Προς το περιεχόμενο

Είδη Όπλων

m1kaela

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, με ενδιαφέρει η σκοποβολή, αλλά τώρα έχω αρχίσει να ασχολούμαι και δε ξέρω σχεδόν ούτε τα βασικά από όπλα. Θα ήθελα να μάθω τη διαφορά του αεροβόλου από του περίστροφου, τι όπλο δικαιούσαι να αγοράσεις άμα βγάλεις άδεια οπλοφορίας, και γενικά ακόμα και τις πιο ασήμαντες πληροφορίες να δώσετε για τα όπλα εμένα μου είναι σημαντικές :-)

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καταρχην για τι οπλο ενδιαφερεσε εσυ?Πραγματικο η αεροβολο πεπιεσμενου αερα BBGun δλδ,για το πρωτο χρειαζεσε αδεια οπλοφοριας,για το δευτερο οχι αλλα ειναι παρανομο να το κουβαλας πανω σου

Δημοσ.

Αυτό είναι το θέμα, δε ξέρω τι όπλο θέλω γιατί δε ξέρω τίποτα από όπλα :-( Θα με βοηθούσες αν μου τα εξηγούσες λίγο.

Δημοσ.

Το θέλω για σκοποβολή, ίσως και για σκοποβολή εκτός σκοπευτηρίου, σε κανένα χωράφι ασπούμε, και αν μπει κανένας κλέφτης σπίτι μου να δικαιούμαι να το χρησιμοποιήσω.

Δημοσ.

Για σκοποβολη παρε ενα αεροβολο τουφεκι,για τους κλεφτες δεν παιρνεις τιποτα γιατι αντι να σε δειρουν και να σε κλεψουν,θα σε σκοτωσουν και θα σε κλεψουν...

Δημοσ.

Hahaha δεν έχεις και άδικο. Ναι αλλά μου αρέσει η εμφάνιση του περίστροφου. Μια φορά που πήγα σκοπευτήριο και δικαιούμουν μόνο αεροβόλο πιστόλι ήταν σα ψεύτικο. Παρεπιμπτόντως αυτή είναι το μόνο που ξέρω για τα όπλα, την διαφορά στην εμφάνιση του περίστροφου με το αεροβόλο :-)

• Super Moderators
Δημοσ.
Το θέλω για σκοποβολή, ίσως και για σκοποβολή εκτός σκοπευτηρίου, σε κανένα χωράφι ασπούμε, και αν μπει κανένας κλέφτης σπίτι μου να δικαιούμαι να το χρησιμοποιήσω.

Αν μπει κλέφτης στο σπίτι σου, δεν "δικαιούσαι να το χρησιμοποιήσεις" έτσι απλά, επειδή το'χεις...

Δημοσ.
Αν μπει κλέφτης στο σπίτι σου, δεν "δικαιούσαι να το χρησιμοποιήσεις" έτσι απλά, επειδή το'χεις...

Νομικα δεν δικαιουται να το χρησιμοποιησει αλλά(για να μην μιλησουμε για το αν ηθικα εχει δικαιωμα να το χρησιμοποιησει) δεν παυει να μπορει να το χρησιμοποιησει και να ειναι χρησιμο.

Πχ αν μπει καποιος με μαχαιρι σπιτι σου προτιμας να τον σκοτωσεις(αν εχεις οπλο χωρις αδεια οπλοφοριας) αμεσως και να μην διακινδυνευσεις παραπανω περιπετειες(πχ να επιτεθει σε ενα απο τα παιδια σου) και να υποστεις τις οποιες νομικες κυρωσεις της πραξης σου ή προτιμας να μην εχεις οπλο και να διακινδυνευσεις την σωματικη ακεραιοτητα σου και των δικων σου?

Εγω λεω σκοτωσε τον και ας πας φυλακη απο το να διακινδυνευσεις να σε σκοτωσει αυτος. Ενας κοινος ανθρωπος πιστευω προτιμα την φυλακη δηλαδη απο τον θανατο του ή τον θανατο δικων του ανθρωπων.

Το καλυτερο βεβαιως ειναι ο εκφοβισμος με το οπλο, αλλα αυτο που εννοω ειναι τι γινεται οταν δεν εχεις και πολλες δυνατοτητες εκφοβισμου.

• Super Moderators
Δημοσ.
Νομικα δεν δικαιουται να το χρησιμοποιησει αλλά(για να μην μιλησουμε για το αν ηθικα εχει δικαιωμα να το χρησιμοποιησει) δεν παυει να μπορει να το χρησιμοποιησει και να ειναι χρησιμο.

Πχ αν μπει καποιος με μαχαιρι σπιτι σου προτιμας να τον σκοτωσεις(αν εχεις οπλο χωρις αδεια οπλοφοριας) αμεσως και να μην διακινδυνευσεις παραπανω περιπετειες(πχ να επιτεθει σε ενα απο τα παιδια σου) και να υποστεις τις οποιες νομικες κυρωσεις της πραξης σου ή προτιμας να μην εχεις οπλο και να διακινδυνευσεις την σωματικη ακεραιοτητα σου και των δικων σου?

Εγω λεω σκοτωσε τον και ας πας φυλακη απο το να διακινδυνευσεις να σε σκοτωσει αυτος. Ενας κοινος ανθρωπος πιστευω προτιμα την φυλακη δηλαδη απο τον θανατο του ή τον θανατο δικων του ανθρωπων.

Το καλυτερο βεβαιως ειναι ο εκφοβισμος με το οπλο, αλλα αυτο που εννοω ειναι τι γινεται οταν δεν εχεις και πολλες δυνατοτητες εκφοβισμου.

Έγραψα το τι δικαιούται ο/η topic starter να πράξει θεωρώντας ότι αναφερόμαστε στα δικαιώματα που μας αναγνωρίζονται από το νόμο - γιατί η ηθική του καθενός δεν μπορεί να είναι μέρος μίας αντικειμενικής απάντησης.

Εάν κάποιος θεωρεί ότι δικαιούται να αφαιρέσει μία ανθρώπινη ζωή επειδή θα μπει να του πάρει το video, είναι προφανές ότι οι ηθικές μας αξίες είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Επίσης, εάν κάποιος το'χει τόσο εύκολο να σφάξει κάποιον και ότι η συνείδησή του θα είναι καθαρή επειδή ο επίδοξος κλέφτης δεν του μαγάρισε την TFT τηλεόραση, τότε και η συνείδησή μου ευτυχώς απέχει χιλιόμετρα.

:-)

Δημοσ.

Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο γιατί ο άλλος που δεν ξέρει τις προθέσεις σου τραβά το δικό του όπλο και δεν έχεις καμία εναλλακτική λύση παρά να τον πυροβολήσεις. Καλύτερα είναι να μην βάζεις άγνωστα άτομα μέσα στο σπίτι σου και να μην λες στο κόσμο ότι έχεις λεφτά και άλλα παρομοια.. Αυτό με τα παιδιά βέβαια είναι μεγάλο δίλλημα ,εγώ σε τέτοια περίπτωση θα πυροβολούσα πρώτα και ας με έβαζαν ισόβια.

• Super Moderators
Δημοσ.
Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο γιατί ο άλλος που δεν ξέρει τις προθέσεις σου τραβά το δικό του όπλο και δεν έχεις καμία εναλλακτική λύση παρά να τον πυροβολήσεις. Καλύτερα είναι να μην βάζεις άγνωστα άτομα μέσα στο σπίτι σου και να μην λες στο κόσμο ότι έχεις λεφτά και άλλα παρομοια.. Αυτό με τα παιδιά βέβαια είναι μεγάλο δίλλημα ,εγώ σε τέτοια περίπτωση θα πυροβολούσα πρώτα και ας με έβαζαν ισόβια.

Η συντριπτική πλειοψηφία όσων θα μπουν στο σπίτι σου δεν έχει στόχο τα παιδιά σου. Γιατί να το κάνει άλλωστε; Τα φράγκα-κοσμήματα-ηλεκτρονικά θέλει να πουλήσει, δεν θα πουλήσει το γιο σου.

Δες το κι αλλιώς: Αν πιαστεί να κλέβει, θα φάει μερικά χρόνια φυλακή για κλοπή (πλημμέλημα). Εάν πάει να ακουμπήσει τα παιδιά σου, το "παιχνίδι" αναβαθμίζεται σε κακούργημα (ληστεία ή και χειρότερα) και αρχίζει να μετράει δεκαετία και βάλε... ;)

Δημοσ.

Καλύτερα είναι να μην βάζεις άγνωστα άτομα μέσα στο σπίτι σου

:fear: Μα δεν μιλησα το να βαλω εγω αγνωστα ατομα μεσα στο σπιτι μου, μιλησα για κλεφτη που θα μπει εν αγνοια μου μεσα στο σπιτι μου και εγω θα τον παρω χαμπαρι.

Τότε τι κάνεις αν κραταει μαχαιρι και κάνει καμια γρηγορη κινηση προς το μερος σου? Επισης σε μια τετοια περιπτωση προτιμας να εχεις οπλο(χωρις αδεια οπλοφοριας) ή να μην εχεις καθολου οπλο?

Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο γιατί ο άλλος που δεν ξέρει τις προθέσεις σου τραβά το δικό του όπλο και δεν έχεις καμία εναλλακτική λύση παρά να τον πυροβολήσεις.

Ενω αν δεν εχεις οπλο ειναι λιγοτερο επικινδυνο για εσενα ή τους δικους σου?:rolleyes:

Δημοσ.
Η συντριπτική πλειοψηφία όσων θα μπουν στο σπίτι σου δεν έχει στόχο τα παιδιά σου. Γιατί να το κάνει άλλωστε; Τα φράγκα-κοσμήματα-ηλεκτρονικά θέλει να πουλήσει, δεν θα πουλήσει το γιο σου.

Δες το κι αλλιώς: Αν πιαστεί να κλέβει, θα φάει μερικά χρόνια φυλακή για κλοπή (πλημμέλημα). Εάν πάει να ακουμπήσει τα παιδιά σου, το "παιχνίδι" αναβαθμίζεται σε κακούργημα (ληστεία ή και χειρότερα) και αρχίζει να μετράει δεκαετία και βάλε... ;)

Έχεις δίκιο γι αυτο καλύτερα στο σπίτι να μην έχεις όπλα. Εκείνη τη στιγμή δεν ξέρεις πως θα αντιδράσεις και 9 στις 10 φορές θα γίνει μεγαλύτερο κακο..

Ενω αν δεν εχεις οπλο ειναι λιγοτερο επικινδυνο για εσενα ή τους δικους σου?:rolleyes:

Εννοούσα ότι θα του έδινα τα λεφτά η ότι άλλο για να φύγει..

• Super Moderators
Δημοσ.
Έχεις δίκιο γι αυτο καλύτερα στο σπίτι να μην έχεις όπλα. Εκείνη τη στιγμή δεν ξέρεις πως θα αντιδράσεις και 9 στις 10 φορές θα γίνει μεγαλύτερο κακο..

Το'χουμε ξαναγράψει νομίζω, σε ανάλογο thread: ο φιλήσυχος πολίτης δεν είναι έτοιμος και συνηθισμένος στην άμεση βία και δεν θα αντιδράσει ακαριαία. Αντίθετα, το κακοποιό στοιχείο, όταν δει όπλο, δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει το δικό του (το οποίο ενδεχομένως έχει) γιατί διακινδυνεύει πολύ πιο πολλά. Οπότε ο πολίτης είναι χαμένος λόγω απειρίας.

Εκτός εάν έχουμε εμποτιστεί με τέτοια ένστικτα από τις διάφορες σειρές/ταινίες που βλέπουμε και θεωρούμε ότι θα εκτελέσουμε εν ψυχρώ το ατυχές πρεζόνι που θα τολμήσει να λερώσει το χαλί μας και, εν συνεχεία, θα λάβουμε τα συγχαρητήρια του συμπαθούς αστυνομικού οργάνου που θα σπεύσει να μας απελευθερώσει λέγοντας κάτω από το μουστάκι του "He had it coming, stupid sonofabitch. Another one bites the dust...".

Edit:

Βρήκα το thread και βρήκα και την σχετική απάντηση μου εκεί, όπου τα γράφω πιο ωραία. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...