alestr9s Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Χρησιμοποιεί κανένας σας κάποιο CMS που να είναι χρηστικό και για τον developer αλλά και για τον πελάτη-Content Author??? Δηλαδή μέσα από το ίδιο CMS να φτιάχνεις το site αλλά και με μία εκπαίδευση να το δίνεις στον πελάτη (παραμετροποιημένο ίσως) για να διαχειρίζεται το υλικό του. Μιλάμε για επαγγελματικές λύσεις, όχι για home/personal. Έχω ακούσει για drupal και παλιότερα είχα δει λίγο το FROG και το TYPO3. Αλλά δε το ψαξα περισσότερο το θέμα... Εσείς χρησιμοποιείτε κάποιο CMS για επαγγελματικό development? Είναι εύκολο να το χρησιμοποιεί και αργότερα ο πελάτης για την επεξεργασία του περιεχομένου? Γενικά είναι προτιμότερο να γίνεται η όλη ανάπτυξη μέσα από ένα σοβαρό και λειτουργικό CMS απ' ότι με τον συμβατικό απλό τρόπο και DW?
wyldez Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Μπορώ να σου αναφέρω την εμπειρία μου από το Joomla, μιας και αυτό είναι το CMS που έχω δουλέψει περισσότερο. Προσωπικά το Joomla μου έχει αφήσει μόνο καλές εντυπώσεις μέχρι στιγμής. Από άποψη coding είναι σχετικά παρόμοιο με τον τρόπο που γνωρίζεις (γράφω html/css στον editor + κόβω/ράβω τα γραφικά μου = content) με κύρια διαφορά ότι από τη μία θα πρέπει να συνηθήσεις τον τρόπο με τον οποίο θα γράψεις τον κώδικα για το template σου (μιας και οι σελίδες θα είναι δυναμικές, θα πρέπει να προνοεί το template για τις θέσεις και την στοίχιση των διαφόρων plugins/modules που θα εγκαταστήσεις κλπ), αλλά από την άλλη θα απολαύσεις έτοιμες λύσεις σε πράγματα όπως login forms, menus, news feeders, rss aggregators και πάρα πολλά άλλα modules που πολύ πιθανόν να χρειαστούν για το site σου. Ένα τεράστιο συν κατά τη γνώμη μου είναι το community του Joomla, που παρέχει στον developer εκτός από πολύ ικανοποιητικό support και μεγάλο πλήθος έτοιμων προς χρήση plugins. Όσον αφορά την δυσκολία στο να μεταφέρεις στον πελάτη τον τρόπο με τον οποίο θα μπορεί ο ίδιος να ανανεώνει/προσθέτει content, είναι σχεδόν απούσα. Ουσιαστικά, από την στιγμή που θα φτιάξεις/αγοράσεις το template, εγκαταστήσεις modules και κάνεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο backend του site, το μόνο που θα χρειαστεί ο πελάτης να γνωρίζει είναι πώς να δουλεύει τους article και media manager, δύο αρκετά λυτά κομμάτια του admin system του Joomla. Αυτά τα γενικά για το Joomla, ελπίζω να σε κατατόπισα έστω και λίγο. Πάντως, λόγω άνθησης τα τελευταία χρόνια του blogging, έχουν αναπτυχθεί αρκετά CMS στα οποία ίσως ήταν καλό ρίξεις μια ματιά (χωρίς βέβαια να ξέρω τι είδους site ακριβώς θέλεις να δημιουργήσεις). Τα παρακάτω χωρίς σχόλια, μιας και έχει παρατραβήξει το post... >WordPress Σχετικά resource sites: Getting started with WordPress WordPress themes >Expression Engine Σχετικά resource sites: An Introduction to ExpressionEngine ExpressionEngine Documentation Υ.Γ. Φίλος τελευταία έχει μαγευτεί από το Django με το οποίο πλέον ασχολείται καθημερινά λόγω δουλειάς. Μιας και είναι γραμμένο όμως σε Python και ων σχετικά άσχετος με το αντικείμενο, προσωπικά δεν το έχω τιμήσει.
zipos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Το μόνο cms που έχω χρησιμοποιήσει είναι joomla. Και επειδή είμαι πολύ άπειρος σε αυτό, η κοινότητα με έχει βοηθήσει πολύ στο να λύσω πολλά προβλήματα που προέκυπταν.
djpaul1963 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 http://www.dotnetnuke.com για λυσεις ASP.NET επίσης.
alestr9s Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δε ψάχνουμε κάποιο εργαλείο που απλά να απλουστεύει τη διαδικασία για να μη μπλέκεσαι με κώδικα. Το development το κάνουμε σε Php με DreamWeaver, απλά ψάχνουμε ένα CMS ώστε να μας λύνει τα χέρια σε κάποια πράγματα και για να το δίνουμε και στον πελάτη για να μπορεί εύκολα να επεξεργάζεται το περιεχόμενο του site του. Το θέμα του Wordpress το ψάχνω τελευταία αλλά όχι για να χτίζουμε το site γύρω απ΄το Wordpress απλά για να το κάνουμε embed σε κάποια site πειράζοντας τα css και κάνοντας το μέρος της σελίδας. Με Drupal έχει ασχοληθεί κανείς??
wyldez Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2009 Δε ψάχνουμε κάποιο εργαλείο που απλά να απλουστεύει τη διαδικασία για να μη μπλέκεσαι με κώδικα. Το Joomla ως CMS δεν έχει κύριό του σκοπό του να αποφύγει ο developer τον κώδικα (αν και σου δίνει τη δυνατότητα αυτή σε ένα βαθμό όσον αφορά βασικά features ενός δυναμικού site όπως για παράδειγμα είναι τα login forms ή τα δυναμικά menu με την χρήση έτοιμων php scripts.. Με άλλα λόγια - και σωστά - δεν είσαι αναγκασμένος να επαναεφεύρεις τον τροχό για απλές διαδικασίες γράφοντας php κώδικα για στοιχειώδη features). Στόχος είναι να τον αποφύγει ο πελάτης/διαχειριστής content του site. Όσον αφορά ποιό CMS σε συμφέρει, μιας και ρωτάς για το Drupal, να ένα συγκριτικό που ίσως σε βοηθήσει να επιλέξεις: >Joomla or Drupal? Όπως και να 'χει, η καλύτερη τακτική κατα τη γνώμη μου είναι να τα δοκιμάσεις και τα δύο, για να μάθεις ποιό ταιριάζει περισσότερο στο project που δουλεύεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.