Προς το περιεχόμενο

Ναι ή όχι στο να γίνει συμφωνία για την Κύπρο ;

nakostyphoon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

JPG

Δεν εχω καμια γνωση για

να επειχηρηματολογησω στο

θεμα της κυπρου.

Απλα δε καταλαβα πως εβγαλες

το συμπερασμα οτι:

"H diplomatia mporei na anastrepsei

kathe katastasi, arkei na askithei sosta."

Αλλα αν δε το θεωρεις απολυτο, ειμαι καλυμενος

thanx :)

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν είναι αποσυνδεδεμένο το θέμα της ένταξης με το θέμα της "λύσης" τότε δεν υπάρχει κανένα συμφέρον να λυθεί τώρα.

Την Κύπρο τη συμφέρει γενικότερα να μπει στην ΕΕ, όχι τόσο το Ελληνοκυπριακό κομμάτι, όσο το τουρκοκυπριακό.

Αν φυσικά δεν υπάρχει συνομοσπονδία, τότε πάπαλα ΕΕ για τους Τουρκοκύπριους, που αν θέλετε τη γνώμη μου, είναι οι ουσιαστικοί χαμμένοι της υπάρχουσας κατάστασης.

Την Ελλάδα δεν την συμφέρει σε καμμιά περίπτωση η συνομοσπονδία, όπως και την Τουρκία άλλωστε, για διαφορετικούς λόγους όμως.

Πρόβλεψη: Η τουρκία θα απορρίψει κάθε προσπάθεια.

Κατά βάση ούτε στην ΕΕ θέλει σα χώρα να μπει. ʼλλοι την θέλουν εκεί και γιαυτό και την σμπρώχνουν.

Αυτά τα ολίγα.

Δημοσ.

epote, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, ωστόσο σε επίπεδο πολιτικής δεν είναι δυνατό να φαίνεσαι ότι αποδέχεσαι ανεπιφύλακτα ένα σχέδιο που νομιμοποιεί μια εις βάρος σου κατάσταση.

Δημοσ.

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τα κότσια να πολεμήσουν για το εθνικό συμφέρον. Εσύ θα πολεμήσεις ή μόνο θα προτρέπεις τους άλλους;

Για να σοβαρευτούμε όμως, συμφωνώ με αυτό που σου έγραψε ο midnight_man.

Δημοσ.

Εγώ συμφωνώ με τον epote. Είμαστε έτοιμοι για ένα πόλεμο;

(η μόνη λύση να πάρουμε όλη την Κύπρο πίσω).

Αν δεν είμαστε τότε πρέπει να διαπραγματευτούμε μία λύση και διαπραγμάτευση σημαίνει εξ'ορισμού αμοιβαίες υποχωρήσεις, πρέπει να το πάρουμε απόφαση.

Το θέμα του πότε πρέπει να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις είναι συζητήσιμο.Εγώ είμαι της άποψης ότι θα έχουμε περισσότερα "χαρτιά" στα χέρια μετά από ένταξη της Κύπρου στην Ευρώπη.

Ακόμα νομίζω πως η τουρκία πρέπει να μπει στην Ευρωπαική Ένωση γιατι τότε:

δεν θα μπορεί να γίνει πόλεμος.

δεν θα μπορεί να αξιώνει περιοχές.

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote nakostyphoon:</font><hr> Παιδιά μιάς και εγώ σπουδάζω στην Ξάνθη και απότι βλέπω το μουσουλμανικό στοιχείο αυξάνεται με παράλληλη μείωση του χριστιανικού στοιχείου(τα ίδια ήταν και στην Κώ όπου έμενα παλιά)<hr /></blockquote>

Φίλε nakostyphoon προσωπικά τι ακριβώς πιστεύεις πως πρέπει να γίνει με αυτό το θέμα;

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote pyro:</font><hr> kala, na mpei h tourkeia, na mpei h roumania, na mpei tona na mpei talo, mpordelo 0a to kanoume to europe! :P <hr /></blockquote>

Διακρίνω αλαζονία και ειρωνεία στο post σου.

Όλοι να μπούν εφόσον έχουν την υποδομή.

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote nakostyphoon:</font><hr> Παιδιά μιάς και εγώ σπουδάζω στην Ξάνθη και απότι βλέπω το μουσουλμανικό στοιχείο αυξάνεται με παράλληλη μείωση του χριστιανικού στοιχείου(τα ίδια ήταν και στην Κώ όπου έμενα παλιά) πιστεύω στην αρχική άποψη του Γιάννη Platano και κάτι μου λέει ότι για άλλη μία φορά η υποχωριτική διπλωματια μας (που βαφτίζει εθνική νλικη κάθε ήττα και αποτυχία διασφάλισης της εθνικής ακεραιότητας της χώρας) απέτυχε ξανά!!!! Όπως και στην εισβολή του Αττίλα οι ελληνοκύπριοι μας κατηγορούσαν δίκαια για την ολιγορία μας έτσι και τώρα η Ελλάδα τηρήσει μιά στάση δουλική στην οποιαδήποτε λύση ικανοποιήσει την διεθνή κοινότητα(βλέπε Αμερική,Αγγλία,Τουρκία,πετρέλαια και δεν συμαζεύεται).Δεν ξέρω αλλά βλέπω να έρχονται εποχές ντροπής για την δικιά μου γενιά ανάξιες των προγόνων μας. <hr /></blockquote>

Φίλε μου, χωρίς παρεξήγηση, θέλω να μου εξηγήσεις τί εννοείς γράφοντας "μουσουλμανικό στοιχείο-χριστιανικό στοιχείο". Γιατί αυτοί ειναι θρησκευτικοί κι΄όχι εθνικοί προσδιορισμοί. Μήπως εννοείς Ελληνες-Τούρκοι; Γιατί νομίζω ότι έτσι αισθάνονται οι άνθρωποι. Θα ήθελα επίσεις, εάν έχεις προσωπική άποψη, να με πληροφορήσεις, εάν "το μουσουλμανικό στοιχείο" αναρτά στα σπίτια του την Ελληνική Σημαία κατά την 25ην Μαρτίου.

Οσο για την εισβολή Οι Ελληνοκύπριοι κακώς μας κατηγορούν. Τα έχουμε γράψει σε παλαιότερο topic ¨Ελλάδα-Κύπρος¨. Τί ήθελαν δηλαδή, να πολεμάμε εμείς και εκείνοι να φεύγουν σωριδόν για τα Εκπαιδευτικά κέντρα της Αγγλίας και της Ελλάδος;. Ωρισμένοι εδώ μέσα έχουν μια κάποια ηλικία και τα ξέρουν από πρώτο χέρι. Επρεπε να καθίσουν στην πατρίδα τους και να πολεμήσουν για τον τόπο τους. Τα λάθη και τίς φιλοδοξίες της τότε ηγεσίας τους πληρώνουν. Οπως και σήμερα εάν δεχθούν το σχέδιο του Αυνάν ( :P) θα είναι άξιοι της μοίρας τους ανεξάρτητα το τί θ΄αποφασίσει η κάθε Ελληνική ή Τουρκική κυβέρνηση.

Δημοσ.

Ακόμα νομίζω πως η τουρκία πρέπει να μπει στην Ευρωπαική Ένωση

Κι΄εγώ, φίλε nodreams.ct , υποστηρίζω θερμά την πορεία των Τούρκων πρός την Ευρώπη, αρκεί να έχουν άλλο δρομολόγιο.

Δημοσ.

Ο δρόμος της ένταξης της Τουρκίας είναι αποδεκτός για τον απλό λόγο ότι η ΕΕ δεν έχει ισχυρή κοινή εξωτερική πολιτικη. Αν ήταν άλλες οι συνθήκες, δεν νομίζω να θέλαμε να μπει.

Δημοσ.

Paidia, ti enoite otan lete an eimaste etoimoi gia polemo?

1)An eimaste etoimoi gia otan mas epitethoun?

2)I an eimaste etoimoi na paroume tin kipro?

Ego leo pos prepei na eimaste etoimoi gia to 1o, alla oxi gia to 2o.

kai skeftite, pos an mpei i misi kipros stin EOK, se ti diskoli thesi tha einai i Tourkia, min mporontas na epitethei oute stin kipro, os mellos tis europaikis enosis,oute se emas, logo tou oti tha eimaste isxiroi amintika...

Tha exoume kai VETO malista, kai tha einai anagasmeni na einai pio dialaktiki gia na mpei stin EOK...

Ti perithoria tha exei diladi? tha anagastei na dextei to dikaio, gia proti fora.

Antitheta, an dextoume to periergo auto sxedio gia tin kipro, den jeroume poso tha boitheisei tous kiprious stin poreia tous, kai ti diskolies tha fernei i Tourkia sinexos stin enomeni europaiki kipro, piezontas os sinithos gia ta dika tis themata.

Fisika apo tin alli, an tixon i Tourkia den mpei pote stin EOK, isos i lisi pou protinete gia tin kipro, na einai i moni elpida na enothei pote to nisi...

Δημοσ.

Εγω πάλι άκουσα ότι στο σχέδιο Ανάν, οότνα η Κύπρος μπεί στην ΕΕ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να υποστηρίξει την είσοδο της Τουρκίας.

Αλήθεια, το έχει διαβάσει κανείς το πλήρες κέιμενο;

Δημοσ.

paidia arxisan palli tis malakies me to kipriako kai 8a 3espasei kanenas polemos! i kipros 8a mpei stin EE. afoy oi misoi einai tourkoi tote den prepei na mpei kai i tourkia stin EE?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...