Sta Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Καλησπέρα, Θέλω να συνδέσω δύο Cisco Switches. Στο ένα είναι σεταρισμένα κανονικά 3 VLANs. Στο δεύτερο θέλω να παίζουν συσκευές στο 3ο VLAN μόνο. Μπορεί να μου πει κάποιος στο περίπου τι συνδεσμολογία και τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω; Σας ευχαριστώ.
atrias Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2009 ο σωστός τρόπος είναι να σετάρεις τα port με τα οποία θα συνδεθούν τα switch μεταξύ τους σαν trunking ports με encapsulation dot 1q switchport trunk encapsulation dot1q switchport mode trunk μετά ορίζεις τα vlan σε κάθε πόρτα switchport access vlan x switchport mode access στην αρχή είπα ο σωστός τρόπος γιατί υπάρχει κι ένα άλλος πατέντα επειδή στο δεύτερο switch θέλεις ένα μόνο vlan να βάλεις σαν access port στο vlan 3 και τις πόρτες μεταξύ των switch. αλλά δεν το συνιστώ.
el02154 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 θα συνδέσεις με trunk τα δύο switch. βάλε το ένα σε vtp server mode και το άλλο vtp client mode. κάνε και ενα prune τα vlan 2 kai 3 και είσαι οκ. μετά κάθε πόρτα που θες όρισε την στο vlan 3 όπως λέει ο φίλος απο πάνω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.