Προς το περιεχόμενο

The Official Dexter Season 4 topic

Praetorian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Members
Δημοσ.
το βρηκα καθηλωτικο αλλα και τσαπατσουλικο παραλληλα!!

Αυτό ακριβώς θα έλεγα για όλη τη σαιζόν. Ενώ αναγνωρίζω πως έχει κάποια κενά και ίσως και μερικές προχειρότητες, είναι όμως πιο συναρπαστική και αγωνιώδης από τις υπόλοιπες (επιμένω, παρόλα αυτά, πως η πρώτη είναι η καλύτερη και αυτή που είχε το πιο αρρωστημένο κλίμα από όλες)

• Απαντ. 344
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

1. Με μια απλή ετικέτα τριγυρνάς παντού μέσα σε ένα αστυνομικό τμήμα; Και μάλιστα μόνος σου στις αίθουσες με τα στοιχεία για τον σιριαλ κιλερ;

2. Ο Τρίνιτι, ενώ ήξερε ότι βρήκαν την κόρη του και τον ψάχνουν, θα τολμούσε να μπει στο τμήμα;

3. Η κόρη που απογοητεύτηκε από τον πατέρα της γιατί δεν αποκάλυψε το όνομά του στην αστυνομικό πριν αυτοκτονήσει;

4. Στην πραγματική ζωή, αν η κόρη είχε αυτο-πυροβοληθεί ενώ ήταν μόνη με την Ντέμπρα, μάλλον την Ντέμπρα θα την έβαζαν κατευθείαν στο κρατητήριο (ύποπτη εκδίκησης).

2. Το τελευταιο μερος που θα ψαχναν να τον βρουνε θα ηταν στο ιδιο τους το τμημα

3. Εμενα μου αφησε την εντυπωση πως αυτο θα εκανε, αρκει να την συγχωρουσε η Ντεμπ. Αφου την διαολοεστειλε, δεν την βοηθησε και η δημοσιογραφος

Δημοσ.

Βέβαια, αν το σκαλίσουμε θα βρούμε προβληματάκια, για παράδειγμα

1. Με μια απλή ετικέτα τριγυρνάς παντού μέσα σε ένα αστυνομικό τμήμα; Και μάλιστα μόνος σου στις αίθουσες με τα στοιχεία για τον σιριαλ κιλερ;

2. Ο Τρίνιτι, ενώ ήξερε ότι βρήκαν την κόρη του και τον ψάχνουν, θα τολμούσε να μπει στο τμήμα;

3. Η κόρη που απογοητεύτηκε από τον πατέρα της γιατί δεν αποκάλυψε το όνομά του στην αστυνομικό πριν αυτοκτονήσει;

4. Στην πραγματική ζωή, αν η κόρη είχε αυτο-πυροβοληθεί ενώ ήταν μόνη με την Ντέμπρα, μάλλον την Ντέμπρα θα την έβαζαν κατευθείαν στο κρατητήριο (ύποπτη εκδίκησης).

και πολλά ακόμη...

Έστω κι έτσι: εξαιρετική σειρά!

Κοίτα, μια πιθανή εξήγηση για τα ερωτήματα που θέτεις

1. Ναι όντως αυτό ήταν κάπως τραγικό που πήγαινε όπου ήθελε μέσα στο τμήμα

2. Είχε δει ήδη στην τηλεόραση ότι η αστυνομία έψαχνε τον Stan the Man :P σαν τον κύριο ύποπτο για τους φόνους οπότε δεν υπήρχε λόγος να τον υποψιαστεί κανένας

3. Εγώ την εξήγηση που δίνω είναι ότι αφού είδε ότι ο πατέρας της την είχε κανονικά γραμμένη και μιας και ήταν τίγκα απογοητευμένη που δεν την βοήθησε και πλέον δεν γλύτωνε την φυλακή και είχε φτάσει σε μια απόγνωση ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα από την Deb ότι ο και καλά ο πατέρας της ήταν ο Stan the Man και σκέφτηκε 'εδώ κοτζαμ αστυνομία και την ξεγέλασε και ψάχνουν λάθος άτομο και πλέον μόνο εγώ ξέρω ποιος είναι ο αληθινός δολοφόνος οπότε και είμαι άμεση απειλή για τον Trinity και μιας και δεν δίνει δεκάρα για μένα, σιγά που θα την γλυτώσω' και έτσι αυτοκτόνησε.

4. Ναι αλλά από την στιγμή που η σφαίρα δεν ήταν από το όπλο της Deb και από την στιγμή που η δημοσιογράφος ήταν στο πάτωμα με το όπλο στο χέρι Case solved:p , Χώρια που με το που ακούστηκε ο πυροβολισμός ανέβηκαν οι άλλοι στο σπίτι αμέσως και δεν θα είχε χρόνο η Deb να αλλάξει τα όπλα σε περίπτωση λέμε που την "ἐφαγε" αυτή.

Καλά ναι η πρώτη σεζόν του Dexter είναι πολύ μπροστά από τις υπόλοιπες.

Είναι μακράν η πιο σκοτεινή σεζόν.. και με τον καλύτερο δολοφόνο,

δε λέω καλός και ο Trinity αλλά δεν συγκρίνεται με τον "καλλιτέχνη" :-) της πρώτης σεζόν..( σε επίπεδο φόνων όχι ερμηνείας :P)

Αλλά και πάλι έχει κρατήσει ένα αξιοπρεπέστατο επίπεδο και στις επόμενες σεζόν.

• Moderators
Δημοσ.

Μια και τα είπατε σχεδόν όλα ήδη, να πω ότι συμφωνώ με tzino, gsarig και finch.

Ήταν πάρα πολύ καλό επεισόδιο, κάπως κατώτερο από αυτό που προηγήθηκε κατά τη γνώμη μου, και όντως υπήρχαν κάποιες προχειρότητες και μια βιασύνη στο σενάριο και τη σκηνοθεσία.

Θέλω να πιστεύω ότι όλα τα hints που δίνει η season για τις τσαπατσουλιές του Dexter τώρα που χειρίζεται περισσότερους ρόλους από όσους έχει συνηθίσει, δεν θα οδηγήσουν σε μια αποκατάσταση ισορροπίας όπου θα παίζει ο Dexter τους ρόλους στα δάχτυλά του έχοντας "μάθει από τα λάθη και αξιοποιώντας τις νέες εμπειρίες του". Θέλω περισσότερο να δω μια ακόμα μεγαλύτερη κορύφωση στο θέμα αυτό και βαριές συνέπειες. Θέλω ένα φινάλε φέτος που θα διαφοροποιηθεί από το μοτίβο των 3 περασμένων season. (Και οι οιωνοί είναι καλοί :-) )

Δημοσ.

Νομίζω όλοι μας περιμένουμε

ένα πιο σκοτεινό φινάλε και όχι στο κλασικό μοτίβο των προηγούμενων σειρών, γιατί κακά τα ψέματα όλοι στη άκρη του μυαλού μας έχουμε την εξής σκέψη όταν πάει να γίνει κάτι με τον Dexter "ἐλα μωρέ θα βρει την άκρη ο Dexter" πως αλλιώς θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν;

Πρέπει κάτι να κάνουν και να μας αναιρέσουν αυτή τη "ασφάλεια", να ταρακουνήσουν λίγο τις ισορροπίες.

Μέχρι στιγμής κάτι πάει να γίνει με τα τόσα λάθη που έχει κάνει αυτή τη σεζόν, αλλά κάτι λείπει..

Εντωμεταξύ όποιος ρίξει μια ματιά για το φινάλε θα δει ότι όλοι λένε, ότι θα είναι το καλύτερο επεισόδιο ever etc, etc (από την μεριά των παραγωγών πάντα). Δεν ξέρω, φοβάμαι τέτοιες δηλώσεις γιατί μας ανοίγουν την όρεξη και συνήθως είναι κατώτερα των προσδοκιών..

Δημοσ.

...

Γενικά για τα τελευταία 4-5 χρόνια θα έβαζα στη πρώτη θέση το The Shield και μετά τον Dexter.

...

ok, οπότε μετά τον dexter-άκο, πάμε για shield :P

Δημοσ.

Καλό το επεισόδιο αλλά με χάλασε

το ότι υπήρχαν κάποια αψυχολόγητα για να προχωρήσει το σενάριο.

α) Ο τρινιτυ να διαολοστέλνει την σε-στενή-αστυνομική-πίεση-που-του-ζητάει-βοήθεια-απελπισμένα κόρη του η οποία είναι και η μόνη που μπορεί να τον αποκαλύψει. Δηλαδή δε του πέρασε καν απ΄το μυαλό ότι μπορούσε να τον δώσει στεγνά μετά από τέτοιο φτύσιμο?

β) Η κόρη αφού έχει διαολοσταλθεί δεν δίνει τον πατέρα ενώ της παρουσιάστηκε υπερτεράστια ευκαιρία και στο κάτω κάτω στο κλάσιμο την είχε τόσα χρόνια. Αντιθέτως για μια ακόμη φορά τον προστάτεψε και μετά βολικά αυτοκτόνησε κιόλας μιας και δεν ήταν πλέον χρήσιμη σεναριακά

γ) Με ένα ταμπελάκι visitor ο τρινιτυ γυρνοβολάει μέσα στο τμήμα αμέριμνος (δεν ήξερα καν ότι οργανώνουν και τουρ τα καπί σε τμήματα :lol:)

δ) ο dexter παραήταν απρόσεκτος όταν γύρισε απευθείας στο τμήμα μετά από το λούνα παρκ.

Αυτή η σεζόν έχει γενικά τέτοια ατοπήματα αλλά είναι αμελητέα μπροστά στην σταθερή ποιότητα που δείχνει.

+1 και από μένα για ένα διαφορετικό φινάλε από τα προηγούμενα αν και για να υπάρξει 5η σεζόν δε βλέπω διαφορετικό τρόπο από το να πεθάνει ο τρινιτυ και να τα μπαλώσει κάπως ο dexter

σε αστυνομικές σειρές γενικά

1)wire

2) κονταροχτυπιούνται shield dexter (αν και δεν πολυείναι αστυνομική σειρά το dexter)

• Moderators
Δημοσ.

Δίνω κάποιες απαντήσεις. Ήδη έχω πει ότι το σενάριο ήταν κάπως βιαστικό (αν και εμένα με χάλασαν συγκεκριμένα

το βιαστικό κλείσιμο στην ιστορία με τη Rita, το ξεπέταγμα με την υποϊστορία του decoy Trinity και το ότι η Deb πηγαίνει μόνη της να μιλήσει με την Christine και εκεί που μιλάνε βγάζει η Christine ένα περίστροφο από το μαξιλάρι του καναπέ(!) και αυτοκτονεί. Σίγουρα θα υπήρχε καλύτερος τρόπος να χειριστεί η Deb (και η Miami metro) την εξομολόγηση της Christine.

Καλό το επεισόδιο αλλά με χάλασε

το ότι υπήρχαν κάποια αψυχολόγητα για να προχωρήσει το σενάριο.

α) Ο τρινιτυ να διαολοστέλνει την σε-στενή-αστυνομική-πίεση-που-του-ζητάει-βοήθεια-απελπισμένα κόρη του η οποία είναι και η μόνη που μπορεί να τον αποκαλύψει. Δηλαδή δε του πέρασε καν απ΄το μυαλό ότι μπορούσε να τον δώσει στεγνά μετά από τέτοιο φτύσιμο?

Το ξέσπασμα του Trinity στην Christine ήταν και δικαιολογημένο -λόγω των προσφάτων εξελίξεων και μέσα στον χαρακτήρα του. Από όσο ξέρει αυτός (τότε) η αστυνομία ήδη ξέρει από την Christine την ταυτότητά του ή τον εντοπίζει από το τηλεφώνημα που κάνει.

β) Η κόρη αφού έχει διαολοσταλθεί δεν δίνει τον πατέρα ενώ της παρουσιάστηκε υπερτεράστια ευκαιρία και στο κάτω κάτω στο κλάσιμο την είχε τόσα χρόνια. Αντιθέτως για μια ακόμη φορά τον προστάτεψε και μετά βολικά αυτοκτόνησε κιόλας μιας και δεν ήταν πλέον χρήσιμη σεναριακά

Η αυτοκτονία της Christine ήταν το μόνο αναμενόμενο δεδομένης της ψυχολογικής της κατάστασης και των 2 τελευταίων συζητήσεών της με τον Trinity. Μπορεί να μην χρησίμευε σε τίποτα άλλο σεναριακά (δεν το νομίζω, κόρη του Trinity ήταν θα μπορούσε πχ ΟΝΤΩΣ να τον αποκαλύψει) αλλά η αυτοκτονία δεν ήταν ουρανοκατέβατη. Στο κάτω κάτω πυροβόλησε δύο ανθρώπους, και σκότωσε τον ένα, για τον πατέρα της και αυτός στην κρίσιμη στιγμή της είπε μακάρι να μην είχες γεννηθεί ποτέ. Γενικά η Christine δεν είχε υπολογίσει καθόλου το ενδεχόμενο να την ανακαλύψουν (το είχε δει πολύ ρομαντικά το όλο θέμα) και όταν κατάλαβε ότι την υποψιάζονται υποτροπίασε απότομα (ψυχολογικά).

Γιατί δεν λέει ποιος πραγματικά είναι ο Trinity; Γιατί το δείχνει η αντίδρασή της "what's the point?". Αυτή έχει αποφασίσει πως θα αυτοκτονήσει και θέλει να τελειώνει. Θέλει συγχώρεση από την Deb (και δεν την έχει), και *ενδεχομένως* να έδινε τον πατέρα της (προσωπικά δεν το πολυπιστεύω, αλλά έστω), αν η Deb δεν έλεγε το άλλο όνομα.

γ) Με ένα ταμπελάκι visitor ο τρινιτυ γυρνοβολάει μέσα στο τμήμα αμέριμνος (δεν ήξερα καν ότι οργανώνουν και τουρ τα καπί σε τμήματα :lol:)

Ήταν κάπως εύκολο. Αλλά πάλι δεν ξέρω τι εκδηλώσεις και τι ελευθερίες για το κοινό θα μπορούσε να έχει ένα (φανταστικό) Miami Police τμήμα. Πριν από τον Trinity πάντως περνάει και μια άλλη γιαγιά, και έτσι κι αλλιώς τον σταματάνε, ελέγχουν την (κλεμμένη) κάρτα του και μετά περνάει από την ανίχνευση μεταλλικών αντικειμένων.

Και ο ίδιος παίρνει ρίσκο (μπορεί να διαμαρτυρηθεί αυτός από τον οποίο εκλάπη η κάρτα Visitor, ο Dex μπορεί να του έστηνε παγίδα όλο αυτόν τον καιρό) αλλά δεδομένου ότι μόλις ανακάλυψε πως ο Dex εργάζεται στο αστυνομικό τμήμα είναι όλα για όλα για αυτόν. (Νομίζω επίσης ότι συνειδητά ή υποσυνείδητα το έχει πάρει απόφαση ότι πλησιάζει το game over για αυτόν).

δ) ο dexter παραήταν απρόσεκτος όταν γύρισε απευθείας στο τμήμα μετά από το λούνα παρκ.

O Dexter κάνει πασαλείμματα σε όλη τη φετινή season. Αυτό είναι στάνταρντ σκόπιμο σεναριακά. Άλλα είχαν συνέπειες, άλλα όχι (αλλά έχτιζαν προς κάτι που είχε τελικά). Σε αυτή τη φάση ο Dex πιστεύει πως πηγαίνοντας στο λουνα πάρκ (or sth) έχει το πάνω χέρι (γιατί άκουσε τη μουσική από το τηλεφώνημα του Arthur), και έχει ήδη πέσει στην παγίδα του Trinity. Γυρίζοντας στο βιαστικά τμήμα (επειδή άκουσε την Deb σε άθλια κατάσταση στο τηλέφωνο) είναι σχετικά φυσιολογικό να μην εντοπίσει τον Arthur που τον ακολουθεί (με απόσταση ασφάλειας).

Δημοσ.

η σεζόν μοιάζει με την προηγούμενη θα έλεγα, με τον κουβανό ντε, χαλαρά δηλαδή κι άγιος ο Θεός,

αλλά προσωπικά προτιμώ/μου άρεσαν πολύ περισσότερο οι σεζόν brother/σάργκεντ ντόουκς, είχαν πιο πολύ ένταση, πως να το πω, καταλαβαίνετε πιστεύω

Δημοσ.
η σεζόν μοιάζει με την προηγούμενη θα έλεγα, με τον κουβανό ντε, χαλαρά δηλαδή κι άγιος ο Θεός,

αλλά προσωπικά προτιμώ/μου άρεσαν πολύ περισσότερο οι σεζόν brother/σάργκεντ ντόουκς, είχαν πιο πολύ ένταση, πως να το πω, καταλαβαίνετε πιστεύω

Εχουμε πει επαναλημενα πως η πρωτη σεζον ηταν μακραν η καλυτερη και ποιο dark... Ειναι η μονη σειρα ομως imo που για 4 χρονια συνεχιζει πολυ δυναμικα (αν εξαιρεσουμε την μετρια 3η σεζον βεβαια)

Δημοσ.

Ετσι ετσι john.Πιστευω οτι υποτιματε καπως τη 2η.Ηταν εξαιρετικοτατη σεζον και γω την βαζω πανω απο την 1η.

Συμφωνω επισης για την "ασφαλεια" που μας παρεχει το καθε φιναλε σεζον οσον αφορα τον Ντεξτερ και περιμενω και γω καποια αλλαγη σ'αυτο το μοτιβο.

Πιστευω παντως οτι θα του αφησει ο Τρινιτι καποιο ειδος "κουσουριου "στον Ντεξετρ και ως πως θα τον βλεπουν οι αλλοι.Ηδη παμε να εχουμε Ντοουκς case Νο2 με τον Κουιν

Δημοσ.
Ετσι ετσι john.Πιστευω οτι υποτιματε καπως τη 2η.Ηταν εξαιρετικοτατη σεζον και γω την βαζω πανω απο την 1η.

Συμφωνω επισης για την "ασφαλεια" που μας παρεχει το καθε φιναλε σεζον οσον αφορα τον Ντεξτερ και περιμενω και γω καποια αλλαγη σ'αυτο το μοτιβο.

Πιστευω παντως οτι θα του αφησει ο Τρινιτι καποιο ειδος "κουσουριου "στον Ντεξετρ και ως πως θα τον βλεπουν οι αλλοι.Ηδη παμε να εχουμε Ντοουκς case Νο2 με τον Κουιν

Συμφωνω σε αυτα που προβλεπεις.Απλα ξερουμε απο τωρα οτι δε θα τον πιασουν γιατι η σειρα συνεχιζεται και σε αλλη σαιζον:-D

Του Κουιν οντως του την εχει κατσει ασχημα ο Ντεξ.Για μενα η πληρης κορυφωση της σειρας θα επελθει αν το μαθει η αδερφη του...

Δημοσ.
Εγω παιδια αντιθετα πιστευω οτι η καλυτερη σαιζον ηταν η 2η με bay harbor butcher και doakes.

δηλαδη

2>1>4>3

Ακριβως...!!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...