StavrosD Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως τον ήθελε για πιο "μαύρες" δουλειές, ώστε αν πάει κάτι στραβά να μπορεί να "λύσει" εύκολα τυχόν προβλήματα.
million_voices Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 επειδη πεταχτηκαν πολλοι ταχαμου γνωστες στην επαρχια οπως ειπε καποιος φιλος υπαρχουν μεροκαματα των 50€ αλλα οχι για δουλειες που τα ξυνεις (u know ντεμπλα?) τα 100€ που ειπε ο φιλος μαλλον δεν ειναι για νομιμη δουλεια και ειναι και λιγο περιεργο τετοιες συννενοησεις να γινονται μεταξυ αγνωστων περιμενοντας στην ουρα της Vodafone νομιζω πως ο τοπικ σταρτερ θελησε να θεσει το θεμα φτιαχνοντας μια φανταστικη ιστορια
gdriver Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 καλημερα παιδια. μια απλη γνωμη να εκφρασω και ειμαι ανοικτος να ακουσω τον αντιποδα. εχω γενικως παρατηρησει πως οταν καποιος συμπατριωτης μας και μη, μας φερθει οπως προειπε ο φιλος στην αρχη του νηματος παντοτε βρισκουμε χιλιες δυο δικαιολογιες για να αποχαρακτηριστει ρατσισμος. για τους αλλοδαπους ομως το παραμικρο και ελαχιστο αρνητικο σχολιο να γινει ,αυτοματως ειμαστες ρατσιστες. παιδια τι ρατσισμομανια μας εχει πιασει. δηλαδη τοσο αξεστοι ειμαστε εμεις οι ελληνες,μια ζωη ρατσιστες ,ευθυνοφοβοι και ξενοφοβοι. αυτη ειναι η γνωμη που εχουμε για το εθνος μας? μονο εμεις ειμαστε οι ρατσιστες και ολοι οι υπολοιποι τον δεχονται απο εμας και μονο. οταν ομως μας το κανουν βρισκουμε παμπολλες δικαιολογιες. αυτο εχω παρατηρησει ακομα και στη σχολη απο μια μικρη παραπολιτικη ομαδα με τα ακρωνυμια αρεπ. αυτοι εγραφαν, εβριζαν ολους τους ελληνες αδιακριτως και ειχαν βαφτισει το εθνος ρατσιστες. δεν εβλεπαν ομως το ρατσισμο που εβγαζαν απεναντι στον καθε ελληνα. ειχαν καταντησει αηδια. δεν ειναι ολοι οι ελληνες ετσι και αν μη τι αλλο υπαρχουν ελληνες που δουλευουν πολυ περισσοτερο και θα συνεχισουν να δουλευουν πολυ περισσοτερο απο καθε αλλοδαπο,οπως ισχυει και το αντιστροφο. δε νομιζω πια, τα σχολεια στα οποια μαθητευουν ολα τα παιδια, να τους μαθαινουν πως να ειναι ρατσιστες. δε νομιζω πως κανενας ελληνας νεος σε ηλικια αλλα και αρκετοι πρεσβυτεροι εχουν και τη διαθεση για κατι τετοιο. εγω δεν εχω δει κανεναν στη γειτονια μου και πουθενα αλλου να βαρανε τους αλλοδαπους. αυτα μονο στα τηλεοπτικα καναλια συμβαινουν. ειμαι σιγουρος πως κανενα μελος του insomnia κανενας δεν εχει προβλημα με τους αλλοδαπους.
ikaruga24 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 επειδη πεταχτηκαν πολλοι ταχαμου γνωστες στην επαρχια οπως ειπε καποιος φιλος υπαρχουν μεροκαματα των 50€ αλλα οχι για δουλειες που τα ξυνεις (u know ντεμπλα?) τα 100€ που ειπε ο φιλος μαλλον δεν ειναι για νομιμη δουλεια και ειναι και λιγο περιεργο τετοιες συννενοησεις να γινονται μεταξυ αγνωστων περιμενοντας στην ουρα της Vodafone νομιζω πως ο τοπικ σταρτερ θελησε να θεσει το θεμα φτιαχνοντας μια φανταστικη ιστορια Λοιπον στη θεσσαλονικη απεναντι απο τον ΟΣΕ εχει ενα μερος οπου μαζευει πολλους αλλοδαπους κυριως αλβανικης καταγωγης. Σε πληροφορω οτι αυτους τους διαλεγουν απο δουλιες μπογιατζηδων και χαμαληδων ως και βαπορακια και οτιδηποτε αλλο "μαυρο" λαχει. Και τους το ζητανε απροκαλυπτα οπως βλεπω σε καθημερινη βαση καθως παω στη δουλεια μου. Ευτυχως τωρα τελευταια γινονται συχνοι ελεγχοι απο την αστυνομια σε εκεινο το μερος και το "κακο" καπως εχει μαζευτει (παντα σε εκεινο το μερος) απο οτι ηταν παλιοτερα που ερχοταν 2-3 ατομα και λεγαν "ποιος απο εδω εχει ορεξη να βγαλει 1000 ευρουλακια για 2 ωρες δουλεια?" και παει λεγοντας.
alex89 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 gdriver συμφωνώ μαζί σου. Αν ήμασταν ρατσιστές όπως θέλουν κάποιοι να μας χαρακτηρίζουν δε θα λέγανε στο εξωτερικό πως οι Έλληνες είναι φιλόξενος λαός. Τα κανάλια κλασικά παίζοντας με την τέχνη του να προκαλούν εντυπώσεις διοχετεύουν μόνον όσα θέλουν. Οι ξένοι τουρίστες φεύγουν από το κέντρο της Αθήνας γιατί δεν αντέχουν αυτό το χάλι που έχει δημιουργηθεί. Αν κάποιος Έλληνας μιλήσει για αυτό το χάλι όμως, κάποιοι θα τον αποκαλέσουν ρατσιστή. Αν ήμασταν ρατσιστές τότε δε θα υπήρχαν τόσοι οικονομικοί μετανάστες νόμιμοι και μάλιστα σε αριθμό αρκετά μεγάλο. Πόσα πλέον είναι τα παιδιά των οικονομικών μεταναστών στα δημοτικά σχολεία; Σε πολλές τάξεις υπερβαίνουν ακόμη και των Ελλήνων. Πως γίνεται να συμβαίνει αυτό σε μία χώρα με τόσους πολλούς ρατσιστές; Στις χώρες της Ε.Ε. υπάρχει πολύ αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική, γιατί εκεί ξέρουν τι θέλουν. Εδώ ακόμα το κράτος να αποφασίσει τι θέλει γιατί ως γνωστόν είμαστε μπ......λο
gdriver Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 gdriver συμφωνώ μαζί σου. Αν ήμασταν ρατσιστές όπως θέλουν κάποιοι να μας χαρακτηρίζουν δε θα λέγανε στο εξωτερικό πως οι Έλληνες είναι φιλόξενος λαός. Τα κανάλια κλασικά παίζοντας με την τέχνη του να προκαλούν εντυπώσεις διοχετεύουν μόνον όσα θέλουν. Οι ξένοι τουρίστες φεύγουν από το κέντρο της Αθήνας γιατί δεν αντέχουν αυτό το χάλι που έχει δημιουργηθεί. Αν κάποιος Έλληνας μιλήσει για αυτό το χάλι όμως, κάποιοι θα τον αποκαλέσουν ρατσιστή. Αν ήμασταν ρατσιστές τότε δε θα υπήρχαν τόσοι οικονομικοί μετανάστες νόμιμοι και μάλιστα σε αριθμό αρκετά μεγάλο. Πόσα πλέον είναι τα παιδιά των οικονομικών μεταναστών στα δημοτικά σχολεία; Σε πολλές τάξεις υπερβαίνουν ακόμη και των Ελλήνων. Πως γίνεται να συμβαίνει αυτό σε μία χώρα με τόσους πολλούς ρατσιστές; Στις χώρες της Ε.Ε. υπάρχει πολύ αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική, γιατί εκεί ξέρουν τι θέλουν. Εδώ ακόμα το κράτος να αποφασίσει τι θέλει γιατί ως γνωστόν είμαστε μπ......λο εισαι παρα πολυ σωστος και καλυψες πολυ καλυτερα απο μενα τα περι ρατσισμου. οπως ειπες. λιγο καποιος 1 αρνητικο σχολιο να κανει για την καταντια του κεντρου αμεσως σε λενε ρατσιστη. εχει γινει καταχρηση του ορου με λανθασμενες επεκτασεις. στο εξωτερικο υπαρχει πιο αυστηρη μεταναστευτικη πολιτικη και ομως κανεις δε βγηκε να τους πει ρατσιστες.ισα ισα τους λενε προοδευτικους κιολας.
-nick- Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Για το τελευταία που λες, και εκεί έχουν κατακραυγή από τους πολίτες τους. Π.χ ένας δανός έλεγε για τα φασιστικά μέτρα της κυβέρνησης εναντίων ιρακινών προσφύγων. http://www.psynews.org/forums/index.php?showtopic=56736&view=findpost&p=941752
ikaruga24 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 nick[;2858302']Για το τελευταία που λες' date=' και εκεί έχουν κατακραυγή από τους πολίτες τους. Π.χ ένας δανός έλεγε για τα φασιστικά μέτρα της κυβέρνησης εναντίων ιρακινών προσφύγων. http://www.psynews.org/forums/index.php?showtopic=56736&view=findpost&p=941752[/quote'] Δεν σταματαει ομως να ισχυει οτι ο ορος πλεον εχει γινει καραμελα για τον οποιονδηποτε λογο παει καποιος να πει κατι για μια πραγματικα ασχημη κατασταση.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 gdriver μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις χρησιμοποιώντας άκυρα παραδείγματα για να αποδείξεις πως δεν υπάρχει ρατσισμός. Ρατσισμός είναι και τα ανέκδοτα για τους αλβανούς (όπως και για τους ποντίους παλαιότερα) τα υποτιμητικά σχόλια (έλα μωρέ, αλβανός-πακιστανός-βούλγαρος είναι) η αποφυγή σχέσεων με αλβανίδες ρωσίδες, κλπ κλπ. Ας μην λέμε ψέματα και μεταξύ μας...
gdriver Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 gdriver μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις χρησιμοποιώντας άκυρα παραδείγματα για να αποδείξεις πως δεν υπάρχει ρατσισμός. Ρατσισμός είναι και τα ανέκδοτα για τους αλβανούς (όπως και για τους ποντίους παλαιότερα) τα υποτιμητικά σχόλια (έλα μωρέ, αλβανός-πακιστανός-βούλγαρος είναι) η αποφυγή σχέσεων με αλβανίδες ρωσίδες, κλπ κλπ. Ας μην λέμε ψέματα και μεταξύ μας... α) δε λεει κανεις ψεματα β) δε χρησιμοποιω ανεκδοτα με εθνικοτητες.εχω ακουσει αλλα δε χρησιμοποιω.στις η.π.α χρησιμοποιουν ανεκδοτα και για ιαπωνεζους,αυτο δεν τους κανει ρατσιστες. γ) το θεμα μας δεν ειναι αν υπαρχει η δεν υπαρχει αλλα η διακριση μεταξυ συμπεριφορας αναμεσα σε ελληνες και σε αλλες εθνικοτητες. δηλαδη να σε βριζει καποιος ολη μερα και να βρισκουμε 1002 δικαιολογιες να για μην πουμε πως ειναι καποιος ρατσιστης αλλα ενα οποιοδηποτε αρνητικο,εστω και ασημαντο σχολιο να γινει για καποιον αλλης εθνικοτητας ολοι πεφτουν πανω σου με χιλιους χαρακτηρισμους. το οτι εχει καλλιεργηθει μια προκαταληψη εναντιον των αλβανων ειναι αληθεια,αλλα αυτοι οι εγκληματιες δεν ειναι η πλειοψηφια,αντιθετα περοσσοτεροι ειναι εκεινοι που ειναι καλοι ανθρωποι και εργατικοι.τωρα επειδη τα μμε νομιζουν πως ειμαστε χαζοι και προβαλλουν τον αλβανο τον κλεφτη η το δολοφονο τον τουρκο ειναι δικο τους θεμα και θα κανουν να το βουλωνουν γιατι δεν τρωμε κουτοχορτο. ολοι οι ανθρωποι γεννιωνται με τον ιδιο τροπο,συλλαμβανονται με τον ιδιο τροπο ,επομενως ολοι εχουν τα ιδια και ισα δικαιωματα. ρατσισμος υπαρχει αλλα ειναι η μειοψηφια. εσυ για να κανεις τετοια δηλωση παει να πει πως δεν εισαι ρατσιστης και αλλοι πολλοι εχουν την ιδια γνωμη,οπως εγω και παρα πολλα μελη. και δεν ειναι σωστο να χαρακτηριζουμε αγνωστα ατομα ρατσιστες χωρις να τους γνωριζουμε προσωπικως.
elven Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Εγώ χαίρομαι για τους χαρακτηρισμούς όπως "ο Αλβανός σκύβει το κεφάλι και δουλεύει","ο Αλβανός επι 10 ώρες δουλεύει ασταμάτητα" κτλ κτλ. Πραγματικά δεν το ξερα ότι είναι χαρακτηριστικό του λαού και όχι του κάθε ανρθώπου ξεχωριστά. Πχ δεν υπάρχει Αλβανός ακαμάτης αλλά ούτε Έλληνας δουλευταράς. Ότι να ναι,συνεχίστε
kage Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 μπηκε καποιος, εγραψε κατι που ειναι flame topic κ σιγουρα ψεμμα κ μεχρι τωρα μετραει 8 σελιδες...
afentiko7 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 μπηκε καποιος, εγραψε κατι που ειναι flame topic κ σιγουρα ψεμμα κ μεχρι τωρα μετραει 8 σελιδες... Εδώ κάποιος είπε πως χώρισε με τη γκόμενα του μετά την 100η φορά (αφου εκείνη ανακάλυψε πως ήδη είχε χάσει την παρθενιά της) λόγω θρησκευτικών λόγων, αλλά τότε δε σας φάνηκε περίεργο ολοι οι ανθρωποι γεννιωνται με τον ιδιο τροπο,συλλαμβανονται με τον ιδιο τροπο ,επομενως ολοι εχουν τα ιδια και ισα δικαιωματα Δεν ξέρω για μικροαστικά δικαιώματα, πάντως ίσες ευκαιρίες δε νομίζω να έχουν. Πχ άλλες ευκαιρίες έχει ο γιος του λεφτά, άλλες εσύ κι εγώ. Αλλά γι' αυτά τα "δικαιώματα" οι δήθεν προστάτες των μεταναστών, δε μιλάνε. η αποφυγή σχέσεων με αλβανίδες ρωσίδες Οι αρπαχτές, μετράνε? αντιθετα περοσσοτεροι ειναι εκεινοι που ειναι καλοι ανθρωποι και εργατικοι Αυτό έλειπε ρε συ, να ναι περισσότεροι οι χειρότεροι.
gdriver Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 Εδώ κάποιος είπε πως χώρισε με τη γκόμενα του μετά την 100η φορά (αφου εκείνη ανακάλυψε πως ήδη είχε χάσει την παρθενιά της) λόγω θρησκευτικών λόγων, αλλά τότε δε σας φάνηκε περίεργο Δεν ξέρω για μικροαστικά δικαιώματα, πάντως ίσες ευκαιρίες δε νομίζω να έχουν. Πχ άλλες ευκαιρίες έχει ο γιος του λεφτά, άλλες εσύ κι εγώ. Αλλά γι' αυτά τα "δικαιώματα" οι δήθεν προστάτες των μεταναστών, δε μιλάνε. Αυτό έλειπε ρε συ, να ναι περισσότεροι οι χειρότεροι. δυστυχως δεν εβαλα ενα ''πρεπει'' πριν το ''ολοι εχουν ισες ευκαιριες''και ενα ''να'' μετα το ''ολοι''. για το δευτερο my point exactly! εφοσον οι καλυτεροι ειναι περισσοτεροι αρα λιγοτεροι αυτοι που κανουν φυλετικες διακρισεις. και κατι ακομη. ενας φιλος ειπε πως τα ανεκδοτα με τις εθνικοτητες ή τα σχολια τυπου ''ελα μωρε ελβετος,αλβανος,μολδαβος ειναι'' πως ειναι ρατσιστικα ,θα μπορουσαν να χαρακτηριστουν και ετσι αλλα δεν ειναι. ειναι σχολια απαξιωτικα και υποτιμητικα.καμια σχεση με ρατσισμο. βεβαιως ομως ο τροπος με τον οποιο χρησιμοποιουνται ειναι ρατσιστικος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.