπαταρία. Η μπαταρία θεωρείται αναλώσιμο και 100% θα χρειαστείς καινούργια μετά από κάποιο χρονικό διάστημα -παίζει ρόλο η ποιότητα καταστευής & φόρτιση-. πάντως ο acer που είναι στο ρεύμα ένα χρόνο τώρα και το έχω λιώσει (δεν κλείνει ποτέ) δεν έχει πάθει κάτι.
disqualified Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 τελος,δεν προστατευει δυστυχως απο αυξομειωσεις στο ρευμα,μονο απο ξαφνικη διακοπη μπαινει αμεσως κινδυνευεις μονο απο αυξηση ρευματος, τo λαπτοπ λειτουργει θα λειτουργει κανονικα ακομα και με 100 volt ταση. Γι αυτο και χρησιμοποιουμε surge protector στην πριζα ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:18 ---------- Όποιο λαπτοπ και να είχες γίνεται.Καλύτερα όμως όπως είπαν και τα παιδιά να την φοράει το λαπτοπ σου. για ολα τα καινουρια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.