Προς το περιεχόμενο

Ενεργοποίηση video-κλήσης και MMS σε Nokia N95


kelsk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Eίχα αγοράσει Nokia N95 από Vodafon με επιδότηση τρίτου. Σε αυτό έχω βάλει cosmoκάρτα (τον κλασσικό αριθμό μου). Θέλω να ενεργοποιήσω την Video-κλήση καθώς και τα MMS. Όμως, ακολουθώντας τις οδηγίες από το site της cosmote για τα MMS (https://www.cosmote.gr/cosmote/cosmote.portal?locale=el_GR&_nfpb=true&_pageLabel=L78_service_instructions_fullstory&brand=NOKIA&model=N95&access=/content/el/sections/mycosmos/accesstechnology/accesstechnology_MMS.xml&accessTitle=MMS%20/%20VIDEO%20MMS), σκόνταψα στο "σημείο πρόσβασης σε χρήση" αφού αυτό μου έχει MόNO την επολογή Vodafon mms (θυμίζω ότι το κινητό το αγόρασα από vodafon). Πατώντας αλλαγή οι μοναδικές εναλλακτικές που έχω είναι: "Κανένα, Push Services, Vodafone Web, VF live!, VF live! Prepay και Vf MMS". Πρέπει μήπως να κάνω de-branding στο κινητό μου και μετά να ακολουθήσω τις οδηγίες; -(αν και θα προτιμούσα να μην καταφύγω σε αυτήν τη λύση). Περιττό, βέβαια, να επισημάνω ότι σε μια επίσκεψη τοπικού καταστήματος Ο.Τ.Ε. (όπου συστεγάζεται και η Cosmote) δε γνώριζε κανείς τις ρυθμίσεις και με παρέπεμψαν να πάρω τηλέφωνο την εξυπηρέτηση πελατών με χρέωση. Πήρα τηλ και χρεώθηκα για κάτι τελικά που, όπως το φανταζόμουν ούτε αυτοί ήξεραν για την περίπτωσή μου...). Any help? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Θα πάρεις τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση και θα τους πεις να σου στείλουν τις ρυθμίσεις για mms και gprs. Θα σου έρθει ένα μήνυμα το οποίο θα αποθηκεύσεις και είσαι έτοιμος. Αυτό είχα κάνει με την βονταφον οπότε φαντάζομαι γίνεται από όλους τους παροχείς. Αλλά αν θες την άποψη μου μην τους μπερδέψεις αναλύοντας την κατάσταση, ζητα μόνο αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ. Απλά πιστεύω ότι και να μου στείλουν τις cosmote ρυθμίσεις δε θα πιάσουν στο δικό μου που είναι προρυθμισμένο μόνο για vodafone. Εκτός αν πετύχω κανένα τσακάλι υπάλληλο (μάλλον χλωμό) και μου πει ακριβώς τι πρέπει να κάνω για την περίπτωσή μου. Thanx πάντως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά με μήνυμα στο 1333 έλαβα τις ρυθμίσεις και μου προστέθηκε extra η επιλογή cosmote mms και όλα ΟΚ. Απλά με μπέρδεψε ο υπάλληλος της cosmote που με παρέπεμψε σε άλλο τηλέφωνο... Μπορεί όντως να τον μπέρδεψα κι εγώ πρωτύτερα... Ευχαριστώ πολύ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...