rem451 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 καλησπέρα παιδιά έχω ένα πρόβλημα στην εκκινηση, κολά το pc πριν καν μπει στα windows δηλαδή στο logo του bios, το απενεργοποιώ αυτό ..πάλι τίποτα, κολά σε μια άσπρη ή μαύρη οθόνη, δεν έχω κάνει oc , το pc ανοίγει μόνο μετα απο μερικά restarts.. έχω δοκιμάσει να κάνω κι clear cmos έχει κουμπάκι η μητρική μέσα, τι λέτε να πταίει? μητρική: asus p5q3 deluxe
caution Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Πολλά μπορούν να φταίνε, για αρχή: -memtest -ρεύματα στις μνήμες -ξαναφλασάρισμα το bios αν είχες κάνει update -πες και καμιά θερμοκρασία -αν έχεις πολλούς δίσκους μείνε για λίγο μόνο με τον bootable -ClearCMOS πάλι
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Πολλα μπορει να φταινε. Επειδη κολλαει κατα το boot καποιο υποσυστημα του υπολογιστη σου εχει προβλημα, ή η συνδεση του με τη μητρικη (καλωδια). Θα πρεπει να το ψαξεις. Πρωτον, αποκλειουμε την καρτα γραφικων, αυτη δουλευει σωστα. Δευτερον δες αν βλεπει ολα τα drives κατα το boot (αν φτανει ως εκει). Αν δεν φτανει ως εκει καν, τοτε παιζει σοβαρο ενδεχομενο το προβλημα να προερχεται απο την RAM. Καλο ειναι αν εισαι απειρος να μη βαλεις χερι σε αυτη τη περιπτωση για να μην παρεις παραμαζωμα και την μητρικη, οποτε ξεκινα με Memtest και αν δε βγαλεις ακρη πηγαινε το σε καποιον τεχνικο. Αν τελικα στο boot βλεπει ολα τα drive, τοτε ειναι πολυ πιθανο να εχει προβλημα καποιο απτα drives. Η τα καλωδια που συνδεουν μητρικη με drives--->Βγαλτα και ξανατοποθετησε τα οπως ηταν. Οταν εισαι στα windows το pc δουλευει απροβληματιστα?
rem451 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Πολλα μπορει να φταινε.Επειδη κολλαει κατα το boot καποιο υποσυστημα του υπολογιστη σου εχει προβλημα, ή η συνδεση του με τη μητρικη (καλωδια). Θα πρεπει να το ψαξεις. Πρωτον, αποκλειουμε την καρτα γραφικων, αυτη δουλευει σωστα. Δευτερον δες αν βλεπει ολα τα drives κατα το boot (αν φτανει ως εκει). Αν δεν φτανει ως εκει καν, τοτε παιζει σοβαρο ενδεχομενο το προβλημα να προερχεται απο την RAM. Καλο ειναι αν εισαι απειρος να μη βαλεις χερι σε αυτη τη περιπτωση για να μην παρεις παραμαζωμα και την μητρικη, οποτε ξεκινα με Memtest και αν δε βγαλεις ακρη πηγαινε το σε καποιον τεχνικο. Αν τελικα στο boot βλεπει ολα τα drive, τοτε ειναι πολυ πιθανο να εχει προβλημα καποιο απτα drives. Η τα καλωδια που συνδεουν μητρικη με drives--->Βγαλτα και ξανατοποθετησε τα οπως ηταν. Οταν εισαι στα windows το pc δουλευει απροβληματιστα? οταν ειμαι στα windows το pc δουλευέι μια χαρά, επίσης βλέπει τα drives κατα την εκκίνηση, δοκίμασα μια μια τις μνήμες κι πάλι τα ίδια, δοκίμασα να ανοίξω το pc χωρις τους σκληρούς κι μετά χώρια χωρις dvd-r μετα πάλι τα ίδια, άλλες φορές ανοίγει αμέσως άλλες θέλει δυο-τρία ρεσταρτ....δε ξέρω τι μένει να δοκιμάσω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.