Προς το περιεχόμενο

Βασανιστές ζώων

infini

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ελα και πολυ ασχοληθηκαμε.. το παιδι ζητησε συγγνωμη και θα " πληρωσει " με κοινωνικη εργασια σε καταφυγιο ζωων .. λινκ εδω

οταν οι αφγανοι κανανε κτηνοβασιες στο παλιο εφετειο πριν παρουν ποδι δεν ειδα κανεναν να φωναζει.. μαλλον επειδη το διασκεδαζαν και τα ιδια τα ζωα ε...

• Απαντ. 400
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
Η γάτα την οποία ταίζουμε και προσέχουμε στο εξοχικό μου πριν της κάνουμε στέιρωση είχε γεννήσει 7 γατάκια. Τα ξεφορτωθήκαμε και περιθάλψαμε μόνο την μητέρα και μετά την στειρώσαμε. Έιμαστε απάνθρωποι ή φιλόζωοι?

Εξαρτάται από το τι εννοείς "τα ξεφορτωθήκαμε".

B)

Δημοσ.

οταν οι αφγανοι κανανε κτηνοβασιες στο παλιο εφετειο πριν παρουν ποδι δεν ειδα κανεναν να φωναζει.. μαλλον επειδη το διασκεδαζαν και τα ιδια τα ζωα ε...

Εδω λινκ δεν εχει ?

• Super Moderators
Δημοσ.
Εδω λινκ δεν εχει ?

Είχε παίξει το θέμα και τότε αν θυμάσαι με καταγγελίες κλπ που οδήγησαν και στην έφοδο της αστυνομίας (το μεγαλύτερο πρόβλημα βέβαια εκεί δεν ήταν μόνο η κακοποίηση των ζώων)!

Η περίπτωση όμως βασανισμού ζώων από "πολιτισμένους" νεαρούς είναι ολίγον διαφορετική!

B)

Δημοσ.

Παράθεση:

Αρχικά καταχωρημένο από alex89 Εμφάνιση Μηνύματος

To όπλο είναι κάτι άψυχο ενώ ο σκύλος είναι κάτι έμψυχο και με λίγο νοημοσύνη, ενώ το όπλο με καθόλου. Μάλλον δεν ξέρεις από τετράποδα για αυτό παίρνεις αυτή τη θέση, ή έχεις άσχημες εμπειρίες. Ελπίζω αυτά να μην είχανε από εσένα.

Ναι, οκ ήταν ένα χαζό παράδειγμα αλλά μάλλον δεν έπιασες το νόημα. Ο σκύλος και το όπλο σε λάθος χέρια μπορούν με σιγουριά να γίνουν επικίνδυνα, αυτό δε σημαίνει όμως ότι από μόνα τους είναι εντελώς ακίνδυνα.

Δεν έχω πειράξει ποτέ τετράποδο, ούτε δίποδο, ούτε καν σαραντάποδο. Γιατί όμως κάθε φορά που κάποιοι υπερασπίζονται με μένος ένα κακοποιημένο ζώο, όσοι δε συμφωνούν πλήρως με αυτούς να μας φαίνονται βάρβαροι;

Βασικά δεν ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που μπορεί να δώσουν ακόμη και τη ζωή τους για ένα τετράποδο και την ίδια στιγμή δε φιλοτιμούνται να δώσουν ένα ευρώ σε ένα παιδάκι που επαιτεί. Όπως επίσης δεν πάω να αγοράζω κονσέρβες για ζώα, όταν άνθρωποι στον τόπο μας, ψάχνουν μέσα στα σκουπίδια να φάνε ή περιμένουν πότε θα κλείσει η λαϊκή για να πάρουν, ότι έχουν πετάξει οι παραγωγοί. Δε μου αρέσουν δηλαδή ούτε οι ακραίοι φιλόζωοι, ούτε όσοι κακοποιούν τα ζώα. Όπως δε μου άρεσε τις προάλλες που κόντεψα να έρθω στα χέρια με έναν που έβγαλε το σκύλο του βόλτα χωρίς να του έχει φίμωτρο (και μάλλον θα με χαρακτήρισε μέσα του ως μη φιλόζωο). Δεκτή η κάθε διαφωνία. Όμως αν βγάζει μίσος προς το σκύλο, ή αν έχει ανακρίβειες ή έχει ειρωνεία τότε θα διαφωνήσω, ίσως και έντονα. Πιστεύω από τα όσα έγραψα να κατάλαβες πως ξέρω όσο ξέρω, να κοιτάω και να κρίνω και τα στραβά όσων έχουν τετράποδα :)

• Super Moderators
Δημοσ.

Βασικά δεν ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που μπορεί να δώσουν ακόμη και τη ζωή τους για ένα τετράποδο και την ίδια στιγμή δε φιλοτιμούνται να δώσουν ένα ευρώ σε ένα παιδάκι που επαιτεί.

Το παιδάκι δουλεύει για κάποιον άλλο και δεν ζητάει χρήματα για να καλύψει τις ανάγκες του.
Όπως επίσης δεν πάω να αγοράζω κονσέρβες για ζώα, όταν άνθρωποι στον τόπο μας, ψάχνουν μέσα στα σκουπίδια να φάνε ή περιμένουν πότε θα κλείσει η λαϊκή για να πάρουν, ότι έχουν πετάξει οι παραγωγοί.

Άρα υποθέτω πως αγοράζεις τρόφιμα για αυτούς τους ανθρώπους και αυτό σε τιμά ιδιαίτερα!

Όπως δε μου άρεσε τις προάλλες που κόντεψα να έρθω στα χέρια με έναν που έβγαλε το σκύλο του βόλτα χωρίς να του έχει φίμωτρο (και μάλλον θα με χαρακτήρισε μέσα του ως μη φιλόζωο). Δεκτή η κάθε διαφωνία. Όμως αν βγάζει μίσος προς το σκύλο, ή αν έχει ανακρίβειες ή έχει ειρωνεία τότε θα διαφωνήσω, ίσως και έντονα. Πιστεύω από τα όσα έγραψα να κατάλαβες πως ξέρω όσο ξέρω, να κοιτάω και να κρίνω και τα στραβά όσων έχουν τετράποδα :)

Στην βόλτα δεν είναι υποχρεωτικό το ζώο να φοράει φίμωτρο. Σε άλλους κλειστους χώρους κλπ, ναι αλλά και πάλι αν είναι κανένα τέρας!

Έχει τύχει πολλές φορές να αρχίσει ο σκύλος να κάνει "τα χοντρά" του έξω, να κρατάω στο χέρι τη σακούλα με το γάντι περιμένοντας να τα μαζέψω και παρ'ολα αυτά να βρεθεί κάποιος εξυπνάκιας να σχολιάσει μόνο και μόνο για πουλήσει μούρη ενώ ήδη με βλεπει ...ετοιμοπόλεμο! Ε με αυτούς χαλαρά πλακώνομαι γιατί το γουστάρει ο οργανισμός τους!

B)

Δημοσ.

Δεν έχω καμία διάθεση να με τρέχουν στα δικαστήρια αν και ο σκύλος μου δε δαγκάνει αλλά θέλω να είμαι τυπικός και να μη δίνω αφορμές. Όμως αν γίνει το κακό τότε:

"Tι προβλέπουν οι νόμοι:

Aν ο σκύλος σας δαγκώσει κάποιον στο δρόμο, βάσει του Ποινικού Kώδικα, άρθρα 314 παρ 19 και 315 παρ.1 που αφορούν σωματικές βλάβες εξ αμελείας, οι ποινές είναι οι εξής: φυλάκιση μέχρι 3 μήνες για ελαφριές σωματικές βλάβες (μώλωπες κλπ). Φυλάκιση μέχρι 3 χρόνια για βαριές σωματικές βλάβές, ενώ δεν προβλέπεται καμιά συνέπεια για το σκύλο. Έχετε επίσης υπόψην σας, οτι μερικές ασφαλιστικές εταιρίες έχουν πρόγραμμα αστικής ευθύνης για το δάγκωμα των σκύλων."

http://www.triadis.gr/article6.php

Ακόμη και αν δουλεύει για άλλον, προτιμώ να δώσω χρήματα στο παιδάκι από το να πω μέσα μου "δουλεύει για άλλον".

Τρόφιμα για άλλους δεν αγοράζω και ίσως αυτό να μη με τιμάει. Στο μέτρο που μου επιτρέπουν οι δυνατότητές μου, βοηθώ όπως και όσο μπορώ.

• Super Moderators
Δημοσ.
Στο μέτρο που μου επιτρέπουν οι δυνατότητές μου, βοηθώ όπως και όσο μπορώ.

Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε όλοι είτε πρόκειται για ανθρώπους είτε για ζώα.

B)

Δημοσ.
Έχει τύχει πολλές φορές να αρχίσει ο σκύλος να κάνει "τα χοντρά" του έξω, να κρατάω στο χέρι τη σακούλα με το γάντι περιμένοντας να τα μαζέψω και παρ'ολα αυτά να βρεθεί κάποιος εξυπνάκιας να σχολιάσει μόνο και μόνο για πουλήσει μούρη ενώ ήδη με βλεπει ...ετοιμοπόλεμο! Ε με αυτούς χαλαρά πλακώνομαι γιατί το γουστάρει ο οργανισμός τους!

Μλκ τι είν' αυτοί;; Πρίν λίγες μέρες έπινα καφέ μ' ένα (ψιλομανουργιάρη βλακάκο γενικά) φίλο στο μπαλκόνι του και περνούσε από κάτω μια γυναίκα με το σκυλί της κι έκανε το ίδιο, τα μάζευε, οπότε σκύβει ο φίλος μου απ' το μπαλκόνι και της φωνάζει αγριεμένος "έεετσι έεεετσι μάζευτα καργιόλα, περπατάμε και πατάμε τα σκατά σας ολοένα!" κι αυτή είχε μείνει. Τον έκραξα άσχημα μετά και τσακωθήκαμε. Για πολλά κιλά.

• Super Moderators
Δημοσ.

Κατά φωνή...

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=63240&cid=4

Για αυτόν τον τύπο ας πούμε, μου είναι εντελώς αδύνατον να νιώσω κάτι άσχημο αν ακούσω πως πέθανε, βασανίστηκε, αποκεφαλίστηκε από σκύλο κλπ κλπ κλπ! Έτσι είναι αυτά...

B)

Δημοσ.

Ναι, λυπάμαι παιδιά, σας πάω και σας χαίρομαι, αλλά αυτοί οι άνθρωποι είναι για τροχούς, σταυρούς, αχλάδια και γενικά μεσαιωνικά παιχνιδάκια.

Δημοσ.

Κάτι τέτοια βλέπω, και πραγματικά απορώ με αυτά τα άτομα. Έχω ~15 γάτες, 1 σκύλο, καναρίνι και ψάρια(όχι χρυσόψαρα =P)

Θα πείτε, "ναι, μιλάς εσύ που έχεις πουλί κλεισμένο σε κλουβί". Αν το πείτε, απλά θα το προσπεράσω, γιατί έχει ξανα αναφερθεί αν δε κάνω λάθος εδώ.

Μπορείτε να μου πείτε πως το καλό το καταφέρνουν κάτι τέτοιο; Δεν έχουν ίχνος ανθρωπιάς πάνω τους; Γιατί, αυτοί δεν είναι άνθρωποι, αλλά ούτε και ζώα δε μπορούν να χαρακτηριστούν, γιατί ούτε και τα ζώα δε κάνουν κάτι τέτοιο, και αν κάνουν θα το κάνουν σε ακραία περίπτωση.

Είχαμε και εμείς εδώ ένα παρόμοιο περιστατικό.

Πριν λίγα χρόνια, η γειτονιά μου(δε μένω σε πόλη) είχε πολλά σκυλιά, και είχαμε τέλος πάντων έναν γέρο που είχε και έχει ένα μαντρί παράνομα πάνω στο βουνό, πολύ κοντά σε εμάς.

Μια μέρα που λέτε, έριξε φόλες, και όλα τα ζωντανά της περιοχής, μας άφησαν :(

Μα πως στο διάολο μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο; Ειλικρινά, δε νιώθουν τύψεις; Εγώ π.χ. "μάλωσα" χθες έναν σκύλο που έχουμε και κάθεται έξω από το σπίτι -αδέσποτο-, και μετά ένιωθα τύψεις.(...)

Δημοσ.

Φόλες μπορεί και να πετάξει ο πατέρας του οποίου το κορίτσι το δάγκωσε σκύλος από αγέλη όταν οδηγούσε ποδήλατο.

Αν δεν υπάρχει μια υπευθυνότητα από φορείς, υπάρχει και η αυτοδικία

• Super Moderators
Δημοσ.
Φόλες μπορεί και να πετάξει ο πατέρας του οποίου το κορίτσι το δάγκωσε σκύλος από αγέλη όταν οδηγούσε ποδήλατο.

Αυτός ο πατέρας πρέπει να παλουκωθεί και να μείνει ορφανό το κοριτσάκι!

Και εγώ σε αυτά τα θέματα, την αυτοδικία υποστηρίζω αλλά από την άλλη πλευρά!

Διότι αν αυτός γεμίσει τη γειτονιά με φόλες, εγώ δεν φταίω σε τίποτα που θα βγάλω το σκύλο μου βόλτα! Και αν μου πεις "παράπλευρες απώλειες", τότε και γω θα συμφωνήσω με το ...παλούκωμα!

:devil:B)

• Moderators
Δημοσ.

Οκ οποτε ας μαζεψουμε ολα τα αδεσποτα και ας διοργανωσουμε μια φιεστα οπου θα τα σκοτωσουμε, για να μην υπαρξει ξανα προβλημα δαγκωματος. Και οσα απομεινουν θα συνετιστουν καθως θα εχουν δει την παραδειγματικη τιμωρια των αλλων. Συγγνωμη για τον σαρκασμο αλλα μου φανηκε πολυ ακραιος ο τροπος που το εθεσες. Επισης, ποσες επιθεσεις αγελης εχεις ακουσει σε μερη οπου ποδηλατουν αθωα κοριτσακια?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...