Προς το περιεχόμενο

Αγορά φθηνού laptop (Προβληματισμός - Απορίες)

emmsok

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας , ναι … είμαι ακόμη ένας που θέλω να προβώ στην αγορά του αιώνα :P δηλ. ένα «παλιοlaptop» και θα ήθελα την γνώμη σας

υπερευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας .

Χρήμα : 500 -550

Οθόνη : 15αρα - είμαι κάτοχος netbook το άτιμο μου άνοιξε την όρεξη :P

Χρήσεις : σερφάρισμα , SQL , office , παλιά strategy games , δουλεία ως επί το πλείστον

Προϋποθέσεις : 2 χρόνια εγγύηση , θα μου άρεσε να μπορώ να στήσω XP και Linux αλλά δεν είναι απόλυτα απαραίτητο .

Πιθανοί στόχοι : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.905363

κατ εξαίρεση του budget http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906693

Απορίες : 1) ο Intel Pentium Dual-Core Mobile T4200 vs Intel Core2 Solo Processor ULV SU3500 (1.4GHz)

2) Τι παίζει με downgrade (xp) ή upgrade (seven) ; υπάρχουν δυνατότητες από την ms η ότι του φέξει του κάθε κατασκευαστή ;

Συμπάθειες : TOSHIBA

Γενικα με τα χρήματα που διαθέτω δεν απαιτώ να βρω τρελή ταχύτητα ούτε φορητότητα θέλω όμως καλές θερμοκρασίες , συμπαθητική οθόνη , και μια μέση ποιότητα

Δημοσ.

Εγω θα σου λεγα να ψάξεις και λίγο 4-5 πράγματα ακόμα.

Πολύ καλή οθόνη υψηλής ανάλυσης.

Μια εστω και υποτιπώδης λύση για 3D graphics μη ενσωματωμένη στο chipset.

Δυνατότητα προσθήκης όσο το δυνατόν περισσότερης ram.(8-16 όσο περισσότερο μετά απο χρόνια θα χρειαστεί)

Δυνατότητα εύκολης αλλαγής επεξεργαστή και ας εχει και celeron αρχικά.(θα βρείς εύκολα μετάχειρο πολυπύρινο σε βάθος χρόνου φθηνά)

Δυνατότητα σωστής υποστήριξης και γρήγορης λειτουργίας SATA SSD 2,5"

Πλήρης υποστήριξη τον Win 7 σε όλα τα component του.

Αν είναι όντως τόσο καλά τα 7 όσο τα xp και μας ακολουθήσουν καμιά 10αριά χρόνια αν προσέξεις τα παραπάνω θα μπορείς να δουλεύεις το laptop και σε 10 χρόνια απο τώρα.

Δημοσ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ , ξέρεις μήπως πως έχει την μνήμη ? δηλ. 2χ1024 ή 1 χ 2048 και ποσά σλοτ εχει ; γιατι τα 2 δεν μου φτάνουν με τπτ

πολύ καλή περίπτωση όλο τα ξεχνάω τα lenovo ή μάλλον φροντίζουν άλλοι να να ξεχάσω ονόματα δεν λέμε υπολήψεις δεν θίγουμε :-D απο e- ξεκινάει σε shop τελειώνει :-D

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:42 ----------

@ yiannis_1

Κοιτά δεν διαφωνω σε τίποτα απ' οσα λες και είναι καλές ιδέες αλλα νομίζω οτι με το δεδομένο στενάχωρο :cry: budget :cry: είναι απίθανο να βρω κάτι από αυτά όσο για το αν δουλευω 10 χρόνια ας ειναι καλα το GNU\Linux μέχρι τότε και κάτι θα γίνει :-)

Δημοσ.

+1 και απο μένα. Ακόμη και σήμερα η καλύτερη πρόταση της κατηγορίας.

Δημοσ.

τα thinkpad ειναι entry level επαγγελματικα laptop οποτε αλλη ποιοτητα κατασκευης,δυνατος επεξεργαστης,χαλια vga (για παλια games δεν θα εχεις προβλημα),3 χρονια εγγυηση

νομιζω πως δεχεται εως 4gb ram αλλα δεν ειμαι σιγουρος

ps επειδη το μηχανακι χαιρει εκτιμησης εδω μεσα, περιμενε λιγο κανα κατοχο να σου πει οτι θες για μνημες κλπ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...