Teo1303 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Θέλω να αλλάξω την κάρτα δικτύου.Η παλιά είναι της SAFEWAY(10/100) και θέλω να την αντικαταστήσω με μια καινούρια της Asus (NX 1101) με δυνατότηες 10/100/1000.Εννοείται οτι έχω είδη σύνδεση στο Internet.Εφόσον έχω την καινούρια στα χέρια μου ,καταργήσω την παλιά και βάλω την άλλη με τους drivers θα χάσω το IP μου??Ακόμα και αν θέλει ρυθμίσεις τι πρέπει να προσέξω??
Tmark Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Αν και αλλάζει σίγουρα η MAC διεύθυνση της κάρτας δεν νομίζω ότι επηρεάζεται το IP ,γιατί είναι reserved. Με router/modem συνδέεσαι στο internet?
Str Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 υποθετω πως εχεις συνδεση adsl και πως δεν εχεις ενα μοντεμ συνδεδεμενο σε usb αλλα σε lan... απο αποψη ταχύτητας σε υπερκαλυπτει η παλια σου καρτα... επ ουδενί δεν εξιοποιεί το (οποιοδήποτε) Internet connection τις ταχύτητες της υπαρχουσας καρτας... επομένως υποθετω (παλι) οτι ΔΕΝ είναι το ιντερνετ ο λογος που αλλάζεις καρτα... παρακατω: η κάρτα για να πιάσει τα 1000 , πρέπει να είναι συνδεδεμένη σε 1000αρι Switch (spell correnction any1?) αρα ΟΛΟ το δυκτιό σου να είναι 1000αρι... IP παιρνει το μοντεμ απο τον πάροχό σου και ονομάζεται εξωτερική IP IP έχει και ΚΑΘΕ συσκευη στο εσωτερικό σου δύκτιο (ακομα και αν αποτελείται απο ενα μοντεμ και ενα PC) η πρώτη μένει για παντα ίδια μόνο αν το έχεις ζητήσει (και πληρώσει παραπάνω) από τον παροχο σου. η δεύτερη κατηγορία είναι της μορφής "192.168.1.x" ή "192.168.2.χ" απο οτι καταλαβα θελεις να μαθεις αν αλλαζει η εσωτερικη IP του PC σου (λογω ανοιγμένων θυρών υποθετω) η απάντηση είναι ότι αλλάζει αν θελεις εσυ να αλλάξει... μπορείς απλά να "καρφωσεις" εσύ μια και να ξεμπερδεύεις, να είναι ίδια με την IP που υποθετω οτι είχες "καρφώσει" στην παλιά σου καρτα δυκτίου. αρκει να μην έχουν 2 συσκευές την ιδια διευθυνση "καρφωμένη"
Teo1303 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 υποθετω πως εχεις συνδεση adsl και πως δεν εχεις ενα μοντεμ συνδεδεμενο σε usb αλλα σε lan... Ναι έχω 4 άρι Conn-X απο αποψη ταχύτητας σε υπερκαλυπτει η παλια σου καρτα... επ ουδενί δεν εξιοποιεί το (οποιοδήποτε) Internet connection τις ταχύτητες της υπαρχουσας καρτας... επομένως υποθετω (παλι) οτι ΔΕΝ είναι το ιντερνετ ο λογος που αλλάζεις καρτα... παρακατω: η κάρτα για να πιάσει τα 1000 , πρέπει να είναι συνδεδεμένη σε 1000αρι Switch (spell correnction any1?) αρα ΟΛΟ το δυκτιό σου να είναι 1000αρι... IP παιρνει το μοντεμ απο τον πάροχό σου και ονομάζεται εξωτερική IP IP έχει και ΚΑΘΕ συσκευη στο εσωτερικό σου δύκτιο (ακομα και αν αποτελείται απο ενα μοντεμ και ενα PC) η πρώτη μένει για παντα ίδια μόνο αν το έχεις ζητήσει (και πληρώσει παραπάνω) από τον παροχο σου. η δεύτερη κατηγορία είναι της μορφής "192.168.1.x" ή "192.168.2.χ" απο οτι καταλαβα θελεις να μαθεις αν αλλαζει η εσωτερικη IP του PC σου (λογω ανοιγμένων θυρών υποθετω) η απάντηση είναι ότι αλλάζει αν θελεις εσυ να αλλάξει... μπορείς απλά να "καρφωσεις" εσύ μια και να ξεμπερδεύεις, να είναι ίδια με την IP που υποθετω οτι είχες "καρφώσει" στην παλιά σου καρτα δυκτίου. αρκει να μην έχουν 2 συσκευές την ιδια διευθυνση "καρφωμένη" Βασικά θέλω να το αλλάξω και να δουλέψω κανονικά όπως είμαι τώρα με το παλιό. Δεν γουστάρω να βλέπω προβλήματα μπροστά μου.Μου την δίνει λίγο.Αν είναι κάτι εύκολο το αντιμετοπίζω.Τα δύσκολα δεν μπορώ
the_eye Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Αν στο μέσο που συνδέεται η κάρτα σου πχ router ή switch δεν είναι 1000άρια τότε τζάμπα ο κόπος και το έξοδο. Πρέπει να η άλλη πλευρά να είναι 1000άρα αλλιώς στα 100 θα δουλεύει.
mimidon Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Λογικά, έχεις router από τον ΟΤΕ, άρα είναι 100άρι. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσεις να δουλεύεις στα 100MBit, αλλά ΜΟΝΟ τοπικά (για την σύνδεση με το διαδίκτυο μέσω του router δεν θα αλλάξει κάτι, εκτός και αν είχε hardware πρόβλημα η παλιά κάρτα δικτύου. Τώρα, στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιείς τον DHCP του router, αλλά βάζεις χειροκίνητα τις ip, θα πρέπει να την κάνεις lease από την παλιά κάρτα δικτύου ΠΡΙΝ την αφαιρέσεις, και καλό θα ήταν να κάνεις και Remove την κάρτα από το Device Manager (τυπική διαδικασία, απλώς την αναφέρω). Βέβαια, όλα αυτά για την τοπική IP. Όσο αφορά τον router, δεν αλλάζει τίποτα παολύτως, εκτός και αν έχεις δηλώσει κάπου την MAC Address της παλιάς κάρτας...
caution Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Για τις ρυθμίσεις πρέπει να μας πεις λειτουργικό
Teo1303 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Για τις ρυθμίσεις πρέπει να μας πεις λειτουργικό Windows XP. Το αρχικό Home edition. Κανένα SP(Service pack) ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:49 ---------- Τώρα, στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιείς τον DHCP του router, αλλά βάζεις χειροκίνητα τις ip, θα πρέπει να την κάνεις lease από την παλιά κάρτα δικτύου ΠΡΙΝ την αφαιρέσεις, και καλό θα ήταν να κάνεις και Remove την κάρτα από το Device Manager (τυπική διαδικασία, απλώς την αναφέρω). Βέβαια, όλα αυτά για την τοπική IP.Όσο αφορά τον router, δεν αλλάζει τίποτα παολύτως, εκτός και αν έχεις δηλώσει κάπου την MAC Address της παλιάς κάρτας... IP είναι αυτόματο μέσω Otenet.Δεν πειράζω τίποτα.ADSL conn-x (4 MPPS) Για τις ρυθμίσεις πρέπει να μας πεις λειτουργικό Windows XP. Το αρχικό Home edition. Κανένα SP(Service pack) Καλά εαν θα δίνει πάλι 100 Μβιτ τότε μπορεί και να μην το αλλάξω.Απλά του πατέρα μου δεν λειτουργεί η Lan του(έχει σύνδεση Internet μεσω USB) μόνο το δικό μου είναι με Lan σύνδεση οπότε έλεγα να του βάλω το δικό μου.
jiannis_X Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Τα xp αναγνωρίζουν αυτόματα την καινούργια σου lan κάρτα δεν χρειάζεται να περάσεις drivers
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.