Προς το περιεχόμενο

Eurobasket 2009

MiDi_MiLiZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ, αφού ο Γλυνιαδάκης δεν παίζει ποτέ, ακόμα κι όταν Κουφός είναι εκτός και ο Πρίντεζης παίρνει ένα 5λεπτο μόλις, ποιος ο λόγος να είναι στη 12άδα; Θα μπορούσε να υπάρχει ένας επιπλέον περιφερειακός, για να ξεκουράζει τους 2-3 που έχουμε, έστω στα εύκολα ματς.

• Απαντ. 651
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καλα ο πριντεζης οπως εχει παιξει ως τωρα καλο θα ηταν να μη παρει παραπανω χρονο συμετοχης. Οχι αλλα χαμενα εξ επαφης (ουτε οι αυτιστικοι δεν θα ειχαν τετοια αδυναμια στα εξ επαφης, ημαρτον), οχι αλλα περιφερειακα σουτ που σπανε στεφανια, οχι αλλη ηττοπαθεια γενικως μεσα στο παιχνιδι μας. Καλα ειναι στο παγκο, αστερι για αναλωσιμος αλλα ως εκει.

Τωρα για τον Γλυνιαδακη οντως δε ξερω γιατι τον πηρε 12δα αφου δεν ειχε σκοπο να τον χρησιμοποιησει ακομα και σε περιπτωση τραυματισμου ψηλου, ας επαιρνε Παπανικολαου.

Δημοσ.

Ο παπαλουκας μαλλον τελειωσε απο την Εθνικη φετος.Δε νομιζω να τον ξαναδουμε λογω ηλικιας,αν και ισως να μπορουσε να δωσει κανα ποιοτικο 10λεπτο-τεταρτο.Εχω μεγαλες ελπιδες για τον Καλαθη ως αντικαταστατη του,ειδικα αν ο τελευταιος βελτιωσει το σουτ του.Ο διαμαντοπουλος μπορει να μην ειναι ο παικτης που ηταν,αλλα το σουτακι το ειχε και το εχει,πραγμα που λειπει τραγικα απο την περιφερεια μας.

Στο τωρινο eurobasket εχουμε παει με εναν playmaker(καλαθης) εναν combo guard(Σπανουλης αν και περισσοτερο δυαρι ειναι,αλλα τεσπα) και δυο δυαρια (Ζησης-Καλαμποκης) που δεν ειναι σουτερ,αλλα ουτε και καλο ντραιβ εχουν.Θα μου πεις ειχαμε καποιον καλυτερο?Με τις απουσιες μαλλον οχι,αλλα οπως λεει και ο Φιλιππος απο πανω,στη θεση του Γλυνιαδακη που σκουπιζει τον παγκο θα προτιμουσα εναν μετριο εστω playmaker.Πρακτικα δηλαδη,στους κοντους απειλει μονο ο Σπανουλης,αν τον κουρασεις η τον κλεισεις σωστα,τελος.Ποσους ποντους να φας απο εναν παικτη,οι εποχες της 40αρας του Γκαλη εχουν περασει ανεπιστρεπτι...Επισης λογω της απουσιας αξιοπιστου σουτερ,μας παιζουν ζωνη και χανουμε τα αυγα και τα πασχαλια...

Δημοσ.
Απλα η εθνικη αυτη...

ειναι ενα κλικ κατω απο τις απαιτησεις της διοργανωσης για μεταλιο. Οκ ανανεωση γινεται μη τα θελουμε ολα δικα μας. Κακως ενθουσιαστηκαμε στα 3 πρωτα ματς μικρων απαιτησεων (εκ των οποιων τα 2 τα πηραμε αγχωτικα), κακως την ψωνισαμε και μετα τη δυσκολη νικη επι της Γερμανιας. Τωρα με 2 δυνατες ομαδες απλα φαινεται οτι ειμαστε αρκετα κατωτεροι των περιστασεων. Κι αν καποιοι υποστηριζουν οτι αυτη η εθνικη εχει την καλυτερη γραμμη ψηλων, εγω υποστηριζω οτι Σχορτσιανιτης-Μπουρουσης-Πριντεζης-Φωτσης (δεν συμψηφιζω τον Κουφο καθως δεν εχει παιξει στα 2 τελευταια παιχνιδια), ειναι απο τις πιο αδυναμες γραμμες που ειχαμε ποτε στο ψηλο παιχνιδι. Ανυπαρκτα αμυντικα ριμπαουντ με σοβαρες ομαδες, κακη κινηση απο τα 2 σεντερ εντος ρακετας, λαθη, ταπες στο παθητικο τους, επιθετικα φαουλ κλπ. Καλοι παιχτες και οι 4, αλλα προς το παρον δεν δειχνουν ετοιμοι για μεγαλα κατορθωματα (μονο για το Φωτση δε μπορουμε να το πουμε αυτο διοτι εχει αποδειξει στην καριερα του το αντιθετο, αλλα τωρα το δικαιο ειναι να παρει και αυτον η μπαλα μαζι με ολους τους ψηλους μας).

Για μενα σε αυτα τα ματς που δεν παιζει ο Κουφος, η απουσια που ειναι πιο εμφανης σε αυτη την Εθνικη δεν ειναι ουτε του Μητσου, ουτε του Τεο στη θεση 1. Ειναι αυτη του Τσαρτσαρη στη θεση 4. Η σιγουρια στη ρακετα λειπει, το μπλοκ αουτ, το ριμπαουντ, δουλειες στις οποιες ο Κωστας αν μη τι αλλο ειναι αξιοπιστος σε αντιθεση με την 4αδα ψηλων που εχουμε τωρα.

Και νταξει θα μου πειτε ο Σοφο παιζει καλα. Δεν κρινεται ενας ψηλος μονο απο τους ποντους που σημειωνει κυριοι. Απορω ποσο ασχετοι ειναι αυτοι οι δημοσιογραφοι της ΕΡΤ που καθε 10 δευτερολεπτα εκθειαζουν τον Σοφο, οταν το μονο που προσφερει ειναι επιθετικους ποντους, οντας ομως κακος σχεδον σε ολα τα υπολοιπα. Προσεξτε με, οχι αδιαφορος, αλλα κακος. Ο Μπουρουσης μεγαλος παιχτης, αλλα οχι για δυσκολα παιχνιδια. Το χει δειξει και στο Γιουρο και στα παιχνιδια με ΠΑΟ, γενικως δεν παιρνει την ομαδα πανω του στα πολυ δυσκολα.

Και το αλλο τεραστιο προβλημα ειναι στη θεση 2 που πραγματικα σε ολο το τουρνουα ειναι σαν να παιζουμε με παιχτη λιγοτερο. Και θεωρω οτι μετα το προβλημα στους ψηλους, αυτη η θεση ειναι που στοιχιζει ολα τα υπολοιπα στην Εθνικη αυτη. Και εδω θα δεχθω καποιον να μου πει οτι ναι φταιει και η απουσια μητσου-τεο καθως ειναι παιχτες που μαζι με τον μπιλ, κανουν τραμπα τις θεσεις 1-2 και ετσι εχουμε και στο 2 ποιοτητα.

Αρα, ας ευχηθουμε καλη ΤΥΧΗ στην εθνικη με εναν εκ των Σλοβενια-Τουρκια.

...my toughts exactly........almost :

Για να γίνει "ομάδα" αυτή η ομάδα, ΘΕΛΕΙ χρόνο. Οι μισοί είναι νέοι, οι μισοί των νέων είναι ξένοι, ΚΑΙ πιτσιρικάδες.

(...ψωνιστήκαμε όμως με Γερμανία; Γιατί. Ποιοί; Από πού κι ως πού δηλαδή; Οι Γερμανοί είναι ανύπαρκτοι -χωρίς Ντιρκ- πλέον...)

Τα περί ψηλών, όντως έτσι είναι. Βασικά, "σα φαντάροι χωρίς αρχηγό" είναι οι ψηλοί αυτοί (και ναι, η απουσία Ταρτσαρή ΕΙΝΑΙ πληγή μεγάλη). Δεν έχουν "αρχηγική" παρουσία οι ψηλοί μας. Κι αυτός που "οφείλει" ν' αναλάβει τον συγκεκριμένο ρόλο, είναι ο Μπουρούσης. Το ταλέντο για 'μενα το έχει, το κορμί το έχει - αλλά δυστυχώς δεν προβλέπω να το κάνει. Υπάρχει πρόβλημα "προσωπικότητας" με τους ψηλούς. Κανείς δεν είναι στη φάση "πστ, μάγκες, από 'δω και πέρα κύριος της ρακέτας ειμ' ΕΓΩ" (Γκασόλ φάση) "Στηριχτείτε απάνω μου, ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ, και μη μασάτε, θα γαμήσουμε". Ο μόνος ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ που ίσως μπει σ' αυτό το τριπ, είναι ο Κουφός. Αλλά κι αυτός θα περνάει το χρόνο του abroad , και ποιός ξέρει τί εξέλιξη θα 'χει; Κι άντε και θα έχει γαμάτη εξέλιξη....θα συνεχίσει να θέλει να έρχεται τα καλοκαίρια; Το 'κανε ο Νοβίτσκι - αυτός θα το κάνει; Πάντως για την ώρα μας έλλειψε, νομίζω, σ' αυτά τα 2 παιχνίδια. Άσχετα κι ΑΝ ΑΚΟΜΑ το σημερινό ήταν "σκοπιμότητας" (αν, λέω). Δένει αρκετά καλά με τους υπόλοιπους, και σε εναλλαγές -ή και παράλληλα- με τον Μπουρούση (τον οποίον πάντα τον θεωρώ γαμάτη φάση να παίζει τεσσάρι μαζί με έναν σέντερ τύπου Κουφού ή Γλυνιαδάκη : είναι ευέλικτος, γρήγορος, μπορεί να σουτάρει κι από μακρυά, να κινηθεί όμορφα στη ρακέτα κτλ). Με ΟΛΟΥΣ τους ψηλούς, και σωστές αλλαγές απ' τον προπονητή, μέχρι και χρυσό μπορούμε, ΕΙΔΙΚΑ "σ' αυτό το Ευρωμπάσκετ των απουσιών", έστω κι αν η ομάδα μας είναι στο φτιάξιμο.

...ένσταση περί Φώτση : ο Αντωνάκης κουβαλάει ένα όνομα, ένα πάλαι-ποτέ promising ταλέντο, ένα πέρασμα από ΝΒΑ, ένα ύψος, κάτι τρελλά buzzer-beating τρίποντα από τότε που η γιαγιά μου (θεός σχωρεσ' την) πήδαγε σχοινάκι....και τί άλλο; Τίποτα.

Άμυνα δεν παίζει, στα ρημπάουντ δεν πηδάει, χώρο δεν φυλάει, και γενικώς αν η γνωστή 4άδα την έκανε μόνη της από νωρίς, καλά θα έκανε ο Αντώνης να την κάνει από μόνος του, γιατί πιάνει χώρο. Κι αυτό ΔΕΝ είναι τωρινό. Δεν ξέρω πως την έχει δει, αλλά δε δουλεύει καθόλου. Δε ζορίζεται ρε παιδί μου. Βλέπεις τον Φερνάντεθ των Ισπανών πως χώνεται μέσα σε όλα, και ζηλεύεις. Κοιτάς μετά τον Αντώνη και λες όχι ρε πούστη μου. Δηλαδή φταίμε εμείς που τον αδίκησε η φύση, τον έκανε 2.06 στην Ελλάδα, κι όχι 1.98, να παίζει σούτινγκ γκάρντ που ήθελε, και τον βάζουν τεσσάρι;

...Από του χρόνου Παπανικολάου λέω 'γω. Να μπει και κανένα νιάτο, να χτίσουμε ομάδα νικητών στα επόμενα 2-3 χρόνια. Νικητών όμως. Όχι καμικάζηδων.

Η απόλυτη συμφωνία, έρχεται στα περί Σχορτσιανίτη :

...Λέει ο άλλος ο χαρούμενος ο Χατζηγεωργίου για τον μέσο όρο του.

...Λέει όμως για τα ρημπάουντ που χάνει μέσα απ' τα χέρια του; Λέει για τα επιθετικά*/τα βήματά του, τις κλεμμένες μπαλιές - ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ;

(Εγώ αν ήμουν συμπαίκτης του θα απογοητευόμουν. Θα "φοβόμουν" να του δώσω μπάλα, και θα έπεφτα και ψυχολογικά. Καλώς ή κακώς, όσο επαγγελματίας κι αν είναι κάποιος παίκτης, το ψυχολογικό πουσάρισμα χρειάζεται, απ' τους συμπαίκτες, από τον κόσμο, ακόμα κι αν μια ομάδα δεν βασίζεται σ' αυτό)

Δυστυχώς λοιπόν περιμένουμε ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από αυτόν. Και ΜΑΚΑΡΙ να με διαψεύσει, αλλά νομίζω ότι ΔΕΝ θα εξελιχθεί άλλο στην καριέρα του.

(Μάλιστα σα να μου φαίνεται να τσίμπησε πάλι κάποια απ' τα κιλάκια που είδαμε στο φιλικό με τη Ρουμανία ότι είχε χάσει. Όχι πολλά,2,3,5, πόσα..... αλλά δεν είναι καλή ένδειξη...)

* ...τουλάχιστον 2 φάσεις στο 2ο ημίχρονο, είτε ΗΤΑΝ επιθετικά του, είτε θα ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ έστω να τα σφυρίξουν ως τέτοια, πάνω στη φάση. ΑΚΟΜΑ δεν έχει μάθει "να κινείται σωστά".

Δημοσ.
. Κι αν καποιοι υποστηριζουν οτι αυτη η εθνικη εχει την καλυτερη γραμμη ψηλων, εγω υποστηριζω οτι Σχορτσιανιτης-Μπουρουσης-Πριντεζης-Φωτσης (δεν συμψηφιζω τον Κουφο καθως δεν εχει παιξει στα 2 τελευταια παιχνιδια), ειναι απο τις πιο αδυναμες γραμμες που ειχαμε ποτε στο ψηλο παιχνιδι. Ανυπαρκτα αμυντικα ριμπαουντ με σοβαρες ομαδες, κακη κινηση απο τα 2 σεντερ εντος ρακετας, λαθη, ταπες στο παθητικο τους, επιθετικα φαουλ κλπ. Καλοι παιχτες και οι 4, αλλα προς το παρον δεν δειχνουν ετοιμοι για μεγαλα κατορθωματα (μονο για το Φωτση δε μπορουμε να το πουμε αυτο διοτι εχει αποδειξει στην καριερα του το αντιθετο, αλλα τωρα το δικαιο ειναι να παρει και αυτον η μπαλα μαζι με ολους τους ψηλους μας).

Για μενα σε αυτα τα ματς που δεν παιζει ο Κουφος, η απουσια που ειναι πιο εμφανης σε αυτη την Εθνικη δεν ειναι ουτε του Μητσου, ουτε του Τεο στη θεση 1. Ειναι αυτη του Τσαρτσαρη στη θεση 4. Η σιγουρια στη ρακετα λειπει, το μπλοκ αουτ, το ριμπαουντ, δουλειες στις οποιες ο Κωστας αν μη τι αλλο ειναι αξιοπιστος σε αντιθεση με την 4αδα ψηλων που εχουμε τωρα.

Και νταξει θα μου πειτε ο Σοφο παιζει καλα. Δεν κρινεται ενας ψηλος μονο απο τους ποντους που σημειωνει κυριοι. Απορω ποσο ασχετοι ειναι αυτοι οι δημοσιογραφοι της ΕΡΤ που καθε 10 δευτερολεπτα εκθειαζουν τον Σοφο, οταν το μονο που προσφερει ειναι επιθετικους ποντους, οντας ομως κακος σχεδον σε ολα τα υπολοιπα. Προσεξτε με, οχι αδιαφορος, αλλα κακος. Ο Μπουρουσης μεγαλος παιχτης, αλλα οχι για δυσκολα παιχνιδια. Το χει δειξει και στο Γιουρο και στα παιχνιδια με ΠΑΟ, γενικως δεν παιρνει την ομαδα πανω του στα πολυ δυσκολα.

Και το αλλο τεραστιο προβλημα ειναι στη θεση 2 που πραγματικα σε ολο το τουρνουα ειναι σαν να παιζουμε με παιχτη λιγοτερο. Και θεωρω οτι μετα το προβλημα στους ψηλους, αυτη η θεση ειναι που στοιχιζει ολα τα υπολοιπα στην Εθνικη αυτη. Και εδω θα δεχθω καποιον να μου πει οτι ναι φταιει και η απουσια μητσου-τεο καθως ειναι παιχτες που μαζι με τον μπιλ, κανουν τραμπα τις θεσεις 1-2 και ετσι εχουμε και στο 2 ποιοτητα.

Αρα, ας ευχηθουμε καλη ΤΥΧΗ στην εθνικη με εναν εκ των Σλοβενια-Τουρκια.

1 - Αμυντικό ριμπάουντ δεν είχαμε ΠΟΤΕ στην Εθνική. Μια ζωή τα ίδια μας έκαναν οι Ρώσοι πχ.

2 - Ο Τσαρτσαρής δεν είναι έλλειψη, δεν είναι σε θέση πλέον να παίξει σε τέτοιο επίπεδο. Το σημαντικότερο πρόβλημα για μένα είναι κυρίως ο Ζήσης και οκ η αρρώστια του Κουφού.

Τονίζω, ότι δεν είδα το σημερινό, πρόλαβα μόνο 2,5 λεπτά στο τέλος, ένα χαμένο lay up του Μπουρούση μόνος του τελείως και το χαμένο αμυντικό ριμπάουντ μετά.

3 - Για τον Σόφο είσαι τελείως λάθος. Μόνο επιθετικούς πόντους; Εγώ βλέπω ότι φορτώνει όλους τους ψηλούς με φάουλ, ότι κλέβει μπάλες στην άμυνα και γενικά παίζει καλή άμυνα και ότι τρέχει και σε αιφνιδιασμούς να βοηθήσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αγώνας με τη Ρωσία όπου τον 2ο ψηλό τους τον φόρτωσε με 4 φάουλ σε τι, 2 λεπτά;

4 - Κι από τους Φώτση - Πρίντεζη περιμένουμε πολύ περισσότερα, γενικά είναι πεσμένοι, εντάξει ο 2ος δε παίρνει και χρόνο συμμετοχής. @ Washcloud - Συμφωνώ ότι ο Φώτσης είναι απαράδεκτος παίχτης για τα φυσικά προσόντα που έχει. Θα πρέπε να κάνει όργια αλλά είναι άτεχνος και άτσαλος. Ενα 3ποντο και που και που κανα κόψιμο. Σα να βαριέται 1 ζωή να παίξει με νεύρο ρε παιδί μου, με τσαμπουκά. Παίξε λίγο ρε αγόρι μου, έχεις άλμα, μπες και πάρε ριμπάουντ, κάρφωνε συνέχεια.

Πφφ...

Θα δούμε παιδιά, εγώ πραγματικά το θεωρώ αποτυχία να μη πάμε 4αδα όταν όλοι έχουν ελλείψεις.

Υ.Γ + 1 γι αυτά που λέτε για Γλυνιαδάκη και Παπανικολάου, ο μικρός έχει δείξει ότι έχει τσαγανό, απλά έκανε πάρα πολλά λάθη σε κάποια παιχνίδια. Αλλά όπως λέτε, αφού ο Γλυνιαδάκης σκουπίζει τον πάγκο, ας έφερνε τον μικρό.

Υ.Γ 2 - Ο Ζήσης δήλωσε " τέρμα οι πλάκες και τα αστεία". Για να σε δούμε ρε Ζήση, κάνε 1-2 παιχνίδια της προκοπής.

Δημοσ.
Ο Ζησης κατα τη γνωμη μου δεν πρεπει να ξαναπαιξει βασικος στην εθνικη.

[...]οχι αναγκαστικες λυσεις τυπου Καλαμποκη-Καιμακογλου.Τιμιοι παικτες,με φιλοτιμο αλλα μεχρι εκει.

...ο Ζήσης όντως κάηκε νωρίς...

Έτσι που πάει, θα τελειώσει καριέρα σε καμμιά Β' εθνική στη Γερμανία, να κουβαλάει πετσέτες για 10 μύρια το χρόνο (όχι ότι τον χαλάει χρηματικώς).

Κι ο Καλαμπόκης είναι back to the future φάση, ναι, αλλά ο Καϊμακόγλου, διαφωνώ.

Είναι πολύ παραπάνω από το "ο Ρωμιός έχει φιλότιμο". Αθλητικότατος, δε μασάει, χώνεται, κι αν τον προσέξει ο προπονητής, νομίζω μπορεί να βασιστεί πάνω του μια χαρά. Πράγμα που δεν βλέπω βέβαια να έχει διάθεση να κάνει...Σαν παγκίτης νομίζω ότι είναι απαραίτητος.

Ο παπαλουκας μαλλον τελειωσε απο την Εθνικη φετος.Δε νομιζω να τον ξαναδουμε λογω ηλικιας,αν και ισως να μπορουσε να δωσει κανα ποιοτικο 10λεπτο-τεταρτο.

Εχω μεγαλες ελπιδες για τον Καλαθη ως αντικαταστατη του,ειδικα αν ο τελευταιος βελτιωσει το σουτ του.

Ο Τεό ήταν από πέρσι τελειωμένος, μη πω πρόπερσι - για την εθνική τουλάχιστον...

...Όσο για τον μικρό, παρ' ολό το intriguing επίθετο, δεν βλέπω το σουτ του να βελτιώνεται, μιας και θα είναι σ' ευρωπαϊκό έδαφος (στο ΝΒΑ κάτι ίσως παραπάνω να έκανε, λόγω ρυθμών, απαιτήσεων κτλ...)

Θα γίνει ίσως από τους καλύτερους πόιντ, θα βοηθήσει σημαντικά μάλλον τις ομάδες του, θα κάνει ευτυχισμένους συμπαίκτες και δυστυχισμένους αντιπάλους με ασιστ/κλεψίματα/drive-splits,,,,,αλλά δεν τον βλέπω για σκόρερ.....εκτός απ' τις εκάστοτε βολές. Δεν βλέπω δηλαδή να το 'χει. Κλασσικό αμερικάνικο "low profile" point guard (κάτι σαν υποδεέστερη έκδοση Stockton). Όλα για τους άλλους δηλαδή, και μόνο κακό δεν είναι αυτό, αλλά δε νομίζω να μπορούμε να βασιστούμε όποτε χρειαστούμε -ούτε καν μελλοντικά- στο περιφερειακό σουτ του.

Δημοσ.
1 - Αμυντικό ριμπάουντ δεν είχαμε ΠΟΤΕ στην Εθνική. Μια ζωή τα ίδια μας έκαναν οι Ρώσοι πχ.

2 - Ο Τσαρτσαρής δεν είναι έλλειψη, δεν είναι σε θέση πλέον να παίξει σε τέτοιο επίπεδο. Το σημαντικότερο πρόβλημα για μένα είναι κυρίως ο Ζήσης και οκ η αρρώστια του Κουφού.

Τονίζω, ότι δεν είδα το σημερινό, πρόλαβα μόνο 2,5 λεπτά στο τέλος, ένα χαμένο lay up του Μπουρούση μόνος του τελείως και το χαμένο αμυντικό ριμπάουντ μετά.

3 - Για τον Σόφο είσαι τελείως λάθος. Μόνο επιθετικούς πόντους; Εγώ βλέπω ότι φορτώνει όλους τους ψηλούς με φάουλ, ότι κλέβει μπάλες στην άμυνα και γενικά παίζει καλή άμυνα και ότι τρέχει και σε αιφνιδιασμούς να βοηθήσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αγώνας με τη Ρωσία όπου τον 2ο ψηλό τους τον φόρτωσε με 4 φάουλ σε τι, 2 λεπτά;

4 - Κι από τους Φώτση - Πρίντεζη περιμένουμε πολύ περισσότερα, γενικά είναι πεσμένοι, εντάξει ο 2ος δε παίρνει και χρόνο συμμετοχής. @ Washcloud - Συμφωνώ ότι ο Φώτσης είναι απαράδεκτος παίχτης για τα φυσικά προσόντα που έχει. Θα πρέπε να κάνει όργια αλλά είναι άτεχνος και άτσαλος. Ενα 3ποντο και που και που κανα κόψιμο. Σα να βαριέται 1 ζωή να παίξει με νεύρο ρε παιδί μου, με τσαμπουκά. Παίξε λίγο ρε αγόρι μου, έχεις άλμα, μπες και πάρε ριμπάουντ, κάρφωνε συνέχεια.

Πφφ...

Θα δούμε παιδιά, εγώ πραγματικά το θεωρώ αποτυχία να μη πάμε 4αδα όταν όλοι έχουν ελλείψεις.

Υ.Γ + 1 γι αυτά που λέτε για Γλυνιαδάκη και Παπανικολάου, ο μικρός έχει δείξει ότι έχει τσαγανό, απλά έκανε πάρα πολλά λάθη σε κάποια παιχνίδια. Αλλά όπως λέτε, αφού ο Γλυνιαδάκης σκουπίζει τον πάγκο, ας έφερνε τον μικρό.

Υ.Γ 2 - Ο Ζήσης δήλωσε " τέρμα οι πλάκες και τα αστεία". Για να σε δούμε ρε Ζήση, κάνε 1-2 παιχνίδια της προκοπής.

1. Ναι απλα φετος δεν εχουμε αμυντικο ριμπαουντ (απεναντι σε σοβαρες ομαδες) επειδη δεν πηδανε οι ψηλοι μας και επειδη κανεις δεν κανει μπλοκ αουτ. Εχει διαφορα αυτο σε σχεση με τα πρηγουμενα ετη

2. Ο Τσαρτσαρης στο 4 θα βοηθουσε πολυ. Σιγουρα περισσοτερο απο τον Πριντεζη. Εχει επισης τα χαρακτηριστικα που λειπουν απτη ρακετα μας, αρα θα βοηθουσε ακομα περισσοτερο.

3. Ξερεις τι συμβαινει με το Σοφο? Οτι ολοι μας ασυνειδητα οπως και οι δημοσιογραφοι, τον αντιμετωπιζουμε και τον κρινουμε σαν ατομο με ειδικες αναγκες και οχι σαν επαγγελματια πρωτοκλασατο αθλητη. Και τον κρινουμε ως τον Σοφο που αναγενηθηκε (εχει κανει καμια 5 αναγενησεις ως τωρα και συνεχιζει), τον κρινουμε ως τον Σοφο που παρα τα προβληματα δειχνει διαθεση, ως το Σοφο που προπασπαθει, τον Σοφο που παρα τα κιλα του ειναι γρηγορος κλπ.

Κανει ενα κλεψιμο και πανηγυριζουμε λες και καταφερε κατι απιστευτο. Λες και τα αλλα σεντερ δεν κλεβουν με μεσο ορο 0.4/ματς, μονο ο Σοφο το κανει. Κανει μιση ταπα ανα 2 παιχνιδια και κανουμε λες και ειδαμε πρωτη φορα ταπα και πανηγυριζουμε. Ευστοχει σε 2 βολες και λεμε ποσο βελτιωθηκε.

Ωραια ολα αυτα, αλλα η ουσια ειναι οτι εχω ενα σεντερ που ειδικα στην αμυνα αφηνει πολλους κενους χωρους στη ρακετα (το παρατηρησα ειδικα με τη Ρωσια που μας ειχανε κανει γιογιο στα καρφωματα κατι Μονια κλπ), εχω ενα σεντερ που οταν παρει μπαλα ή θα κανει βηματα, ή θα του την κλεψουνε, ή θα κανει επιθετικο φαουλ (στις υπολοιπες περιπτωσεις συνηθως παιρνει φαουλ ή ευστοχει σε προσπαθεια). Εχω ενα σεντερ που δεν πηδαει για ριμπαουντ, εχω ενα ψηλο που δε κανει ταπες. Ωραια βαζει 12 ποντους μεσο ορο (με καμια 5 βολες χαμενες/ματς να σημειωσουμε). Δεν κανει τιποτα αλλο ομως. Και οταν κανει 1 στο τοσο κατι απο τα υπολοιπα (πχ κλεψιμο, ταπα, ριμπαουντ) πανηγυριζουμε λες και εκανε κατορθωμα. Ε αυτος ο ενθουσιασμος καλο ειναι να μετριαστει και να αρχισουμε να τον συγκρινουμε με σοβαρα σεντερ της Ευρωπης σιγα σιγα. Ο Λαζαρος ο Παπαδοπουλος στην Εθνικη εχει προσφερει πολλα περισσοτερα, οσο εντυπωση και να σας κανει.

Μπασκετ και ειδικα στη ρακετα δεν ειναι μονο το ποσταρισμα στην επιθεση. Αυτο ειναι το μονο που εχει ο Σοφο και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

4. Ο Φωτσης κινειται σε μετρια επιπεδα, αλλα αν πουμε οτι καποιος που και που παλευει για κανα follow η ριμπαουντ η ταπα, τοτε δυστυχως αυτος ειναι ο πολυ μετριος και χωρις τρελη διαθεση Φωτσης. Ολοι οι αλλοι ειναι αρκετα πιο πισω. Κατα τ'αλλα στην επιθεση ενα στατικο 3ποντο εχει και απολυτως τιποτα αλλο, ουτε καν πασα μεσα στη ρακετα.

Πολυ πιο χαμηλο το επιπεδο του Πριντεζη, το 4 ποναει πολυ γενικως.

5. Απτο Ζηση περιμεναμε παρα πολλα περισσοτερα. Διακρινω ηττοπαθεια-ελειψη αυτοπεποιθησης-looserοκατασταση σε αυτον το Ζηση αυτου του Ευρωπαικου. Μεταξυ μας, μαλλον εχουμε πολυ υψηλες απαιτησεις απτον Νικολα γιατι αυτος ο παιχτης σε κανενα σημειο της καριερας του δεν εχει δειξει οτι ειναι για μεγαλα πραγματα. Στην ΤΣΣΚΑ ηταν παγκιτης τυπου Γλυνιαδακη, ζητημα αν επαιρνε 5λεπτα/ματς. Πριν την ΤΣΣΚΑ τιποτα ιδιαιτερο σε υψηλο επιπεδο. Αρα μηπως ζηταμε πολλα απο εναν παιχτη που δεν μας εχει δωσει τετοιες προσδοκιες ποτε? Μηπως απλα το ροστερ μας δεν εχει ποιοτητα στο 2 και φορτωνουμε τον Ζηση με απαιτησεις στις οποιες δεν γινεται να ανταπεξελθει?

6. Απο κει και περα στον ασσο υπαρχουν 2 ευχαριστα. Οτι ο Σπανουλης ειναι ο Σπανουλης που ολοι ξερουμε, παρα το γεγονος οτι δεν παιζει στη φυσικη του θεση. Και οτι ο Καλαθης ειναι αν μη τι αλλο η ευχαριστη εκπληξη σε αυτη την Εθνικη μαζι με Κουφο και βαζει παρακαταθηκες για την Εθνικη της επομενης δεκαετιας.

Δημοσ.

@ wahcloud

Εχεις δικιο για τον Καλαθη,οσον αφορα το οτι δε θα γινει ποτε σκορερ.Εγω τον ανεφερα ως αντικαταστατη του Τεο,ο οποιος ποτε δεν ειχε σουτ.Εγω πιστευω οτι μπορει να βελτιωσει το σουτ του,οχι βεβαια να γινει killer στο τριποντο,αυτο δε θα γινει ποτε.Σκεψου το Διαμαντιδη στον παναθηναικο,ποσο εχει βελτιωθει το σουτ του απο οταν ηταν στον ηρακλη.Γιαυτο εχω μια ελπιδα για το περιφερειακο σουτ του Καλαθη,τουλαχιστον να φτασει σε επιπεδο να μη χανει το ελευθερο τριποντο.Αυτο προσωπικα μου φτανει απο εναν ποιντ με τις διαφαινομενες ικανοτητες του Καλαθη σε οργανωση,κλεψιμο,ασιστ.Αν αποκτησει και ενα σχετικα αξιοπιστο περιφερειακο σουτ ωστε να μη μπορει ο αντιπαλος να τον αφησει ελευθερο,τοτε θα ειναι ο ποιντ που καθε ομαδα θα ηθελε...

Το αλλο που παρατηρησα με τους Ελληνες ψηλους και το αναφερω με αφορμη μια-δυο φασεις του Μπουρουση σημερα,ειναι οτι φτανουν φατσα με το καλαθι, φοβουνται(?) να καρφωσουν και πανε για το λει-απ με τραγικα μερικες φορες αποτελεσματα.Συγκεκριμενα,βγαινει σημερα ο Μπουρουσης μεσα στη ρακετα με κοντο αντιπαλο μετα απο αλλαγη στα σκριν.Ειναι φατσα με το καλαθι,ο αντιπαλος με υψος κατω απο 2 μετρα και ο Μπουρουσης κανει προσποιηση!Σηκω μανουλα μου και φερε κατω τη μπασκετα λεμε!Τι θα σου κανει ο γκαρντ?Το πολυ πολυ να σου κανει φαουλ,τιποτα αλλο δε μπορει να γινει...ΚΑρφωμα θα δουμε μονο σε αιφνιδιασμο με ψηλο...

Δημοσ.

@Midi - Ο Τσαρτσαρής έχει χρόνιο πρόβλημα στη μέση, στο λέω εδώ και 1-2 χρόνια δεν είναι σε θέση να παίξει όπως παλιά. Δε θα έδινε κάτι παραπάνω λοιπόν.

Θα δούμε, εγώ περιμένω να παίξει επιτέλους 1 παιχνίδι ο Ζήσης επειδή έκανε και δηλώσεις κι ολας.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:57 ----------

Το αλλο που παρατηρησα με τους Ελληνες ψηλους και το αναφερω με αφορμη μια-δυο φασεις του Μπουρουση σημερα,ειναι οτι φτανουν φατσα με το καλαθι, φοβουνται(?) να καρφωσουν και πανε για το λει-απ με τραγικα μερικες φορες αποτελεσματα.Συγκεκριμενα,βγαινει σημερα ο Μπουρουσης μεσα στη ρακετα με κοντο αντιπαλο μετα απο αλλαγη στα σκριν.Ειναι φατσα με το καλαθι,ο αντιπαλος με υψος κατω απο 2 μετρα και ο Μπουρουσης κανει προσποιηση!Σηκω μανουλα μου και φερε κατω τη μπασκετα λεμε!Τι θα σου κανει ο γκαρντ?Το πολυ πολυ να σου κανει φαουλ,τιποτα αλλο δε μπορει να γινει...ΚΑρφωμα θα δουμε μονο σε αιφνιδιασμο με ψηλο...

Αυτό το έχω πει και εγώ 10αδες φορές όταν βλέπω πόσα ταπίδια τρώνε. Δύο πράγματα βασικά.

1 - Προσποίηση δε ξέρουν τι πάει να πει γι αυτό έχουν φάει ένα κάρο ταπίδια από πίσω. Παίρνουν την μπάλα και πάνε να την αφήσουν στο καλάθι λες και κάνουν ατομική προπόνηση.

2 - Κάρφωσε τη τη πουτάνα με δύναμη, σπρώξε λίγο και με το σώμα, τέλος. Η καλάθι η φάουλ ή και τα 2 μαζί.

Δημοσ.

Τuko, από το '05 κι έκτοτε, η άμυνα ήταν αυτή που μας έδωσε 1 χρυσό κι 1 ασημένιο. Κι άμυνα δε σημαίνει μόνο zone-press και κλεψίματα. Σημαίνει και (αμυντικό) ρημπάουντ.

(...κι αλήθεια, έτσι όπως το διατυπώνεις, θες να πεις ότι είχαμε ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ρημπάουντ ;! :rolleyes: )

Ο Τσαρτσαρής δεν ξέρω σε τί κατάσταση είναι φθινόπωρο '09, μέχρι πάντως τον Ιούνιο μια χαρά ήτανε, και δεν είναι και μεσήλικας δα...

Και γενικώς είναι από τους λίγους ψηλούς που είχαμε ποτέ, που εκτός από φιλότιμο, ταλέντο, αθλητικά προσόντα, κορμί, το είχε μέσα του το μπάσκετ. Και το ΕΧΕΙ δηλαδή. Γι' αυτό ακόμα κι αν το "έλλειψη Τσαρτσαρή" δε σημαίνει απαραίτητα τον ίδιο, αλλά έστω αντάξιο αντικαταστάτη του, νομίζω ότι τουλάχιστον φέτος ακόμα, καλό θα ήταν να έπαιζε. Καλό για τ' ομαδικά αποτελέσματα του εδώ και τώρα, βεβαίως.

...Αυτό με το χαμένο lay-up του Γιάννη, θα το έβλεπες και σε πολλές άλλες φάσεις του παιχνιδιού. Όχι μόνο απ' αυτόν. Διότι αυτή ήταν η εικόνα μας (και πάλι) σήμερα. Μ' εξαίρεση το πρώτο 10λεπτο, το πηδήξαμε το ζήτημα. Τσάμπα ιδρώναμε που λένε. Κι εδώ κολλάει κι ο Σόφο, που λες και τ' αλλουνού ότι κάνει και λάθος. Βλέπεις λες να κλέβει μπαλιές. Ε τώρα μου θυμίζεις τους σχολιαστές, που με το που θα κάνει ΣΩΣΤΗ κίνηση (από σπάνιο έως μονόκερως) ο Σοφοκλής, χοροπηδάνε λες και κερδίσανε το ΛΟΤΤΟ. Δεν είναι ΛΟΤΤΟ όμως. JOKER είναι. Και ο JOKER είναι ο Σόφο, και μας κάνει πλάκα, που ξαφνικά πχ πηδάει πιο ψηλά απ' όλους, βουτάει την μπάλα σα να 'ναι Τεκενρλέικο τσουρέκι.....

.......και μετα τη χάνει.

Χαλάρωσε λοιπόν, δεν κάνει τόσα κλεψίματα όσα (θέλεις να) πιστεύεις ο Σόφο.

...Τρέχει λες. Βεβαίως. Μόνο που έτσι που το κάνει, μοιάζει να είναι μεσ' στο πρόγραμμά του για απώλεια βάρους...και τίποτα παραπάνω. Διότι παρατήρησέ τον τί κάνει όταν φτάσει απέναντι : αν δεν βγει αιφνιδιασμός, δεν παίρνει καλή θέση, δεν κάνει καλά σκρην. Και γενικώς μου αφήνει εμένα συχνά-πυκνά την αίσθηση "ξένου σώματος". Μπορείς να μου πεις πχ με ποιόν συμπαίχτη έχει "καλή συνεργασία" ; Και τα φάουλ που λες πια πως παίρνει, ήμαρτον κι αν δεν τα έπαιρνε με τέτοιο κορμί. Πότε όμως έχει σουτάρει σημαντικό αντίπαλο, μέσω "φθοράς"; Κι είναι και λογικό κάπου, διότι δεν πάει όλη την ώρα η μπάλα σ' αυτόν, για να τον πιέσει κι ο άλλος. Και πώς να πάει, αφού "φοβάται" να του δώσει αυτός που την έχει. Διότι στο παρελθόν, ουκ ολίγες φορές κρεμαστήκαμε, πηγαίνοντας να του τη δώσουμε. Αυτό με τη Ρωσία δεν μου έχει μείνει - αλλά και τί σημασία έχει; Πιο πολύ ξέρω να έχει φθείρει αντιπάλους ο Σπανούλης.

Για τον Πρίντεζη που λες, όντως κι αυτός ένα ξερό κορμί έχει αποδειχτεί. Αθλητικότατος, με "όρεξη", κι ίσως...γεννήθηκε σε λάθος χώρα - αλλά μια φορά κι αυτός στάσιμος - και χειρότερος είναι φέτος.

Διαφωνώ περί Αντώνη : την μπασκετική παιδεία και το ταλέντο τα έχει, άτεχνο κι ατσούμπαλο δεν μπορείς να τον πεις με καμμιά Παναγία, απλά ΚΩΛΟΒΑΡΑΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ.

Για ομάδα με νέο προπονητή και νέους παίκτες (ξένους πιτσιρικάδες ΚΑΙ τελειωμένους...), δεν είναι ούτε άσχημο να μην φτάσει καν την θέση του προηγούμενου Euro, ούτε το προσδοκώ. Η ομάδα αυτή είναι "promising" : έχει δυαντότητες μέχρι και χρυσό να πάρει - αλλά δεν παίζει μαζί μια 5ετία για να πεις ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μην το πάρει (όπως η Ισπανία). Βέβαια είναι και η μη-παντοδυναμία των άλλων φέτος, οπότε το καλό που θέλω τα κωλόπαιδά μας να σκιστούνε ΕΣΤΩ στο επόμενο ματς - κι ας χάσουν. Να σκιστούν όμως, κι όχι να περπατάνε όπως σήμερα.

Και για Παπανικολάου : ο μικρός είναι μέσα στην κάβλα του, και θα είχε θέση σ' αυτή την ομάδα. Δεν είναι όμως τα "λάθη" που λες. Μην κολλάς, σιγά πια τα "λάθη" που έκανε στα φιλικά, που είναι και "πάρα πολλά"! Επειδή το λέγανε οι βλάκες που μεταδίδανε; Αυτοί είναι ψυχάκηδες. Έβαζε ένα καλάθι, και κάνανε λες και πέρναμε με buzzer-beater τελικό Ολυμπιακών. .......ΕΧΑΝΕ ένα....κι αμέσως το γυρνάγανε "στην απειρία και το νεαρό της ηλικίας του". Με λίγα λόγια, φαφλατάδες. Ο τρόπος που κινήθηκε, το χρόνο που έπαιξε, και οι ενέργειες που έκανε, ταπώνουνε πολλούς "έμπειρους κι ώριμους". Αν έχεις τα παιχνίδια, τσέκαρέ το. Ο μικρός απλά κόντεψε να καταρρεύσει (κάπου διάβασα), γιατί απ' την αρχή του καλοκαιριού ΓΑΜΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΕΡΙ, και δε χρειαζόταν να το παραζορίσουν το ζήτημα. Όταν οι "άντρες" τινάζανε τις τσουτσούνες τους, ο Κωστάκης έπαιρνε μετάλλια. Ιδρώνοντας. Φιλικά, και Παγκόσμιο, και Πανευρωπαϊκό, και καπάκι εθνική ανδρών φιλικά........ε. Μην τον ψοφήσουμε στα 19 του.

Δημοσ.

@ Wash - Γράφε πιο λίγα ρε τρελέ, ολόκληρα κατεβατά.

- Για την άμυνα που λες : Όχι μόνο η άμυνα, γιατί με τους Αμερικανούς πχ, η επίθεση μας έδωσε το ασημένιο. Και στο Ευρωπαϊκό ήταν συνδυασμός και των 2. ( γιατί άμα δεν έμπαιναν και τα σουτ με Γαλλία κλπ, κάνε όσα κλεψίματα θες έτσι θα πάνε - όπως σήμερα στο τέλος πχ)

Για Παπανικολάου - Τα λάθη που έκανε με την ΕΘνική νέων λέω, από φιλικά είδα 1-2 παιχνίδια μόνο.

Για Σόφο - Πολλοί ψηλοί με 30 κιλά λιγότερα είναι αρκετά πιο αργοί. Άσε τους σχολιαστές, αυτό ανάθεμα κι αν έχουν παίξει μπάσκετ στη ζωή τους, άμα περίμενα από αυτους να ακούσω, σώθηκα. Αλλά σου λέω μου αρέσει ο Σχορτσιανίτης. Με τη Ρωσία που λες, φόρτωσε και τους 2 ψηλούς της, και τον Μοζγκόφ ( τον καλό ) και τον 2ο και γενικά είναι θετικότατος, άμα έβαζε και τις βολές θα χαμε πάρει το παιχνίδι με Ρωσία τουλάχιστον.

Για τα Rebounds - Ποτέ δε τα είχαμε, ούτε αμυντικά ούτε επιθετικά, γιατί ποτέ δεν είμασταν η κατεξοχήν αθλητική ομάδα όπως Ρώσοι, Γάλλοι, Λιθουανοί πχ. Απλά η άμυνα ήταν καλύτερη στην πίεση αν εξαιρέσεις τα παιχνίδια με Ισπανία που είμασταν ό,τι να ναι τις περισσότερες φορές. Αλλά δεν έχουν όλοι οι αντίπαλοι έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ, ούτε είναι όλοι τόσο αθλητικοί.

Ρεζουμέ...ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...