Προς το περιεχόμενο

Χαμηλής ποιότητας λήψη από chicony camera

Da Vinci Codec

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα πρόσφατα ένα λάπτοπ Toshiba A350D, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα chicony USB 2.0. Αν και αυτή η κάμερα δουλεύει κανονικά, τόσο με το συνοδευτικό πρόγραμμα ( Camera Assistance Software ), όσο και με Windows Live Messenger,η ποιότητα λήψης είναι πολύ χαμηλή ( πολύς οπτικός θόρυβος και συχνό πιξελιάρισμα της εικόνας ). Όσο κι αν δοκίμασα να αλλάξω τις ρυθμίσεις, το αποτέλεσμα δεν ήταν πολύ διαφορετικό. Έλεγξα και τους drivers και διαθέτει ενημερωμένους. Με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο μοντέλο βρίσκεται σε πολλούς υπολογιστές, όχι μόνο της Toshiba, υπάρχει κάποιος που να έχει ανάλογο πρόβλημα; Αν ναι, τι μπορεί να γίνει για να βελτιωθεί η εικόνα;

Το λειτουργικό μου είναι Vista Home Premium SP1 και έχω τις τελευταίες ενημερώσεις.

Δημοσ.
Αγόρασα πρόσφατα ένα λάπτοπ Toshiba A350D, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα chicony USB 2.0. Αν και αυτή η κάμερα δουλεύει κανονικά, τόσο με το συνοδευτικό πρόγραμμα ( Camera Assistance Software ), όσο και με Windows Live Messenger,η ποιότητα λήψης είναι πολύ χαμηλή ( πολύς οπτικός θόρυβος και συχνό πιξελιάρισμα της εικόνας ). Όσο κι αν δοκίμασα να αλλάξω τις ρυθμίσεις, το αποτέλεσμα δεν ήταν πολύ διαφορετικό. Έλεγξα και τους drivers και διαθέτει ενημερωμένους. Με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο μοντέλο βρίσκεται σε πολλούς υπολογιστές, όχι μόνο της Toshiba, υπάρχει κάποιος που να έχει ανάλογο πρόβλημα; Αν ναι, τι μπορεί να γίνει για να βελτιωθεί η εικόνα;

Το λειτουργικό μου είναι Vista Home Premium SP1 και έχω τις τελευταίες ενημερώσεις.

Για αρχη αν δεν εχεις καλη συνδεση μειωνει την ποιοτητα στο MSΝ. Απο την αλλη τι αναλυση εχει η καμερα; Ισως δεν ειναι τοσο ποιοτικη...

Δημοσ.
Για αρχη αν δεν εχεις καλη συνδεση μειωνει την ποιοτητα στο MSΝ. Απο την αλλη τι αναλυση εχει η καμερα; Ισως δεν ειναι τοσο ποιοτικη...

Τα ξέρω αυτά που λες, αλλά δεν ισχύουν στην περίπτωση μου. Η ποιότητα είναι το ίδιο άσχημη και στο Μέσσεντζερ, αλλά και όταν χρησιμοποιώ το πρόγραμμα διαχείρισης της κάμερας, χωρίς να είμαι στο ίντερνετ φυσικά. Εξάλλου, έχω 8άρα σύνδεση conn-x και δουλεύει πολύ καλά.

Η κάμερα είναι 1.3 Megapixel, δηλαδή έχει αρκετά καλή ανάλυση ( θεωρητικά ) για τη δουλειά της.

Δημοσ.

1.3 Mp λογικά θα είναι η μέγιστη ανάλυση για φωτογραφία.

Σε βίντεο μειώνεται δραματικά συνήθως η ποιότητα.

Στην θέση σου δεν θα το πάλευα και πολύ, με 20€ πλέον μπορείς να πάρεις αξιοπρεπέστατη webcam.

Δημοσ.
1.3 Mp λογικά θα είναι η μέγιστη ανάλυση για φωτογραφία.

Σε βίντεο μειώνεται δραματικά συνήθως η ποιότητα.

Στην θέση σου δεν θα το πάλευα και πολύ, με 20€ πλέον μπορείς να πάρεις αξιοπρεπέστατη webcam.

Η μέγιστη ανάλυση στο βίντεο είναι 1280x1024, αυτό νομίζω αντιστοιχεί σε 1.3 Megapixel. Το πρόβλημα μου εξάλλου είναι ότι όλοι ανεξαιρέτως οι γνωστοί μου που έχουν ενσωματωμένη webcam, ακόμα και σε laptop των 400 €, έχουν πολύ καλή ποιότητα εικόνας στο Μέσσεντζερ, οπότε φαντάζομαι κάτι πάει στραβά με το δικό μου. Και φυσικά, δεν είναι ότι τσιγκουνεύομαι τα 20€ που κάνει η κάμερα που μου προτείνεις, αλλά αν κάτι είναι πχ ελαττωματικό, να μην κοιτάξω να το διορθώσω; Εξάλλου, το πλεονέκτημα με αυτές τις συσκευές βρίσκεται στο ότι είναι ενσωματωμένες, δε θέλω να κουβαλάω και μια κάμερα ή ένα μικρόφωνο κάθε φορά μαζί με το λάπτοπ.

Δημοσ.

Επειδή εχω την κάμερα στο φορητό μου ομολογουμένως για βίντεο δεν ειναι οτι καλυτερο λογω χαμηλων αναλυσεων και θα προτεινα μονο να αναβαθμισεις τους drivers...

Δημοσ.
Επειδή εχω την κάμερα στο φορητό μου ομολογουμένως για βίντεο δεν ειναι οτι καλυτερο λογω χαμηλων αναλυσεων και θα προτεινα μονο να αναβαθμισεις τους drivers...

Και για φωτογραφίες, τουλάχιστον σε μένα, χάλια ανάλυση το λες.:-(

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:00 ----------

Νομίζω είδα χθες νέους στο support.asus.com. Εκεί πάτε Download> Notebook> Camera, κάπου εκεί έχει για Chicony και Suying.

Οι drivers αυτοί κάνουν και για Toshiba laptops; Έψαξα για τους πιο ενημερωμένους drivers μέσω Windows από Control Panel -> Device Manager, αλλά δε βρήκε τίποτα καινούργιο.

Δημοσ.

Συμφωνώ εκ πείρας ότι η εν λόγω κάμερα είναι για τα μπάζαααα!!! Οπότε μάλλον πάρε καμία άλλη!!! Η τσικόνι δεν σηκώνει πολλά πολλά καρντιά μου!!! χαχααα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...