Προς το περιεχόμενο

Ups για ασφάλεια

bloodlessz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά

Δεν ξέρω αν είναι το σωστό τόπικ γι αυτό το θέμα

Όπως λέει και ο τίτλος ψάχνω ένα ups για την ασφάλεια του υπολογιστή μου

Πάνω θα έιναι συνδεμένα ο υπολογιστής μου(525W τροφοδοτικό), η οθόνη και μία τηλεόραση 32¨

Έχετε να μου προτείνετε κάποιο?

Δημοσ.

Περιεγραψε μας λιγο το συστημα σου γιατι δεν ειναι απαραιτητο να καταναλωνει και τα 525W το pc σου...

Μετα εχεις διαφορες επιλογες...Απλα να ξερεις οτι οτι πληρωσεις παιρνεις...εγγυηση γενικως θεωρουνται τα APC αλλα ειναι και τα πιο ακριβα..

Δημοσ.

Αν εννοείς ασφάλεια από τις διακυμάνσεις του ρεύματος, και όχι κάποιο data loss από απροειδοποίητη διακοπή, μπορείς να την βγάλεις και φθηνότερα με ένα καλό σταθεροποιητή τάσης.

Δημοσ.

Ο υπολογιστής μου είναι αυτός

post-100802-129063025603_thumb.jpg

+ μια οθόνη 22'' + τηλεόραση 32''

Σκέφτηκα στην αρχή για σταθεροποιητή αλλά νομίζω με το ups θα έχω μεγαλύτερη ασφάλεια

Πρόβλημα για data loss δεν έχω αλλά φοβάμαι μην κοπεί απότομα το ρεύμα καμιά μέρα και κάψω τίποτα

Εσείς προτείνετε σταθεροποιητή ή ups?

Δημοσ.

Γειά χαρά και από εμένα. Μιας και υπάρχει ήδη σχετικό τόπικ να ερωτήσω και εγώ που θέλω για το γραφείο...θέλουμε ups (δηλαδή όχι μόνο για ασφάλεια μηχανημάτων αλλά και για data loss) και επάνω θα μπούν το λιγότερο 3 υπολογιστές (2 desktop 1 laptop ή 1 desktop 2 laptop). Το θέμα είναι ότι οι υπολογιστές δεν είναι ο ένας δίπλα στον άλλον.

Η ερώτηση:

Θα παρέχεται ίδια ασφάλεια αν βάλω το ups σε κεντρικό σημείο και να του βάλω πολύμπριζο στο οποίο πολύπριζο να συνδέσουμε κάποιους από τους υπολογιστές;

Υπάρχει κάποιος κίνδυνος αν τα συνδέσω έτσι; Τέλος...μπορώ και κατά πόσο είναι ασφαλές να συνδέσουμε επιπλέον 2 εκτυπωτές και ένα μεγάλο φωτοτυπικό;

Δημοσ.

Οπως προαναφερθηκε η λυση ειναι ενας καλος σταθεροποιητης τασης ΚΑΙ ΟΧΙ ups.

Ειχα και εγω παρεμφερες συστημα και νομιζα οτι με ups προστατευω το πι σι.Αμ δε.

Σε καποιοα φαση(ups mustek) βραχυκυκλωσε το ups και οχι μονο καηκε αυτο αλλα μου εκαψε και το τροφοδοτικο του pc(tagan).Οποτε μου βγηκε ξυνο.

Εχω παρει πλεον σταθεροποιητη της belkin και so far so good.

Δημοσ.

Φαντάζομαι αυτό που σου συνέβει συμβαίνει μια φορά κάθε 10 χρόνια :P

Η δουλειά του σταθεροποιητή, φαντάζομαι, είναι απλά να κρατάει σταθερή την τάση του ρεύματος και όχι να κρατάει ρεύμα σε περίπτωση που κοπεί για 1-2 δευτερόλεπτα το ρεύμα, σωστά?

Δημοσ.

Ακριβως ετσι.

Οποτε αν θελεις μονο προστασια του υπολογιστη απο υπερτασεις 1000 φορες καλυτερα εναν κλο σταθεροποιητη(belkin/apc) αν ομως θες οντως χρονο για back up κτλ τοτε ναι θες Ups.οποτε αποφασισε τι ακριβως θες.Οσο για το χρονο οχι μονο 1-2 δευτερολεπτα.Οχρονος εξαρταται απο την ισχυ του ups και απο το ποσες συσκευες εχεις συνδεσει σε αυτο(και τι αυτες καταναλωνουν).

Δημοσ.

Αυτό είναι το θέμα, οτι δεν ξέρω τι θέλω :P

Σταθεροποιητή θα πάρω οπωσδήποτε απλά ρωτάω αν αξίζει να πάρω και ups

To ups κάνει και τη δουλειά του σταθεροποιητή ή καλό θα ήταν να υπάρχει και σταθεροποιητής και ups?

Δημοσ.

Αν εχεις να διαθεσεις τοσα αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701104 πιστευω οτι ειναι μια απο τις καλυτερες επιλογες σου. Ειναι Line Interactive και οχι απλα back up και δε θα εχεις το παραμικρο προβλημα.

Εγω με το συστημα μου εχω ενα UPS APC Back - UPS 500VA και ειμαι πληρως ικανοποιημενος εδω και 4 χρονια, χωρις το παραμικρο προβλημα! Και σε αρκετα δυσκολες περιοχες απο αποψη σταθεροτητας ρευματος.

Δημοσ.

Το ζητημα ειναι ξεκαθαρα οικονομικο.

Στο budget που παιζεις θα σου προτεινα τα εξης.Το crazy you πριν κανενα διημερο ειχε βγαλει για δυο συνεχομενες φορες αυτο

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701107

στα 80 ευρω(απο οτι βλεπεις το κιτρινομαγαζο το εχει 104)Αν εχεις υπομονη και ψαξιμο περιμενε ειμαι σιγουρος οτι θα ξαναβγει(γιατι τα κομματια δεν τελειωσαν-στην ιδια τιμη εννοειται).

Τωρα αν βιαζεσαι ξεκινα με αυτο σε προστατευει μια χαρα

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701174

στην υπερταση κυριως και οταν το οικονομικο σου βελτιωθει χτυπας και ενα ups.

ΘΑ σου πω απλα οτι ειχα και μετα που καηκε(οπως προανεφερα) δεν ξαναπηρα αλλο>.Με το σταθεροποιητη ειμαι μια χαρα(και πανω του εχω βαλει ενα πολυμπριζο με ασφαλεια οποτε διπλη(???) προστασια.

Its up to you.

Δημοσ.

Πριν λιγες μερες ειχα κανει την ιδια ερωτηση, αν κανατε ενα search θα την βρισκατε,

καθως και τις χρησιμες πληροφοριες που μου δωσανε, το link ειναι αυτο.

Δημοσ.

Sorry ellhnas έκανα search πριν ρωτήσω αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό

Μάλλον δεν εψαξα καλά

Τέλος πάντων, απ οτι είδα και στο τοπικ σου καλύτερα να μην πάρω κάποιο φθηνό γιατί απ ότι κατάλαβα αργά ή γρήγορα θα κάψει τροφοδοτικό

Οπότε προς το παρών λέω να πάρω αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701161 για να έχω κάλυψη τουλάχιστον απο θέμα τάσης και όταν με το καλό μαζέψω κάποιο σεβαστό ποσό να αρχίσω να ψαχνω για ups

Συμφωνείτε?

Δημοσ.

Είναι η καλύτερη λύση. Για αρχή πάρε ένα από αυτά τα πολύ(μ)πριζα που στην ουσία παρέχουν προστασία υπέρτασης (δεν είναι σταθεροποιητές τάσης που λέει το e-shop- έλεος δηλαδή). Έπειτα όταν έχεις τα λεφτά στο χέρι βρές ένα UPS της σειράς SMART της APC για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...