Krokodilos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 στη σειρα μου παντως (299) στην επιστροφη απο αδεια ορκωμοσιας απαγορευοταν αυστηρα να γυρισεις με παραλλαγη, τωρα δεν ξερω αν ισχυει πακομα ή απλα μας λεγαν μαλακιες στο κεμχ Στο ναυτικο παντως στην σειρα Β τωρα το 2009, οι περισσοτεροι γυρισαν με την ασπρη(επισημη) στολη, μερικοι με στολη αγγαρειας(μπλε) και μερικοι(πολλοι) με πολιτικα και κανείς δεν μας ειπε τιποτα. Τωρα στο πεζικο ισως ειναι αλλιως. Η επισημη οδηγια παντως που ειχε δωθει ηταν οσοι μενουν κοντα στο κεντρο(στην Αθηνα νομιζω) να ερθουν με την ασπρη στολη, ενω οσοι μενουν μακρια σε ολη την υπολοιπη Ελλαδα να ερθουν με πολιτικα.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Θηβα 08 Γ εσσο (304) επεστρεψε κανονικοτατα με τα πολιτικα της μετα την αδεια ορκωμοσιας. Ουτε για τη βραδυνη αναφορα δε φοραγαμε παραλλαγη. ΥΓ. Ημουν κι εγω εκει ΥΓ2. Με παραλλαγη εισαι υποχρεωμενος να επιστρεψεις αν: α. αναγραφεται κατι σχετικο στο αδειοχαρτο σου β. εχεις φυλλο πορειας (μεταθεση/παραπεμπτικο για νοσοκομειο κλπ). Δεν ισχυει στη συγκεκριμενη περιπτωση. γ. σας δωθηκε προφορικη διαταγη να μπειτε με στολη εξοδου επιστρεφοντας. Προφανως ουτε αυτο ισχυει για να ρωτας. Αρα εφοσον το αδειοχαρτο δε γραφει κατι σχετικο, επιστρεφεις με τα πολιτικα σαν κυριος, εκτος αν προτιμας στολη εξοδου που κι αυτη επιτρεπεται. ΥΓ3. Αν κυκλοφορεις εξω με στολη εξοδου, κινδινευεις ανα πασα ωρα και στιγμη να σε τσιμπισει στρατονομια για ψιλου πηδημα και να σε γραψει. So με συνοπτικες διαδικασιες θα επιστρεψεις με πολιτικα
Mika Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Στο ναυτικο... αλλη φαση εντελως γενικα με την παραλλαγη απαγορευεται να κυκλοφορεις εξω (στην αδεια) εκτος κι αν προκειται για τη στολη εξοδου (παραλλαγη με 2 σηματακια). δεν ξερω αν πηρε κανεις μαζι στην στολη εξοδου στην αδεια ορκωμοσιας αλλα φανταζομαι οτι αν γυρισεις με αυτην θα εισαι απλα ο γραφικος μεσα στο γαλα οποτε πολιτικα και αν σας πουνε να αλλαξετε για την βραδυνη αναφορα αλλαζετε
SpellStormer Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 e ναι καλύτερα να γυρίσω με πολιτικά γιατί όντως αν βρεθεί έξω στρατονόμος και έχεις ανάποδες κάτι στραβό θα βρει και θα με γράψει... σχετικά τώρα με τις άδειες αφού γυρίσω από την άδεια που έχω από την ορκωμοσία θα μας δώσουν και άλλες άδειες? η μια που μας είπανε είναι πριν πάμε μετάθεση όμως πριν από αυτήν θα μας δώσουν και άλλη? και κάτι ακόμα. η άδεια/es που θα πάρουμε είναι αυτές που λένε ότι μας δίνουν ανά δίμηνο και αν θέλω την κρατάω για να την κάνω στο τέλος της θητειας μου η απλά είναι μια άδεια "free" για όλους και μετά αρχίζουν οι άδειες ανά δίμηνο της οποιες αν θελω τις κραταω για οταν θελω να τις παρω?
Mika Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 ειναι αδεια υποχρεωτικη για ολους. Σχεδον παντα δεν αφαιρεται απο τις μερες της κανονικης αδειας σου. εμας μας δωσαν απο ενα Σ/Κ μεχρι τη μεταθεση και ενα εξτρα Σ/Κ σε κουρεις/γραφιαδες/χορταροκοφτες/βοηθους διμοιριτων/βυσματα
SpellStormer Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 ειναι αδεια υποχρεωτικη για ολους. Σχεδον παντα δεν αφαιρεται απο τις μερες της κανονικης αδειας σου. εμας μας δωσαν απο ενα Σ/Κ μεχρι τη μεταθεση και ενα εξτρα Σ/Κ σε κουρεις/γραφιαδες/χορταροκοφτες/βοηθους διμοιριτων/βυσματα καλα τα βησματα καθε μερα με αδεια ειναι... σχετικα με τις αναρωτικες τωρα. επειδη οταν μπηκα λογο προβληματος υγειας ημουν 2 μερες στο νοσοκομειο (του στρατοπεδου) και 4 μερες αναρωτηριο (στο στρατοπεδο) αυτες οι μερες τωρα μου μειωσαν τις αναρωτικες που δικαιουμε? δηλαδη αν κουφια η ωρα κανο καμια 30 αναρωτικες (εντως στρατοπεδου η νοσοκομειου του στρατοπεδου) θα υπηρετησω παραπανω? η μονο οσες αναρωτηκες παιρνω για να παω στο σπιτι μου γραφονται?
sugata Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Για να μην τα κάνω copy-paste... http://www.ellinikos-stratos.com/stratologia/adeies_3.asp Σε περίπτωση όμως που χρειαστεί να πας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω ατυχήματος, π.χ. κάποιο κάταγμα, έχεις φύγει για αναβολή στράτευσης. Για να απαντήσω ακριβώς: εφόσον είσαι σε στρατιωτικό νοσοκομείο ή στο στρατόπεδο με αναρρωτική, δεν υπηρετείς πράμα (και πάλι μέχρι ενός σημείου νομίζω).
SpellStormer Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 σας ευχαριστω ολους και ελπιζω να μην σας ζαλησα με τις ερωτησεις μου... τωρα σκεφτομαι να δω αν εχω καμια αλλη απορια ωστε μεχρι αυριο που θα ξαναμπω να ειμαι ενημερομενος και να μην χρειαζεται να ρωταω συνεχεια τους ανωτερους
SpellStormer Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 ερωτηση, ποιο μερος θεωρειτε ως το χειροτερο για να παρει καποιος μεταθεση? εχω ακουσει και διαβασει σε πολλα φορουμς οτι χειροτερα ειναι στη λημνο και οτι οποιος περασει εκει ειναι 40 μεσα 1 εξω οτι η πολη απο τα στρατοπεδα ειναι μακρια και γυναικες για να βρεις δεν παιζει... εσεις που τα ξερεται για πειτε μου ποιο ειναι το χειροτερο μερος για μεταθεση....
Blondeamon Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Xαχαχααχ μόλις ειδα αυτο στο κατω μερος του thread και ελιωσα: Ετικέτες για την κακομοίρα, τη μάνα μου, τη μάνα σου, τη μάνα του
Critter Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Πάντως μιας και ξεκινήσαμε τις απορίες μπορει καποιος να μου πει ποιά ειναι η διαδικασια που θα ακολουθειται πλεον με το νεο αμεταθετο σύστημα; Δηλάδη : Το σίγουρο ειναι οτι πας στο κέντρο και ορκίζεσαι μετα απο 10-12 μέρες. Με το παλιό το σύστημα έπαιρνες αδεια και επέστρεφες στο κεντρο όπου καθοσουν για περιπου 2 βδομαδες. Στη συνεχεια πήγαινες για 2 μήνες για εκπαιδευση αλλού (εκτός αν τύχαινε και γίνότανε η εκπαίδευση στο κέντρο), μετά έπαιρνες την μετάθεση για κανα 5μηνο και μετά έπαιρνες άλλη μία μετάθεση αναλογα με την προηγούμενη. Τώρα πως θα γίνεται; Μετα την ορκωμοσια θα επιστρεφεις στο κεντρο για κανα 2 βδομαδες και μετα θα πηγαινεις πχ στον Εβρο για όλη τη θητεία; Και μια δεύτερη απορία. Στο ΓΕΣ αξιζει κανεις να κάνει αμεταθετο; Ρωτάω γιατι ξέρω εναν απιθανο τύπο που του προτείνανε να τον βάλουνε στο ΓΕΣ και ειπε οχι γιατι φοβοτανε λεει τους πολλούς στρατηγους και πήγε έβρο.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Οι τοποθετήσεις στο ΓΕΣ (και γενικά στα αρχηγεία) ενέχουν τον κίνδυνο να αποδειχτείς η αθερίνα (για να μην πω το πλαγκτόν) της τροφικής αλυσίδας του εκεί ωκεανού βυσμάτων.
Critter Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Οι τοποθετήσεις στο ΓΕΣ (και γενικά στα αρχηγεία) ενέχουν τον κίνδυνο να αποδειχτείς η αθερίνα (για να μην πω το πλαγκτόν) της τροφικής αλυσίδας του εκεί ωκεανού βυσμάτων. Ναι αλλα απ'οτι πληροφορήθηκα, αυτο μπορει να σε οδηγησει απλα να κανεις πιο πολλες υπηρεσιες απο τους άλλους αλλα ο γενικος κανόνας του 1 μεσα 1 έξω θα ισχύει και για σένα αναγκαστικά. Επίσης, σώμα πληροφορικής θα πήγαινε και αυτός που οι υπηρεσίες του συγκεκριμένου σώματος ειναι συνηθως σε computer room με το φραπεδακι τους και το internet τους (τουλαχιστον ενας ξαδερφος μου και ενας κολλητός αυτα κάνανε). Δεν βλεπω το λόγο λοιπον να προτιμήσει τον εβρο που μπορει να τρώει εμπλοκες κτλ.
Soulseeker Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Στη συνεχεια πήγαινες για 2 μήνες για εκπαιδευση αλλού (εκτός αν τύχαινε και γίνότανε η εκπαίδευση στο κέντρο), μετά έπαιρνες την μετάθεση για κανα 5μηνο και μετά έπαιρνες άλλη μία μετάθεση αναλογα με την προηγούμενη. Τώρα πως θα γίνεται; Μετα την ορκωμοσια θα επιστρεφεις στο κεντρο για κανα 2 βδομαδες και μετα θα πηγαινεις πχ στον Εβρο για όλη τη θητεία; Και μια δεύτερη απορία. Στο ΓΕΣ αξιζει κανεις να κάνει αμεταθετο; Ρωτάω γιατι ξέρω εναν απιθανο τύπο που του προτείνανε να τον βάλουνε στο ΓΕΣ και ειπε οχι γιατι φοβοτανε λεει τους πολλούς στρατηγους και πήγε έβρο. Για εκπαίδευση μετά πας μόνο αν έχεις κάποια ειδικότητα που θέλει εκπαίδευση όπως οδηγός ή μάγειρας. Αλλιώς πας κατευθείαν στην μονάδα που πρέπει (εκτός Αθήνας) και μένεις εκεί 7 μήνες. Για ΓΕΣ εκτός του ότι μπορεί να γίνει ότι είπε και ο Snoop δεν και ότι καλύτερο για Αθήνα στο θέμα εξόδων. Βεβαία όλα αυτά αλλάζουν κάθε χρόνο
Critter Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Για εκπαίδευση μετά πας μόνο αν έχεις κάποια ειδικότητα που θέλει εκπαίδευση όπως οδηγός ή μάγειρας. Αλλιώς πας κατευθείαν στην μονάδα που πρέπει (εκτός Αθήνας) και μένεις εκεί 7 μήνες. Δηλαδη αν δεν πάρεις ειδικότητα πας 2 μήνες στο κέντρο? Και τι κάνεις έκει? Εκτος αν πας 8 μήνες στην μετάθεση. Για ΓΕΣ εκτός του ότι μπορεί να γίνει ότι είπε και ο Snoop δεν και ότι καλύτερο για Αθήνα στο θέμα εξόδων. Βεβαία όλα αυτά αλλάζουν κάθε χρόνο Δηλαδη? ΠΛηρώνεις το κρεβάτι? Η μήπως χρεώνουν το σαντουιτς 4€? . Just plaking.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα