Προς το περιεχόμενο

Desktpo Java Application

Evangeli

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έπειτα από αρκετό ψάξιμο στο internet δεν κατάφερα να βρω κάποια επιθυμητή λύση. Θέλω, χρησιμοποιώντας το έτοιμο παράδειγμα του NetBeans (επισυνάπτεται) να φτιάξω ένα Wizard 7 βημάτων όπου με κάθε click next να μεταβαίνουμε και σε διαφορετικό panel (ουσιαστικά 7 αντίγραφα του αρχικού θα είναι) και παράλληλα να εκτελείτε μέρος από το κώδικα της main. Οποιαδήποτε πληροφορία είναι καλοδεχούμενη.

Δημοσ.

Εχω παραδειγμα κανει πιο παλαια εγώ με αυτο που ζητάς.Βασικα ηθελε λιγακι ψαξιμο αλλα γινεται πολυ απλα και ομορφα!

Προσπαθωντας να βαλεις το ενα πανελ πανω στο αλλο ειναι φαιλ.. θελει tab layout νομιζω..αν θες σου στελνω το παραδειγμα μου!

Δημοσ.

Δεν το κοιταξα, αλλα ισως μπορουσες να το καταφερεις αν φτιαξεις 7 παραθυρα απο τα οποια μονο το 1 να ειναι ορατο (setVisible)

Κανεις οτι κανεις και στο next το κανει αορατο και ορατο το επομενο

Δημοσ.

δεν ξέρω αν κάτι τετοιο σε εξυπηρετεί

>
import javax.swing.*;
import java.awt.event.*;
public class TestDlg extends JFrame{

public TestDlg(){
	i=1;
	jdlg=createDialog("step "+i);
	jdlg.setVisible(true);
}
public static void main(String []args){
	new TestDlg();
}
public JDialog createDialog(String title){
	JDialog jdlg1=new JDialog();
	jdlg1.setSize(300,300);
	jdlg1.setModal(true);
	next=new JButton("next");
	next.addActionListener(new ActionListener(){public void actionPerformed(ActionEvent e) {
		if (i==7) System.exit(1);
		if(i<7){
		i++;
		jdlg.dispose();
		jdlg=createDialog("step "+i);
		if (i==7) next.setLabel("finish");
		jdlg.setVisible(true);
		}

}});
	JPanel panel1=new JPanel();
	panel1.add(next);
	jdlg1.add(panel1);
	jdlg1.setTitle(title);
	return jdlg1;
}
private JDialog jdlg;
private JButton next;
private int i;
}

Δημοσ.
Είσαι σίγουρος? Γιατί Wizard ζητώ εγώ. Επισυνάπτω και το project επειδή ξέχασα να το κάνω πριν...

φυσικά και γίνεται με JLayeredPane(μέσα σε ένα JInternalFrame/ JFrame), όπως γίνεται και με JDialog(μέσα σε ένα JFrame πάλι)...

ειδα να υπάρχουν κάποια βασικά/απλά java wizard frameworks...κοίτα τα μια..1 2 3

Δημοσ.
φυσικά και γίνεται με JLayeredPane(μέσα σε ένα JInternalFrame/ JFrame), όπως γίνεται και με JDialog(μέσα σε ένα JFrame πάλι)...

ειδα να υπάρχουν κάποια βασικά/απλά java wizard frameworks...κοίτα τα μια..1 2 3

Έγινε! Θα το τσεκάρω και θα σου πω. Αλλά πρώτα πρέπει να τελειώσω ένα άλλο κομμάτι της εφαρμογής που ξεκίνησα. Υπολογίζω να το κοιτάξω αύριο πρώτο-πρώτο.

Δημοσ.

Πάρη σε ευχαριστώ πολύ για τα info. Βασικά κοίτα. Θέλω κάτι απλό. Αλλά από την άλλη ότι έχω φτιάξει το έφτιαξα «μηχανικά»! Το ιδανικό θα ήταν να τροποποιούσαμε το by-default Java Application Project του NetBeans ώστε να γίνει wizard. Εκεί, κάθε frame θα εκτελεί και διαφορετική συνάρτηση μιας της main (p.x. μια System.our.println() function) η οποία όμως θα βρίσκετε σε ένα διαφορετικό(?) αρχείο. Καλά, και στο ίδιο να βρίσκετε δεν με πειράζει. Θα μπορούσες να να το κάνει χωρίς να σου φαει πολύ χρόνο?

desktop.application.zip

Δημοσ.

@Evangeli

η λύση που σου πρότεινε ο ΠάρηςΓ είναι πολύ καλή...με CardLayout...ουτε εγώ καταλαβαίνω τι ζητάς απο τα γραφόμενά σου, αλλά υποθέτω/ λογικά ζητάς να εκτελείται διαφορετικός κώδικας για το κάθε step του wizard...και αυτό μπορείς να το κάνεις στον κώδικα που σου δόθηκε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...