Προς το περιεχόμενο

Ειναι καλο η κακο να εχω το laptop ολη την ωρα στο ρευμα???

G_e_o32

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν σε ενδιαφέρει η ασφάλεια, άσ'την επάνω, αν σε ενδιαφέρει η φορητότητα (αυτονομία), βγάλ'την.

πως αληθεια μπορει να εχει ενας φορητος φορητοτητα αν δεν εχει μπαταρια επανω? Δεν το εχεις διατυπωσει καλα. Οποιος εχει αυξημενες αναγκες το καλυτερο που εχει να κανει ειναι να παρει δευτερη μπαταρια

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δεν ξέρω ποιά είναι η εμπειρία σας πάνω στο θέμα, αλλά το έχω δει (λόγω εργασίας σε μεγάλη αλυσίδα του χώρου) να συμβαίνει σε πάνω από 30-40 laptop.

Η εμπειρία μου πάνω στο θέμα είναι ότι εδώ και 12 χρόνια δουλεύω με laptops και έχουν περάσει πάρα πολλά από τα χέρια μου.... Ο χρήστης που έχει να κάνει με το δικό του laptop μια φορά στις 15 μέρες-1 μήνα θα του κάνει τουλάχιστον μια αποφόρτιση...

Αυτή είναι η δική μου εμπειρία...

Μπαταρία πάντα πάνω και τουλάχιστον έναν κύκλο αποφόρτισης/φόρτισης κάθε 15 μέρες-1 μήνα. :-)

Δημοσ.
Η εμπειρία μου πάνω στο θέμα είναι ότι εδώ και 12 χρόνια δουλεύω με laptops και έχουν περάσει πάρα πολλά από τα χέρια μου.... Ο χρήστης που έχει να κάνει με το δικό του laptop μια φορά στις 15 μέρες-1 μήνα θα του κάνει τουλάχιστον μια αποφόρτιση...

Αυτή είναι η δική μου εμπειρία...

Μπαταρία πάντα πάνω και τουλάχιστον έναν κύκλο αποφόρτισης/φόρτισης κάθε 15 μέρες-1 μήνα. :-)

Αυτό είπα και εγώ στην πρώτη σελίδα! Συμφωνώ 100% φίλε μαζί σου!;)

Δημοσ.

Κάποιες πιο υπεύθυνες πληροφορίες για τους γνώστες της Αγγλικής.

"Li-ion prefers a partial rather than a full discharge. Avoid depleting the battery fully too frequently. Instead, charge more often or use a larger battery."

"A Li-ion battery provides 300 to 500 discharge/charge cycles or two to three years of service from the time of manufacturing. The loss of battery capacity occurs gradually and often without the knowledge of the user. There are no remedies to restore Li-ion batteries when worn out. "

- Avoid full frequent discharges; recharge Li-ion more often. There is no memory to worry about.

- Although memory-free, apply a deliberate full discharge once every 30 days on batteries with fuel gauge to calibrate the battery. If not done, the fuel gauge will become increasingly less accurate.

- Keep the Li-ion battery cool. Never freeze the battery. Avoid a hot car.

- For prolonged storage, keep the battery at 40% charge level.

- Avoid purchasing spare Li-ion batteries for later use. Observe manufacturing date. Do not buy old stock, even if sold at clearance prices.

Πηγή: http://www.buchmann.ca/article23-page1.asp

Δημοσ.
πως αληθεια μπορει να εχει ενας φορητος φορητοτητα αν δεν εχει μπαταρια επανω? Δεν το εχεις διατυπωσει καλα. Οποιος εχει αυξημενες αναγκες το καλυτερο που εχει να κανει ειναι να παρει δευτερη μπαταρια

Έχεις δίκαιο δεν το διατύπωσα καλά, εννοούσα να μην την έχει όλη την όλη πάνω να φορτίζει παρά μόνο όταν την έχει ανάγκη.

Δημοσ.
Έχεις δίκαιο δεν το διατύπωσα καλά, εννοούσα να μην την έχει όλη την όλη πάνω να φορτίζει παρά μόνο όταν την έχει ανάγκη.

επισης δεν φορτιζει ολη την ωρα, διακοπτεται το κυκλωμα οταν φτασει σε πληρη φορτιση

Δημοσ.

Προσωπικά όταν είναι να αφήσω ανοιχτό το λάπτοπ 1-2 ώρες μόνο, βγάζω την μπρίζα και αφήνω την μπαταρία να ξεφορτίσει κάπως, έτσι την επόμενη φορά το έχω στο ρεύμα και ξαναφορτίζει, ή σε περίπτωση που θέλω να το έχω πολλές ώρες ανοιχτό, στην αρχή το έχω μόνο στην μπαταρία για καμιά ώρα και μετά το βάζω στο ρεύμα.

Ελπίζω να πράττω σωστά από πλευράς μπαταρίας.

Δημοσ.
επισης δεν φορτιζει ολη την ωρα, διακοπτεται το κυκλωμα οταν φτασει σε πληρη φορτιση

Ναι και μετά από το 100% αποφορτίζεται σιγά-σιγά και ξανά απ'την αρχή

Δημοσ.
Προσωπικά όταν είναι να αφήσω ανοιχτό το λάπτοπ 1-2 ώρες μόνο, βγάζω την μπρίζα και αφήνω την μπαταρία να ξεφορτίσει κάπως, έτσι την επόμενη φορά το έχω στο ρεύμα και ξαναφορτίζει, ή σε περίπτωση που θέλω να το έχω πολλές ώρες ανοιχτό, στην αρχή το έχω μόνο στην μπαταρία για καμιά ώρα και μετά το βάζω στο ρεύμα.

Ελπίζω να πράττω σωστά από πλευράς μπαταρίας.

Σωστά πράττεις. Μια φορά να το κάνεις το δεκαπενθήμερο, φτάνει για να κρατάς την μπαταρία ''ζωντανή'' :-)

OffTopic

@hasiotis_john Το όνομά σου μου θυμίζει εκείνο το thread στο αραβικό φόρουμ που ήταν γεμάτο εφαρμογές symbian για τα Nokia ;)

Μιλάω για πριν 5 χρόνια περίπου, όταν έκλεισε το AIVAΝΕΤ και μεταφερθήκαμε σε εκείνο το φόρουμ του Μπαχρέϊν.... :-) Εσύ πρέπει να είσαι :-D

Δημοσ.
Ναι και μετά από το 100% αποφορτίζεται σιγά-σιγά και ξανά απ'την αρχή

μπαταρια ειναι!!! αν ειναι εκτος δεν σου ειναι χρησιμη, αυτη ειναι η αποιψη μου

Δημοσ.

Επομένως το πρόβλημα δημιουργείται επειδή δεν αποφασίζουμε εμείς αν η μπαταρία μας πρέπει να φορτιστεί αλλά τα κύκλωμα. Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιος τρόπος για να παρακάμψουμε τις τιμές του κυκλώματος; π.χ να μην φορτίζει στο 95% αλλά στο 85%

Δημοσ.
μπαταρια ειναι!!! αν ειναι εκτος δεν σου ειναι χρησιμη, αυτη ειναι η αποιψη μου

Αν εγώ είμαι κάπου σταθερά, π.χ. στο σπίτι μου, και δουλεύω στο λάπτοπ χωρίς να χρειαστεί να μετακινούμαι, τότε, κατά την δική μου άποψη, μπορεί και να μην μου είναι χρήσιμη (αν δεν ενδιαφέρομαι για τα αναπάντεχα ΔΕΗ κλπ που προαναφέρθηκαν). Αν την έχω για οποιοδήποτε λόγο επάνω και συνέχεια στο ρεύμα, τότε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα δεν θα μου είναι χρήσιμη, γιατί, όταν θα είναι εκτός ρεύματος, θα κρατάει λίγο. Αν δεν την έχεις συνέχεια επάνω και στο ρεύμα, αυτή η στιογμή θα έρθει αργότερα.

Το σίγουρο είναι πως οι μπαταρίες δεν κρατούν για μια ζωή και κάποια στιγμή, αν θέλεις φορητότητα, είτε θα αγοράσεις μπαταρία είτε καινούργιο λάπτοπ.

Δημοσ.
ΛΑΘΟΣ!!!!!!

Του έχεις ΣΥΝΕΧΕΙΑ την μπαταρία μιας και λειτουργεί σαν UPS σε περίπτωση που το ρεύμα κάνει τα δικά του Ελληνικά κόλπα!

Πίστεψέ με μπορεί να στο κάψει για πλάκα!

Όσο για την μπαταρία , ΌΝΤΩΣ καταπονείτε (λίγο) όταν είναι συνέχεια στο ρεύμα και στην ζέστη του laptop!

Αλλά να σαι σίγουρος , καλύτερα να πάρεις μια μπαταρία αν χαλάσει ... παρά να σου γίνει κάρβουνο το laptop όλο!;)

Σημαντικό είναι πάντως να "περιποιείσαι" την μπαταρία κάθε μήνα τουλάχιστον ... θα την αποφορτίζεις μέχρι το 5% (ΠΟΤΕ μην την αφήνεις μέχρι να κλείσει το laptop μόνο του , μιας και δεν είναι ότι καλύτερο για την μπαταρία να την "αδειάζεις" τελειως - και ΓΕΝΙΚΑ ισχύει αυτό για τις μπαταρίες όλες) και μετά θα την φορτίζεις κανονικά!

Τέλος καλό θα ήταν , να έχεις βάση για laptop και να το κρατάς κρύο .. και την μπαταρία φυσικά , μιας και αυτή ψύχεται άμεσα!

Αυτά!!!:-D

Υ.γ. δεν είμαι ειδήμων στο "μπαταριο-θέμα" , αλλά σου λέω την γνώμη μου με την εμπειρία που έχω τόσα χρόνια!

Αυτή την τακτική ακολουθώ πολλά χρόνια .. και πίστεψέ με , όλα δουλεύουν ρολόι!!!:mrgreen:

+1000

Μπαταρία ισοδύναμη με UPS!!!

:-)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 08:13 ----------

Αν εγώ είμαι κάπου σταθερά, π.χ. στο σπίτι μου, και δουλεύω στο λάπτοπ χωρίς να χρειαστεί να μετακινούμαι, τότε, κατά την δική μου άποψη, μπορεί και να μην μου είναι χρήσιμη (αν δεν ενδιαφέρομαι για τα αναπάντεχα ΔΕΗ κλπ που προαναφέρθηκαν). Αν την έχω για οποιοδήποτε λόγο επάνω και συνέχεια στο ρεύμα, τότε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα δεν θα μου είναι χρήσιμη, γιατί, όταν θα είναι εκτός ρεύματος, θα κρατάει λίγο. Αν δεν την έχεις συνέχεια επάνω και στο ρεύμα, αυτή η στιογμή θα έρθει αργότερα.

Το σίγουρο είναι πως οι μπαταρίες δεν κρατούν για μια ζωή και κάποια στιγμή, αν θέλεις φορητότητα, είτε θα αγοράσεις μπαταρία είτε καινούργιο λάπτοπ.

Ποιος δεν ενδιαφέρεται για τα αναπάντεχα της ΔΕΗ; Ο γνωστός μου που άλλαξε πέρσι - μια κρύα νύχτα του χειμώνα lol - ψυγείο, τηλεόραση, dvd writer και pc -( desktop παρακαλώ) ;;;;;;;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...