Προς το περιεχόμενο

Αισχροκέρδεια

Critter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 196
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Καλά και η κοπέλα σου δεν ξενέρωσε με την "τσιγκουνιά"?

Η κοπελα μου ειναι οικονομολογος και επισης ειναι και νοημων άνθρωπος. Μαλιστα την αναλυση περι 566% αρχικα την εκανε αυτη.

Επίσης, οσο πιθανο ειναι η κοπελα μου να με πει τσιγκουνη, αλλο τοσο πιθανο ειναι ο ήλιος να ανατέιλει απο τη δύση.

Προσωπικα, ρολοι των 7000€ έχω παρει (το οποιο δεν χανει αξια ως κόσμημα που ειναι). Καλαμποκι με 2€ δεν παίρνω ουτε με σφαιρες για τον πολυ απλο λόγο οτι παρολο που μπορω να αγορασω επι τοπου όλη τη φυτεια του πωλητη δεν ανεχομαι να με κοροιδευουνε. Εσυ που το ανεχεσε αγορασε 2 για να εχεις backup αμα σου πέσει το ένα και γω θα σου πω και εύγε γιατι γουσταρω πολυ της large "γκόμενες".

afentiko7 εκανες quote την απαντηση μου προς εσενα. Δεν σου δινω αλλη trolloχαρά.

Δημοσ.
Ποιά ειναι η άμεση ερώτηση που θες να κάνεις.

Πάντως αν και ειναι δυσκολο να σου περιγραψω το τι δουλεια κανω, απλα σου λεω χοντρικα οτι ειμαι IT με ενεργη ενασχόληση με τα οικονομικά.

Μιας και λοιπον εχεις αυτα που αναφερεις (βεβαια δεν αναφερεις τι ακριβως ειναι αυτο που σου αποδιδει αυτα τα 1000-2000-3000 ευρω το μηνα, anyway), μηπως θα σου ηταν ευκολο να κανεις μια αντιστοιχιση με την αξια μιας δοσης καφε και την τελικη τιμη πωλησης του;

Και στην τελικη γιατι μενεις στα λόγια, και δεν αφηνεις το πτυχιο στην ακρη (δεν ειμαι τοσο extreme ωστε να σου προτεινω να το σκεισεις, μπορει να το ξαναχρειαστεις), και να βγεις ενα μηνα οχι παραπανω, στη γωνια πουλωντας καλαμποκια και στο τελος του μηνα να μετρησεις αυτα που κερδισες, και να υπολογισεις ποτε θα γινεις Κοκαλης...

Ετσι ξερα στα χαρτια, ειναι πολυ ωραιο να μπορεις να κανεις υπολογισμους, και να βγαζεις κερδος, κοστος, ζημιες, συνολα, δυστυχως ομως, και χιλια πτυχια οικονομολογου να εχεις, οταν εστω και για μια στιγμη αναρωτιεσαι πως γινεται ο καλαμποκας να βγαζει πιο πολλα απο ολους τους αλλους ειναι τουλαχιστον αστειο.

Τι ειναι ο καλαμποκας, κλειστο επαγγελμα; Γιατι κανεις αλλος δεν το κανει, παρα μονο ελαχιστοι; Τοσο μαγκες ειναι αυτοι κι εμεις τοσο χαζοι και καθομαστε 10 εκκατομυρια ανθρωποι να κοιταμε χιλιους να πλουτιζουν απο τα καλαμποκια (και το χειμωνα απο τα καστανα, αλλη αισχροκερδια εκει).

Δημοσ.
Η κοπελα μου ειναι οικονομολογος και επισης ειναι και νοημων άνθρωπος. Μαλιστα την αναλυση περι 566% αρχικα την εκανε αυτη.

κατι δε μ'αρεσει εδω....

Critter μας χαλας τη πιατσα!

πλακα κανω....

• Super Moderators
Δημοσ.

Γενικές παρατηρήσεις (οι ειδικές έχουν σταλεί ήδη στους άμεσα ενδιαφερόμενους): Αποφεύγετε τους μειωτικούς χαρακτηρισμούς. Αν βρίσκετε πως το επίπεδο μιας κουβέντας πέφτει, αποχωρείστε ή ενημερώστε τους αρμοδίους είτε με pm είτε με report ώστε να γίνουν οι σχετικές παρατηρήσεις εγκαίρως.

Επίσης, ας θυμόμαστε πως κανείς moderator δεν μπορεί να βρίσκεται online 24/7.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Καλώς κάνει ο Κρίτερ και διαμαρτύρεται για την ακρίβεια του καλαμποκιού. Μπορεί τα 2-2,5 ευρώ να μην είναι σπουδαίο ποσό καθαυτό, αλλά πρέπει επιτέλους να μάθουμε σε αυτή τη χώρα ότι όταν κάτι είναι ακριβό για αυτό που προσφέρει, μπορούμε και να μην το αποκτήσουμε. Με το να πηγαίνω για καφέ, να αγοράζω ή να αντιγράφω μουσική-ταινίες, να πηγαίνω για ποτό, σε συναυλίες κλπ και μετά να γκρινιάζω για το πόσο ψηλά είναι το κόστος ζωής στην Ελλάδα δεν κάνω τίποτα. Είναι συγκλονιστικό, αλλά μου το είπε χτες φίλος που δουλεύει σε μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων: "Αυτές τις μέρες έχει πολύ δουλειά. Ότι έχουμε σε προσφορά, θα αλλάξουμε το ταμπελάκι με ίδια τιμή, μόνο που θα γράφει 'έκπτωση'. Είναι κόλπο για να φισκάρει το μαγαζί".

Γενικές παρατηρήσεις (οι ειδικές έχουν σταλεί ήδη στους άμεσα ενδιαφερόμενους): Αποφεύγετε τους μειωτικούς χαρακτηρισμούς. Αν βρίσκετε πως το επίπεδο μιας κουβέντας πέφτει, αποχωρείστε ή ενημερώστε τους αρμοδίους είτε με pm είτε με report ώστε να γίνουν οι σχετικές παρατηρήσεις εγκαίρως.

Επίσης, ας θυμόμαστε πως κανείς moderator δεν μπορεί να βρίσκεται online 24/7.

Ευχαριστώ.

Κάντε moderator το γνωστό bot του ινσόμνια. Τώρα τελευταία παρουσιάζει θεαματική βελτίωση.

Δημοσ.

Προσωπικα, ρολοι των 7000€ έχω παρει (το οποιο δεν χανει αξια ως κόσμημα που ειναι). Καλαμποκι με 2€ δεν παίρνω ουτε με σφαιρες για τον πολυ απλο λόγο οτι παρολο που μπορω να αγορασω επι τοπου όλη τη φυτεια του πωλητη δεν ανεχομαι να με κοροιδευουνε.

Μα σε κοροιδεψανε. Με 20 ευρω εχω ενα ωραιο ρολογακι που μου λεει την ωρα και ειναι και χρονομετρο εδω και 6-7 χρονια.

Δεν ειναι ολιγον ειρωνικο να λες οτι δεν σε πιανουν κοροιδο επειδη δεν δινεις 2€ για να αγορασεις καλαμποκι και την ιδια στιγμη να δινεις 7000 € για ενα ρολοι(το γεγονος οτι μπορεις να το πουλησεις αργοτερα ακομη και 8000€ ειναι ασχετο καθως ΕΔΩΣΕΣ 7000€ για ενα ρολοι και αυτο απο μονο του το γεγονος δεν σβηνει.) ?

Που νομιζεις βασιζονται οι τυποι που πουλανε ρολογια(εφευρεση για να λεει την ωρα και να κραταει χρονικα διαστηματα ενιοτε(χρονομετρα)) τοσο ακριβα, την ιδια στιγμη που καποιος μπορει να κανει τη δουλεια του και με 20-50 €?

Στο να πιασει κοροιδα μερικους που εχουν παραπλανηθει απο το ολο συστημα αξιων(υλικων και ηθικων) της κομφορμιστικης κοινωνιας μας.

Δημοσ.
ούτε για αστείο όμως...

Ναι, αλλά moderation 24/7 ποιο άλλο φόρουμ έχει; :lol:

Μα σε κοροιδεψανε. Με 20 ευρω εχω ενα ωραιο ρολογακι που μου λεει την ωρα και ειναι και χρονομετρο εδω και 6-7 χρονια.

Δεν ειναι ολιγον ειρωνικο να λες οτι δεν σε πιανουν κοροιδο επειδη δεν δινεις 2€ για να αγορασεις καλαμποκι και την ιδια στιγμη να δινεις 7000 € για ενα ρολοι(το γεγονος οτι μπορεις να το πουλησεις αργοτερα ακομη και 8000€ ειναι ασχετο καθως ΕΔΩΣΕΣ 7000€ για ενα ρολοι και αυτο απο μονο του το γεγονος δεν σβηνει.) ?

Που νομιζεις βασιζονται οι τυποι που πουλανε ρολογια(εφευρεση για να λεει την ωρα και να κραταει χρονικα διαστηματα ενιοτε(χρονομετρα)) τοσο ακριβα, την ιδια στιγμη που καποιος μπορει να κανει τη δουλεια του και με 20-50 €?

Στο να πιασει κοροιδα μερικους που εχουν παραπλανηθει απο το ολο συστημα αξιων(υλικων και ηθικων) της κομφορμιστικης κοινωνιας μας.

Δεν νομίζω ότι το να δίνει κανένας υπερβολικά λεφτά σε κάτι που του αρέσει είναι κοροϊδία. Ακόμα και για τη μόστρα, είναι κάτι που σε φτιάχνει ψυχολογικά, κι ας είναι εφήμερο και ανούσιο. Γιατί με το σκεπτικό σου, και τα 20-50€ είναι κοροϊδία, τη στιγμή που μπορείς να βρεις ρολόγια με 3€ που κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά. Το ίδιο φυσικά ισχύει και στους υπόλοιπους τομείς (ρούχα, αυτοκίνητα, γενικότερη κατηγορία ηλεκτρονικών, διακοσμητικά, τέχνη κλπ).

Το θέμα είναι να τα δίνει επειδή το θέλει πραγματικά, κι ας γνωρίζει την υπεραξία του, και όχι επειδή λχ είναι tag heuer χωρίς να γνωρίζει τί σημαίνει αυτό. Και φυσικά να μην γκρινιάξει ποτέ που έδωσε τα χρήματα αυτά για ένα ρολόι (γιατί υπάρχουν και τέτοιοι).

Αυτό που λέει ο Κρίτερ, και εν μέρει έχει δίκιο, είναι ότι σε κάποιους τομείς έχουν γίνει συντονισμένες άνοδοι των τιμών. Όταν όλοι οι καλαμποκάδες έχουν πάει τα καλαμπόκια στα 2,5€ δεν είναι θέμα επιλογής. Ενώ στα ρολόγια έχεις και την επιλογή να αποκτήσεις ένα με 5-10-50€ (όσα τέλος πάντων είναι για τον καθένα λογικά να δώσει). Αν όμως μεθαύριο που θα ανοίξουν τα ρολογάδικα δεις όλα τα ρολόγια (μα όλα) να ξεκινάνε από 100€, θα αντιδράσεις. Νομίζω αυτό είναι που θέλει να πει ο Κρίτερ...

Δημοσ.
Δεν νομίζω ότι το να δίνει κανένας υπερβολικά λεφτά σε κάτι που του αρέσει είναι κοροϊδία.

1ον: Απο οτι φαινεται και το καλαμποκι του αρεσει αλλά δεν το πηρε.

Τι εχεις να πεις επι τουτου λοιπον?

2ον: Δεν θα με πειραζε καθολου και δεν θα αμφεβαλα οτι μπορει σε καποιον να αρεσει υπερβολικα κατι και να θελει με οποιοδηποτε κοστος να το παρει, αλλά με πειραζει οταν οι ανθρωποι οδηγουνται απο τον κομφορμισμο που η ιδια η κοινωνια περναει(φιλοι,γονεις,συγγενεις κλπ) και οδηγει σε ανουσιες αξιες, ανουσια προτυπα, πχ πανακριβα χρυσαφικα, κοσμηματα, διαμαντια, ρουχα μαρκας, κλπ, κλπ, κλπ.

Το να θελω να δειξω στον κοσμο οτι ΝΑ! φοραω και εγω ενα πανακριβο κοστούμι Versace, ειναι κατι τραγικο(δεν λεω οτι ολα αυτα τα κανει ο Critter για να μην παρεξηγηθω(παλι!)).

Το θέμα είναι να τα δίνει επειδή το θέλει πραγματικά, κι ας γνωρίζει την υπεραξία του, και όχι επειδή λχ είναι tag heuer χωρίς να γνωρίζει τί σημαίνει αυτό.

Ακριβως. Αυτο που λεω πιο πανω. Αλλα το θεμα ειναι οτι ενα ρολοι χρυσο ή πανακριβο δεν κανει καμια διαφορετικη δουλεια απο ενα απλο καλο σχετικα φθηνο ρολοι. Οποτε ποιος ο λογος να προτιμησει καποιος το ακριβο χρυσο μαρκας?

Το οτι εχει υποστει πλυση εγκεφαλου! Το οτι εγινε κοφμορμιστης μεγιστου ειδους. Το οτι εμαθε οτι το χρυσο=κατι μεγαλης αξιας και εμαθε να του αρεσει.

Αυτό που λέει ο Κρίτερ, και εν μέρει έχει δίκιο, είναι ότι σε κάποιους τομείς έχουν γίνει συντονισμένες άνοδοι των τιμών. Όταν όλοι οι καλαμποκάδες έχουν πάει τα καλαμπόκια στα 2,5€ δεν είναι θέμα επιλογής. Ενώ στα ρολόγια έχεις και την επιλογή να αποκτήσεις ένα με 5-10-50€ (όσα τέλος πάντων είναι για τον καθένα λογικά να δώσει). Αν όμως μεθαύριο που θα ανοίξουν τα ρολογάδικα δεις όλα τα ρολόγια (μα όλα) να ξεκινάνε από 100€, θα αντιδράσεις. Νομίζω αυτό είναι που θέλει να πει ο Κρίτερ...

Δεν καταλαβαινω που το πας. Τι εννοεις με το "θα αντιδρασεις"? Γιατι να αντιδρασεις?

Δημοσ.

Το περίμενα. Πάμε πάλι. Θες εσύ να φτιάξεις, μια επιχείρηση. Κακό πράμα μεν οι επιχειρήσεις, για τους αριστερούς, αλλά ας πούμε πως είσαι καπιτάλας. Επειδή δεν σου βρίσκονται πρόχειρα 50000, που θα τα βρεις? Πας στην τράπεζα. Επειδή και η τράπεζα, πρέπει να χει κάποια φράγκα, είτε τα παίρνει ως καταθέσεις από έναν άλλο (από αυτόν που πούλησε την bmw στον nick) είτε από αποπληρωμές άλλων δανείων. Του nick, πχ, που πήρε με δάνειο την bmw. Καταλαβαίνεις πως αν ο nick, δεν πάρει την bmw, ο τύπος θα κλείσει, η τράπεζα, δεν θα μπορεί να σου δώσει εσένα δάνειο, οπότε εσύ δε θα φτιάξεις επιχείρηση, άρα θα μείνεις άνεργος.

Mιλάς για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την δυνατότητα του να παράγει πρόσθετο χρήμα. Που κολλάει αυτό όμως με τις τιμές των καλαμποκιών; Σε έχασα λίγο...:devil:

Δημοσ.

Πάντως και πόσο να το πουλήσει το καλαμπόκι ρε 'σεις. Δηλαδή να τα μαζέψει απ' το χωράφι, να τα φορτώσει στον αγρότη, να τα καθαρίσει, να στήσει ψησταριά, σε δρόμο-παραλία, να φτιάξει θράκα, να τα ψήσει...και όλα αυτά για 50 λεπτά π.χ.; Δηλαδή αν πουλήσει 10 καλαμπόκια θα βγάλει 5 ευρώ;

Αν το πουλήσει 2,5 θα βγάλει 25 ευρώ. Τα 25 είναι ας πούμε ένα μεροκαματάκι. Τώρα αξίζει τον κόπο και τη κούραση ΜΟΝΟ για 5 ευρώ; Με 5 ευρώ δεν βγάζει ούτε την βενζίνη του αγρότη απ' το χωράφι μέχρι το μέρος που θα τα ψήσει.

Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί η αύξηση τιμών σε τέτοια είδη/αγαθά καθώς δεν είναι πρώτης ανάγκης. Τις προάλλες ''λυμπίστηκα'' 3 καλαμπόκια, τα αγόρασα 4,5 ευρώ. Τα έφαγα, του χρόνου πάλι τον Ιούλιο. Όποιος γουστάρει καλαμπόκια κάθε μέρα, να πάει στη λαϊκή να αγοράσει όσα κιλά θέλει (και εκεί να να τον ενοχλήσει πόσο θα τα αγοράσει), να πάει σπίτι, να τα ψήσει. Επίσης και βραστά είναι πολύ ωραία. Άμα είναι μπαγιάτικα γίνονται μαλακά.

Άσχετο...συμφωνώ με κάτι που είπε ο φίλτατος aledjo.

πριν περιπου 8-9 χρονια το σουβλακι ειχε 150 δραχμες! και ο βασικος μισθος ηταν 190 χιλιαδες.

τωρα το σουβλακι εχει 2 ευρω (~700 δραχμες) και ο βασικος μισθος 680ευρω (~230 χιλιαδες)

Έτσι ακριβώς. Κάποτε επί κάποιας κυβερνήσεως ξαφνικά ο μισθός αυξήθηκε. Χαρά όλοι λοιπόν για τη φιλεύσπλαχνη και πολλά υποσχόμενη κυβέρνηση. Έλα μου όμως που μετά από κάποιο διάστημα αυξήθηκαν οι τιμές...άρα τι; Η αναλογία είναι η ίδια και όπως βλέπετε και εσείς όσο πάει και χειροτερεύει!

Δημοσ.

α και κατι αλλο που εχω καταλαβει απο την "αγορα"

σκοπος ΔΕΝ ειναι ποιος θα παρει περισσοτερα λεφτα (μισθο) απο τον αλλον

αλλα

ποιος θα παρει λιγοτερα λεφτα (μισθο) απο "μενα"!

ειμαστε για να τα πανηγυρια.

αντι να κατσουμε να δουμε πως θα βγαλουμε περισσοτερα λεφτα και να ανεβει ο μισθος μας, καθομαστε και ασχολουμαστε για το πως θα παρει λιγοτερα ο αλλος!!!

ελεοςςςςςςςςςς

εμενα στο που.... μου ποσο εχει ο καφες και το καλαμποκι. το προβλημα μου ΔΕΝ ειναι να μειωθει η τιμη τους ΑΛΛΑ να βγαζω περισσοτερα λεφτα απ'οτι τωρα!

αυτο ειναι εξελιξη!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...