eliascm21 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Γεια σας! Έχω σοβαρό πρόβλημα... Χτες, και ενώ όλα πηγαίναν μια χαρά, έκλεισα τον υπολογιστή μου. Μετά από κανα μισάωρο αποφάσισα να τον ξανά ανοίξω, αλλά τίποτα... Πήγαινε να πάρει μπρος, άνοιξαν τα φωτάκια,άρχισαν οι ανεμιστήρες, αλλά μετά από 3-4 δευτερόλεπτα έκλεισε απότομα! Ξανά πατάω να ανοίξει και τίποτα... Τελείως νέκρα αυτή την φορά, ούτε φωτάκια ούτε τίποτα. Κλείνω το τροφοδοτικό από τον διακόπτη πίσω, περιμένω λίγο και τον ξανά ανοίγω. Πάει πάλι να πάρει μπρος, αλλά σχεδόν αμέσως τώρα (ούτε καν 1 δευτερόλεπτο δεν πέρασε) ξανακλείνει. Και πάλι τα ίδια. Μόνο όταν κλείνω το τροφοδοτικό από τον διακόπτη και τον ανοίγω ξανά, κάνει μία προσπάθεια να πάρει μπρος, αλλά τελείως αποτυχημένη... Τι φταίει ξαφνικά??? Άνοιξα το κουτί και αποσύνδεσα 2-3 πράγματα, αλλά καμία αλλαγή... Κάηκε το τροφοδοτικό??? Να πάω να αγοράσω άλλο ή μήπως είναι αλλού το πρόβλημα? Η αλήθεια είναι ότι ήταν λίγο φορτωμένο το μηχάνημα. Pentium 4 στα 3.2 με 2 σκληρούς δίσκους, 2 dvd-rom, 3 dim μνήμης, κάρτα γραφικών RADEON 9550, κάρτα τηλεόρασης και τροφοδοτικό 350 watt. Αν φταίει το τροφοδοτικό, τι μου προτείνεται??? Έτσι και αλλιώς θα πάρω σε κανά μήνα καινούργιο υπολογιστή, οπότε μικρό το κακό. Ο καινούργιος υπολογιστής μάλλον θα έχει και τρίτο σκληρό, αλλά και βαρβάτη κάρτα γραφικών, οπότε θα χρειαστώ σίγουρα περισσότερα watt. Αν μπορείτε να μου προτείνεται κάποιο από πλαίσιο... silence κατά προτίμηση! Υ.Σ. Επειδή έχω μήνη λίγο πίσω στις εξελίξεις, παίζει τα καινούργια τροφοδοτικά να μην τεριάζουν με σχετικά παλιούς υπολογιστές όπως ο δικός μου? Γιατί αν είναι να πάρω τροφοδοτικό θα ήθελα να το κρατήσω και για τον καινούργιο Ευχαριστώ!! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:54 ---------- Άρχισα να ξηλώνω και ένα ένα ότι είχα πάνω στην modo αλλά τίποτα.. Κατέληξα να έχω μόνο την μητρική με τον επεξεργαστή, και πάλι δεν άνοιξε (μήπως να τον έβγαζα και αυτόν?) Έχω αρχίσει να φοβάμαι μήπως έχει πρόβλημα η μητρική... Κανείς καμιά ιδέα??
alex89 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Για να μην αγοράζεις άδικα τροφοδοτικό, αν μπορείς δοκίμασε με κάποιο άλλο, χωρίς να είναι απαραίτητο να είναι πολλά watt. Και λίγα να είναι δεν πειράζει αρκεί να έχεις πάνω στη μητρική σου μόνο τον επεξεργαστή και τις μνήμες ίσα ίσα για να δεις αν θα ανοίξει.
100 010 00 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Βασικα σωστα σκεφτηκες να βγαλεις και τον επεξεργαστη για να δεις αν σου μενει ανοιχτο ή κλεινει..............
eliascm21 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Ίσα ίσα που παίρνει μερικές στροφές το ανεμηστηράκι του επεξεργαστή και αμέσως σταματάει... Κλίνει τελείως, δεν ακούγεται τίποτα (Το led της μητρικής που σου λέει πότε είναι στη πρίζα βέβαια ανάβει) Τελικά αποφάσισα να τα δώσω τα 20 ευρώ και να το πάω στο πλαίσιο μιας και δεν υπάρχει και πολύ χρόνος για πειραματισμούς.. Μόλις με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι φταίει και το τροφοδοτικό και η μητρική! Η μητρική και καλά έχει κάποιο βραχυκύκλωμα. Να τους εμπιστευτώ? Μιλάμε και για υπολογιστή που τον έχω 5 χρόνια βέβαια... Τα φαγε τα ψωμιά του? Η μητρική btw είναι η ASUS P4P800 DELUXE
The_Judas Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Τελικά αποφάσισα να τα δώσω τα 20 ευρώ και να το πάω στο πλαίσιο.. Μόλις με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι φταίει και το τροφοδοτικό και η μητρική! Η μητρική και καλά έχει κάποιο βραχυκύκλωμα. Να τους εμπιστευτώ? Μιλάμε και για υπολογιστή που τον έχω 5 χρόνια βέβαια... Τα φαγε τα ψωμιά του? Η μητρική btw είναι η ASUS P4P800 DELUXE Εφόσον θα αγοράσεις σε κανα μήνα νέο υπολογιστή γιατί ταλαιπωρείσαι άδικα? Μητρική τέτοιου τύπου δεν κυκλοφορεί πια. Είναι πιθανόν να "βρήκαν" πρόβλημα στην μητρικη... γιατί αυτό θα σημαίνει και ολική αναβάθμιση απο μέρους σου. Αν χρειάζεσαι το παλιό pc για χρήση ταυτόχρονα με το νέο, μπορείς να εγκαταστήσεις μόνος σου ένα φθηνό τροφοδοτικό και να δεις αν πράγματι φταίει αυτό.
alex89 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δε νομίζω να σου λένε ψέματα. Κάποιο από τα δύο τα υποπτευόσουν, αλλά έτυχε να είναι και τα δύο. Αυτή τη μητρική δεν ξέρω αν την έχουν και πόσο θα στη χρεώσουν στο Πλαίσιο. Τροφοδοτικό δε χάνεις τίποτα να αγοράσεις καινούργιο και αν θες, ψάχνεις στις αγγελίες για μια μεταχειρισμένη και όταν πάρεις υπολογιστή θα έχεις έτοιμο το τροφοδοτικό.
eliascm21 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Θα ήθελα να κρατήσω και το παλιό, όχι ότι καίγομαι όμως. Απλά τον καινούργιο υπολογιστή θα κάνω σίγουρα ένα μήνα για να τον πάρω, και μέχρι τότε δεν ήθελα να μείνω με το απαρχαιωμένο μου λάπτοπ. Αν δεν βρω κανένα φτηνό ή ακόμα καλύτερα δανικό τροφοδοτικό να δοκιμάσω, μάλλον θα τα παρατήσω... Thanks για τις απαντήσεις!
eric_in Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 μπορεί να είναι και μνήμες.τα ίδια ακριβώς μου έκανε και μένα ένα pc πριν καμιά βδομάδα.δοκίμασε να βγάλει τη μια μνήμη αν έχεις 2 να δεις αν θα δουλέψει με την άλλη και αν δεν δουλέψει έτσι κανέ και μια αλλαγή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.