Moderators stormrain Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Moderators Δημοσ. 11 Αυγούστου 2009 Παιδιά μια ερώτηση γιατί ειλικρινά τα εχω παίξει. το λαπτοπ μου θέλει αλλαγή μητρικής λόγω χαλασμένης κάρτας γραφικών. Σε κατάστημα που βρήκα από το φόρουμ στις αγγελίες και αναλαμβάνει τέτοιες δουλειές μου είπαν πως μου την αλλάζουν με 120 ευρώ. Επειδή εχω μπερδευτεί (δεδομένου του ότι στο πλαίσιο μου ζήτησαν 450), αν την αλλάξω πόσο σίγουρος θα είμαι πως σε 3-4 μήνες δεν θα εχω πάλι το ίδιο πρόβλημα; ευχαριστώ
efstratios1982 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Παιδιά μια ερώτηση γιατί ειλικρινά τα εχω παίξει. το λαπτοπ μου θέλει αλλαγή μητρικής λόγω χαλασμένης κάρτας γραφικών. Σε κατάστημα που βρήκα από το φόρουμ στις αγγελίες και αναλαμβάνει τέτοιες δουλειές μου είπαν πως μου την αλλάζουν με 120 ευρώ. Επειδή εχω μπερδευτεί (δεδομένου του ότι στο πλαίσιο μου ζήτησαν 450), αν την αλλάξω πόσο σίγουρος θα είμαι πως σε 3-4 μήνες δεν θα εχω πάλι το ίδιο πρόβλημα; ευχαριστώ μοντέλο? ίσως επιδιορθώνεται.μη βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα.
Moderators stormrain Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Το λαπτοπ είναι Hp pavilion dv 9690 και η κάρτα είναι η geforce 8600m. Προσπαθώ να μην βγάλω συμπέρασμα αλλά το εχω λιώσει το θέμα κ όλοι λένε πως δεν αξίζει η επισκευή εκτός από το άτομο που ανέφερα παραπάνω. Το μηχάνημα το θεωρώ αρκετά καλό για την χρήση που το θέλω γι'αυτό δεν τρελαίνομαι κ πολύ στην ιδέα να το αλλάξω. Συν τα έξτρα χρήματα δηλαδή. Τι γνώμη έχεις φίλε μου; Εν τω μεταξύ δεν είμαι εξπέρ στους υπολογιστές για να εχω αντικειμενική κρίση, οπότε καταλαβαίνεις....
irahara Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Αν είναι μόνο 120€ και με δεδομένο ότι το μηχάνημα δεν είναι και τόσο παλιό θα τους ζητούσα πρώτα να μου εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο χρόνο καλής λειτουργίας (1 χρόνος μια χαρά θα ήταν αλλά και 6 μήνες θα ήταν αρκετοί - σε 6 μήνες οι τωρινοί φορητοί θα χάσουν την μισή τους αξία) και μάλλον θα το έκανα (μαζεύοντας κάποιο ποσό αυτούς τους 6 μήνες). Ένα αντίστοιχο μηχάνημα σήμερα (δηλαδή με την διάδοχο της 8600 που είναι η 9600) κοστίζει από 700€ (ACER) και πάνω. Άρα κάτω από τις προϋποθέσεις αυτές νομίζω ότι συμφέρει. Είναι σημαντικό όμως να μάθεις γιατί το έπαθε αυτό και τι φθορά έχουν υποστεί τα υπόλοιπα συστήματα.
Moderators stormrain Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 12 Αυγούστου 2009 Ευχαριστώ, πολύ χρήσιμη η απάντηση σου έτσι όπως το έθεσες! Απ'ό,τι μου είπαν στο πλαίσιο που το πηγα για διάγνωση αυτό έγινε λόγω υπερθέρμανσης (γιατί υπερθέρμανθηκε αγνοώ). Η εγγύηση που μου δίνει είναι 2μηνη θα προσπαθήσω να το ζορισω όμως.
efstratios1982 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Ευχαριστώ, πολύ χρήσιμη η απάντηση σου έτσι όπως το έθεσες! Απ'ό,τι μου είπαν στο πλαίσιο που το πηγα για διάγνωση αυτό έγινε λόγω υπερθέρμανσης (γιατί υπερθέρμανθηκε αγνοώ). Η εγγύηση που μου δίνει είναι 2μηνη θα προσπαθήσω να το ζορισω όμως. μήπως μάζεψε σκόνη μέσα? το είχες σε βάση?
Moderators stormrain Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 13 Αυγούστου 2009 Τελικά το πηγα χτες, μου την επισκεύασε αυθημερόν, κ του πέρασα τα updated BIOS και προς το παρόν φαίνεται εντάξει. Θα περιμένω να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα και θα ποσταρω εντυπώσεις. Πάντως ο τύπος φαινόταν να γνωρίζει την δουλειά του. Το πρόβλημα λέει ήταν κλασικό της hp, δηλαδή η κάρτα γραφικών είχε ξεκολλήσει από την θερμοκρασία, οπότε την κόλλησε ξανά. Τώρα τελευταία το είχα βάλει σε βάση παρεμπιπτόντως, μπορεί να έφταιξε κ αυτό.
Moderators stormrain Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Update: Τελικά κατά τα φαινόμενα ο τύπος έκανε καλή δουλειά, τώρα δεν θερμαίνεται τόσο πολύ το μηχάνημα κ λειτουργεί καλά προς το παρόν τουλάχιστον. Βέβαια όταν το κλείνω βγαίνει πάλι η μπλε οθόνη, και κάνει επανεκίνηση αντί να κλείσει οπότε μετά το κλείνω από το κουμπί. Εχω την αίσθηση όμως πως αυτό είναι πρόβλημα λειτουργικού, μήπως με φορμαρισμα διορθωθεί; Δεν με ενοχλεί κ τρέλα, αλλά ελπίζω να μην βγάλει κανένα πρόβλημα μετά. Οι απόψεις σας;
farao69 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Stormrain μπορεις να μου στειλεις pm με την διευθυνση του τυπου που στο εφτιαξε ? Εμενα στο δικο μου καηκε συνολικα τρεις φορες η motherboard. Μια ηταν στη εγγυηση, δευτερη φορα εκτος εγγυησης πληρωσα στην InfoQuest 400 € και την τριτη φορα που καηκε πριν 2 εβδομαδες μου ζητησαν 170 € γιατι λεει ηταν part warranty 4 μηνες. Εν το μεταξυ ανεβαζει (ανεβαζε) θερμοκρασιες τρελες, 100c και εσβηνε απο μονο του. Anyway, η HP το εχει αυτο το προβλημα και τωρα ψαχνω να παρω καινουριο μηχανημα και ξαναακουμπαω την χαζοεταιρια.
Evan_ Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Το πρόβλημα πρέπει να είναι με την nvidia και όχι με την HP. Είχε διαρρεύσει στο ιντερνετ πριν μερικούς μήνες (χρόνο οτι κάποιες σειρές απο τα τσιπάκια τους για laptop ήταν ελαττωματικά και ήταν θέμα χρόνου μέχρι να χαλάσουν απο υπερθέρμανση. Με μια αναζήτηση στο google θα μάθετε περισσότερα, είχε γίνει μεγάλος ντόρος καθώς και προσπάθεια κάλυψης. Κανονικά θα έπρεπε να γίνει αντικατάσταση απο την εταιρία εφ'οσον το πρόβλημα είναι το συγκεκριμένο με τα τσιπ της nvidia, διότι είναι ελάττωμα απο την κατασκευή και όχι ευθύνη του χρήστη.
Moderators stormrain Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Το πρόβλημα πρέπει να είναι με την nvidia και όχι με την HP. Είχε διαρρεύσει στο ιντερνετ πριν μερικούς μήνες (χρόνο οτι κάποιες σειρές απο τα τσιπάκια τους για laptop ήταν ελαττωματικά και ήταν θέμα χρόνου μέχρι να χαλάσουν απο υπερθέρμανση. Με μια αναζήτηση στο google θα μάθετε περισσότερα, είχε γίνει μεγάλος ντόρος καθώς και προσπάθεια κάλυψης. Κανονικά θα έπρεπε να γίνει αντικατάσταση απο την εταιρία εφ'οσον το πρόβλημα είναι το συγκεκριμένο με τα τσιπ της nvidia, διότι είναι ελάττωμα απο την κατασκευή και όχι ευθύνη του χρήστη. Ναι το είχα δει κ εγώ το θέμα αυτό, δυστυχώς το δικό μου μοντέλο δεν ήταν στην λίστα των ελαττωματικών...
croesus Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Stormrain Αν θέλεις στείλε και σε μένα τα στοιχεία, του καταστήματος, που σου επισκεύασε τον φορητό. Αντιμετωπίζω παρόμοιο πρόβλημα μ' ένα pavilion 9520 και την 8600m. Ευχαριστώ πολύ.
Moderators stormrain Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 14 Αυγούστου 2009 Παίδες επειδή μάλλον θα βγούμε όφτόπικ σιγά σιγά, κοιτάξτε στις αγγελίες στην σελίδα 5. Η αγγελία μπήκε στις 10-8-09 κ λέει laptop netbook στην αρχή. Από εκεί τον βρήκα κ εγω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.