lilialilin Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Γειά σας! ψάχνω για να ξεκινήσω μαθήματα αυτοάμυνας.ψάχτηκα στο ιντερνετ και εχω μπερδευτει αρκετα.να παρακολουθήσω αυτά τα μαθήματα αυτοάμυνας που διαφημιζουν διάφορα γυμναστήρια ή να πάω σε σχολή πολεμικών τεχνών;και ποια πολεμική τέχνη να διαλέξω;δεν ψάχνομαι για να μπλέκω σε καβγάδες, κοπέλα είμαι,πολύ αδύνατη και φοβιτσιάρα, και ενδιαφέρομαι για κάτι που θα με βοηθήσει να σώσω τον εαυτό μου σε περίπτωση που μου την πέσει κανας ανώμαλος...Στο φόρουμ διάβασα για το κραβ μανγκα οτι είναι πολύ καλο αποκλειστικά για αυτοάμυνα αλλά δεν ξέρω αν κάνουν πουθενά εδώ θεσσαλονίκη.και δεν ξέρω και αν χρειάζεται και καλή φυσική κατάσταση γιατι δεν την έχω.ξέρει κανείς να μου προτείνει κάτι?ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Krokodilos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Γειά σας!ψάχνω για να ξεκινήσω μαθήματα αυτοάμυνας.ψάχτηκα στο ιντερνετ και εχω μπερδευτει αρκετα.να παρακολουθήσω αυτά τα μαθήματα αυτοάμυνας που διαφημιζουν διάφορα γυμναστήρια ή να πάω σε σχολή πολεμικών τεχνών; Να πας σε σχολη πολεμικων τεχνων. και ποια πολεμική τέχνη να διαλέξω; Την καλυτερη για αυτοαμυνα. Αϊκίντο. Ακομα και μικρη δυναμη να εχεις παραμενεις παντοδυναμη(no kidding) διοτι χρησιμοποιεις την δυναμη του αλλου και με την τεχνικη του "μοχλου" την στρεφεις εναντιον του. Στην Θεσσαλονικη υπαρχει σχολη(νομιζω καπου στην ΧΑΝΘ ειναι) και εχει εναν πολυ καλο δασκαλο με μαυρη ζωνη με 2 νταν νομιζω.
ikaruga24 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Steven Seagull style !! Αμαν με αυτα τα Ελληνικα.
PavelX Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Στην Θεσσαλονικη υπαρχει σχολη(νομιζω καπου στην ΧΑΝΘ ειναι) και εχει εναν πολυ καλο δασκαλο με μαυρη ζωνη με 2 νταν νομιζω. Είναι στην ΧΑΝΘ. Πήγαινε και ρώτα πληροφορίες εκεί. Συμφωνώ και επαυξάνω για το aikido. Αν κάνεις 6-7 μήνες (θέλει τον χρόνο του), πολύ πιθανό κάποιος φίλος σου να σου πει "για δείξε τι έμαθες" αλλά δεν θα έχεις κάτι να του δείξεις. Αν όμως την ίδια μέρα στην πέσει κάποιος, το σίγουρο είναι ότι ένας από τους δυο σας θα φιλήσει το έδαφος, και δεν θα είσαι εσύ αυτή. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν υπάρχουν εμφανή αποτελέσματα, αλλά εκπαιδεύονται τα αντανακλαστικά σου. Μια φορά μου χρειάστηκε μόνο (στο λύκειο, πριν 7 χρόνια περίπου), κράτησε 2 δευτερόλεπτα και επειδή έπεσε άτσαλα ο άλλος, την επόμενη μέρα ήρθε με γύψο. Ούτε κατάλαβα τι έγινε. Ούτε εκείνος μάλλον
Dakonblackblade Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Έχω μαύρη ζώνη στο Okinawa Karate, έχω κάνει και Aikido και Ninjutsu αλλά αν θες να νιώσεις αυτοπεποιήθηση γρήγορα αποτελέσματα και να είσαι ικανός να αμυνθείς, τότε προτείνω Kick Boxing ή Βοχ. Και το καράτε είναι καλό απλά έχει πιο αργά αποτελέσματα και έχει μεγάλη σημασία ο δάσκαλος. Αν είσαι μικρός , το Box είναι καλή επιλογή , αν και δεν χρειάζεται να πας αγωνιστικά , το Sparring είναι αρκετο ακόμα και αν είσαι μεγάλος. Βασικά η φυσική κατάσταση και το fighting spirit είναι που θα σε βοηθήσουν πάνω απόλα στο δρόμο. Όσο ωραίες και αν ειναι οι πολεμικές τέχνες , πολλές από αυτές δεν έχουν κάποιο είδος αγώνα. Οπ , τώρα το είδα το φύλο. Kickboxing λοιπόν, το Krav Maga, είναι καλή περίπτωση αν είσαι πράκτορας της Μοσάντ ή θέλεις να αχρηστέψεις κάποιον. Δεν έχει κάποια φιλοσοφία, είναι σκέτη αυτοάμυνα. Καλό θα σου κάνει. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2009 από Dakonblackblade
Krokodilos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Κοπέλα είναι. Μπορει να νιωθει αντρας. Stupid.
slipknot Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Μπορει να νιωθει αντρας. Stupid. Ναι ναι ναι, εγώ το είπα επειδή ο Dakonblackblade πρότεινε box λέγοντας "Αν είσαι μικρός...", οπότε στη περίπτωση της ίσως το box να μην είναι επιλογή τελικά.
lilialilin Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Ή μπορεί να ήταν άντρας. κοπέλα είμαι .αμα ήμουν "άντρας" τότε μάλλον θα τους κυνηγούσα εγώ τους ανώμαλους, δεν θα έψαχνα τρόπους να τους αντιμετωπίσω
ANHLIKOS Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Στο φόρουμ διάβασα για το κραβ μανγκα οτι είναι πολύ καλο αποκλειστικά για αυτοάμυνα αλλά δεν ξέρω αν κάνουν πουθενά εδώ θεσσαλονίκη.και δεν ξέρω και αν χρειάζεται και καλή φυσική κατάσταση γιατι δεν την έχω.ξέρει κανείς να μου προτείνει κάτι?ευχαριστώ εκ των προτέρων. Να πας στο γήπεδο της Τούμπας με φανέλα του ΑΡΗ. Εκεί παραδίδονται ταχύρυθμα μαθήματα αυτοάμυνας. Αν θέλεις να ζήσεις, μαθαίνεις πολύ γρήγορα. (Οι πατάτες με τα ξυράφια ειναι εξτρα μπόνους εκπαιδεύσεις και καλλωπισμού. Και μαθαίνεις και σου ρίχνουν και ενα ξούρισμα) Απο κει και πέρα, το κραβ μανγκα ειναι πολύ καλο για αυτοάμυνα. Αν δεν σε ψήνει αυτο, πήγαινε για kick boxing.
lilialilin Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Έχω μαύρη ζώνη στο Okinawa Karate, έχω κάνει και Aikido και Ninjutsu αλλά αν θες να νιώσεις αυτοπεποιήθηση γρήγορα αποτελέσματα και να είσαι ικανός να αμυνθείς, τότε προτείνω Kick Boxing ή Βοχ. Και το καράτε είναι καλό απλά έχει πιο αργά αποτελέσματα και έχει μεγάλη σημασία ο δάσκαλος. Αν είσαι μικρός , το Box είναι καλή επιλογή , αν και δεν χρειάζεται να πας αγωνιστικά , το Sparring είναι αρκετο ακόμα και αν είσαι μεγάλος. Βασικά η φυσική κατάσταση και το fighting spirit είναι που θα σε βοηθήσουν πάνω απόλα στο δρόμο. Όσο ωραίες και αν ειναι οι πολεμικές τέχνες , πολλές από αυτές δεν έχουν κάποιο είδος αγώνα. Οπ , τώρα το είδα το φύλο. Kickboxing λοιπόν, το Krav Maga, είναι καλή περίπτωση αν είσαι πράκτορας της Μοσάντ ή θέλεις να αχρηστέψεις κάποιον. Δεν έχει κάποια φιλοσοφία, είναι σκέτη αυτοάμυνα. Καλό θα σου κάνει. το πρώτο που είχα σκεφτεί ήταν το κικ μποξινγκ γιατί το είχε και ένα γυμναστήριο κοντά στη γειτονιά μου. μετά διαβάζοντας στο ιντερνετ πολλοί λέγανε οτι δεν σου μαθαίνει την απαραίτητη ψυχραιμία για να αντιμετωπίσεις καταστάσεις ανεξέλεγκτες στο δρόμο.μετά κάποιοι λέγανε για το tai boxing οτι είναι καλύτερο γιατί πλησιάζει περισσότερο σε καταστάσεις street fighting αλλά το έψαξα λίγο και μου φάνηκε πολύ σκληρό.ο μεγαλύτερος αδελφός μου ασχολείται πολύ με τις πολεμικές τέχνες αλλά δεν τον ρωτάω γιατί είναι πολύ σάικο, μου φαίνεται το κάνει για να πλακώνει κόσμο απλά.εγώ απλά θέλω να μάθω πως να αντιδρώ, ας πούμε αν κάποιος μου την πέσει να μην παγώσω, να κρατήσω την ψυχραιμία μου και να του ρίξω μια κλοτσιά στα @@ (σορυ κιόλας) και μετά τρεχάτε ποδαράκια μου.η άμα κάποιος με αρπάξει λαβή από πίσω πως να ελευθερωθω (για να αρχίσω να τρέχω πάλι).δεν έχω αμάξι (καταραμένη οικονομική κρίση) δεν είμαι κανά έξαλλο 16χρονο που δεν έχει μυαλό στο κεφάλι του, 29 χρονών είμαι και θέλω να κυκλοφορώ χωρίς να έχω ανάγκη να αγγαρεύω κάποιον να με γυρίζει σπίτι ή να παίρνω ταξί και να λέω τώρα θα μου πέσει κανας σάικο ταρίφας και θα με βρούνε σε κανα χαντάκι.και αμάξι πάλι να έχεις εκεί πολλες ιστορίες ακούγονται που σου την πέφτουν την ώρα που πας να μπείς σπίτι σου. για αυτο και εγώ σκέφτηκα το krav maga (καλό ακούγεται σαν ιδέα αλλά μάλλον είναι πολύ καινούργιο και δεν ξέρω αν παίζει τίποτα θεσσαλονίκη), αλλά δεν είμαι της μοσάντ.γενικά για τις ποιο διαδεδομένες πολεμικές τέχνες (καράτε ταεκβοντο κλπ)δεν το σκέφτομαι γιατί νομίζω θέλει και περισσότερο χρόνο για να γίνεις άνθρωπος (2χρονια+).εγώ ήθελα κάτι για ποιο άμεσα αποτελέσματα(μερικούς μήνες, το πολύ ένα χρόνο).ζηταω πολλά ε; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:59 ---------- Να πας στο γήπεδο της Τούμπας με φανέλα του ΑΡΗ. Εκεί παραδίδονται ταχύρυθμα μαθήματα αυτοάμυνας. Αν θέλεις να ζήσεις, μαθαίνεις πολύ γρήγορα. (Οι πατάτες με τα ξυράφια ειναι εξτρα μπόνους εκπαιδεύσεις και καλλωπισμού. Και μαθαίνεις και σου ρίχνουν και ενα ξούρισμα) Απο κει και πέρα, το κραβ μανγκα ειναι πολύ καλο για αυτοάμυνα. Αν δεν σε ψήνει αυτο, πήγαινε για kick boxing. αυτό που λές δεν είναι μαθήματα αυτοάμυνας, είναι επιχείρηση αυτοκτονίας!:lol:but thnx anyway!
Dakonblackblade Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Πρόσεξε να δεις τι συμβαίνει με τις καταστάσεις στον δρόμο. Δεν υπάρχουν μοτίβα. Συνήθως σε τεχνικές αυτοάμυνας μαθαίνεις συγκεκριμμένα μοτίβα κινήσεων και επιθέσεων και σίγουρα δεν θα τα βρεις ίδια στον δρόμο ούτε θα είσαι σε πνευματική κατάσταση να τα αντιμετωπίσεις. Κοίτα τώρα τι συμβαίνει. Όσο περισσότερο ασχολείσε με πολεμικές τέχνες, το μυαλό σου συνηθίζει σε κατάσταση στρες να αντιδρά γρήγορα και με ακρίβεια. Η πρώτη κίνηση που το λένε όλοι αυτό είναι να το βάλεις στα πόδια. Όσο καλός και να είσαι , αυτή πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή. Το άλλο θέμα είναι η φυσική κατάσταση. Ένα γυμνασμένο άτομο είναι πολύ δυσκολότερο να το καταβάλλεις από ένα αγύμναστο. Επίσης η πάλη κουράζει απίστευτα. Λίγοι άνθρωποι αντέχουν να παλεύουν με κάποιον χωρίς να γίνουν πτώμα σε 1-2 λεπτά. Επίσης σηματική είναι και η αντίληψη. Όταν το μάτι σου έχει συνηθίσει στο γυμναστήριο να βλέπει γροθιές να έρχονται καταπάνω σου σαν αστραπή , ακόμα και χωρίς να σε χτυπάνε σοβαρά (sparring) οι κινήσεις ενός αγύμναστου θα είναι σαν μάχη στο νερό. Έκανα μια πολύ μικρή έρευνα για Krav Maga. Φαίνεται ενδιαφέρον αλλά δεν ξέρω κατά πόσο οι σχολές που την διδάσκουν , ασχολούνται με την φυσική κατάσταση. Σίγουρα σε μαθαίνουν να αντιδράς σε πιο ακραία περιστατικά αλλά και πάλι για να αφοπλίσεις και να σπάσεις κόκκαλα. Όσο ωραίο και να ακούγεται αυτό, δεν είναι για νορμά ανθρώπους. Αν μου βγάλει κάποιος μαχαίρι δεν θα σκεφτώ να κάτσω και να τον αφοπλίσω, πρώτα θα τρέξω και αν δεν γίνεται θα τον κρατήσω μακρυά. Με το που κουραστεί θα τα παρατήσει και μόνος του. Εγώ για αυτό που θες σου προτείνω kickboxing αλλά πρέπει και συ να το δεις σαν ευκαιρία να μάθεις κάτι. Στην τελική θα σου μείνει ένα γυμνασμένο σώμα. Για το Krav Maga είναι το δεύτερο καλύτερο στην λίστα. Αν βρείς σχολή σου προτείνω να την επισκεφτείς και να δεις τι κάνουν . Επίσης μην ακούς τι σου λέει ο πολύς κόσμος. Τι σημαίνει ότι το Muai Thai είναι πιο πολύ για το δρόμο? Όταν θα είσαι σε κοντινή απόσταση ακόμα και kickboxing να κάνεις, όχι μόνο αγκωνιές θα ρίξεις αλλά και στο λαρύγγι θα χτυπάς και στα γεννητικά όργανα. Αυτό δεν θέλει εκπαίδευση να το μάθεις , απλά ψυχραιμία και κρίση. Αυτά τα μαθαίνεις από αγωνιστικές πολεμικές τέχνες με αγώνες.
lilialilin Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Πρόσεξε να δεις τι συμβαίνει με τις καταστάσεις στον δρόμο. Δεν υπάρχουν μοτίβα. Συνήθως σε τεχνικές αυτοάμυνας μαθαίνεις συγκεκριμμένα μοτίβα κινήσεων και επιθέσεων και σίγουρα δεν θα τα βρεις ίδια στον δρόμο ούτε θα είσαι σε πνευματική κατάσταση να τα αντιμετωπίσεις. Κοίτα τώρα τι συμβαίνει. Όσο περισσότερο ασχολείσε με πολεμικές τέχνες, το μυαλό σου συνηθίζει σε κατάσταση στρες να αντιδρά γρήγορα και με ακρίβεια. Η πρώτη κίνηση που το λένε όλοι αυτό είναι να το βάλεις στα πόδια. Όσο καλός και να είσαι , αυτή πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή. Το άλλο θέμα είναι η φυσική κατάσταση. Ένα γυμνασμένο άτομο είναι πολύ δυσκολότερο να το καταβάλλεις από ένα αγύμναστο. Επίσης η πάλη κουράζει απίστευτα. Λίγοι άνθρωποι αντέχουν να παλεύουν με κάποιον χωρίς να γίνουν πτώμα σε 1-2 λεπτά. Επίσης σηματική είναι και η αντίληψη. Όταν το μάτι σου έχει συνηθίσει στο γυμναστήριο να βλέπει γροθιές να έρχονται καταπάνω σου σαν αστραπή , ακόμα και χωρίς να σε χτυπάνε σοβαρά (sparring) οι κινήσεις ενός αγύμναστου θα είναι σαν μάχη στο νερό. Έκανα μια πολύ μικρή έρευνα για Krav Maga. Φαίνεται ενδιαφέρον αλλά δεν ξέρω κατά πόσο οι σχολές που την διδάσκουν , ασχολούνται με την φυσική κατάσταση. Σίγουρα σε μαθαίνουν να αντιδράς σε πιο ακραία περιστατικά αλλά και πάλι για να αφοπλίσεις και να σπάσεις κόκκαλα. Όσο ωραίο και να ακούγεται αυτό, δεν είναι για νορμά ανθρώπους. Αν μου βγάλει κάποιος μαχαίρι δεν θα σκεφτώ να κάτσω και να τον αφοπλίσω, πρώτα θα τρέξω και αν δεν γίνεται θα τον κρατήσω μακρυά. Με το που κουραστεί θα τα παρατήσει και μόνος του. Εγώ για αυτό που θες σου προτείνω kickboxing αλλά πρέπει και συ να το δεις σαν ευκαιρία να μάθεις κάτι. Στην τελική θα σου μείνει ένα γυμνασμένο σώμα. Για το Krav Maga είναι το δεύτερο καλύτερο στην λίστα. Αν βρείς σχολή σου προτείνω να την επισκεφτείς και να δεις τι κάνουν . Επίσης μην ακούς τι σου λέει ο πολύς κόσμος. Τι σημαίνει ότι το Muai Thai είναι πιο πολύ για το δρόμο? Όταν θα είσαι σε κοντινή απόσταση ακόμα και kickboxing να κάνεις, όχι μόνο αγκωνιές θα ρίξεις αλλά και στο λαρύγγι θα χτυπάς και στα γεννητικά όργανα. Αυτό δεν θέλει εκπαίδευση να το μάθεις , απλά ψυχραιμία και κρίση. Αυτά τα μαθαίνεις από αγωνιστικές πολεμικές τέχνες με αγώνες. Ευχαριστώ πάρα πολύ Dakonblackblade.Φαίνεται οτι γνωρίζεις το αντικείμενο και μου εξήγησες τα πράγματα πολύ αναλυτικά.Ευχαριστώ πολύ και για το χρόνο σου, με αυτά που είπες με βοήθησες να βάλω τα πράγματα σε μια σειρά.για krav manga δεν το βλέπω τόσο ευκολα, το Kick boxing το βλέπω πιο εφικτο με μεγαλύτερες επιλογές σε σχολές πιο διαδεδομένο και πιο προσβάσιμο.τίποτα που πρέπει να προσέξω ως προς την επιλογή της σχολής υπάρχει;
Dakonblackblade Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2009 Απλά να πας και να παρακολουθήσεις κανένα μάθημα αν αυτό είναι εφικτό. Λαχεία είναι αυτά αν δεν έχεις φίλους μέσα στα πράγματα. Αλλά συνήθως δεν υπάρχει θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα