ivdimentia Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Γεια χαρά παιδιά. Αντιμετωπίζω πρόβλημα με τις μνήμες μου. Έχω 2 kit TeamGroup DDR3 1600 MHz 7-7-7-21 (2x1 Gb + 2x1 Gb). Όταν χρησιμοποιώ το ένα κιτάκι όλα είναι μια χαρά και μάλιστα τις γνωρίζει και στη κανονική τους ταχύτητα (1600). Αλλά όταν εγκαθιστώ και το δεύτερο κιτάκι τότε έρχεται το χάος. Η ταχύτητα πέφτει στα 1333 αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Με το που ανοίγουν τα windows αμέσως μπλε οθόνη και restart. Απ' ότι είδα στο manual της μητρικής λέει ότι δεν συνιστάται εγκατάσταση πάνω απο 3 GB σε 32 bit os. Ετσι εγκατέστησα vista 64 αλλά το πρόβλημα παραμένει. Επίσης κάτι άλλο που κόιταξα είναι η λίστα συμβατότητας κατασκευαστών, στην οποία αναφέρεται μόνο κάτι corsair, samsung και kingston. Αλλά λίγο ακραίο δεν είναι? Αν το πρόβλημα είναι καθαρά θέμα συμβατότητας δεν θα μου πετούσε μπλέ οθόνες χρησιμοποιόντας και το ένα κιτάκι μόνο? Έτρεξα διάφορα memtests αλλά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Οι μπλέ οθόνες εμφανίζονται μόνο όταν τα κιτάκια δουλεύουν μαζί. Οταν ενα απο αυτά δουλευει μόνο του είναι ολα οκ. (οποιοδήποτε από τα δυο). Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάποιο παρόμοιο πρόβλημα? Ευχαριστώ. Το σύστημά μου: CPU: Intel quad core 9300 2.5 ghz Motherboard: Asus Striker II Extreme Ram: Team Group 2x1 + 2x1 Gb 7-7-7-21 Vga: Sapphire hd 3870x2 Sound Card: Creative Audigy 2ZS Platinum Pro HD: WD 2x500 + 1 x640
redbill80 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2009 Προφανως αυτο που συμβαινει ειναι οτι μια μνημη ειναι ελλατωματικη και σου δημιουργει το προβλημα.για αρχη θα σου ελεγα να βαλεις το τελευταιο bios και εαν συνεχιζει να δοκιμασεις μια-μια τις μνημες για να δεις ποια εχει το προβλημσ.καποια λογικα απο ολες αρνηται να παιξει στα 1600.
alex89 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Αν οι μνήμες ανά κιτ δουλεύουν μια χαρά, δηλαδή μόνο το ένα κιτ όταν έχεις, τότε πιθανότατα δεν έχουν πρόβλημα. Αν και τα δύο κιτ δημιουργούν το πρόβλημα, μάλλον υπάρχει ασυμβατότητα αφού όπως λες, δεν περιλαμβάνονται και στο site της μητρικής σου. Μπορεί τα συγκεκριμένα κιτ των δύο εταιριών να μην είναι δυνατόν ταυτόχρονα να δουλέψουν πάνω στη μητρική αλλά μόνον μεμονωμένα. Κοίταξε αν υπάρχει νεότερη έκδοση bios που να λύνει προβλήματα συμβατότητας με μνήμες.
ivdimentia Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Δώσε ρεύμα στο chipset. Δεν έχω ιδέα από oveclοcking...
liopyr Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Δεν έχω ιδέα από oveclοcking... Δεν είναι overclock, είναι overvoltage. Μάλλον χρειάζεται να τσιμπήσεις λίγο ρεύμα στο chipset, δεν μπορεί να διαχειριστεί 4 dimms ως έχει. Μπες στο bios, στην καρτέλα "Power" --> "Voltage Monitor" και τσίμπησε λίγο ρεύμα στο "NB core". Για να παίξουν οι μνήμες στη σωστή συχνότητα, πιθανόν να χρειάζονται και αυτές λίγο ρεύμα, αλλά δεν έχω ιδέα τι παίζει με DDR3.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.