Προς το περιεχόμενο

H έλλειψη καταναλωτικής συνείδησης και οι συνέπειές της.

linuxovios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

o status (το καθεστωτικο @:P) λεει απλα οτι δεν ειναι σωστο να βλεπει κανεις τα πραγματα μονο απο την πλευρα του

θεωρητικα σωστη αποψη αλλα

επειδη δεν ζουμε σε αγγελικο ομορφα πλασμενο κοσμο (ω ναι μπαμπα) σιγα μην δω το δικιο της MS,μην τρελαθουμε δλδ οπως αυτη κανει οτι μπορει με θεμιτα και αθεμιτα μεσα ετσι και εμεις ως καταναλωτες πρεπει συνεχως να πιεζουμε για μειωσεις τιμων και καλυτερα προιοντα

Γιατί ελεύθερη αγορά δεν έχουμε;

Ότι υπάρχει στα γουίντοούζ δεν υπάρχει και στης άλλες πλατφόρμες;

Παρεπιπτώντος ΘΕΛΩ WORKBENCH Τώρα:Ρ

Το να αγοράσεις από "άλλο μαγαζί" δεν είναι λύση στο πρόβλημα όμως. Αν το λειτουργικό είχε 50 ευρώ όπως είπε και ο Critter, θα έτρεχα κι εγώ να το αγοράσω. Το ίδιο θα έκαναν και πολλοί άλλοι. Πιστεύει κανείς ότι η Microsoft θα πάθαινε ζημιά; Εγώ σας λέω ότι θα πούλαγε περισσότερο.

Αν γινόταν αυτό και η Microsoft θα είχε κέρδος και εγώ θα αγόραζα το os αυθεντικό και θα ήμουν κομπλέ.

Το ίδιο δε γίνεται με τα games που πολλοί αγοράζουν από ξένα shops; Αν κάποιος θέλει να αγοράσει αυθεντικό προϊόν θα το κάνει, αρκεί να ξέρει ότι δε τον κοροϊδεύουν. Εκτός κι αν είναι φραγκάτος οπότε δε τον νοιάζει τι δίνει :P

Με το να πας σε άλλο "μαγαζί" κάνεις τον πρώτο καταστηματάρχη να σκεφτεί το τι έχει κάνει λάθος.

• Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
50 € λειτουργικό; Ανέκδοτο!!

Μιλάτε για τον διάδοχο των Windows XP ουσιαστικά και όχι των Vista. Τα XP είναι αυτή τη στιγμή το πιο διαδεδομένο λειτουργικό και κρατά εδώ και μια δεκαετία. Κάποιος δηλαδή που αγόρασε π.χ. τα XP PROFESSIONAL και τα έχει κρατήσει μια δεκαετία πληρώνοντας ένα σκασμό λεφτά, στην τελική έκανε απόλυτη απόσβεση των χρημάτων του. Είναι λοιπόν μια επένδυση, ένας πυρήνας να χτίσεις το Hardware σου για πολλά χρόνια και για πολλές μελλοντικές σου αναβαθμίσεις. Οπότε αν το σκεφτείς έτσι, νομίζω πως αξίζει να τα σκάσεις όσο υπερβολικό και αν σου φαίνεται το ποσό, για την ώρα.

Η απόλυτη απόσβεση γίνεται έτσι κι αλλιώς αν σκεφτείς ότι το λειτουργικό είναι διαθέσιμο 24/7 και το χρησιμοποιώ όπως θέλω. Μ' αυτή τη λογική ας χρεώνουν τα λειτουργικά 1000 ευρώ και πάνω, η απόσβεση θα γίνει και πάλι.

Τώρα και βέβαια ο κάθε χρήστης XP ή Vista δεν υποχρεώνεται να αναβαθμίσει και βέβαια ειδικά στα Vista θα υπάρχει πλήρη υποστήριξη από εταιρίες παιχνιδιών, οπότε μάλλον μας τρώει το μικρόβιο του να είμαστε "στα πράγματα" με Windows 7 παρά είναι ανάγκη.

Συμφωνώ, έτσι κι αλλιώς αν κάποιος θέλει να βάλει 7 απλά και μόνο για να τα έχει και να είναι επίκαιρος δε νομίζω να τα αγοράσει...

Με το να πας σε άλλο "μαγαζί" κάνεις τον πρώτο καταστηματάρχη να σκεφτεί το τι έχει κάνει λάθος.

Τόσο καιρό υπάρχει μια μερίδα χρηστών που προτιμούν άλλα "μαγαζιά". Η microsoft δε νομίζω να ζημιώνεται, τουλάχιστον όχι τόσο ώστε να μειώσει τις τιμές. Αυτοί που είναι να τα αγοράσουν αυθεντικά θα το κάνουν. Κι αν όχι εδώ τότε σε άλλες χώρες. Αν μείωναν τις τιμές όμως, θα κρατούσαν τους στάνταρ πελάτες αλλά θα "κέρδιζαν" και τους άλλους που τόσο καιρό προτιμούσαν άλλες μεθόδους.

Δημοσ.

Τόσο καιρό υπάρχει μια μερίδα χρηστών που προτιμούν άλλα "μαγαζιά". Η microsoft δε νομίζω να ζημιώνεται, τουλάχιστον όχι τόσο ώστε να μειώσει τις τιμές. Αυτοί που είναι να τα αγοράσουν αυθεντικά θα το κάνουν. Κι αν όχι εδώ τότε σε άλλες χώρες. Αν μείωναν τις τιμές όμως, θα κρατούσαν τους στάνταρ πελάτες αλλά θα "κέρδιζαν" και τους άλλους που τόσο καιρό προτιμούσαν άλλες μεθόδους.

Αυτό το βλέπω πολύ εγωιστικό, αν σκεφτείς ότι τα τελευταία χρόνια η πίτα έχει αρχίσει και μοιράζεται κάπως καλύτερα παρά το 95% που κατείχε η microsoft.

Δημοσ.
Αυτό το βλέπω πολύ εγωιστικό, αν σκεφτείς ότι τα τελευταία χρόνια η πίτα έχει αρχίσει και μοιράζεται κάπως καλύτερα παρά το 95% που κατείχε η microsoft.

Εγώ δεν υποστηρίζω microsoft, για να φανταστείς ο μόνος λόγος που δεν το έχω γυρίσει σε linux τόσο καιρό είναι επειδή δε στρώνομαι να μάθω. :P

Από εκεί και πέρα η microsoft έχει ένα άτυπο μονοπώλιο, ένας νέος χρήστης δηλαδή είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αρχίσει με windows.

Αυτά που είπα στα προηγούμενα posts δεν αφορούν μόνο τη συγκεκριμένη εταιρία φυσικά, απλά επικεντρώθηκα σε αυτή λόγω του topic starter.

Δημοσ.

Μια εταιρία έχει δικαίωμα να πουλάει το προϊόν της όσο γουστάρει. (Υπάρχουν σχετικοί νόμοι για την αγορά και το εμπόριο).

Ένας καταναλωτής έχει δικαίωμα να αγοράζει, ό,τι γουστάρει.

Σε φιλοσοφικό επίπεδο τώρα...

1) Γιατί φίλε Linuxovie έβαλες στην πλατεία Συντάγματος τη Microsoft για λιθοβολισμό και όχι τα κράτη-νόμους-κυβερνήσεις-υπευθυνοανεύθυνους, που επιτρέπουν στη Microsoft (και σε κάθε Microsoft) να πουλήσει ό,τι θέλει, όπως θέλει, όσο θέλει;;

2) Η προσωπική μου γνώμη είναι, ότι σαφώς, τα κόστη για την αγορά συγκεκριμένου λογισμικού είναι τρελά.

3) Η λύση, φυσικά, δεν είναι σε καμία περίπτωση το ελεύθερο λογισμικό τύπου linux. Tουλάχιστον όχι ακόμα...

4) Κάποιος φίλε linuxovie σε ρώτησε για την Apple και απάντησες, αν δεν κάνω λάθος, ότι η Apple κατέχει το 10% της αγοράς. Ε και...; Δηλαδή αν εγώ πουλούσα στραγάλια 500 δραχμές, ενώ όλοι οι άλλοι πουλούσαν 50 δραχμές, θα με δικαιολογούσες επειδή από εμένα θα αγόραζαν μόνο οι κάτοικοι των βορείων προαστείων;;; Και σου μιλάει ένας χρήστης Apple:p

Κλείνοντας:

Συμφωνώ μαζί σου linuxovie, ότι δεν υπάρχει καταναλωτική συνείδηση (για την οποία πολλές φορές δεν φταίει ο καταναλωτής). Συμφωνώ, ότι η Microsoft πουλάει ακριβά, πολλές φορές, ατελή προϊόντα.

Τα βέλη των ευθυνών, όμως, ας μην πέφτουν πάνω στη Microsoft μόνο.

Δημοσ.

τρια πουλακια καθονται!

ολα τα ακυρα εδω μεσα τα εχω διαβασει. τιποτα λογικο δεν εχετε πει....

μονο τη παρτυ σας κοιτατε και πως να γλυτωσετε λεφτα.

ενα πραγμα θα πω μονο.

για αποκτησετε pc με windows νομιμα μπορειτε και με 350ευρω μονο (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912012)

για αποκτησετε mac θελετε τουλαχιστον 1160 ευρω (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912625)

γιατι λοιπον δε βριζετε το mac??

Δημοσ.
1) Γιατί φίλε Linuxovie έβαλες στην πλατεία Συντάγματος τη Microsoft για λιθοβολισμό και όχι τα κράτη-νόμους-κυβερνήσεις-υπευθυνοανεύθυνους, που επιτρέπουν στη Microsoft (και σε κάθε Microsoft) να πουλήσει ό,τι θέλει, όπως θέλει, όσο θέλει;;

Δεν έστησα την MS για λιθοβολισμό. Ένα παράδειγμα ανέφερα στο οποίο ρίχνω την ευθύνη στους καταναλωτές (οι οποίοι ψηφίζουν και τις κυβερνήσεις που αναφέρεις).

2) Η προσωπική μου γνώμη είναι, ότι σαφώς, τα κόστη για την αγορά συγκεκριμένου λογισμικού είναι τρελά.

Συμφωνούμε. Το θέμα είναι τι κάνουμε (και αν κάνουμε κατι) για να αλλάξει αυτό.

3) Η λύση, φυσικά, δεν είναι σε καμία περίπτωση το ελεύθερο λογισμικό τύπου linux. Tουλάχιστον όχι ακόμα...

Δεν αναφέρθηκε κάτι τέτοιο στο post μου, αλλά μια που το θέτεις, γιατί το πιστεύεις? Επειδή δεν παίζει παιχνίδια?

4) Κάποιος φίλε linuxovie σε ρώτησε για την Apple και απάντησες, αν δεν κάνω λάθος, ότι η Apple κατέχει το 10% της αγοράς. Ε και...; Δηλαδή αν εγώ πουλούσα στραγάλια 500 δραχμές, ενώ όλοι οι άλλοι πουλούσαν 50 δραχμές, θα με δικαιολογούσες επειδή από εμένα θα αγόραζαν μόνο οι κάτοικοι των βορείων προαστείων;;;

Η apple έχει περίπου 5-6% αν δεν κάνω λάθος. Δε θα σε δικαιολογούσα. Απλά ανέφερα χαρακτηριστικά ότι μια επιτροπή καταναλωτών θα ασχολιόταν με αυτόν που έχει το 90% της αγοράς και όχι αυτόν που έχει το 5% (Εξάλλου με αυτόν ασχολούνται και οι αντιμονοπωλιακοί νόμοι, ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή έχει το μονοπώλιο )

Τα βέλη των ευθυνών, όμως, ας μην πέφτουν πάνω στη Microsoft μόνο.

Τα βέλη των ευθυνών τα ρίχνω στους καταναλωτές. Αυτοί θα μπορούσαν να ξεκινήσουν με τις ενέργειές τους αλυσιδωτές αντιδράσεις, ώστε να ευνοηθούν τελικά αυτοί.

elven , δε θα απαντήσω γιατί το πας για win vs linux το thread

aledjo είπαμε ξανά τα mac είναι μια niche αγορά που απασχολεί μόνο το 5-6% των αγοραστών. Είναι δυνατόν να ασχοληθούμε με mac και να αφήσουμε το 90% ? Ομοίως το παράδειγμά μου για το sc2. Οι καταναλωτές έχουν δύναμη όταν είναι πολλοί. Εξάλλου στο αρχικό μου post απλά ανέφερα 2 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ. Κανείς δεν έβγαλε την apple αθώα περιστέρα.

Δημοσ.

Τελικά γίνεται αυτή η ανούσια συζήτηση, και στο τέλος θα περάσετε τα 7 απο ένα DVD που το έχει χρησιμοποιήσει η μισή - και βάλε- γειτονιά σας.

Δημοσ.

slipknot

Εγώ δεν υποστηρίζω microsoft, για να φανταστείς ο μόνος λόγος που δεν το έχω γυρίσει σε linux τόσο καιρό είναι επειδή δε στρώνομαι να μάθω.

πάρε ένα σκυλάκι

είναι για "πολυάσχολους τεμπέληδες" σάν κι εμένα ! :mrgreen:

aledjo

όλα τα γ@**σια δεν είναι ίδια !

.

Δημοσ.
τρια πουλακια καθονται!

ολα τα ακυρα εδω μεσα τα εχω διαβασει. τιποτα λογικο δεν εχετε πει....

μονο τη παρτυ σας κοιτατε και πως να γλυτωσετε λεφτα.

ενα πραγμα θα πω μονο.

για αποκτησετε pc με windows νομιμα μπορειτε και με 350ευρω μονο (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912012)

για αποκτησετε mac θελετε τουλαχιστον 1160 ευρω (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912625)

Ρε συ aledjo, όταν αγοράζεις apple εκτός απ' το μηχάνημα πληρώνεις και το όνομα και το deisgn. Όποιος έχει λεφτά και θέλει να τα δώσει θα αγοράσει, εδώ μιλάμε για τον μέσο καταναλωτή.

slipknot

πάρε ένα σκυλάκι

είναι για "πολυάσχολους τεμπέληδες" σάν κι εμένα ! :mrgreen:

Τα είχα κατεβάσει και έχω κάπου το cd, τα έτρεξα σε ένα δεύτερο, παλαιότερο μηχάνημα και φάνηκαν συμπαθητικά. Αν το πάρω απόφαση... :mrgreen:

Δημοσ.

O μόνος λόγος, που πιστεύω, ότι τύπου linux λειτουργικά δεν είναι έτοιμα για χρήση από τη μερίδα του λέοντος των χρηστών, είναι η έλλειψη εξοικείωσης.

Ένα απλό παράδειγμα είναι, ότι στο παραμικρό πρόβλημα, που θα παρουσιάσει ένα τύπου linux Λ.Σ. ο χρήστης θα πρέπει να διαβάσει ένα πλήθος σελίδων για να το λύσει μόνος του τις περισσότερες φορές ή να ρωτήσει κάποιον, που ξέρει από linux και δεν είναι και πολλοί.

Δυστυχώς, ή, ευτυχώς το ελεύθερο λογισμικό πρέπει να κάνει κι άλλα βήματα για να κερδίσει το μέσο χρήστη. Σε αυτό πρέπει να βοηθήσει η κοινότητα του ελεύθερου λογισμικού. Αλλά, τελοσπάντων, σηκώνει άλλο topic αυτή η κουβέντα.

Τώρα για τα Windows 7 δεν μπορώ να πω κάτι, αφού ούτε τα έχω δοκιμάσει, ούτε μου πολυαρέσουν τα Windows, ούτε σκέφτομαι να τα εγκαταστήσω. Απλά αν κάποιος τα αγοράσει/εγκαταστήσει συνειδητά δεν υπάρχει περίπτωση να τον κατηγορήσω.

Σε γενικές γραμμές, η γνώμη μου, έιναι, ότι το πορτοφόλι ο καθένας το διαχειρίζεται όπως θέλει, χωρίς να έχει κανείς δικαίωμα να τον καταδικάσει. Μακάρι να είχαμε όλοι λεφτά και να τα ξοδεύαμε/αποταμιεύαμε/διαχειριζόμασταν, εν τέλει, όπως επιθυμούσαμε.

Για το θέμα της καταναλωτικής συνείδησης, απλά να πω, ξανά, ότι δε φταίει απαραίτητα ο καταναλωτής. Είναι πολλοί οι παράγοντες.

Κι επειδή, εδώ φιλοσοφούμε, θα σου πω μια λύση, συγκεκριμένα, για το θέμα της κατανάλωσης σε λογισμικό και ειδικότερα σε λειτουργικά συστήματα.

Ας φτιάξει η κοινότητα ανοιχτού λογισμικού ένα λειτουργικό σύστημα, σταθερό, απλό με πολλές δυνατότητες και πολλά μπλα μπλα και αφού το κάνει αυτό ας το προωθήσει δυναμικά με κινήσεις marketing, ώστε να αρχίσει να γίνεται ανταγωνιστικό. O Firefox το πέτυχε και συνεχίζει ακάθεκτος...έτσι κι ένα λειτουργικό σύστημα τύπου linux.

Αρκετά φιλοσόφησα. :-)

Δημοσ.
Ας φτιάξει η κοινότητα ανοιχτού λογισμικού ένα λειτουργικό σύστημα, σταθερό, απλό με πολλές δυνατότητες και πολλά μπλα μπλα και αφού το κάνει αυτό ας το προωθήσει δυναμικά με κινήσεις marketing, ώστε να αρχίσει να γίνεται ανταγωνιστικό. O Firefox το πέτυχε και συνεχίζει ακάθεκτος...έτσι κι ένα λειτουργικό σύστημα τύπου linux.

Αρκετά φιλοσόφησα.

αλλά ξέχασες να βάλεις και υποχρεωτική επιδότηση

κάποιου αξιοπρεπούς ποσού φυσικά

μην είμαστε και "γύφτοι"* !:mrgreen:

*δεν υπονοείται κάποια προσωπική επίθεση

αν εκλαμβάνεται ως τέτοια

ζητάω δημόσια συγγνώμη

.

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές, η γνώμη μου, έιναι, ότι το πορτοφόλι ο καθένας το διαχειρίζεται όπως θέλει, χωρίς να έχει κανείς δικαίωμα να τον καταδικάσει. Μακάρι να είχαμε όλοι λεφτά και να τα ξοδεύαμε/αποταμιεύαμε/διαχειριζόμασταν, εν τέλει, όπως επιθυμούσαμε.

Η θετική ήταν για αυτό το λόγο! Τα είπες όλα. Αλλά!

Έχεις καιρό να δουλέψεις λινου-ο-ειδή; Πρέπει πρέπει ...Ο φάϊαρ φοξ κατά τη γνώμη μο είναι πιο αποτυχημένο πρότζεκτ σε σχέση με τα υπόλοιπα.. (βλέπε διαχείριση μνήμης κλπ ) αλλά διορθώνεται σιγά σιγά!

Σχεδόν το λίνουξ έχει μπορεί να το δουλέψει ακόμα κ ο πιο σακαταμένος (εγκεφαλικά) χρήστης πλέον.!

Δημοσ.

linuxovie δεν το πάω εκεί,απλά θα μ άρεσε τα παραδείγματα να προέρχονται απο όλες τις μεριές.

Γιατί όλα καλά να κράζουμε(ορθά)MIcrosoft,Apple αλλά την Red HAt,Novel που το έχουν ξεφτυλίσει με την χρέωση γιατί όχι;

Τες πα,συνεχίστε

Και κάτι άσχετο,μια χαρά εύκολο εώς και γελοίο στη χρήση είναι το Linux(κάποιες διανομες)για τα βασικά και παραπάνω που χρειάζεται ένας οικιακός χρήστης

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...