Προς το περιεχόμενο

ΤΕΙ Μηχανολογίας

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η διαφορα στα λεφτα απο εναν που θα τελειωσει πολυτεχνειο ειναι ψιχουλα. Ασε που αν τελειωσεις πολυτεχνειο θα μπλεξεις με το τσμεδε που δεν ειναι απο τα καλυτερα ταμεια, ισως ειναι το χειροτερο.

Το διαβάσαμε και αυτό!!!!

Προσέξτε όμως γιατι μπορεί να τα πιστέψετε και εσείς αυτά που λέτε!!!:lol:

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

deminho11 γιατί δε μας λες κι εμάς τους βλάκες γιατί είναι καλό;;;

Το προηγούμενό σου post όπως βλέπεις το πήρα πολύ πολιτισμένα και τεκμηρίωσα κάθετί απ'όσα είπα...Επειδή όμως βλέπω ότι συνεχίζεις να πετάς διάφορα ανυπόστατα πράγματα,αυτή τη φορά σε παρακαλώ να μου δώσεις μια σοβαρή απάντηση στην ερώτηση μου...

Δημοσ.
deminho11 γιατί δε μας λες κι εμάς τους βλάκες γιατί είναι καλό;;;

Το προηγούμενό σου post όπως βλέπεις το πήρα πολύ πολιτισμένα και τεκμηρίωσα κάθετί απ'όσα είπα...Επειδή όμως βλέπω ότι συνεχίζεις να πετάς διάφορα ανυπόστατα πράγματα,αυτή τη φορά σε παρακαλώ να μου δώσεις μια σοβαρή απάντηση στην ερώτηση μου...

Πήγαινε στο michanikos.gr και πές αυτά που είπες εδώ και θα σε βοηθήσουν όλοι....

Δημοσ.

@user12 δεν ειμαι των ακρων με αυτα που γραφω.

Δουλευω 7 χρονια στον ιδωτικο τομεα με πτυχιο Ηλεκτρολογου ΤΕΙ και επετρεψε μου να ξερω την αγορα εργασιας καλυτερα απο τους περισσοτερους φοιτητες που γραφουν σε αυτο το thread..

Ειναι μεγαλη παγιδα το κυνηγι πτυχιων. Μπορει να σου παρει χρονια να τελειωσεις ενα πολυτεχνειο χωρις ουσιαστικα κανενα απολυτως αντικρισμα οταν ψαξεις να βρεις μια δουλεια μετα τα 28 που θα εχεις τελειωσει και το στρατιωτικο.

Τα ΤΕΙ ηλεκτρολογιας και μηχανολογιας ειναι παρα πολυ καλες σχολες και εγω που εχω τελειωσει μια απο αυτες τα συνηστω ανεπιφυλακτα.

Το καλυτερο ΤΕΙ ειναι το Λογιστικης(δε στο ανεφερα γιατι μιλησες για μηχανολογια μονο). Μπες εκει και την πρωτη μερα που θα βγεις θα βρεις δουλεια σε γραφειο με καλα λεφτα.

Δημοσ.
Ρε άσε το michanikos,καλό χρυσό site,εσένα ρωτάω όμως!Εκτός αν δε μπορείς να μου απαντήσεις...

Δεν θα κάτσω να αποδείξω οτι το άσπρο είναι άσπρο!!!

Μπορείς να συνεχίσεις να γράφεις αυτά που θα θέλατε να ισχύουν οι τειτζήδες.... δεν θα ενοχλήσω πάλι....

Δημοσ.

Λοιπόν κακά τα ψέματα,

αν κάποιος έχει να επιλέξει μεταξύ Πολυτεχνείου-(Α)ΤΕΙ σαφώς και θα πρέπει να επιλέξει πολυτεχνείο. Αυτό που αναφέρει ο kostokasre από πάνω με το ΤΕΙ+MSc στο εξωτερικό είναι μια πολύ καλή λύση που ενδέχεται να είναι και καλύτερη από ένα ελληνικό Πολυτεχνείο. Τώρα τα άλλα τα ακούω βερεσέ. Όχι ο "ΤΕΙτζης" δεν είναι "καταδικασμένος" να αγοράζει τυρόπιτες όπως ακούστηκε αλλά από την άλλη θα πρέπει παλέψει πολύ περισσότερο πριν και μετά το πτυχίο του.

Με λίγα λόγια, να πάει στο ΤΕΙ να δει τι παίζει και αποφασίζει μόνος του αν αυτό που του προσφέρεται εκεί του κάνει η όχι. Να μην αφήσει την ευκαιρία που του δίνεται. Τα πολυτεχνεία θα υπάρχουν και του χρόνου.

Δημοσ.

Και καλά θα κάνεις...εσύ έχεις την εντύπωση ότι εδώ πέρα δυσφημούμε τα Πολυτεχνεία...εμείς απλώς τα ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΟΥΜΕ και ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΚΑΘΕ ΑΝΙΔΕΟΥ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ...

Σε πληροφορώ,αφοδευμένα τα έχουμε (τουλάχιστον εγώ,πολλοί "συνάδελφοι" στο ΤΕΙ μου ακόμη τα ορέγονται...) και αυτά και τους αποφοίτους τους,αλλά σε κάθε πρόκληση θα απαντώ!

Τώρα για το ΤΣΜΕΔΕ,έχε υπόψη σου ότι οι περισσότερες τεχνικές-πετροχημικές εταιρείες έχουν σταματήσει εδώ και καιρό να το πληρώνουν και συνεργάζονται με πολυτεχνίτες με το καθεστώς του δελτίου παροχής υπηρεσιών,π.χ. πάρε 1500 χιλιάρικο και πλήρωσε μ'αυτά ΤΣΜΕΔΕ και ό,τι άλλο έχεις υποχρέωση...οι εισφορές έχουν φτάσει στα ύψη και λίγοι μηχανικοί πλέον έχουν την πολυτέλεια να το πληρώνουν,χώρια που τρέμει το φιλοκάρδι τους μήπως μείνουν χωρίς δουλειά,ποιος θα το πληρώσει μετά;

Το μόνο θετικό είναι ότι το ποσό της σύνταξης θα είναι μεγαλύτερο...αν αυτό το θεωρείς "θετικό" τότε γελάω!!!Δε θα πάρεις 400 θα πάρεις 700!Συγχαρητήρια!

Υ.Γ. Είπα να μη συγχιστώ όταν έγραψες πρώτα τη @@λακία,αλλά εσύ δεν έχεις το Θεό σου...δεν μπορείς να βγαίνεις και να δυσφημείς τον κλάδο και να σ'αφήνουμε να αραδιάζεις ασυναρτησίες!Πόσο μάλλον από τη στιγμή που είμαι βέβαιος,ότι δεν έχεις δουλέψει καν πότε σου για να λες τέτοια ανυπόστατα πράγματα...

@Radiatedsoul:

Συμφωνώ,μόνο μια παρατήρηση...δεν υπάρχει καλό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ,υπάρχει καλός φοιτητής...εγώ δόξα το Θεό λεφτά έχω,αλλά και να μην είχα το ΤΕΙ που πάω μου "κάνει" και με το παραπάνω!Όπως επίσης δε σημαίνει ότι δε θα υπερασπίζομαι τον κλάδο μου...

Δημοσ.
@Radiatedsoul:

Συμφωνώ,μόνο μια παρατήρηση...δεν υπάρχει καλό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ,υπάρχει καλός φοιτητής...

Σαν ειδικοτητα το ανεφερα το ΤΕΙ λογιστικης οχι σαν τμημα.

Υπαρχει τεραστια ζητηση για λογιστες. Ανοιξε μια εφημεριδα να δεις τι γινεται, μονο απο ΤΕΙ ζητανε, γιατι οι αλλοι δε ξερουν τη δουλεια. Τα βλεπω κιολας καθημερινα

Δημοσ.

Ρε το ξέρω,κι εμείς στο γραφείο ψάχνουμε αλλά δε βρίσκουμε (καλό)...κατά τ'άλλα μέτριοι πτυχιούχοι και μέτριοι επαγγελματίες,να φάνε κι οι κότες...

Δημοσ.

Λοιπον μιας και εγω σιγα σιγα τελειωνω Τει μηχανολογιας..ενα εχω να πω για το φιλο σου...Αμα δηλωσε την σχολη ισα ισα για το μηχανογραφικο και βαριεται να ξαναδωσει πανελληνιες ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙΙ...Γιατι αμα δεν του αρεσει πραγματικα δεν προκειται να περναει τιποτα και θα την παρατησει την σχολη,οπως ενα μεγαλο ποσοστο φοιτητων που βλεπω...

Απο ζητηση υπαρχει και μαλιστα μεγαλη,αμα θελει ας κανει μια αναζητηση για επαγγελματικη αποκατασταση,δεν χρειαζεται να λεμε πολλα λογια ... Σε ποια πολη περασε αμα επιτρεπεται?

Δημοσ.

Να προσθεσω και κατι επιπλεον. Το ΤΕΙ Ηλεκτρονικης δεν ειναι καθολου καλο , δεν παιρνεις αδεια ασκησης επαγγελματος οταν τελειωσεις. Σε αντιθεση με τα Ηλεκτρολογιας και Μηχανολογιας που παιρνεις μεγαλη αδεια ασκησης απο τη νομαρχια και μπορεις να βαζεις υπογραφες και να παιρνεις εργα.

Οποτε πες του φιλου σου να το αποφυγει οσο μπορει

Δημοσ.
Λοιπον μιας και εγω σιγα σιγα τελειωνω Τει μηχανολογιας..ενα εχω να πω για το φιλο σου...Αμα δηλωσε την σχολη ισα ισα για το μηχανογραφικο και βαριεται να ξαναδωσει πανελληνιες ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙΙ...Γιατι αμα δεν του αρεσει πραγματικα δεν προκειται να περναει τιποτα και θα την παρατησει την σχολη,οπως ενα μεγαλο ποσοστο φοιτητων που βλεπω...

Απο ζητηση υπαρχει και μαλιστα μεγαλη,αμα θελει ας κανει μια αναζητηση για επαγγελματικη αποκατασταση,δεν χρειαζεται να λεμε πολλα λογια ... Σε ποια πολη περασε αμα επιτρεπεται?

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά. Δεν ξέρω ακριβώς που πέρασε (νομιζω Πάτρα).

Στη σχολή δεν πέρασε κατά τύχη. Την είχε από τις πρώτες στο μηχανογραφικό.

Εγώ του είπε να πάει να ξεκινήσει και παράλληλα να διαβάζει για να ξαναδώσει.

Εάν τελειώσει τη σχολή και πάει εξωτερικό για master θα μπορεί να έχει τα δικαιώματα του μηχανικού από πολυτεχνείο;

Δημοσ.

Fan καλημέρα!Τα δικαιώματα από Πολυτεχνείο μπορεί τελειώνοντας να τα διεκδικήσει,αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης!Πες του να μην ακούει κανέναν για τζίφρες και αηδίες,γιατί πολλοί νομίζουν ότι είμαστε στο 1950 όπου οι μηχανικοί ζούσαν με τις συνυπογραφές!

Το θέμα είναι ότι τέτοια σχολή και πανελλήνιες δύσκολα συνδυάζονται...εκτός αν φτάσει να χρωστάει αρκετά μαθήματα και δεν έχει πρόβλημα σε περίπτωση αποτυχίας στις εισαγωγικές να τελειώσει σε 4,5-5 χρόνια!Αλλά στο φινάλε δεν τρέχει και τίποτα κι εγώ χρωστάω και μάλιστα μπόλικο πράμα!:P

Να του πεις ότι η αγορά κάνει "κρα" όχι για μηχανικούς με απεριόριστα επαγγελματικά δικαιώματα,αλλά με μηχανικούς που να παίζουν τα σχέδια και τους διεθνείς κώδικες στα δάχτυλα!;)

Ιδού η Ρόδος,ιδού και το πήδημα λοιπόν!:lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...