Προς το περιεχόμενο

σχετικα υψηλες θερμοκρασιες σε ι7 920. τι φταιει. ?

warewolf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ειμαι με ενα νεο συστημα που αποτελειται απο:

κουτι: haf32 cooler master

τροφοδοτικο: Corsair 850 w

cpu: i7 920 stepping d0

motherboard: asus p6t v2

cpu cooler:Prolimatech Megahelms

fan cpu cooler:SCYTHE 2000 ULTRA KAZE 120MM FAN

καρτα γραφικων: 4890 vapor-x

μνημη:OCZ Intel i7 6GB DDR3-1600 Ram Kit (PC3-12800, 8-8-8-24, Triple Channel.

το προβλημα ειναι οτι με το αυτοματο overclocking (x.m.p. profile) ο επεξεργαστης πηγαινει στα 2.8 Ghz, αλλα η θερμοκρασια σε idle mode ειναι 42-43 βαθμους οταν σε αλλα συστηματα με ιδιες ψυκτρες και κουτια, εχουν 36-38 βαθμους και μαλιστα υπερχρονισμενους σε 3.6 Ghz. η θερμοκρασια δωματιου μου ειναι 29 βαθμους.

υπαρχει περιπτωση στην συναρμολογηση απο πλαισιο, να μην εβαλαν καλα την θερμοαγωγιμη παστα, ή να μην την εβαλαν καθολου. ?

υ.γ.1 παρατηρω, οτι τα παραπανω τα εχω οταν η mainboard εχει ιδια θερμοκρασια. το παραξενο ειναι οτι αν αφαιρεσω την τροφοδοσια απο το fan cooler (δεν το βγαζω απο την ψυκτρα, απλα το σταματω) η mainboard πεφτει απο 42-43 σε 39 βαθμους και η cpu σε 41. δημιουργει προβλημα στο airflow ???

υ.γ2. δεν εχω καταλαβει τι πρεπει να κανω για να υπερχρονισω το συστημα χωρις αυξηση ρευματος (ή ελαχιστη) για να φτασω και εγω στα 3.6 ghz (δεν θελω παραπανω) οσους οδηγους βρηκα ηταν στα αγγλικα και δεν πολυκαταλαβαινα.

υπαρχει καποια ευκολη μεθοδος ? (να αλλαξω αυτο, αυτο και αυτο, για παραδειγμα)

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
η θερμοκρασια δωματιου μου ειναι 29 βαθμους.

Τα reviews σε τι θερμοκρασία δωματίου έγιναν;Με το Α/c εχω θερμοκρασία δωματίου 26c και 27,5 μέσα στο κουτί.O Q9550 είναι 38-38-42-36 σε idle.

Χωρίς a/c είμαι στους 32 μέσα στο δωμάτιο και ~36 μέσα στο κουτί και οι πυρήνες πάνε 45-44-43-42.

Δέν νομίζω οτι πρέπει να σε ανησυχεί κάτι,αν κρίνω απο τα περισσότερα reviews@25c θερμοκρασία δωματίου

Δημοσ.

εμένα που παίζει απο 64-70 και στους 71 σφυρίζει με θερμοκρασία δωματίου + δημιουργία dvd απο nerovision, (quad core 6600 2.4 ) τι να κάνω? :(

Δημοσ.
Τα reviews σε τι θερμοκρασία δωματίου έγιναν;Με το Α/c εχω θερμοκρασία δωματίου 26c και 27,5 μέσα στο κουτί.O Q9550 είναι 38-38-42-36 σε idle.

Χωρίς a/c είμαι στους 32 μέσα στο δωμάτιο και ~36 μέσα στο κουτί και οι πυρήνες πάνε 45-44-43-42.

Δέν νομίζω οτι πρέπει να σε ανησυχεί κάτι,αν κρίνω απο τα περισσότερα reviews@25c θερμοκρασία δωματίου

σε παρομοιες θερμοκρασιες, (μπορει οι θερμοκρασιες και οι συνθεσεις να μην ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ιδιες αλλα ειναι σχεδον πανομοιοτυπες, που δεν μου δικαιολογουν τοσο μεγαλη διαφορα.

Δημοσ.

-Να μπείς στο bios και να βάλεις το temp warning στους 72 :P

-Να καθαρίσεις τους ανεμιστήρες και το εσωτερικό απο τις αρκούδες που θα έχουν συσσωρευτεί.

-Μάζεμα καλωδίων

-Προσθήκη επιπλέον ανεμιστήρων

-Αλλαγή πάστας

-Αλλαγή ψύκτρας

-Αλλαγή κουτιού

Τα έβαλα σε σειρά ανάλογα με το κόστος και την σωματική κόπωση.:lol:

Δημοσ.

Να μπείς στο bios και να βάλεις το temp warning στους 72 :P

-Να καθαρίσεις τους ανεμιστήρες και το εσωτερικό απο τις αρκούδες που θα έχουν συσσωρευτεί. Το έκανα

-Μάζεμα καλωδίων Το έκανα

-Προσθήκη επιπλέον ανεμιστήρων Το έκανα

-Αλλαγή πάστας

-Αλλαγή ψύκτρας

-Αλλαγή κουτιού

---

Τα υπόλοιπα σιγά σιγά μάλλον πρέπει να δώ αν έχει εξαφανιστεί η πάστα . .

Δημοσ.
-Να μπείς στο bios και να βάλεις το temp warning στους 72 :P

-Να καθαρίσεις τους ανεμιστήρες και το εσωτερικό απο τις αρκούδες που θα έχουν συσσωρευτεί.

-Μάζεμα καλωδίων

-Προσθήκη επιπλέον ανεμιστήρων

-Αλλαγή πάστας

-Αλλαγή ψύκτρας

-Αλλαγή κουτιού

Τα έβαλα σε σειρά ανάλογα με το κόστος και την σωματική κόπωση.:lol:

το κουτι ειναι 3 ημερων, δεν υπαρχει σκονη

τα καλωδια ειναι παρα πολυ καλα μαζεμενα

υπαρχουν 4 ανεμιστηρες (δες προδιαγραφες cooler master haf32)

αλλαγη παστας το σκεφτομαι αλλα αντε να ξεκουμπωσω αυτη την ψυκτρα

το κουτι ειναι απο τα καλυτερα στην κατηγορια του

Δημοσ.
σε παρομοιες θερμοκρασιες, (μπορει οι θερμοκρασιες και οι συνθεσεις να μην ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ιδιες αλλα ειναι σχεδον πανομοιοτυπες, που δεν μου δικαιολογουν τοσο μεγαλη διαφορα.

Πίστεψέ με,ένας λάθος τοποθετημένος ανεμιστήρας ή ο υπερβολικός αριθμός τους μπορούν να κάνουν την διαφορά προς το χειρότερο.Νομίζω οτι θα επιβεβαιώσει και ο Dante80 αν δεί αυτο το μήνυμα.

Υπάρχει a/c στο δωμάτιο ή υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς του κουτιού σε δωμάτιο που διαθέτει για να κάνεις μια δοκιμή;

p.s:Το μήνυμα πήγαινε για τον androu πρίν

Δημοσ.

Και εγω τον ιδιο επεξεργαστη εχω και οι θερμοκρασιες σου ειναι μια χαρα. Αναλογα με την θερμοκρασια δωματιου παιζω idle 36-44 (με το ιδιο κουτι και την Cooler master V8) Δοκιμασε να αλλαξεις παστα μονο. Ποσους ανεμιστηρες σου εχει μεσα; Γιατι εχουμε ιδιο κουτι, ιδια μητρικη (P6T deluxe v2 εχω) και οι ψυκτρες μας ειναι ιδιας ταξης. Στην ψυκτρα εχεις βαλει ψυκτρα πανω, πρεπει να σπρωχνει τον αερα προς τα πισω για να βγαινει απο το 140αρι που εχει στο πισω μερος του κουτιου. Το HAF 932 εχει ενα 230mm μπροστα που ρουφαει αερα, ενα 230mm πανω που βγαζει προς τα εξω, ενα 140 mm πισω που βγαζει προς τα εξω και ενα 230mm στο πλαι που ρουφαει προς τα μεσα...

Δημοσ.
Πίστεψέ με,ένας λάθος τοποθετημένος ανεμιστήρας ή ο υπερβολικός αριθμός τους μπορούν να κάνουν την διαφορά προς το χειρότερο.Νομίζω οτι θα επιβεβαιώσει και ο Dante80 αν δεί αυτο το μήνυμα.

Υπάρχει a/c στο δωμάτιο ή υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς του κουτιού σε δωμάτιο που διαθέτει για να κάνεις μια δοκιμή;

p.s:Το μήνυμα πήγαινε για τον androu πρίν

το pc ειναι στο σαλονι και A/C αναβει οταν εγω υπερθερμαινομαι)

να αφησω την ψυκτρα σκετη, ή να δοκιμασω καποιο fan με λιγοτερες στροφες ? (η ψυκτρα ειναι κοντα στο πισω μερος του κουτιου και ο ανεμιστηρας του ειναι σχεδον σαν να του κανει pull.)

Δημοσ.

Βγαλε μια φωτογραφια το κουτι μεσα να το δουμε... υποθετω τα καλωδια τα εχουν πισω απο την μητρικη και οχι μπροστα, καθως το κουτι εχει cable managment.

Δημοσ.

Ξεχασα βέβαια να αναφέρω οτι υπάρχει πάντα η πιθανότητα η βάση της ψύκτρας ή και το ιδιο το heatspreader του επεξεργαστή να είναι στραβά.Δεν έχω ακούσει κάτι σχετικό για την Megahelms βέβαια,στην περίπτωση της Thermalright όμως είναι κάτι παραπάνω σύνηθες.

Δημοσ.
Και εγω τον ιδιο επεξεργαστη εχω και οι θερμοκρασιες σου ειναι μια χαρα. Αναλογα με την θερμοκρασια δωματιου παιζω idle 36-44 (με το ιδιο κουτι και την Cooler master V8) Δοκιμασε να αλλαξεις παστα μονο. Ποσους ανεμιστηρες σου εχει μεσα; Γιατι εχουμε ιδιο κουτι, ιδια μητρικη (P6T deluxe v2 εχω) και οι ψυκτρες μας ειναι ιδιας ταξης. Στην ψυκτρα εχεις βαλει cooler πανω; Ειναι παθητικη οποτε για να παιξει με i7 θελεις πανω cooler για να την ψυχει. Το HAF 932 εχει ενα 230mm μπροστα που ρουφαει αερα, ενα 230mm πανω που βγαζει προς τα εξω, ενα 140 mm πισω που βγαζει προς τα εξω και ενα 230mm στο πλαι που ρουφαει προς τα μεσα...

ακριβως, αλλα το fan επανω της μου εκανε ζημια με 2-3 βαθμους επανω απο παθητικη ψυξη, τοσο στο κουτι, οσο και στη cpu.

και εσενα στα 2.8 ghz δουλευει ?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:04 ----------

Βγαλε μια φωτογραφια το κουτι μεσα να το δουμε... υποθετω τα καλωδια τα εχουν πισω απο την μητρικη και οχι μπροστα, καθως το κουτι εχει cable managment.

φωτο ειναι δυσκολο να ανεβασω, αλλα τα καλωδια δεν τα εχουν απο πισω. ( αν και δεν ειναι πολλα

Δημοσ.

Επισης κλεισε το turboV και καντο χειροκινητα. Εμενα μου ανεβαζε παραπανω θερμοκρασιες απο οτι οταν το εκανα χειροκινητα. Εγω το εχω στα 4 με 1.28 ρευμα και θερμοκρασιες ιdle 36-44 αναλογα με το τι παιζει στο δωματιο και full load με OCCT 85 βαθμους και everest 73 βαθμους (το OCCT τον σκιζει εντελως)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...