zoranb Δημοσ. 24 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2009 Βρε παιδιά έχω μπερδευτεί, στο νέο σπίτι, έχω ζητήσει να έχω δύο γραμμές τηλεφώνου. Η μία προορίζεται για την double play και η άλλη θα είναι μια απλή τηλεφωνική ΟΤΕ. Ο δε ηλεκτρολόγος ακούστε τί έχει κάνει. Έχει βγάλει από τη κεντρική μπρίζα του τηλεφώνου ένα αμερικάνικο καλώδιο (συνδεδεμένο και με τα 4 καλώδια από το τηλεφ. καλώδιο) και πάνω σε αυτό έχει διακλαδώσει (με μονωτική) άλλα 2 αμερικάνικα χρησιμοποιώντας δύο καλώδια στο καθένα, και μου λέει... σου έχω βγάλει έτσι 2 γραμμές με τη διακλάδωση, η μιά είναι για τον ΟΤΕ και η άλλη είναι για το double play, και ρωτώ τώρα εγώ, φτάνουν τα δύο καλώδια για την adsl?
drm Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Ναι..., όταν έχουμε PSTN μας αρκεί ένα ζευγος για την φωνή και για το ADSL. Το δεύτερο ζευγος που έχουν μέσα τα "πλακέ" καλώδια είναι εφεδρία, εάν πχ μετά απο 5 χρόνια θες δεύτερη γραμμή. Τώρα εάν εσύ χρησιμοποιήσεις από την αρχή και τα δύο ζευγη, απλά δεν θα έχεις εφεδρεία (για μελλοντική επέκταση ή για backup γραμμή) Εάν το σπίτι είναι καινούργιο και τα καλώδια τα περνάει τώρα, εγώ προσωπικά θα επέμενα να μου βάλει 2 πλακέ καλώδια (δηλάδη σύνολο 4 ζεύγη) ώστε να είμαι πιο άνετος...
zoranb Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 4 ζεύγη? γιατί όμως τόσα πολλά, για να βάλω 4 γραμμές συνολικά?
guardianx71 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Καλά 2 ζεύγη - 4 καλώδια (και τα 2 σύνολο 8 καλώδια δλδ) εννοούσε αλλά δεν το διευκρίνησε. Ή για 4 τηλέφωνα όπως στο έκαναν τώρα ή για 2 "σωστά" χωρίς καλώδια να τρέχουν χύμα .Το συγκεκριμένο στήσιμο με τα καλώδια σε ζεύγη το έχω δει πολλές φορές. Ειδικά με τεμπέλιδες ΟΤΕτζίδες και ηλεκτρολόγους που δεν θέλουν να σκάψουν τοίχους
GeorgeKatz Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Aγαπητέ zoranb, το κόστος του 2ου ζεύγους είναι πολύ μικρό για την επεκτασιμότητα που σου προσφερει.
poulinos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 εγω θα πω κατι αλλο.τα συγχαρητηρια στον γυφτο ηλεκτρολογο,γιατι ειναι τοσο ηλιθιος και μονοο αυτη η λεξη μπορει να τον περιγραψει που κανει και εσενα και την ζωη του δυσκολο.σεκαινουριο σπιτι θα μπορουσε να βαλει ενα διπλο πριζακι με δυο εξοδους και στην μια η μια γραμμη και στην αλλη η αλλη γραμμη και οχι μονωτικες ανταπτορες και μην πω τι.α ρε ηλεκτρολογοι οτι αρπαξουν.τους βαρεθηκα.
guardianx71 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 εγω θα πω κατι αλλο.τα συγχαρητηρια στον γυφτο ηλεκτρολογο,γιατι ειναι τοσο ηλιθιος και μονοο αυτη η λεξη μπορει να τον περιγραψει που κανει και εσενα και την ζωη του δυσκολο.σεκαινουριο σπιτι θα μπορουσε να βαλει ενα διπλο πριζακι με δυο εξοδους και στην μια η μια γραμμη και στην αλλη η αλλη γραμμη και οχι μονωτικες ανταπτορες και μην πω τι.α ρε ηλεκτρολογοι οτι αρπαξουν.τους βαρεθηκα. Πολύ σωστός ! Βάζω στοίχημα ή δεν είχε μαζί του και βαριόταν να πάει να πάρει ή το έκανε με το σκεπτικό "κάτσε να κάνω καμιά π@π@ΡΙα εδώ να ζητήσω περισόττερα". Αλλά ένας ΣΩΣΤΟΣ ηλεκτρολόγος δεν θα το έκανε καν έτσι .Σκάψιμο τον τοίχο και πέρασμα καλωδίου ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ , ΟΠΟΥ και ΟΣΕΣ τηλεφωνικές πρύζες θέλεις. Όχι να διασχύζει το σπίτι με καλώδια.(οικονομικού θέλωντος βεβαιος ,νταξ)
zoranb Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Βρε παιδιά έχω βάλει τη σειρά Valena της Legrand αλλά δεν ξέρω εάν έχει μπρίζα με έξοδο σε δύο γραμμές Line1 και Line2 που θέλω εγώ. Αυτό δεν εννοείτε by the way?
poulinos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Βρε παιδιά έχω βάλει τη σειρά Valena της Legrand αλλά δεν ξέρω εάν έχει μπρίζα με έξοδο σε δύο γραμμές Line1 και Line2 που θέλω εγώ. Αυτό δεν εννοείτε by the way? νομιζω υπαρχει legrand με 2 εξοδους και ακομα και αν δεν εχει με 2 εξοδους τηλεφωνου τοτε θα βρεις με μια ethernet και μια τηλεφωνου η με 2 ethernet τις οποιες μπορεις να τις κανεις τηλεφωνικες. Πολύ σωστός ! Βάζω στοίχημα ή δεν είχε μαζί του και βαριόταν να πάει να πάρει ή το έκανε με το σκεπτικό "κάτσε να κάνω καμιά π@π@ΡΙα εδώ να ζητήσω περισόττερα".Αλλά ένας ΣΩΣΤΟΣ ηλεκτρολόγος δεν θα το έκανε καν έτσι .Σκάψιμο τον τοίχο και πέρασμα καλωδίου ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ , ΟΠΟΥ και ΟΣΕΣ τηλεφωνικές πρύζες θέλεις. Όχι να διασχύζει το σπίτι με καλώδια.(οικονομικού θέλωντος βεβαιος ,νταξ) ποτε σχεδον δεν βλεπω δφιπλα πριζακια ολοι κανουν το κλασικο.βαζουν τα 2 καλωδια μπλε μπλε ασπρο στο 2-3 και το πορτοκαλι πορτοκαλι ασπρο στο 1/4 οποτε μετα θελει διακλαδωτη με l1 και l2 και οχι κοινο διακλαδωτη.απλα δυσκολευει τον χρηστη γιατι οι μισοι δεν λενε τι εχουν κανει και πρπει να φωναξεις ηλεκτρολογο.επισης guardian πισω απο τον τοιχο τα εχει περασει και δεν διασχυζουν το σπιτι.οπως γραφει ο φιλος το καλωδιο βγενει μεσα απο την πριζα απλα το εκανε με διαφορετικο τροπο.αν θελει ο φιλος μπορει να τα κοψει και να αλλαξει πριζακι και να τα βαλει σωστα και οχι με μονωτικη.
zoranb Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 ποτε σχεδον δεν βλεπω δφιπλα πριζακια ολοι κανουν το κλασικο.βαζουν τα 2 καλωδια μπλε μπλε ασπρο στο 2-3 και το πορτοκαλι πορτοκαλι ασπρο στο 1/4 οποτε μετα θελει διακλαδωτη με l1 και l2 και οχι κοινο διακλαδωτη.απλα δυσκολευει τον χρηστη γιατι οι μισοι δεν λενε τι εχουν κανει και πρπει να φωναξεις ηλεκτρολογο. δεν το κατάλαβα αυτό!
poulinos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 το πριζακι εχει 4 ακροδεκτες.πχ 1,2,3,4 .σε ολα τα πριζακια και ολα τα τηλεφωνα σχεδον παιζουν στους 2 κεντρικους.δηλαδη 2,3 .εκει βαζουν την μια γραμμη.αν δεν θες να βαλεις διπλο πριζακι για να βαλεις και την αλλη γραμμη στο 2,3 τοτε την βαζεις στο πρωτο πριζακι στο 1,4 και μετα απεξω απο το πριζακι εχεις εναν διακλαδωτη που την χωριζζεις σε line 1 kai line 2.στην πραξη το Line 1 ειναι οι ακροδεκτες 2,3 απευθειας και η line 2 ειναι οι ακροδεκτες 1,4 που απο την ακρη τους οδηγει παλι στο 2,3 για να συνδεσεις αλλο τηλεφωνο.ακομα και αν εχεις απλο διακλαδωτη κανεις πατεντα αλλα μην σε μπερδεψω.καλυτερα βαλε διπλο πριζακι.
drm Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2009 Συνήθως τα καλώδια αυτά έχουν μέσα 2 ζευγή. άρα εάν βάλεις ένα μόνο καλώδιο έχεις μόνο 2 ζευγη και άρα είσαι οριακά με τον υπάρχον configuration. Ο πιο απλός τρόπος να έχεις εφεδρεία είναι να βάλεις άλλο ένα καλώδιο (οπότε καταλήδεις με 2 ζευγη εφεδρεία) Επίσης κανονικά πρέπει να επιμήνεις να συνδέση ΣΩΣΤΑ τα καλώδια... δηλαδή διπλή τηλεφωνική πρίζα, και όχι μονοτικές ταινείες και σαχλαμάρες...
zoranb Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 Ναι θα επιμείνω σε αυτό, ήταν τραγικός ο τύπος. Πάντως θεωρώ πως το να μπεί μπριζάκι με 2 γραμμές είναι η καλύτερη λύση και να μην μπλέκω αντάπτορες κλπ. είναι στο σαλόνι όλη αυτή η δουλειά συνεπώς είναι ένας λόγος παραπάνω να φαίνεται καλαισθητο και νοικοκυρεμένο!
poulinos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 ακριβως.τορα για εφεδρικα το ξεχνας ετσι και αλλιως διοτι να περασες και αλλο καλωδιο δεν εχει νοημα.μακαρι να ειχαν βαλει δικτυου απο την αρχη but,.,
zoranb Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2009 Μα να ρωτήσω 1. είναι δύσκολο να περάσουν UTP τώρα? Πόσο δύσκολο? 2. ποιός ο λόγος πρακτικά και όχι θεωρητικά να έχω πάνω από 2 ζεύγη? δηλαδή 2 γραμμές, χρειάζονται?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.