Προς το περιεχόμενο

Ασύρματη γεφύρωση δύο δικτύων Ethernet

Ardov

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Ενδιαφέρομαι να υλοποιήσω την εξής σκέψη:

- Έχω δύο χώρους με οπτική επαφή ο ενας με τον άλλο.

- Ο κάθε ενας χώρος έχει δίκτυο ethernet με πολλές συσκευές πάνω σε switch. Ενα switch στον ενα χώρο και ενα στον άλλο, με ελεύθερα τα uplink τους.

- Θέλω να γεφυρώσω αυτούς τους δύο χώρους ασύρματα μιας και δεν μπορώ να τραβήξω καλώδιο. Δηλαδή όλες οι συσκευές και στους δύο χώρους να ανήκουν στο ίδιο δίκτυο, ίδια ομάδα εργασίας, να μοιράζονται ο ενας με τον άλλο τους κοινόχρηστους πόρους του δικτύου και να βρίσκονται στο ίδιο υποδίκτυο.

Φαντάζομαι πως πρέπει να συνδέσω στα uplink κάποιες συσκευές wireless bridge για να μου γεφυρώσουν ασύρματα τους δύο χώρους.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ :

- Τι είδους ασύρματες συσκευές (bridge, access points κλπ.) θα χρειαστώ για να το πετύχω?

- Θα συνδεθούν στα uplink των switch μου ή κάπως αλλιώς?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

EDIT: Ψάχνοντας, βρήκα οτι 2 οποιαδήποτε Wireless AP με λειτουργία bridge mode μπορούν να κάνουν τη δουλειά που θέλω. Συμφωνείτε ή έχετε να προτείνετε κάτι συγκεκριμένο?

Δημοσ.

WRT54GL με openwrt (white russian) και κανεις οτι μπορεις να φανταστεις με 40 euro

Θα προτεινα ομως routing ετσι ωστε σε περιπτωση που καποιος σου χωθει να μην εχει στο πιατο ολα τα δικτυα.

Ρυθμισε τα wlan πχ 10.0.0.1 & 10.0.0.2 με netmask 255.255.255.252 (βγαζει μονο 2 ip) ωστε να μη μπορει να χωθει αλλος (παρα μονο με sproofing και αφου εχει πεταξει εναν απο τους 2 εξω).

Εννοειται οτι θα βαλεις WPA2 κλειδια, Mac filtering access

Αφου ειναι ολα OK και μπορεις και κανεις ping ενωσε τωρα ευκολα τα 2 διαφορετικα σου δικτυα (πχ. 192.168.0.0 και 192.168.1.0) βαλε σα gateway τις ip απο τα WRT και εισαι ετοιμος...

Eπαναλαμβανω WRT54GL (προσοχη στο GL)

Oλα τ' αλλα ειναι απλες οδοντοκρεμες (κι ας ειναι πολυ πιο ακριβα)

Δημοσ.

Εξαιρετική υλοποίηση μου φαίνεται, με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια! Σε ευχαριστώ φίλε eski που μοιράστηκες την τεχνογνωσία σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...