Fan Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Ένας φίλος μου πέρασε σε ΤΕΙ Μηχανολογίας (ξέρετε από αυτά που μπαίνεις με 11 και με 10) και σκέφτεται σοβαρά να πάει. Εγώ του λέω ή να ξαναδώσει ή να κοιτάξει για εξωτερικό σε κάποιο πανεπιστήμιο. Γνωρίζει κανένας τι προοπτικές έχει ένα ΤΕΙ Μηχανολογίας και εάν αξίζει κάποιος να πάει;
we_will_rise Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Ξέρω ότι φτύνουν αίμα για να πάρουν πτυχείο και τα επαγγελματικά δικαιώματά τους είναι πολύ περιορισμένα... Κι εγώ θα του πρότειαν να ξανδώσει ή να φύγει έξω..!
andreas_g Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Ξερω απο την σδερφη μου που ηταν λογιστικη στην Κοζανη και απο ενα φιλο μου που ειναι μαχανολογια στην Κοζανη οτι η σχολη ειναι μεγαλο παλουκι και εχει πολλες απαιτησεις......παλλα εργαστηρια(λογικο βεβαια)....κτλ κτλ κτλ Αμα δεν το θελει πραγματικα καλυτερα ας ξαναδωσει!!!
kostikasre Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 1)Πες του να μην τον απασχολεί το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων... 2)Ακριβώς λόγω της τόσο χαμηλής βάσης που διαμορφώνεται έρχονται πολλοί για πλάκα...αν έχει όρεξη να μάθει πολλά πράγματα και να ιδρώσει να πάει με 1000 το επίπεδο του προγράμματος σπουδών είναι εξαιρετικό,αν όχι ας κοιτάξει κάτι άλλο πιο εύκολο!Τα ΤΕΙ Πειραιά,Σερρών και Κρήτης έχουν μπόλικα α@@@δια και θα του συνιστούσα να προτιμήσει ένα από αυτά! Εδώ θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι είμαι αρκετά του κλάδου και δεν λέω τίποτα στην τύχη...η σχολή είναι ό,τι πρέπει για τον ιδιωτικό τομέα καθότι βγάζει μηχανικούς έτοιμους και με πολλές εφαρμοσμένες και θεωρητικές γνώσεις και προτιμόνται έναντι αποφοίτων πολυτεχνείων και εξωτερικού... Και κάτι γενικό: Πρέπει όλοι όσοι πάτε να γίνετε μηχανικοί στις μέρες μας,να χωνέψετε ότι οι "σφραγίδα" και τα λοιπά απαραδέκτως κληρονομημένα επαγγελματικά δικαιώματα ισούνται με ένα τεράστιο μηδενικό λόγω της υπερπροσφοράς πτυχίων...ΓΝΩΣΕΙΣ και πάλι ΓΝΩΣΕΙΣ και η αναγνώριση δε θα αργήσει να'ρθει! Υ.Γ. Για προπτυχιακά αν περνάτε Ελλάδα σ'αυτό που θέλετε,μην σκέφτεστε εξωτερικά...
DrLo Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 @kostikasre : Και εγώ του χώρου είμαι και δεν διαφωνώ εντελώς με αυτά που γράφεις, αλλά αυτό το "και προτιμόνται έναντι αποφοίτων πολυτεχνείων και εξωτερικού..." είναι λίγο αστείο. Ναι υπάρχουν περιπτώσεις που δεν τον νοιάζει τον άλλο ΤΕΙ(ΑΤΕΙ)/ΑΕΙ ή αν σου αρέσει έτσι ΑΤΕΙ/Πολυτεχνείο αλλά υπάρχουν πλήθος περιπτώσεων που απόφοιτος ΑΤΕΙ δεν θα μπει καν στους πιθανούς προς πρόσληψη για μια θέση, ακόμα και για τον ιδιωτικό τομέα, ακόμα και για θέσεις που δεν παίζει ρόλο η "σφραγίδα". Την δουλειά μου δεν θα την είχα αν είμουν από ΑΤΕΙ ακόμα κι αν ήμουν ο καλύτερος, καλύτερος και από τους περισσότερους συμφοιτητές μου στο ΕΜΠ. Το γιατί χωράει κουβέντα.
user12 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Αν δεν θελει υπογραφη και δεν ειναι δημοσιο δεν βλεπω τον λογω να προτιμησουν καποιον με λιγοτερες γνωσεις πανω στο αντικειμενο. εκτος και αν το αφεντικο δεν θελει να εχει προισταμενο απο ΤΕΙ.
kostikasre Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 @DrLο: Η αλήθεια φίλε μου είναι κάπου στη μέση...έχουμε και λέμε,πλέον δουλειές δεν υπάρχουν γενικότερα...εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου και θα σου πω ότι,κάποιος ο οποίος ξεκινάει από το μηδέν χωρίς κάπου να πιαστεί,ΝΑΙ με το πτυχίο από ΤΕΙ θα τα βρει μπαστούνια αργότερα,όπως βεβαίως θα τα βρει μπαστούνια και ο απόφοιτος πολυτεχνείου,η διαφορά είναι: 1)Στο Δημόσιο,οπότε όσοι θέλετε να σπουδάσετε απλώς για να γίνεται δημόσιοι υπάλληλοι πάτε πολυτεχνείο και 2)Αν προκυρηχθεί θέση και γίνει επιλογή με βάση βιογραφικών ατόμων χωρίς προϋπηρεσία τότε θα προτιμηθεί αυτός του πολυτεχνείου,καθ'ότι πιο προνομιούχος επαγγελματικά...ΠΛΕΟΝ ΟΜΩΣ το δεύτερο δεν εφαρμόζεται σχεδόν ποτέ (ΜΟΝΟ οι ΕΛ.ΠΕ.τζίδες ασχολούνται σοβαρά πλέον με βιογραφικά!!!) καθότι ο επιχειρηματίας που θέλει μηχανικό,μηχανολόγο π.χ.(δεν ξέρω τον δικό σου τομέα) θα πάρει τηλέφωνο τον τάδε και θα πει "στείλε μου έναν"...όπως καταλαβαίνεις,το πάω στις προσωπικές εμπειρίες και επαφές του καθενός!Πλέον ο μηχανικός με καλή δημόσια εικόνα είναι ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟΣ...και για να έχεις καλή δημόσια εικόνα και εκτίμηση απ'τους άλλους πρέπει να είσαι καλός στη δουλειά...και για να είσαι καλός στη δουλειά πρέπει να έχεις τις γνώσεις που πρέπει...και πίστεψε με,στο ΤΕΙ όχι μόνο μεταδίδουν ΑΚΡΙΒΩΣ τη γνώση που πρέπει,αλλά τη μεταδίδουν και σωστά...άρα η προτίμηση συνάδελφε μόνο αστεία δεν είναι... Επίσης,το "δεν τον νοιάζει" είναι τελείως άστοχο εκ' μέρους σου...τον επιχειρηματία τον νοιάζει από τι έχει τελειώσει μέχρι τι χρώμα κάλτσες φοράει!Επιχειρηματίας σαν αυτό που μου περιγράφεις πες του να τα μαζεύει και να κλείνει μια ώρα νωρίτερα! Αυτή είναι η αλήθεια,αν θέλεις σου επιβεβαιώνω τα ανωτέρω με πλήθος παραδειγμάτων-ονομάτων και p.m. Οι υπόλοιπες "αβάντζες" σε πολυτεχνικά ιδρύματα είναι μάλλον εκ' του πονηρού! Off-Topic: "ΤΕΙ" είναι καλά τα είπες,ούτε Α-ΤΕΙ ούτε ΑΤΕΙ όπως πολλοί λανθασμένα σημειώνουν!Το να πεις το ΤΕΙ "ΑΤΕΙ" είναι σα να λες αντί για "Γιώργος Παπαδόπουλος" "Γιώργος Παπαδόπουλος Άνθρωπος"!!!Κυρίως από Θεσσαλονικείς το ακούω αυτό!Ρε μάγκες Αλεξάνδρειο το λένε το ρημάδι!!! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:32 ---------- Αν δεν θελει υπογραφη και δεν ειναι δημοσιο δεν βλεπω τον λογω να προτιμησουν καποιον με λιγοτερες γνωσεις πανω στο αντικειμενο. εκτος και αν το αφεντικο δεν θελει να εχει προισταμενο απο ΤΕΙ. Έτσι ακριβώς είναι! Πολλοί νομίζουν ακόμη ότι η υπογραφή είναι δυσεύρετη ενώ η αγορά είναι γεμάτη πτυχία πολυτεχνείου...ξέρεις πως είναι σχεδόν όλες οι εταιρείες σήμερα;Ένας υπογράφει και 10 δουλεύουν,κι αυτοί οι 10 είναι συνήθως ΤΕΙτζήδες!
deminho11 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Εγώ πάντως ξέρω οτι ο μηχανολόγος απο τα ΤΕΙ θα είναι ο βοηθός του μηχ απο Πολυτεχνείο, θα του φτιάχνει τον καφέ θα παραγγέλνει τυρόπιτα, θα κάνει όλα τα σχέδια και τις δουλειές και τελικά ο Μηχ απο Πολυτεχνέιο θα βάλει την σφραγίδα του και θα κονομάει και θα ΚΑΘΕΤΑΙ ενώ ο τειτζής θα δουλεύει για 634€...
kostikasre Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Εγώ πάντως ξέρω οτι ο μηχανολόγος απο τα ΤΕΙ θα είναι ο βοηθός του μηχ απο Πολυτεχνείο, θα του φτιάχνει τον καφέ θα παραγγέλνει τυρόπιτα, θα κάνει όλα τα σχέδια και τις δουλειές και τελικά ο Μηχ απο Πολυτεχνέιο θα βάλει την σφραγίδα του και θα κονομάει και θα ΚΑΘΕΤΑΙ ενώ ο τειτζής θα δουλεύει για 634€... Πολύ μεξικάνικα βλέπεις ρε φίλε!Γεοκτήμονες κι έτσι! Αυτό που αναφέρεις ισχύει για όλους στην Ελλάδα που πάνε ξεκάρφωτοι για δουλειά χωρίς πισηνές και background,ό,τι κι αν έχουν τελειώσει! Αλλά αυτό είναι διαφορετικό από το να υπονοείς ότι οι μηχανικοί των ΤΕΙ είναι καφεδοκουβαλητές και να απαξιώνεις το επίπεδο των γνώσεων-σπουδών τους... Μην ξεχνάς ότι όλοι από κάπου ξεκινάνε,από εκεί και πέρα όλα μπροστά τους θα τα βρουν,αν μόχθησαν να γίνουν καλύτεροι θα ανταμειφθούν,αν όχι το αντίθετο... *Καλό θα είναι αυτά που λέμε να τα τεκμηριώνουμε...
Lookouma-des!! Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Πολύ μεξικάνικα βλέπεις ρε φίλε!Γεοκτήμονες κι έτσι!Αυτό που αναφέρεις ισχύει για όλους στην Ελλάδα που πάνε ξεκάρφωτοι για δουλειά χωρίς πισηνές και background,ό,τι κι αν έχουν τελειώσει! Αλλά αυτό είναι διαφορετικό από το να υπονοείς ότι οι μηχανικοί των ΤΕΙ είναι καφεδοκουβαλητές και να απαξιώνεις το επίπεδο των γνώσεων-σπουδών τους... Μην ξεχνάς ότι όλοι από κάπου ξεκινάνε,από εκεί και πέρα όλα μπροστά τους θα τα βρουν,αν μόχθησαν να γίνουν καλύτεροι θα ανταμειφθούν,αν όχι το αντίθετο... *Καλό θα είναι αυτά που λέμε να τα τεκμηριώνουμε... θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου σε ολα....ομως η πραγματικοτητα δυστυχως ειναι αλλη.Και εγω μηχανικος στο τει αθηνας σπουδαζω και γνωριζουμε την απαξιωση απο τους ιδιους τους καθηγητες μας,τοσο για τα εργασιακα μας δικαιωματα οσο και για το επιπεδο των σπουδων μας.Καποιοι ισως θελουν να υπαρχει αυτη η διαφοροποιηση για αλλους λογους που δεν ειναι της αρμοδιοτητας μου να σχολιασω
kostikasre Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Το γνωρίσω συνάδελφε...αλλά το point μου ποιό είναι;Σ'αρέσει να γίνεις μηχανικός και δεν περνας Πολυτεχνείο;Πάνε ΤΕΙ,πάνε κάνε κι ένα MSc μετά...έπειτα υπάρχουν τρόποι να πάρεις τα δικαιώματα διπλωματούχου,πως; 1)Η κοινοτική οδηγία...δεν εννοώ να πας σε Κολλέγιο,αλλά τι λέει η οδηγία;;;Γράψου σε επιμελητήριο του εξωτερικού ως μηχανικός,γύρνα στην Ελλάδα και υπέγραφε με τη σφραγίδα του VDI ας πούμε!Δε θα χρειάζεται να είσαι ΤΕΕς... 2)Πάνε ένα χρόνο Κολλέγιο! 3)Πάνε Πολυτεχνείο! Η ουσία ποιά είναι;Το πτυχίο σου,όταν με το καλό αποκτηθεί,έχει 240 ECTS και είναι ισότιμο με το BSc...κι άσε τον Αλαβάνο να λέει τα δικά του!Στα περισσότερα επιμελητήρια θα σε δεχτούν μόνο με το πτυχίο,εκτός από Αγγλία(το έχω ψάξει)... Και ακόμη και με τη διέξοδο της επαναφοίτησης,άμα έχεις γνώσεις το Πολυτεχνείο το βγάζεις για πλάκα... Αυτά για να τα λέμε έξω από τα δόντια! ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...η διαφοροποίηση που λες υπάρχει μόνο μέσα στα κούφια μυαλά τους...
Radiatedsoul Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Εγω ΤΕΙ ηλεκτρολογιας εχω τελειωσει. Πες του φιλου σου αν μπορει να ξαναδωσει να περασει στο ΤΕΙ Ηλεκτρολογιας, ειναι πολυ καλυτερα, και με μεγαλυτερο ευρος στην αγορα εργασιας. Και μην απαξιωνεις τα ΤΕΙ. Τα πλεονεκτηματα ενος ΤΕΙ απο το αντιστοιχο πολυτεχνειο ειναι οτι ειναι ποιο ευκολα απο πλευρας σπουδων, και βρισκεις πολυ ποιο ευκολα και γρηγορα δουλεια οταν τελειωσεις. Η διαφορα στα λεφτα απο εναν που θα τελειωσει πολυτεχνειο ειναι ψιχουλα. Ασε που αν τελειωσεις πολυτεχνειο θα μπλεξεις με το τσμεδε που δεν ειναι απο τα καλυτερα ταμεια, ισως ειναι το χειροτερο. Στην Ελλαδα αυτη τη στιγμη οι περισσοτεροι ανεργοι ειναι 30ριδες αποφοιτοι πολυτεχνειων και πανεπιστημιων. Εχει πλημμηρισει η αγορα απο ατομα που τελειωνουν π.χ πολυτεχνειο μηχανολογος, που δε ξερουν να δουλευουν σε κατι. Υπογραφες πλεον υπαρχουν παρα μα παρα πολλες σε σημειο που μπορεις να την βρεις και τσαμπα.
kostikasre Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Επιτέλους κάποιος ανέφερε και το ΤΣΜΕΔΕ!Γεία σου ρε φίλε! Πόσο έχει πάει αλήθεια;;; Όσο για την υπογραφή,συγγενείς μηχανικούς δεν έχετε;Χαχαχα!!! Υ.Γ. Radiatedsoul ας τους να απαξιώνουν όσο θέλουν...εμείς μιλάμε στο γήπεδο!Απλά το λυπηρό είναι ότι ενώ πιστεύω ότι εδώ μέσα κουβεντιάζουν άνθρωποι νέοι και "ντεμεκ" μορφωμένοι,οι απόψεις και αντιλήψεις τους δεν απέχουν και πολύ από αυτές της συγχωρεμένης της γιαγιάς μου...
user12 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Εγώ πάντως ξέρω οτι ο μηχανολόγος απο τα ΤΕΙ θα είναι ο βοηθός του μηχ απο Πολυτεχνείο, θα του φτιάχνει τον καφέ θα παραγγέλνει τυρόπιτα, θα κάνει όλα τα σχέδια και τις δουλειές και τελικά ο Μηχ απο Πολυτεχνέιο θα βάλει την σφραγίδα του και θα κονομάει και θα ΚΑΘΕΤΑΙ ενώ ο τειτζής θα δουλεύει για 634€... Απο το ενα ακρο Η διαφορα στα λεφτα απο εναν που θα τελειωσει πολυτεχνειο ειναι ψιχουλα. Ασε που αν τελειωσεις πολυτεχνειο θα μπλεξεις με το τσμεδε που δεν ειναι απο τα καλυτερα ταμεια, ισως ειναι το χειροτερο. Στην Ελλαδα αυτη τη στιγμη οι περισσοτεροι ανεργοι ειναι 30ριδες αποφοιτοι πολυτεχνειων και πανεπιστημιων. Εχει πλημμηρισει η αγορα απο ατομα που τελειωνουν π.χ πολυτεχνειο μηχανολογος, που δε ξερουν να δουλευουν σε κατι. Υπογραφες πλεον υπαρχουν παρα μα παρα πολλες σε σημειο που μπορεις να την βρεις και τσαμπα. Στο αλλο για αυτο σας παω. No comments
kostikasre Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2009 User12 υποκλίνομαι!!! Το θέμα είναι πόσοι ξέρουν πραγματικά τι γίνετε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.