Esteban_Bachoso Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Εχω μια mobo Asus Pe5 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522577, μια ψύκτρα Scythe Ninja plus http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807902 και 2x1Gb Ram σε ένα κουτί Τhermaltake Soprano http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650613. Tης προάλλες που κοίταζα για αναβάθμηση της μνήμης παρατήσα ότι δεν υπάρχει χώρος στο κουτί για άλλα μνήμη αφού μπροστά στa 2 αριστερά slots βρίσκεται ο πλευρικός ανεμιστήρας της ψύκτρας. Ηθελα να ρωτήσω αν μπορω και αν είναι εύκολο να μετακινήσω τον πλευρικό ανεμιστήρα, από την άλλη πλευρά της ψύκτρας (δίπλα στο ανεμιστηράκι εξαγωγής αέρα στο πίσω μέρος του κουτιού) και αν αυτό είναι σωστό όσον αφορά να κυκλοφορία του αέρα στο κουτί??? PS:...για την ιστορία, πριν απο την P5Ε είχα την asus P5k στην οποία είχα προσέξει να υπάρχει ελεύθερος χώρος για τα 4 slots της RAM.Oμως στον 1ο μήνα λειτουργίας μου κάηκε και το eshοp μου την αντικατέστησε με αυτή, χωρίς να με ενημερώσει για αυτό το πρόβλημα...μάλιστα τις μνήμες dual channel τις εβαλαν στα 2 δεξιά slot, διπλα-δίπλα...
_BASSstarlet_ Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Πρέπει το fan να κοιτάει προς την πλησιέστερη έξοδο. Δεν μπορεί να μπει από κάτω; Έχει εσοχές για το σύρμα;
Esteban_Bachoso Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Aν το βάλω προς τα κάτω θα ρίχνει τον αέρα στην κάρτα γραφικών...Με ζόρι ίσως χωρέσει, αν και νομίζω οτι θα βρίσκει σε κάτι προεξοχές της μητικής...Πάντως το ανεμιστηράκι αυτό συγκρατείται μόνο από τα σύρματά??
Tenshi Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Βάλε τον ανεμιστήρα στην πίσω μεριά της ψύκτρας για να κάνει pull.Αντε να δείς +2C
Esteban_Bachoso Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Βάλε τον ανεμιστήρα στην πίσω μεριά της ψύκτρας για να κάνει pull.Αντε να δείς +2C Ποια εννοείς πίσω πλευρά?...αναμεσα στην ψύκτρα και το πίσω μέρος του κουτιού?? (...sorry είμαι noobas:P)
_BASSstarlet_ Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Aν το βάλω προς τα κάτω θα ρίχνει τον αέρα στην κάρτα γραφικών...Με ζόρι ίσως χωρέσει, αν και νομίζω οτι θα βρίσκει σε κάτι προεξοχές της μητικής...Πάντως το ανεμιστηράκι αυτό συγκρατείται μόνο από τα σύρματά?? Τον αέρα τον σπρώχνει ή τον τραβάει, προς την ψύκτρα; Το σωστό είναι να τον σπρώχνει, άρα..
Esteban_Bachoso Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Τελικά δεν χωρούσε πουθενα, έκανα μια πατέντα και το απομάκρυνα λίγο από τα slots. Ενα μέρος από το ανεμιστηράκι είναι στο αέρα και με ενα δυνατό χτύπημα του κουτιού ίσως πέσει.. Υπάρχει κάποιο προγραμματάκι που δείχνει την θερμοκρασία cpu και βγαίνει στο desktop όπως οι Sidebar στα Vista? Ποιά είναι η προτεινόμενη θερμοκρασία σε quadcore cpu, για να δω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην ψύξη??
Tenshi Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Ποια εννοείς πίσω πλευρά?...αναμεσα στην ψύκτρα και το πίσω μέρος του κουτιού??(...sorry είμαι noobas:P) Aκριβώς,ανάμεσα στην ψύκτρα και τον πίσω ανεμιστήρα κουτιού.Αν δέν χωράει ελέω πίσω ανεμιστήρα (είχα το Soprano και ξέρω οτι είναι κάπως στενάχωρα εκεί),απλά βγάλ'τον για να κάνεις χώρο.Βέβαια με οτι αυτο συνεπάγεται για τις θερμοκρασίες.Υπάρχουν στην αγορά και κάποια fan με πάχος μόλις 10mm (scythe και αυτά αν θυμάμαι καλά),άλλα δέν ξέρω αν αξίζει τον κόπο. Υπάρχει κάποιο προγραμματάκι που δείχνει την θερμοκρασία cpu και βγαίνει στο desktop όπως οι Sidebar στα Vista? Ποιά είναι η προτεινόμενη θερμοκρασία σε quadcore cpu, για να δω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην ψύξη?? Υπάρχoυν κάποια widgets που λειτουργούν σε συνεργασία με το speedfan,προτιμάω το Εverest ομώς επειδή είναι αρκετά πιο λεπτομερές και παραμετροποιήσιμο. Για θερμοκρασίες...έχω τον Q9550@True black (36C-36C-42C-33C) με θερμοκρασία δωματίου 25C.Οτιδήποτε κάτω απο 40C~42C αυτήν την περίοδο θεωρώ οτι είναι νορμάλ.
Esteban_Bachoso Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Για θερμοκρασίες...έχω τον Q9550@True black (36C-36C-42C-33C) με θερμοκρασία δωματίου 25C.Οτιδήποτε κάτω απο 40C~42C αυτήν την περίοδο θεωρώ οτι είναι νορμάλ. CPU 42C / cores 61C-59C-56C-55C τον Q6600 εχω, είναι ανησυχητικό?
Tenshi Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Θα έλεγα οτι είναι αρκετά υψηλές.To Soprano είναι μέτριο κουτάκι σε ότι αφορά το airflow που παρέχει,εκτός αν βάλεις το side panel με το 230mm ανεμιστήρα. Αν και απο το επίσημο site της Scythe την εμφανίζει ως συμβατή, θα έλεγα οτι η ψύκτρα σου κρίνεται μάλλον ανεπαρκής για την Q6600 που έχει TDP 105W (Οι C2Q9xxx έχουν 95W και οι τελευταίοι C2D έχουν 65W). Μπορεί απλά να είναι θέμα θερμοαγώγιμης πάστας ή κακής εφαρμογής οπότε πρίν μπείς σε περιττά έξοδα,αγόρασε ένα σωληνάριο Arctic Silver 5 (κόστος 5 ευρώ) και τοποθέτησε εκ νέου θερμοαγώγιμο υλικό μήπως βελτιωθεί η κατάσταση. Αν δέν δείς διαφορά, το συζητάμε για αλλαγή ψήκτρας...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.