Προς το περιεχόμενο

ενα σχολιο για τις τιμες

GIANNIS400

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Η διαφορα στις ταχυτητες ειναι ο WD EADS/EDVS 75ΜΒ/s average και γυρω στα 100ΜΒ/s average για τον seagate στις 5900. Για να καταλαβεις ο LowPower της seagate ειναι πιο γρηγορος και απο τον 7200 black 1TB της WD! Αυτο τα λεει ολα.

Οσους ενδιαφερει τα 1-2 dB διαφορα στον θορυβο και οι 2-3 βαθμοι στην θερμοκρασια ειναι μεγαλη διαφορα. Για οσους δεν τους ενδιαφερει ειναι μικρη. Δεν κανω καμια τριχα τριχια... Τριχια ειναι.

• Super Moderators
Δημοσ.

έχω 2χ1.5ΤΒ Seagate 5900rpm με τα 500αρια platters...παπάρια 100mb/sec avg πιάνουν...

ούτε 1-2db είναι ούτε 2-3 βαθμοί από την αλλαγή σε μεγαλύτερα platters

• Moderators
Δημοσ.
έχω 2χ1.5ΤΒ Seagate 5900rpm με τα 500αρια platters...παπάρια 100mb/sec avg πιάνουν...

ούτε 1-2db είναι ούτε 2-3 βαθμοί από την αλλαγή σε μεγαλύτερα platters

:-)

Δεν υπαρχουν 1.5 ΤΒ seagate με 500αρια platters!

Και ο ST31500541AS και ο ST31500341AS ειναι με 4 platters και οχι με 3!

Εναι δηλαδη με platters σαν του WD που λεμε.

ST31500541AS

ST31500341AS

Αυτο το νουμερακι ειναι ο αριθμος των platters!

• Super Moderators
Δημοσ.

είναι σίγουρο αυτό γιατί στην ανακοίνωση της Seagate έλεγε με 500gb platters 1-2TB Low Power 5900rpm

http://www.anandtech.com/weblog/showpost.aspx?i=590

The Barracuda LP is launching today (product availability later this week) in 1TB, 1.5TB, and 2TB capacities. The drives feature a 500GB per-platter design, 32MB buffer, and a 5,900RPM spindle speed.
  • Moderators
Δημοσ.
είναι σίγουρο αυτό γιατί στην ανακοίνωση της Seagate έλεγε με 500gb platters 1-2TB Low Power 5900rpm

http://www.anandtech.com/weblog/showpost.aspx?i=590

Οπως και η WD λεει οτι οι Green ειναι 5400-7200rpm ενω ειναι 100% fixed 5400!

Λοιπον να και το κατοσταρι avg του seagate LP 1TB, αυτο και μονο λεει οτι ο 1.5ΤΒ LP που εχεις ΔΕΝ ειναι με 500αρια platters γιατι απλα αν ηταν θα ειχες την ιδια ταχυτητα. (Το ξερω γιατι ηθελα να παρω τον LP 1.5ΤΒ πριν 20 μερες οταν τον εφερε το Π. και μετα απο διαβασμα εμαθα οτι ηταν με 4 platters σε αντιθεση με τους 1ΤΒ και 2ΤΒ οποτε παρατησα την ιδεα)

imageview.php?image=16742

Και απο αλλου:

" I read the barracuda lp series sata product manual and at page 10 says that the 1.5tb uses 8 Heads and 4 Discs the same as the 2tb. Which probably means it doesn't use 500gb platters but rather 375gb platters (4x375=1500gb) the same as the 7200.11 1.5tb. On the other hand the 1tb lp uses 2 discs which means it uses the 500gb platters (2x500=1000gb) and so does the 2tb lp (4x500=2000gb). If the 1.5tb lp used the 500gb platters, it would only need 3 discs instead of 4."

Το λεει και το manual...

ΥΓ Εξαλου οπως σου ειπα και πριν

ST31500541AS Αυτο το νουμερακι ειναι ο αριθμος των platters!

Οποτε ειναι επισημο, δεν ξερω γιατι δεν θες να το καταλαβεις :P

Δημοσ.

για να επαναφερουμε το θέμα στη αρχή (γιατί πιστεύω ότι ξέφυγε λίγο) να πω και εγώ , ό,τι διάβασα σε εφημερίδα (νομίζω F.T. ήταν ) για το θέμα των τιμών .

Στο συγκεκριμένο χώρο λοιπόν ΔΕΝ παρατηρήθηκαν μεγάλες προσφορές ούτε εντυπωσιακή κάμψη τιμών στα πωλούμενα προιόντα , δηλ. οι εταιρείες ΔΕΝ μείωσαν τα περιθώρια κέρδους με τα οποία πωλούν . Οι μειώσεις των τιμών λόγω εξέλιξης της τεχνολογίας , που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη αγορά δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη , γιατί ούτως ή άλλως υπήρχαν πάντοτε.

Άρα δύο πράγματα συμβαίνουν : 1) Οι εταιρείες είχαν σωρεύσει μεγάλα κ'ερδη τα προηγούμενα χρόνια και δεν είχαν να φοβηθούν τίποτα , τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα ή 2.) Η συγκεκριμένη αγορά ΔΕΝ γνώρισε αντίστοιχη κρίση όπως άλλοι τομείς της οικονομίας , πράγμα παράδοξο , μιας και οι υπολογιστές δεν είναι και από τα είδη πρώτης ανάγκης , και τα νοικοκυριά μπορούν να αναβάλλουν μια αναβάθμιση ή μια καινούργια αγορά , χωρίς σημαντικές απώλειες .

Έτσι , δέστε για παράδειγμα τις τιμές του Software , προσωπικά δεν είδα καμία σημαντική μείωση τιμών , εκτός αν μου ξέφυγε κάτι.

Τελικά η αλήθεια , imo , πρέπει να είναι κάπου στη μέση , και οι εταιρείες είχαν στην άκρη ένα σκασμό λεφτά και η κρίση δεν της χτύπησε στο κεφάλι , όπως π.χ. την αγορά του αυτοκινήτου .

Βέβαια , αν συνεχιστεί η κατάσταση , κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί το πράγμα.

• Super Moderators
Δημοσ.
ΥΓ Εξαλου οπως σου ειπα και πριν

ST31500541AS Αυτο το νουμερακι ειναι ο αριθμος των platters!

Οποτε ειναι επισημο, δεν ξερω γιατι δεν θες να το καταλαβεις :P

μια χαρά το κατάλαβα, απλά είχα την αμφιβολία μου λόγω της ανακοίνωσης...

επίσης στο product manual λέει για 4 discs 8 heads για τον 2ΤΒ μόνο, για τον 1.5ΤΒ το έχει κενό...

• Moderators
Δημοσ.

μια χαρά το κατάλαβα, απλά είχα την αμφιβολία μου λόγω της ανακοίνωσης...

επίσης στο product manual λέει για 4 discs 8 heads για τον 2ΤΒ μόνο, για τον 1.5ΤΒ το έχει κενό...

Οχι δεν ειναι κενο, (http://www.seagate.com/staticfiles/support/disc/manuals/desktop/Barracuda%20LP/100564361b.pdf Barracuda LP Series SATA Product Manual, Rev. B σελιδα 4) ειναι ενοποιημενα τα κελια - ιδια data και στα δυο δηλαδη, σε αντιθεση πχ με την σελιδα 6 που τα κελια ειναι χωρισμενα γιατι εχει αλλα δεδομενα για τους ST31000520AS ST3500412AS δυο platters και ενα αντιστοιχα)

Δημοσ.
για να επαναφερουμε το θέμα στη αρχή (γιατί πιστεύω ότι ξέφυγε λίγο) να πω και εγώ , ό,τι διάβασα σε εφημερίδα (νομίζω F.T. ήταν ) για το θέμα των τιμών .

Στο συγκεκριμένο χώρο λοιπόν ΔΕΝ παρατηρήθηκαν μεγάλες προσφορές ούτε εντυπωσιακή κάμψη τιμών στα πωλούμενα προιόντα , δηλ. οι εταιρείες ΔΕΝ μείωσαν τα περιθώρια κέρδους με τα οποία πωλούν . Οι μειώσεις των τιμών λόγω εξέλιξης της τεχνολογίας , που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη αγορά δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη , γιατί ούτως ή άλλως υπήρχαν πάντοτε.

Άρα δύο πράγματα συμβαίνουν : 1) Οι εταιρείες είχαν σωρεύσει μεγάλα κ'ερδη τα προηγούμενα χρόνια και δεν είχαν να φοβηθούν τίποτα , τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα ή 2.) Η συγκεκριμένη αγορά ΔΕΝ γνώρισε αντίστοιχη κρίση όπως άλλοι τομείς της οικονομίας , πράγμα παράδοξο , μιας και οι υπολογιστές δεν είναι και από τα είδη πρώτης ανάγκης , και τα νοικοκυριά μπορούν να αναβάλλουν μια αναβάθμιση ή μια καινούργια αγορά , χωρίς σημαντικές απώλειες .

Έτσι , δέστε για παράδειγμα τις τιμές του Software , προσωπικά δεν είδα καμία σημαντική μείωση τιμών , εκτός αν μου ξέφυγε κάτι.

Τελικά η αλήθεια , imo , πρέπει να είναι κάπου στη μέση , και οι εταιρείες είχαν στην άκρη ένα σκασμό λεφτά και η κρίση δεν της χτύπησε στο κεφάλι , όπως π.χ. την αγορά του αυτοκινήτου .

Βέβαια , αν συνεχιστεί η κατάσταση , κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί το πράγμα.

ααα μπραβο, σωστα αυτα που ειπες :-), επειδη παρακολουθουσα μεχρι πριν 7-8 μηνες τις εξελιξεις τιμων πιστευω οτι ο τελευταιος χρονος που διανειουμε ειναι ο χειροτερος απο θεμα τιμων και προσφορων.Οτι πτωση τιμων εχουμε τις εχουμε λογο της τεχνολογικης εξελιξης σε αυτο τον τομεα που και αυτη η πτωση σε μερικα ειδη πληροφορικης αργεισε και αργει να γινει, δλδ σε μερικα ειδη 8α επρεπε να ειχε πεσει η τιμη πολυ ποιο πριν απο την χρονικη στιγμη που επεσε με βαση την τεχνολογικη εξελιξη του pc part.

Και εγω ευχομε να αρχισουν να τους αγγιξει η κρίση και να πονέσουν οικονομικα για να κερδισει απ αυτο ο καταναλωτης και οχι μονο οι μεγαλοκαρχαριες που τα πουλουν...

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

τι παιζει με τους seagate 1.5tb 5900rpm? εισαι ευχαριστημενος thresh, τους εχει κανεις αλλος? επηρα εναν γιατι τον περασα για τον καινουριο 7200.12 και δεν τον εχω χρησιμοποιησει ακομα. Να σου πω την αληθεια δεν με νοιαζει αν ειναι καμια 10ρια μεγκαμπαιτ αργοτερος, αλλα διαβαζω οτι ειναι ελλατωματικη σειρα και πολλοι λενε οτι συντομα ακουνε ενα κλικαριστο θορυβο και μετα απο λιγο ερχεται ο θανατος. Ειδικα στο σαιτ του neweg εχει 12 σελιδες με user comments και κοντα οι μισοι λενε το ιδιο πραγμα!! και δεν εχουν και υποστηριξη, διοτι οι 7200.11 μπορει να ειχαν προβλημα αλλα βγηκε firmware που τους επανεφερε και συνηθως χωρις data loss, αυτοι αν πεθανουν ειναι οριστικο μαλλον

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
τι παιζει με τους seagate 1.5tb 5900rpm? ....

Ειδικα στο σαιτ του neweg εχει 12 σελιδες με user comments και κοντα οι μισοι λενε το ιδιο πραγμα!!

Για τα μπάζα ειναι. τέλος.

πριν κλείσει ένα μήνα χρήσης*, άρχισε τα Κλίκια-κλίκια :cry: , εβγαλε 64 (edit: 300 ) bad sectors (έγιναν reallocated στη spare area, η χωρητικότητα δεν μειώθηκε, αλλα η ουσια ειναι οτι εμφανίστηκαν με πολύ ήπια χρήση),

* πραγματική χρήση, συμφωνα με τα smart data : 6 days, 13 hours = 157 ώρες.

estimated remaining lifetime, με τα default κριτήρια του hard disk sentinel : 222 days

και το "Long Generic" test του Seatools έβγαλε FAIL.

περαστικά μας.

λυπάμαι που δεν διάβασα εκεινο το thread στο neweg λιγο νωρίτερα, δεν θα τον ειχα αγοράσει.

*** αναφέρομαι συγκεκριμένα σε ST31500541AS , 1.5 TB, Cache 32MB, 5,900 rpm

, όχι σε οποιονδήποτε seagate.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...