Προς το περιεχόμενο

Διαγωνισμός φτυαρίσματος για πρόσληψη σε ΕΥΔΑΠ

peravrexei

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το point του ολου θεματος κατα τη γνωμη μου, ειναι τι δουλεια εχουν τα καναλια να καθονται εκει και να καταγραφουν με τη καμερα τη προσπαθεια του ανεργου που ψαχνει για δουλεια.

Θα αρεσε σε κανεναν, την ωρα που του επαιρνε συνεντευξη ο εργοδοτης να μεταδιδεται ζωντανα σε ολη την Ελλαδα, χωρις τη συμφωνη αδεια και των δυο?

Το αν οι δοκιμασιες ηταν τραβηγμενες ειναι ενα θεμα που αφορα τους ιδιους τους υποψηφιους και εχουν καθε νομιμο δικαιωμα να αντιδρασουν αν δε συμφωνουν με το τροπο επιλογης. Αν η διαδικασια ειναι αξιοκρατικη, να ειστε βεβαιοι οτι την προτιμω απο αλλες "ελληνικες-ρουσφετολογικες", σοβαροφανεις κατα τ'αλλα διαδικασιες, χωρις φτυαρια και βοθρους.

Ομως τα καναλια τι δουλεια εχουνε να ειναι εκει και να παιζουν με τον πονο του ανεργου ? Αν θελαν απλα να θιξουν το ζητημα, θα μπορουσαν να το αναφερουν, ενδεχομενως να εχουν και εκτενη αναφορα. Αλλα οχι να δειχνουν ζωντανα τον δυσμοιρο ανεργο να σκαβει για να βρει δουλεια, χωρις να τον εχουν ρωτησει καν αν θελει να φανει στην τηλεοραση.

Αλλο ενα τεραστιο ΜΗΔΕΝ στην δημοσιογραφια. Να δω ποτε ο νομος θα υπερασπιστει την αξιοπρεπεια του πολιτη απεναντι στους αλητες αυτους. Αλλα τοτε, θα χουμε το επιχειρημα περι "λογοκρισιας". Κατι σαν το "ασυλο" στα πανεπιστημια για να τα σπανε οι αναρχικοι αφοβα και ανενοχλητα.

Συμφωνώ για την εκμετάλλευση όχι μόνον του πόνου του ανέργου, αλλά γενικότερα του πολίτη, της χαροκαμένης μητέρας, του εξαρτημένου από ουσίες νέου κλπ. Όμως, επειδή έτυχε να παρακολουθώ το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, δε δείξανε κανέναν εργαζόμενο. Το μόνο που δείξανε ήτανε κάποιον εκπρόσωπο να σχολιάζει το αντικείμενο της προκήρυξης.

Δημοσ.
Συμφωνώ για την εκμετάλλευση όχι μόνον του πόνου του ανέργου, αλλά γενικότερα του πολίτη, της χαροκαμένης μητέρας, του εξαρτημένου από ουσίες νέου κλπ. Όμως, επειδή έτυχε να παρακολουθώ το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, δε δείξανε κανέναν εργαζόμενο. Το μόνο που δείξανε ήτανε κάποιον εκπρόσωπο να σχολιάζει το αντικείμενο της προκήρυξης.

α οκ λοιπον, λαθος καταλαβα απο το αρχικο ποστ εγω, my bad. Τοτε δεν καταλαβα για ποιο λογο κριτικαρουν καποιοι το καναλι που ανεδειξε το θεμα. Αν παρουσιαστηκε κατ'αυτον τρον τροπο, δεν νομιζω οτι ο Καμπουρακης-Οικονομεας εθιξαν καποιον.

Απο κει και περα ο εκπροσωπος δεν νομιζω οτι ειχε δουλεια στα καναλια, αν τον ενδιεφερε πραγματικα το υφος του διαγωνισμου αυτου και τα δικαιωματα/αξιοπρεπεια των υποψηφιων. Μαζι με ολους τους αλλους υποψηφιους θα μπορουσαν να κανουν κατι πιο οργανωμενο και να κανουν μια ωραια αγωγη εναντιον της ΕΥΔΑΠ ας πουμε.

Δημοσ.

Δεν ξέρω γιατί πολλοί επικεντρώθηκαν στην εκπομπή και όχι στο γεγονός....Το ρεπορτάζ για εμένα ανέδειξε το θέμα. Δεν είχε εικόνες με εργαζόμενους να σκάβουν, να είναι εκεί και να διαμαρτύρονται κλπ. Δεν είδα προσωπικά τέτοιες εικόνες. Ίσως ο εκπρόσωπος (κάποια παρόμοια ιδιότητα είχε) έκρινε ως τον καλύτερο τρόπο για να δημοσιοποιήσει τους προβληματισμούς του...Τι να πω...

Δημοσ.

Δε μου άκούγεται και τόσο τρελλή η είδηση. Δηλαδή γιατί πρέπει να προσλαμβάνει μια ΑΕ κάποιον με βάση το πόσα παιδιά έχει, αν μένει κοντά κλπ κλπ ? Τα τελευταία μου ακούγονται πιο παράλογα.

Δημοσ.
Ναι.Δίκιο θα ήταν αν ο προσληφθείς δούλευε στο αντικείμενο για το οποίο προσλήφθηκε.

Και όχι δίνοντας σε υπεργολάβους,που βάζουν τριτοκοσμικούς εργάτες καρπώνοντας τα κέρδη της υπεραξίας της εργασίας τους,τα εκάστοτε έργα.

Αρα να σταματήσουμε τα δημόσια έργα. Σωστό, έτσι δε θα μας τα παίρνει το κεφάλαιο.

βέβαια θα μείνει άνεργος ο σκαφτιάς, αλλά δε βαριέσαι

Δημοσ.
Δε μου άκούγεται και τόσο τρελλή η είδηση. Δηλαδή γιατί πρέπει να προσλαμβάνει μια ΑΕ κάποιον με βάση το πόσα παιδιά έχει, αν μένει κοντά κλπ κλπ ? Τα τελευταία μου ακούγονται πιο παράλογα.

Αυτό το αν μένει κοντά ποτέ δε το κατάλαβα.Δηλ. τι έχει υπόψιν του ο βλάκας εργοδότης.Οτι αν μένει ο άλλος μακριά θα αργεί κάθε μέρα;Είναι τόσο δύσκολο να σκεφτεί με το σκατένιο μυαλό του ότι αν μένει μακριά ο άλλος θα ξεκινάει πιο νωρίς;:whistle:

Δημοσ.
Αυτό το αν μένει κοντά ποτέ δε το κατάλαβα.Δηλ. τι έχει υπόψιν του ο βλάκας εργοδότης.Οτι αν μένει ο άλλος μακριά θα αργεί κάθε μέρα;Είναι τόσο δύσκολο να σκεφτεί με το σκατένιο μυαλό του ότι αν μένει μακριά ο άλλος θα ξεκινάει πιο νωρίς;:whistle:

Αναφερόμουν στο σύστημα μοριοδότησης διαφόρων "κρατικών" ΑΕ (πχ ΔΕΗ κλπ κλπ)

Δημοσ.

Μπορεί να ακούγεται γελοίο το σκάψιμο και η κλειστοφοβία που μπορεί να έχει κάποιος όμως όταν μπαίνεις στο δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δε σκέφτεσαι πως θα δουλέψεις, αλλά πως θα κάνεις κοπάνα. Ένας τρόπος είναι να πηγαίνεις "γνωματεύσεις" για προβλήματα στη μέση που σε γλυτώνουν από βαριές δουλειές, για προβλήματα στον αυχένα, στα δάχτυλα, στα νύχια, στα αυτιά και όπου μπορεί να φανταστεί κανείς. Χώρια από τις αναρρωτικές άδειες που τις παίρνεις χαλαρά, αφού κανείς δε μπορεί να σε απολύσει. Με αυτόν τον τρόπο του.....σκαψίματος θα πάρουν τουλάχιστον άτομα που δυσκολότερα θα μπορούν να κάνουν τους άρρωστους. Δεν απευθύνομαι σε όλους τους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους, αλλά πολλοί βρίσκουν τρόπους για να εργάζονται όσο γίνεται λιγότερο, εκτός αν εγώ τα βλέπω στραβά.

Δημοσ.
Το "ξεφτιλιζουν την αξιοπρέπεια κάποιου" σε ποιον το χρεωνεις;

Γιατι αν το χρεωνεις σε αυτους που εκαναν το διαγωνισμο, διαφωνω, και πιστευω οτι απαντα πολυ καλα ο random επ' αυτου.

Αν το χρεωνεις στα καναλια, οπως λεει κι ο MiDi_MiLiZ, συμφωνω απολυτα.

Δεν το χρεώνω στα κανάλια αλλά σε αυτούς που έκαναν τον διαγωνισμό- ο θεός να τον πει διαγωνισμό.

Δημοσ.
Δεν το χρεώνω στα κανάλια αλλά σε αυτούς που έκαναν τον διαγωνισμό- ο θεός να τον πει διαγωνισμό.

Δεν ξερω αν διαβασες τον διαγωνισμο, αλλα αν τον διαβασες που ακριβως διαφωνεις;

Δημοσ.
Δύο εργάτες έχασαν τη ζωή τους το πρωί της Δευτέρας' date=' κατά τη διάρκεια εργασιών σε φρεάτιο αποχέτευσης στην οδό Σουλίου 6 στην Κάτω Κηφισιά.

Θύματα είναι δύο εργάτες, υπήκοοι Ινδίας και Νεπάλ, μέλη συνεργείου τεχνικής εταιρίας που εκτελούσε εργασίες για λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ.

Το συνεργείο συνέδεε το βόθρο του Β' Παιδικού Σταθμού Κηφισιάς με τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ, αλλά οι δύο εργάτες λιποθύμησαν από τις αναθυμιάσεις μέσα στο φρεάτιο.

Λίγα λεπτά αργότερα τους ανέσυρε συνεργείο της Πυροσβεστικής και διακομίστηκαν με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Από την αστυνομία συνελήφθη ο εργοδηγός και ο οδηγός του σκαπτικού μηχανήματος οι οποίοι κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Κηφισιάς.[/quote']

Πηγή:http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1052780&lngDtrID=244

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...