Προς το περιεχόμενο

The Witcher 2: Assassins of Kings

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για λόγους ανεξήγητους (και ταυτόχρονα εξηγήσιμους) δεν έχω ασχοληθεί με την τριλογία των Witcher και είπα να το αλλάξω αυτό. Μετά από λίγο ψάξιμο κατάλαβα ότι μάλλον δεν θα έχω την υπομονή να ευχαριστηθώ το 1 λόγω του ιδιαίτερου gameplay του οπότε θα πάω κατευθείαν στο 2.

Επειδή προσπαθώ να αποφύγω τα spoiler, ξέρουμε κάποιο recap του 1 που να κάνει καλό μπάσιμο για το 2 και να είναι κάπως αναλυτικό; Δεν με πειράζει η διάρκεια, αντιθέτως νομίζω καλό θα ήταν να έχει μέσα και όλα τα cutscenes.

Γενικότερα tips καλοδεχούμενα, αν υπάρχει κάτι που μπορεί να μου κάνει τη ζωή πιο εύκολη στο gameplay, όπως κάποιο (non-breaking) mod, σκεφτόμουν να βάλω μερικά από το Nexus αλλά δεν θέλω να το παρακάνω.

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, xlinger είπε

Για λόγους ανεξήγητους (και ταυτόχρονα εξηγήσιμους) δεν έχω ασχοληθεί με την τριλογία των Witcher και είπα να το αλλάξω αυτό. Μετά από λίγο ψάξιμο κατάλαβα ότι μάλλον δεν θα έχω την υπομονή να ευχαριστηθώ το 1 λόγω του ιδιαίτερου gameplay του οπότε θα πάω κατευθείαν στο 2.

Επειδή προσπαθώ να αποφύγω τα spoiler, ξέρουμε κάποιο recap του 1 που να κάνει καλό μπάσιμο για το 2 και να είναι κάπως αναλυτικό; Δεν με πειράζει η διάρκεια, αντιθέτως νομίζω καλό θα ήταν να έχει μέσα και όλα τα cutscenes.

Γενικότερα tips καλοδεχούμενα, αν υπάρχει κάτι που μπορεί να μου κάνει τη ζωή πιο εύκολη στο gameplay, όπως κάποιο (non-breaking) mod, σκεφτόμουν να βάλω μερικά από το Nexus αλλά δεν θέλω να το παρακάνω.

Θα βγει remake του 1 οποτε προτεινω να περιμενεις να τα παιξεις με τη σειρα και μετα πιασε το 2. 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Arkin είπε

Θα βγει remake του 1 οποτε προτεινω να περιμενεις να τα παιξεις με τη σειρα και μετα πιασε το 2. 

Ναι το έχω δει όμως αυτό θα αργήσει τουλάχιστον 3 χρόνια με αισιόδοξη πρόβλεψη. Εμένα τώρα μου έχει έρθει για τα Witcher και στη βράση κολλάει το σίδερο!

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, xlinger είπε

Ναι το έχω δει όμως αυτό θα αργήσει τουλάχιστον 3 χρόνια με αισιόδοξη πρόβλεψη. Εμένα τώρα μου έχει έρθει για τα Witcher και στη βράση κολλάει το σίδερο!

Αν οντως κανει τοσο τοτε recap και εισαι ετοιμος για το 2. Αλλα δεν νομιζω 3ετια για ενα remake. Αφου το ανακοινωσαν πριν κατι μερες δεν νομιζω να παει στα 3 χρονια. 

Δημοσ.

Εγώ στην θέση του φίλου ή θα έκανα υπομονή για το remake (χλωμό να περίμενα τόσα χρόνια όμως) ή θα έπαιζα το ορίτζιναλ (το οποίο είναι εξαιρετικό ακόμα και τώρα και το combat το συνηθίζεις σε μισή ώρα). Recap στο YouTube με τίποτα. Στο πρώτο παιχνίδι ξεκινά το δέσιμο με τους περισσότερους χαρακτήρες και τον κόσμο του Witcher. Αυτά είχα να πω και το κρίμα στο λαιμό σας. Άκου εκεί recap για το Witcher, λίγη ντροπή ρε, λίγη τσίπα 😋

• Like 5
Δημοσ.

Εδώ ποσο καιρό περιμένουμε να δούμε τι σκατά θα κάνει το "next-gen my ass" patch, εσείς remakes ονειρεύεστε?! :P

Πάντως έχει ένα δυο αρκετά καλά recaps άμα θυμάμαι καλά, πολύ αναλυτικά.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τέλειωσα το Witcher 2, να γράψω μερικές σκέψεις, αναγκαστικά σε σεντονάκι.

Για τα πρακτικά, να σημειώσω ότι δεν περιλαμβάνει κανένα recap του 1. Το μόνο που έχει είναι ένα σύντομο βιντεάκι που περιγράφει τι είναι οι witchers. Oπότε μελέτησα κάμποσα αναλυτικά βίντεο στο youtube και πήρα μια αρκετά καλή εικόνα για την ιστορία.

Αρχικά, να το εκθιάσω λίγο. Είναι εκπληκτικό πως ένα game δεκαετίας με έκανε να αισθανθώ ότι παίζω κάτι "καινούργιο" ακόμα και αν όλα του τα στοιχεία τα έχω ξαναδει. Εξαιρετική γραφή στην ιστορία και στους χαρακτήρες, μουσικάρες, τα γραφικά και οι λεπτομέρειές τους ακόμα και σήμερα είναι εντυπωσιακά. Φοβερή εμπειρία.

Έχει 1-2 θεματάκια που δείχνουν την ηλικία του (2012) αλλά όχι κάτι σοβαρό ή αποτρεπτικό. Οκ, του λείπουν κάποια μικρά QoL στοιχεία που πλέον θεωρούνται δεδομένα, όμως μετά τις πρώτες ώρες, οι οποίες περνάνε νεράκι, θεωρώ οτι εξοικειώνεσαι μια χαρά.

Αυτό που με ζόρισε κυρίως ήταν ότι ο Geralt δεν έχει κάποιο sprint όπως επίσης ότι δεν υπάρχουν fast travel points, βέβαια δεν είναι πραγματικά open world οπότε το υπομένεις τελικά. Το άλλο που με ζόρισε ήταν ότι υπήρχε ένας καταιγισμός από ονόματα και τοποθεσίες εκ των οποίων τα περισσότερα δεν συναντάς και δεν πηγαίνεις ποτέ! Άνοιγα συνέχεια το Journal για να κάνω συνδέσεις και να μην χάνω τη μπάλα, ευτυχώς τα γράφει καλά ο φίλος Dandelion. Ελπίζω στο 3 να μην το κάνουν τόσο άγαρμπα και να το διαχειρίζονται λίγο καλύτερα.

Το path που επέλεξα ήταν αυτό του Iorveth καθώς μου φαινόταν πιο "τίμιο" (και τελικά έτσι αποδείχτηκε) από αυτό του αχώνευτου του Roche :P. Είχα κρατήσει save λίγο πριν την επιλογή και έτρεξα και το path του Roche γιατί όταν το τερμάτισα, πέρα από την απορία του τι συμβαίνει και με αυτόν, απλά... ήθελα κι άλλο! Χαίρομαι που έπαιξα πρώτα το path με τον Iorveth γιατί ένιωσα ότι κλίκαραν καλύτερα τα πράγματα ενώ του Roche μου φάνηκε κάπως άνευρο αν και είχε τις στιγμές του.

Ευτυχώς δεν έκατσα να περιμένω να βγει το remake του 1 όπως πρότειναν κάποιοι. Στην ανακοίνωσή της CDPR είπαν ότι θα βγει μετά το release του Witcher 4, δηλαδή σε τουλάχιστον 3 χρόνια. Δεν έχει καμία αξία να αναβάλεις αυτή την εμπειρία για κάτι τόσο μακροπρόθεσμο.

Τώρα θα το αφήσω να "κάτσει" λίγο μέσα μου, να διορθωθούν και λίγο τα ασυμάζευτα της next-gen έκδοσης του 3 και θα πάω εκεί. Έχω κρατήσει το save μου από το Iorveth path και ανυπομονώ πραγματικά για αυτή τη στιγμή.

Πάντως, απορώ που το παρακάμπτει ο κόσμος και πηγαίνει κατευθείαν στο 3. Η γνωριμία που κάνει το 2 με τον κόσμο, τους χαρακτήρες και τις εξελίξεις θεωρώ πως θα κάνει πολύ καλύτερο το μπάσιμο στο 3. Επίσης, πως γίνεται να μην ασχοληθείς όταν ξεκινάει με αυτό το ΕΠΙΚΟ intro!!

• Like 10
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, xlinger είπε

Έχω κρατήσει το save μου από το Iorveth path και ανυπομονώ πραγματικά για αυτή τη στιγμή.

Sorry, αλλα το Iorveth path είναι ανούσιο και γενικά το save. Καλύτερα να κανεις simulate γιατί το game δεν προσφέρει τίποτα θετικό με το να διαλέξεις κάτι διαφορετικό. Ισα ισα άμα διαλέξεις κάτι διαφορετικό δεν θα δεις καθόλου κάποιους χαρακτήρες in-game.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Sorry, αλλα το Iorveth path είναι ανούσιο και γενικά το save. Καλύτερα να κανεις simulate γιατί το game δεν προσφέρει τίποτα θετικό με το να διαλέξεις κάτι διαφορετικό. Ισα ισα άμα διαλέξεις κάτι διαφορετικό δεν θα δεις καθόλου κάποιους χαρακτήρες in-game.

Γιατί μας ραγίζεις την καρδιά;! Όντως θα μου προσφέρει περισσότερα αν κάνω simulate τις επιλογές μου από το να τις περάσει αυτόματα από το save;

• Moderators
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Spoiler

Εγώ και με Iorveth πήγα και σκότωσα τον Letho. :P

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, xlinger είπε

Γιατί μας ραγίζεις την καρδιά;! Όντως θα μου προσφέρει περισσότερα αν κάνω simulate τις επιλογές μου από το να τις περάσει αυτόματα από το save;

Είπαμε ναι, goggle it. Simulate και απάντησε συγκεκριμένα στις ερωτήσεις.

• Spoiler
    • Spare Aryan La Valette
    • Side with Roche and save Triss Merigold
    • Warn Sile de Tansarville
    • Spare Letho

Αυτές είναι οι ιδανικές απαντήσεις. Οι άλλες απαντήσεις μονο αφαιρούν content, δεν έχουν τίποτα θετικό όπως και είπα.

Το import save είναι μονο άμα παίζεις την τριλογία με την σειρά και δεν θες να χαλάσεις το immersion.

Προσωπικά προτιμώ πάντα το extra content.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...