Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση ADSL WIFI router σε LAN για μοιρασμα ασυρματου internet

nnannos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω adsl wifi router και θελω να το συνδέσω μεσω lan θυρας(εχει 4 ethernet) σε ενα άλλο ενσυρματο μοντεμ-ρουτερ ώστε να εχω ιντερνετ μεσω wifi, προσπαθω 3 μερες και τπτ, εχω κλεισει στο adsl router το dhcp εχω βαλει στο ρουτερ διευθυνση ιδιας κλάσης C με το ενσυρματο ρουτερ και ενω κάνω ping επιτυχως στο ενσυρματο ρουτερ δεν εχω ιντερνετ. Υπαρχει λυση με αυτο το adsl router ή πρεπει να παρω wifi bridge?

PS η όλη διαδικασια ειναι δοκιμαστικη για ένα lan σε σχολειο ώστε απο ενσυρματο να πάρω ασυρματο ιντερνετ, η adsl port δε χρησιμοποιειται καθολου, ψαχνω τροπο δηλαδη με τον υπαρχων εξοπλισμο να "περασω το ιντερνετ" μεσα στο adsl router, γινεται αυτο ή μονο απο adsl γραμμη μπαινει????

Ρωταω για να μην παιδευομαι αδικα...

Δημοσ.

Θα πρέπει το web interface της ενσύρματης συσκευής να σου επιτρέπει να την ρυθμίσεις σαν modem και όχι σαν modem-router. Στη συνέχεια θα πρέπει την ασύρματη συσκευή να την ρυθμίσεις σαν router και όχι modem. Το να μην παίξεις με DHCP αλλά να βάλεις static διευθύνσεις είναι επίσης καλή ιδέα.

Δημοσ.
Θα πρέπει το web interface της ενσύρματης συσκευής να σου επιτρέπει να την ρυθμίσεις σαν modem και όχι σαν modem-router. Στη συνέχεια θα πρέπει την ασύρματη συσκευή να την ρυθμίσεις σαν router και όχι modem. Το να μην παίξεις με DHCP αλλά να βάλεις static διευθύνσεις είναι επίσης καλή ιδέα.

Μα αν τη ρυθμισω σαν μοντεμ πως θα τη συνδεσω στο wifi??? Παιρνω εξοδο απο το ενα router(lan port) και το συνδεω στο αλλο(στη lan port του)...

Δημοσ.

το προβλημα λυθηκε, η δοκιμη γινοταν με ενα baudec σαν ρουτερ 1, αντικατεστησα το baudec με ενα sagem και ολα ΟΚ!!!Τα baudec ειναι για τα σκουπιδια τελικα

Δημοσ.

με οποιοδηποτε ρουτερ μπροεις να το κανεις.απλα παει ως εξης.πχ

baudtec 192.168.1.1 Με dhcp ανοιχτο.με καλωδιο lan το βαζεις στην λαν του επομενου ρουτερ.στον δευτερο ρουτερ δινες Ip 192.168.1.200 και του κλεινεις τον dhcp.λεω 192.168.1.200 διοτι αμα του δωσεις px 192.168.1.2 και ο dhcp μετα απο το πρωτο ρουτερ δωσει και αυτος 192.168.1.2 σε καποιο Pc Θα εχεις θεμα.

Δημοσ.
... διοτι αμα του δωσεις px 192.168.1.2 και ο dhcp μετα απο το πρωτο ρουτερ δωσει και αυτος 192.168.1.2 σε καποιο Pc Θα εχεις θεμα.

Νομίζω ότι πολλά ρούτερ έχουν έλεγχο για το αν θα υπάρχει conflict στις IPs και δεν δίνουν λάθος IP (που να την έχει κάποιος άλλος στο LAN).

Δημοσ.
με οποιοδηποτε ρουτερ μπροεις να το κανεις.απλα παει ως εξης.πχ

baudtec 192.168.1.1 Με dhcp ανοιχτο.με καλωδιο lan το βαζεις στην λαν του επομενου ρουτερ.στον δευτερο ρουτερ δινες Ip 192.168.1.200 και του κλεινεις τον dhcp.λεω 192.168.1.200 διοτι αμα του δωσεις px 192.168.1.2 και ο dhcp μετα απο το πρωτο ρουτερ δωσει και αυτος 192.168.1.2 σε καποιο Pc Θα εχεις θεμα.

Ολα αυτα που περιγραφεις ειχα κάνει αλλα με το baudtec δε δουλευε(ολες οι ρυθμισεις ήταν οκ), δε μου κανει εντυπωση πάντως...ειναι απο τα πιο άθλια ρουτερ που εχει πεσει στα χερια μου τελειως αναξιοπιστο, μια δουλευει μια δε δουλευει δε μου εχει ξανατυχει τετοια συσκευη μια νορμαλ συσκευη ή δουλευει ή εχει καει και δε δουλευει.

Δημοσ.
Νομίζω ότι πολλά ρούτερ έχουν έλεγχο για το αν θα υπάρχει conflict στις IPs και δεν δίνουν λάθος IP (που να την έχει κάποιος άλλος στο LAN).

ναι απλα καλο ειναι γιατι ποτε δεν ξερεις τι γινετε.πχ με speedtouch δινω καρφωτα Ip σε μενα και παει ο dhcp καμια φορα και δινει την Ip μου αλλου.

Ολα αυτα που περιγραφεις ειχα κάνει αλλα με το baudtec δε δουλευε(ολες οι ρυθμισεις ήταν οκ), δε μου κανει εντυπωση πάντως...ειναι απο τα πιο άθλια ρουτερ που εχει πεσει στα χερια μου τελειως αναξιοπιστο, μια δουλευει μια δε δουλευει δε μου εχει ξανατυχει τετοια συσκευη μια νορμαλ συσκευη ή δουλευει ή εχει καει και δε δουλευει.

καλα ναι ειναι μπακατελα σιγουρα απλα παραξενο που δεν παιζει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...