Προς το περιεχόμενο

Διαταραξη κοινης ησυχιας απο σκυλο!

pban

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Χμμμ ο ιδιοκτήτης μένει στην ίδια πολυκατοικία με εσένα; Αν ναι πάρε το καταστατικό της πολυκατοικίας κ τα συμβόλαια στα οποία λογικά θα αναγράφεται πόσα κατοικίδια μπορεί να έχει και ΑΝ μπορεί να τα έχει βασικα. Εχω την εντύπωση πως σε κάθε πολυκατοικία ισχύουν διαφορετικοί κανονισμοί, στην δική μου πχ απαγορεύονται τα κατοικίδια. Αν ισχύει κάτι ανάλογο είσαι τυχερός. Όπως κ να έχει μίλησε του ξανά κ ξανά. Όπως κ να έχει αμφιβάλω για το κατά πόσο μπορεί να κάνει κάτι η αστυνομία κ η φιλοζωική όπως είπε κ ο φίλος παραπάνω. Και φαίνεται πάλι η ηλιθιότητα μερικών που παίρνουν ένα κατοικίδιο κ δεν ξέρουν να το φροντίσουν σωστά κ απειλούν μάλιστα πως θα πάρουν κ άλλο με κίνητρο να εκνευρίσουν έναν γείτονα! Ήμαρτον!

Αν δεν κανω λαθος νομιζω οτι ο νομος υπερισχυει του κανονισμου της εκαστοτε πολυκατοικιας.

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπόν, είχα παλιά και γώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με ένα λυκόσκυλο.. Τα σκυλιά γαυγίζουν εκνευριστικά όταν αισθάνονται ότι "παραβιάζεται" η περιοχή τους και όταν βαριούνται και απλώς θέλουν να τραηξουν την προσοχή των άλλων...

Στην περίπτωση αυτού που σου λέει ότι μπορεί να πάρει και τρίτο έχει απόλυτο δίκιο.. ο νόμος τα προστατεύει πολύ τα κατοικίδια και δέν λαμβάνει υπόψην λεπτομέρειες όπως ενόχληση 24 ώρες το 24ωρο...:fear:

Άν το πρόβλημα σου είναι μόνο οι ώρες κοινής ησυχείας κάνεις μιά εισαγγελική παραγγελία για ώρες κοινής ησυχείας... Άν το πρόβλημα σου είναι όλο το 24ώρο τότε λυπάμαι άλλα πρέπει να αλλάξεις σπίτι ή να πάρεις καμιά κούτα ωτοασπίδες..

δυστυχως τα άτομα που έχουν τα σκυλιά τους κλεισμένα σε ένα μικρό διαμέρισμα και τα βάζουν να χαλάνε το κόσμο για να το ξεχνάνε είναι για κρέμασμα γιατι και το σκύλο τυραννάνε και τους γείτονες... Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί τέτοιοι ηλίθιοι και την πληρώνουν τα χαιβανάκια με φόλες κτλ...

Δημοσ.

Ο νόμος επιτρέπει έως 2 κατοικίδια ζώα (γάτες-σκύλους) σε πολυκατοικία. Ο ιδιοκτήτης των κατοικίδιων αυτών, ειναι υπευθύνως στο να μην ενοχλούν τα ζώα του τους γείτονες. (δαγκώνουν, λερώνουν, θόρυβο) Ώρες κοινής ησυχίας σε αυτά τα θέματα υπάρχουν.

Αν δεν μπορείς να διαθέσεις χρόνο και χρήμα σε ενα ζώο, ΔΕΝ το παίρνεις. Δεν μπορείς να το έχεις κλειδωμένο σε ενα σπίτι μόνο του.

ΝΟΜΟΣ 3170 ΦΕΚ 191/Α/29.7.2003

Άρθρο 1

Ορισμοί

Για την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου αυτού ισχύουν οι ακόλουθοι ορισμοί:

α) Ζώο συντροφιάς είναι κάθε ζώο που συντηρείται ή προορίζεται να συντηρηθεί από τον άνθρωπο, κυρίως μέσα στην κατοικία του, για λόγους ζωοφιλίας ή συντροφιάς. Ζώα συντροφιάς είναι και οι σκύλοι που χρησιμοποιούνται για το κυνήγι (κυνηγετικοί), τη φύλαξη ποιμνίων (ποιμενικοί) και χώρων, την προστασία ατόμων με ειδικές ανάγκες, οι σκύλοι έρευνας και διάσωσης, καθώς και οι σκύλοι που χρησιμοποιούνται από τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.

β) Αδέσποτο ζώο συντροφιάς είναι κάθε ζώο συντροφιάς το οποίο είτε δεν έχει κατοικία είτε βρίσκεται έξω από τα όρια της κατοικίας του ιδιοκτήτη του ή του συνοδού του και δεν τελεί υπό την άμεση επίβλεψη ή τον έλεγχο ιδιοκτήτη ή συνοδού. Δεν θεωρούνται αδέσποτα ζώα οι ποιμενικοί και κυνηγετικοί σκύλοι, καθώς και οι σκύλοι έρευνας και διάσωσης, κατά τη διάρκεια της φύλαξης του ποιμνίου, του κυνηγιού, της έρευνας και της διάσωσης.

γ) Επικίνδυνο ζώο συντροφιάς είναι το ζώο συντροφιάς που εκδηλώνει απρόκλητα έντονη επιθετική συμπεριφορά προς τον άνθρωπο και τα άλλα ζώα, καθώς και το ζώο που πάσχει ή είναι φορέας σοβαρού νοσήματος, που μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο ή στα άλλα ζώα και δεν θεραπεύεται.

δ) Σοβαρό νόσημα είναι κάθε νόσημα άμεσου και υψηλού κινδύνου για την υγεία τόσο του ανθρώπου όσο και των ζώων, του ίδιου ή και άλλου είδους.

ε) Καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η ειδική εγκατάσταση, στην οποία συντηρούνται, σε σημαντικό αριθμό, αδέσποτοι ή ανεπιθύμητοι σκύλοι ή άλλα είδη ζώων συντροφιάς.

Άρθρο 2

Υποχρεώσεις ιδιοκτητών σκύλων

1. Ο ιδιοκτήτης σκύλου υποχρεούται:

α) να δηλώνει το σκύλο του στο φορέα που είναι αρμόδιος για την τήρηση των σχετικών αρχείων και να μεριμνά για τη σήμανση και την καταγραφή του σκύλου του μέσα σε προθεσμία οκτώ εβδομάδων από τη γέννηση του,

β) να μεριμνά για την ευζωία και την ετήσια, τουλάχιστον, κτηνιατρική εξέταση του σκύλου του,

γ) να εφοδιάζεται με βιβλιάριο υγείας του σκύλου του,

δ) να μην εγκαταλείπει αυτόν,

ε) να μεριμνά για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του σκύλου του.

2. Η σήμανση, η καταγραφή των σκύλων, καθώς και η κατάρτιση του σχετικού μητρώου, γίνονται από κτηνιάτρους που ασκούν νόμιμα το κτηνιατρικό επάγγελμα στην Ελλάδα σε ιδιωτικά κτηνιατρεία, σε καταφύγια αδέσποτων ζώων, καθώς και σε κτηνιατρεία ή σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που διατηρούνται από τους δήμους, τις κοινότητες ή τα ζωοφιλικά σωματεία. Σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές, όπου δεν δραστηριοποιούνται επαγγελματικά ιδιώτες κτηνίατροι, η σήμανση και η καταγραφή των σκύλων μπορεί να γίνει και σε αγροτικά κτηνιατρεία των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων. Η δήλωση, σήμανση και καταγραφή είναι προαιρετική για τους σκύλους που εκτρέφονται για τη φύλαξη ποιμνίων. Η δαπάνη της σήμανσης και της καταγραφής του σκύλου βαρύνει τον ιδιοκτήτη του.

3. Δεν επιτρέπεται ο περίπατος σκύλων χωρίς συνοδό. Ο ιδιοκτήτης σκύλου οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτητών ή σε κοινόχρηστους χώρους. Για την αποφυγή ατυχημάτων ο ιδιοκτήτης ή ο συνοδός του σκύλου υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει το σκύλο του δεμένο και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν. Οι υποχρεώσεις αυτές δεν ισχύουν για τους ποιμενικούς και κυνηγετικούς σκύλους, καθώς και τους σκύλους έρευνας και διάσωσης, κατά τη διάρκεια της φύλαξης του ποιμνίου, του κυνηγιού, της έρευνας και της διάσωσης. Ο ιδιοκτήτης του κυνηγετικού σκύλου κατά τη διάρκεια του κυνηγιού έχει την υποχρέωση να φέρει μαζί του το βιβλιάριο υγείας του σκύλου του. Εντός των ελεγχόμενων κυνηγετικών περιοχών επιτρέπεται να καθορίζονται περιορισμένοι χώροι εκγύμνασης σκύλων, καθώς και να διεξάγονται αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων σκύλων δεικτών, με όρους και προϋποθέσεις που καθορίζονται και στις δύο περιπτώσεις με απόφαση του Υπουργού Γεωργίας που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

4. Απαγορεύεται η εκτροφή, η εκπαίδευση και η χρησιμοποίηση σκύλων για κυνομαχίες. Επίσης απαγορεύεται η εκτροφή και η χρησιμοποίηση σκύλων για παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος, ή για την παρασκευή φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών.

5. Ο ιδιοκτήτης ή ο συνοδός του σκύλου ευθύνεται για βλάβη ή ζημιά που προκαλείται από το σκύλο σε ανθρώπους ή ζώα, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 924 του Αστικού Κώδικα.

6. Οι κάτοχοι θηλυκών σκύλων οφείλουν να μην επιδιώκουν ή διευκολύνουν την αναπαραγωγή ζώων καινά μεριμνούν για τη στείρωση τους, εφόσον δεν επιθυμούν τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορούν να τα διαθέσουν σε νέους ιδιοκτήτες.

7. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Γεωργίας καθορίζονται η διαδικασία υποβολής της δήλωσης κατοχής σκύλων, οι όροι, οι προϋποθέσεις, η διαδικασία και ο τρόπος σήμανσης και καταγραφής αυτών και ενημέρωσης από τους κτηνιάτρους της παραγράφου 2 του φορέα που είναι αρμόδιος για την καταχώριση σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων των στοιχείων των σκύλων που έχουν σημανθεί και των ιδιοκτητών τους. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται ο φορέας που είναι αρμόδιος για την τήρηση των μητρώων αυτών, ο τύπος και το περιεχόμενο του βιβλιαρίου υγείας, η διαδικασία και οι φορείς που είναι αρμόδιοι για τη χορήγηση και θεώρηση του, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες

Επιτρέπεται η διατήρηση σε κάθε κατοικία μόνο ενός σκύλου και μιας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών. Προκειμένου για πολυκατοικίες (αποτελούμενες από δύο διαμερίσματα και άνω) επιτρέπεται επίσης η διατήρηση ενός σκύλου και μιας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών σε κάθε διαμέρισμα ακόμα και εκεί που ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει τη διατήρηση τέτοιων ζώων, με την προϋπόθεση ότι τα ζώα αυτά διατηρούνται στο ίδιο διαμέρισμα όπου διαμένει ο ιδιοκτήτης και δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες του διαμερίσματος. Απαγορεύεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας (πυλωτή, ταράτσα, ακάλυπτους χώρους κ.λπ.). Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς στους ανοικτούς χώρους των μονοκατοικιών, με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 1197/1981 (ΦΕΚ240 Α') και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

Δημοσ.

Η ομοιοπαθητική αντίδραση δεν σου πέρασε απ τον νού;

Αγόρασε και σύ ένα νευρικό σκύλο και να τον αφήνεις νηστικό να ουρλιάζει 24 / 24ωρο.

Ερώτηση αφελής:

οι υπόλοιποι γείτονες που έχουν ή και δεν έχουν σκυλιά δεν ενοχλούνται απ τα γαυγίσματα;

Μήπως το νευρικό σου σύστημα γενικώς βρίσκεται σε μια υπερένταση

εξ αιτίας άλλων καταστάσεων και απλώς τα σκυλιά επιτείνουν το πρόβλημα;

Δεν το λέω ειρωνικά, σκέψου το λίγο σοβαρά μήπως τελικά η βασική αιτία που σε

ενοχλούν τόσο πολύ τα γαυγίσματα είναι άλλη ανεξάρτητη απ τα γαυγίσματα και

απλά τα γαυγίσματα είναι η αφορμή να βγεί ο εκνευρισμός σου στην επιφάνεια.

Το λέω γιατί και γώ δίπλα μου εδώ στην Αθήνα έχω σκύλους.

Το σκυλί της από πάνω μου γαυγίζει, σέρνεται στο πάτωμα, χτυπάει πράγματα σαν να παίζει ποδόσφαιρο δλδ και μάλιστα ότι ώρες νάναι. Ένα άλλο απέναντί μου στα 25 μέτρα κάνει σαν λύκος τα μεσάνυχτα και είναι και στην ταράτσα της γειτόνισσας.

Εντάξει.. δεν μπορώ να πω πως έχω πάθει και νευρικό κλονισμό..

Θα προτιμούσα ας πούμε να μην συνέβαιναν αυτά αλλά μια χαρούλα είμαι κι έτσι..

Μήπως τελικά δεν είναι τα γαυγίσματα το πρόβλημά σου

αλλά κάτι άλλο που συνειδητά ή ασυνείδητα σε τσιτώνει;

Δημοσ.

Χεχε, καλά, δε θα του κάνουμε και ψυχανάλυση του ανθρώπου. Αφού ενοχλείται, ενοχλείται. Σιγά μην πάει και στους ψυχολόγους. :-) Ο καθένας έχει τα δικά του σ' αυτό το θέμα. Εγώ πχ ενοχλούμαι από κάτι μόνο όταν είναι σκόπιμο. Δε μ' ενοχλούν, ας πούμε, οι φωνές ενός μωρού, γιατί δε νιώθω ότι το κάνει από ασέβεια. Απλά παίζει με τη φωνή του, συνήθως. Με ενοχλεί όμως ο άλλος που μιλάει στο κινητό του δυνατά μέσα στο λεωφορείο ή στο τρένο, ακόμα και αν κάνει λιγότερο θόρυβο ή (θεωρητικά) έχει περισσότερο ενδιαφέρον να ακούς ομιλίες από "ουα-ουα", γιατί με εκνευρίζει ο "σταρχιδισμός".

Δημοσ.
Η ομοιοπαθητική αντίδραση δεν σου πέρασε απ τον νού;

Αγόρασε και σύ ένα νευρικό σκύλο και να τον αφήνεις νηστικό να ουρλιάζει 24 / 24ωρο.

Ερώτηση αφελής:

οι υπόλοιποι γείτονες που έχουν ή και δεν έχουν σκυλιά δεν ενοχλούνται απ τα γαυγίσματα;

Μήπως το νευρικό σου σύστημα γενικώς βρίσκεται σε μια υπερένταση

εξ αιτίας άλλων καταστάσεων και απλώς τα σκυλιά επιτείνουν το πρόβλημα;

Δεν το λέω ειρωνικά, σκέψου το λίγο σοβαρά μήπως τελικά η βασική αιτία που σε

ενοχλούν τόσο πολύ τα γαυγίσματα είναι άλλη ανεξάρτητη απ τα γαυγίσματα και

απλά τα γαυγίσματα είναι η αφορμή να βγεί ο εκνευρισμός σου στην επιφάνεια.

Το λέω γιατί και γώ δίπλα μου εδώ στην Αθήνα έχω σκύλους.

Το σκυλί της από πάνω μου γαυγίζει, σέρνεται στο πάτωμα, χτυπάει πράγματα σαν να παίζει ποδόσφαιρο δλδ και μάλιστα ότι ώρες νάναι. Ένα άλλο απέναντί μου στα 25 μέτρα κάνει σαν λύκος τα μεσάνυχτα και είναι και στην ταράτσα της γειτόνισσας.

Εντάξει.. δεν μπορώ να πω πως έχω πάθει και νευρικό κλονισμό..

Θα προτιμούσα ας πούμε να μην συνέβαιναν αυτά αλλά μια χαρούλα είμαι κι έτσι..

Μήπως τελικά δεν είναι τα γαυγίσματα το πρόβλημά σου

αλλά κάτι άλλο που συνειδητά ή ασυνείδητα σε τσιτώνει;

Εμμ οχι δεν νομιζω να έχω μόνο εγώ αυτό το πρόβλημα γιατί και από γύρω πολυκατοικίες κάνανε παράπονα και ήρθαν και άλλοι από πιο μακρινές πολυκατοικίες το βράδυ να δούνε τι γίνεται. Το σκυλί γαβγίζει περίπου 9 ωρες την ημέρα συνεχόμενα.

Δημοσ.

Άκουσε φίλε, μην ασχολείσαι με την αστυνομία. Οι τύποι είναι εντελώς άχρηστοι. Οι διατάξεις περί κοινής ησυχίας δεν τηρούνται πουθενά. Αυτό που σου είπα να κάνεις. Ένδικα περιοριστικά μέσα. Εκδικάζονται αμέσως και κοινοποιούνται στον υπεύθυνο. Μόλις γίνει καταγγελία στην αστυνομία βάσει των περιοριστικών μέτρων έρχονται και του κόβουν πρόστιμο. Μετά από μερικές φορές ο υπεύθυνος συλλαμβάνεται. Είναι θέμα 2 μηνών και θα βρεις την ησυχία σου. Μαζευτείτε όσο ποιο πολλοί μπορείτε.

Αυτοί που συντηρούν τέτοια σκηνικά είναι κάτι κομπλεξικά ανθρωπάκια που γουστάρουν να γαβγίζουν τα κοπρόσκυλα τους για να δηλώνουν την παρουσία τους στη περιοχή. Είναι ακριβώς σαν τους κάγκουρες που γυρίζουν με το carstereo τέρμα. Μην τον αφήσετε σε χλωρό κλαρί :devil:

Δημοσ.

Και εγώ ανεκτικός είμαι όλοι ανεκτικοί πρέπει να είμαστε στα σκυλιά αλλά να μήν το παρακάνουν και αυτά ιδιαίτερα σε ώρες ύπνου.

Δημοσ.
Και εγώ ανεκτικός είμαι όλοι ανεκτικοί πρέπει να είμαστε στα σκυλιά αλλά να μήν το παρακάνουν και αυτά ιδιαίτερα σε ώρες ύπνου.

Να το εκπαιδεύσουμε τότε να μη γαυγίζει σε ώρες ύπνου,α και σε ώρες που έχει μπάλα ή θέλουμε να πολλαπλασιαστούμε,αμάν αυτά τα σκυλιά δεν σέβονται τίποτα,είχα ένα που γαύγιζε τα μεσημέρια που έβλεπα Λαμπίρη,και του χα πει 1000 φορές,"μη γαυγίζεις όταν μιλάει ο Ρακιτζής",τίποτα αυτό

Δημοσ.
Ο νόμος επιτρέπει έως 2 κατοικίδια ζώα (γάτες-σκύλους) σε πολυκατοικία. Ο ιδιοκτήτης των κατοικίδιων αυτών, ειναι υπευθύνως στο να μην ενοχλούν τα ζώα του τους γείτονες. (δαγκώνουν, λερώνουν, θόρυβο) Ώρες κοινής ησυχίας σε αυτά τα θέματα υπάρχουν.

Αν δεν μπορείς να διαθέσεις χρόνο και χρήμα σε ενα ζώο, ΔΕΝ το παίρνεις. Δεν μπορείς να το έχεις κλειδωμένο σε ενα σπίτι μόνο του.

+1000

Δεν υπάρχουν ώρες κοινής υσυχίας. Ο νόμος ισχύει για όλες τις ώρες.

Κάποιες απόψεις του τύπου "άλλαξε σπίτι" είναι τουλάχιστον γελοίες.

Ευτυχώς έχει προβλέψει ο νομοθέτης για τους αναίσθητους ιδιοκτήτες.

Δεν μπορεί ο σκύλος να κάνει αισθητή την παρουσία του μέσα σε διαμέρισμα ή και έξω απ' αυτό. Απαγορεύεται ρηττά. Εντάξει αν γαυγίσει και μια φορά στο τόσο δε χάλασε ο κόσμος. Είναι υπεύθυνος ο ιδιοκτήτης. Τα υπόλοιπα είναι σαπουνόφουσκες για να έχουμε να λέμε.

Δημοσ.

ειχαμε και εμεις προβλημα με εναν γειτονα ο οποιος εφευγε διακοπες κανενα μηνα και το κλειδωνε μονο του στο μπαλκονι. το σκυλακι συνεχως γαβγιζε αφου στην ουσια το βασανιζε. μια μερα μαζευτηκαν ολοι οι ενοχλημενοι και αποφασισαμε να του σπασουμε τα νευρα. καθε μερα για καμια δυο εβδομαδες δεχοταν τηλεφωνηματα απο 50 ατομα. στο τελος το πηρε μεσα στο σπιτι του.

μετα απο αυτον ξεφυτρωσε ενας αλλος ο οποιος εφαρμοσε νεο σχεδιο και αφηνε μολυτο το σκυλο στη πισω αυλη της πολυκατοικιας. το αποτελεσμα ηταν τραγικο πραγματικως. το σκυλι πυροβοληθηκε ενα μεσημερι ,κανεις ποτε δεν εμαθε ποιος το εκανε αλλα εγινε πανικος.χρονια ειχαμε τρεχαματα με την αστυνομια,ανακρισεις και χαμος.ο ενας καραγκιοζης πισω απο τον αλλον.

Δημοσ.
Τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση;

Μπορεί να γίνει κάτι άμα καλέσω την αστυνομία;

Nαι, αυτο πρεπει να κανεις.

Να καλεσεις την αστυνομια να συλλαβει τον σκυλο.

Σαν το καβλωθηκα ενα πραμα. :P

τι πραγμα?....:fear::X

Δημοσ.
Οταν λες πυροβοληθηκε, εννοεις πως αυτοκτονησε?

Σαν το καβλωθηκα ενα πραμα. :P

μαλάκα... γελάω σαν τον ηλίθιο, μόνος μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...