Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα στα χρώματα avi αρχείου

stelrp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Προσπαθώ να φτιάξω ένα αρχείο video με το 3dsmax και παρατηρείται το εξής πρόβλημα (φαίνεται ξεκάθαρα στo συνημμένo αρχείo) : Σε επιφάνειες μονόχρωμες που φωτίζονται δημιουργείται ένα gradient (διαβαθμίσεις χρώματος από πιο σκούρους τόνους σε πιο φωτεινούς). Όταν εξάγω το video σε διαδοχικά αρχεία εικόνων (jpeg, tiff) το χρωματικό αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσιολογικό και ομαλό. Μόλις αυτές οι εικόνες μετατραπούν σε αρχείο video, είτε συμπιεσμένο (DivX, cinepack, indeo, MPEG κλπ) είτε ασυμπίεστο (uncompessed) η διαβάθμιση χαλάει και εκεί όπου αρχικά υπάρχουν «άπειρες» διαβαθμίσεις χρώματος, τώρα υπάρχουν μόνο τρεις ή τέσσερις που ορίζουν διακριτές περιοχές στο ανθρώπινο μάτι.

Το video έχω δοκιμάσει να το φτιάξω είτε απευθείας από το 3dsmax είτε από ανεξάρτητο πρόγραμμα (Virtualdub 1.9) ενώνοντας τα καλά (από απόψεως διαβαθμίσεων) ακίνητα καρέ.

Επισυνάπτω ένα αρχείο εικόνας Jpeg (~300kb) , δεν μου επιτρέπεται να ανεβάσω το αρχείο avi με τα χαλασμένα χρώματα, μπορείτε να το φτιάξετε αμέσως από το virtualdub:

Αρχείο -> Εισαγωγή (τύπος αρχείου image sequence).

Κάνετε αμέσως εξωγωγή σε ασυμπίεστο AVI

Το Avi είναι ασυμπίεστο και ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ τι ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ώστε να μου χαλάει το άρτιο αποτέλεσμα που παράγει το 3dsmax.

Κάθε συμβουλή – ιδέα ευπρόσδεκτη.

post-9134-129063020643_thumb.jpg

Δημοσ.

Ξέχνα τα JPEG, αναλόγως του compression ratio το artifacting μπορεί να αποβεί παραπλανητικό. Ανέβασε σε κάποιο lossless bitmap format (PNG, TIFF ή BMP).

Δεν είναι ανάγκη να μπει ως post attachment, μπορείς να το ανεβάσεις σε κάποιον δωρεάν image ή file hoster (π.χ. Imageshack ή MediaFire αντίστοιχα) και να δώσεις εδώ το link.

Δημοσ.

Τελικά όλα λειτουργούσαν άψογα αλλά δεν μπορούσα να δω σωστά το video, Ηταν 16bit ανάλυση οθόνης κατά την αναπαραγωγή και αυτό επηρέαζε τα χρώματα, μόλις την έκανα 32bit το video είχε ακριβώς την ίδια ποιότητα με to jpeg.

Πάντως ευχαριστώ !

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...