Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παίδες μην ανησυχείτε. το παθαίνω πάρα πολύ συχνά και μάλιστα κάθε φορά γίνετα και τρομακτικότερο. στην αρχή νόμιζα για δαίμονες και άλλα τέτοια ,δαιμονισμούς και έτσι αλλά το έψαξα λίγο περισσότερο και βγήκε ένα ορθολογικό συμπέρασμα. η υπνική παράλυση με τις σκιές είναι μίας μορφής συνειδητού ονείρου. τα συνειδητά όνειρα δεν είναι πάντα μέλι γάλα , μπορείς να ξυπνήσεις και μεσα σε εφιάλτη. με λίγο περισσότερο ψάξιμο ανακάλυψα πολλούς τρόπους πρόκλησης συνειδητού ονείρου. μία από αυτές , η οποία λόγω της φύσης της είναι αυτή που συχνά προκαλείται ακουσίως και ενστικτωδώς από τον ίδιο τον εγκέφαλο, (μέθοδος WILD) , εφόσον δεν έχεις εξασκηθεί στην πρόκληση της έχει αυτήν την παρενέργεια. φρικτές σκιές να πετουν πανω σου , να προσπαθούν να σε κάνουν να τα κοιτάξεις ή να πιέζουν το στήθος σου για να μπουν μέσα. πάντοτε η εμπειρία είναι η ίδια.

πάντως καταλαβαίνεις πως τα παιχνίδια του εγκεφάλου σε πολύ παλιότερες και δεισιδαιμονικές εποχές, μπορούσαν να δημιουργήσουν πανικό και ιστορίες τρόμου.

• Απαντ. 243
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

φυσικά φίλε μου , η υπνική παράλυση ειναι κάτι που δεν έχει καμία σχέση με το μεταφυσικο, αν καταλάβεις τι συμβαίνει δεν ειναι θέμα.
το θέμα προκύπτει οταν αυτό που βιώσεις δεν ειναι υπνική παράλυση

Δαιμονες υπάρχουν και για να το πιστεψει κάποιος θα πρέπει να τους δει, μέχρι τότε δεν υπάρχουν για κανέναν μας κ όποιος πιστευει σε αυτούς χωρίς να τους δει ειναι αφελής κ ίσως λιγο τρελός.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

παίδες μην ανησυχείτε. το παθαίνω πάρα πολύ συχνά και μάλιστα κάθε φορά γίνετα και τρομακτικότερο. στην αρχή νόμιζα για δαίμονες και άλλα τέτοια ,δαιμονισμούς και έτσι αλλά το έψαξα λίγο περισσότερο και βγήκε ένα ορθολογικό συμπέρασμα. η υπνική παράλυση με τις σκιές είναι μίας μορφής συνειδητού ονείρου. τα συνειδητά όνειρα δεν είναι πάντα μέλι γάλα , μπορείς να ξυπνήσεις και μεσα σε εφιάλτη. με λίγο περισσότερο ψάξιμο ανακάλυψα πολλούς τρόπους πρόκλησης συνειδητού ονείρου. μία από αυτές , η οποία λόγω της φύσης της είναι αυτή που συχνά προκαλείται ακουσίως και ενστικτωδώς από τον ίδιο τον εγκέφαλο, (μέθοδος WILD) , εφόσον δεν έχεις εξασκηθεί στην πρόκληση της έχει αυτήν την παρενέργεια. φρικτές σκιές να πετουν πανω σου , να προσπαθούν να σε κάνουν να τα κοιτάξεις ή να πιέζουν το στήθος σου για να μπουν μέσα. πάντοτε η εμπειρία είναι η ίδια.

πάντως καταλαβαίνεις πως τα παιχνίδια του εγκεφάλου σε πολύ παλιότερες και δεισιδαιμονικές εποχές, μπορούσαν να δημιουργήσουν πανικό και ιστορίες τρόμου.

Λοιπόν μιας κ συνέβη για τρίτη συνεχόμενη φορά έπειτα από κουραστική μέρα έψαξα κ βρήκα το τόπικ.  Αυτό το λάθος να κοιτάξω τη σκιά δε το ξανακάνω, δε θυμάμαι τι είδα ακριβώς, πάντως είναι ότι πιο τρομακτικό έχω ζήσει κ δε ξέρω γιατί. Κ αυτοί οι πνιγμένοι ήχοι... Σίγουρα ο εμπνευστής του Silent Hill το πάθαινε συχνά. Εγώ δε προσπαθώ να κάνω lucid dreaming. Έρχεται ακούσια κ γιατί έχω πάντα την εντύπωση ότι η σκιά είναι θηλυκού γένους; Κατάλαβα τελικά ποιές ήταν οι "μαυροφόρες" που μας λέγαν οι γιαγιάδες κι εμείς τις δουλεύαμε. Υπάρχει κανας τρόπος άραγε να τις κανονίσουμε στο όνειρο ώστε να μη μας τρομοκρατούν τόσο πολύ; Κ σχεδόν ποτέ δε κοιμάμαι μετά από αυτό.

Δημοσ.

φυσικά φίλε μου , η υπνική παράλυση ειναι κάτι που δεν έχει καμία σχέση με το μεταφυσικο, αν καταλάβεις τι συμβαίνει δεν ειναι θέμα.

το θέμα προκύπτει οταν αυτό που βιώσεις δεν ειναι υπνική παράλυση

Δαιμονες υπάρχουν και για να το πιστεψει κάποιος θα πρέπει να τους δει, μέχρι τότε δεν υπάρχουν για κανέναν μας κ όποιος πιστευει σε αυτούς χωρίς να τους δει ειναι αφελής κ ίσως λιγο τρελός.

για να πιστεψει ενας σοβαρος, με φυσιολογικο iq, ανθρωπος τετοιες μαλακιες το 2014 θα πρεπει να τους δει, και να εχει μια χειροπιαστη αποδειξη οτι εγινε οντως εγινε αυτο, και αφου εχει αποκλισει καθε αλλη λογικη πιθανοτητα

εχεις ακουσει ποτε ανθρωπο που δεν ξερει τιποτα εντελως απο δαιμονες (εντελως τιποτα, ουτε τους εχει ακουσει, ουτε ξερει πως μοιαζουν) να σου πει πχ "ειδα ενα τυπο μες στα κοκκινα, με κερατα και τριαινα, μαλακα αυτοι οι γαυροι εχουν ξεφυγει"

• Like 2
Δημοσ.

για να πιστεψει ενας σοβαρος, με φυσιολογικο iq, ανθρωπος τετοιες μαλακιες το 2014 θα πρεπει να τους δει, και να εχει μια χειροπιαστη αποδειξη οτι εγινε οντως εγινε αυτο, και αφου εχει αποκλισει καθε αλλη λογικη πιθανοτητα

εχεις ακουσει ποτε ανθρωπο που δεν ξερει τιποτα εντελως απο δαιμονες (εντελως τιποτα, ουτε τους εχει ακουσει, ουτε ξερει πως μοιαζουν) να σου πει πχ "ειδα ενα τυπο μες στα κοκκινα, με κερατα και τριαινα, μαλακα αυτοι οι γαυροι εχουν ξεφυγει"

δηλαδή συμφωνείς 

Δημοσ.

Περίεργο.. 

Ναι! Τα μικρά παιδάκια δεν ξέρουν από δαίμονες και τέτοια πράγματα, σωστά; :P

Δημοσ.

ενα τιπ για να ξυπνήσετε απο τέτοιες ανεπιθύμητες καταστάσεις στον ύπνο σας είναι το εξής.

Κουνήστε το σαγόνι σας αριστερά δεξιά και στη συνέχεια προσπαθήστε να "κουνήσετε" τα αυτιά σας (σαν να προσπαθείς να τραβήξεις τα αυτιά σου προς τα πίσω. οχι με τα χερια αλλά με τους μύες του προσώπου).

Οταν ενεργοποιούνται αυτοί οι μύες, ο εγκέφαλος δίνει σήμα στο σώμα οτι έχεις ξυπνήσει, φεύγει η παράλυση και ξυπνάς.

Και ένα σχετικό βίντεο btw για το φαινόμενο της μώρας-υπνική παράλυση. Στο το 44:30 και μετά.

long story short: μην τρώτε βαριά πριν κοιμηθείτε και μην πίνετε αλκοόλ. Και αν το έχετε κάνει τότε κοιμηθείτε στο αριστερό πλευρό (για να μην πιέζεται το συκώτι). 

http://youtu.be/fPDI8_R37l8?t=44m31s

• Like 2
Δημοσ.
Και ένα σχετικό βίντεο btw για το φαινόμενο της μώρας-υπνική παράλυση

φαινομενο της μωρας χαχα, νομιζα οτι μονο οι συγγενεις μου το αποκαλουσαν ετσι. Και καλα ερχεται μια μαγισσα στο δωματιο κτλ κτλ. Δεν θυμαμαι να το εχω παθει. Ειχα ψαξει πριν κατι μηνες τι σημαινει το site μας insomnia. Τελικα ηταν αυτο, υπνικη παραλυση. Καποιος administrator να μας πει αν..

Ειχα παθει ομως να συνηδειτοποιω πως ονειρευομαι κατα την διαρκεια του ονειρου, να ξυπνησω απο αυτο το ονειρο και να κοιμαμαι ακομα! Και να ξυπνησω δευτερη φορα και να συνειδητοποιησω πως ξυπνησα μεσα σε ονειρο. Σαν την ταινια με τον Ντικαμπριο ενα πραγμα, πολυ πιο πριν βγει στους ξενους κινηματογραφους ομως. Τελικα αυτα τα πραγματα τα παθαινουν πολλοι..

Θυμαμαι ομως τον πρωτο μου εφιαλτη, δημοτικο πηγαινα. Δεν αξιζει να εξηγησω τι εβλεπα (με φαντασματα κτλ) αλλα ηταν η πρωτη φορα που εκλαψα μετα το ξυπνημα απο φοβο. Επισης εχω πολλα ξυπνηματα με ονειρα ακροφοβιας, να ειμαι σε ενα ψηλο ουρανοξυστη βραδυ στη ταρατσα του, ξαπλωτος, με διαστασεις κατοψης το πολυ 2x2 μετρα, να μη χωραω δηλαδη να παω πουθενα και μονο ξαπλωμενος να νιωθω ασφαλεια μη πεσω..

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλως σας βρήκα φιλοι και συναγωνιστές υπνικά παράλυτοι. Δεύτερη φορα σήμερα. Το ''Συγνωμη που άργησα, δεν μπορούσα να σηκωθώ απο το κρεβάτι'' αποχτίζει άλλο νόημα.

Δημοσ.

Και τις δυο φορές ξεκίνησε με μούδιασμα στο δεξί χέρι. Και μετά βρίσκομαι σε μια φάση ύπνιου-ξύπνιου που δεν μπορώ να κουνηθώ ή να μιλήσω. Σήμερα, προσπάθησα να φωνάξω την κοπέλα μου, η οποία άκουσε τελικά τις αναρθρες κραυγές, και ενω εγω είχα την εντύπωση ότι με το που μπήκε και με ακούμπησε εγω ξύπνησα, εν τέλει πέρασε κανα λεπτό προσπάθειας πριν ξυπνήσω.

EDIT: Προσπάθησα να πω κι εγω το Πατερ ημών, αλλά δεν μπορούσα, κυρίως επειδή έχω να το πω τόσο πολύ καιρό που ξέχασα τα λόγια. Οπότε άρχισα να λέω το Πιστεύω. Δεν δούλεψε. (ίσως φταίει ότι συμπεριέλαβα και το ''Filioque''). Οπότε μην δοκιμάσετε το πιστεύω..  Ξεκινάω το τροπάριο της Κασσιανής. Κάπου στην μέση του track, ένιωσα παρουσίες δεξιά και αριστερά μου, οι οποίες μετά κατάλαβα ότι ήταν αριστεροί και δεξιοί ψάλτες οι οποίοι ψάλαν ''Ρι Ρι, Ρι Ρα, Ρι Ρι, Ρι Ρα'' και κατάλαβα ότι απλά κρατάν το ίσο. Εκει πάνω λοιπόν ξύπνησα, και οι ψάλτες πήραν την μορφή της κοπέλας μου. Τρομαγμένος της λέω: ''Γιατί λες: ρι ρι, ρι ρα''? Και μου λέει: ''τι εννοείς? το ίσο κρατάω''.

:shock: 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...