Προς το περιεχόμενο

Πρεμιέρα της ψηφιακής τηλεόρασης


Psyx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 527
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αλλαγή ψηφιακής τεχνολογίας σε MPG4 για την ΕΡΤ

 

Αρκετά ενδιαφέρουσες θα είναι οι εξελίξεις στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, αφού μετά την έντονη δραστηριοποίηση της Digea στη Θεσσαλονίκη αυτή την εβδομάδα, θα έχουμε αρκετές αλλαγές και στο τηλεοπτικό τοπίο γενικότερα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Παρόν», το διοικητικό συμβούλιο της κρατικής τηλεόρασης αποφάσισε να εγκαταλείψει την τεχνολογία του MPEG2 και να προχωρήσει στο πρότυπο MPEG4, διευκολύνοντας κατά κάποιο τρόπο τους καταναλωτές που πλέον θα χρειάζεται να έχουν έναν και όχι δύο ξεχωριστούς αποκωδικοποιητές. Αξίζει να τονίσουμε πως η ΕΡΤ προχώρησε στην έναρξη της ψηφιακής εκπομπής προγράμματος με το πρότυπο MPEG2 και οι καταναλωτές ξεκίνησαν να προμηθεύονται συγκεκριμένους αποκωδικοποιητές, οι οποίοι δεν μπορούν όμως να «δουλέψουν» για το σήμα της Digea. Ζήτημα βέβαια προκύπτει από το γεγονός πως ήδη 200.000 συμπολίτες μας έχουν ήδη προχωρήσει σε αγορά MPEG2 συσκευής, η οποία ουσιαστικά θα πρέπει να τοποθετηθεί σε κάποιο ράφι. Σημαντικές είναι και οι εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο των ελεύθερων καναλιών που μεταδίδονται μέσω της Nova, αφού όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, αρκετοί σταθμοί από τους ελεύθερους σκέφτονται να αποχωρήσουν από την ψηφιακή πλατφόρμα της Netmed και να μεταπηδήσουν στο υπό δημιουργία δορυφορικό πακέτο του ΟΤΕ. Είναι πάντως γεγονός ότι από τη στιγμή που η ψηφιακή εκπομπή (είτε μέσω Digea, είτε μέσω ΕΡΤ) ξεκινήσει, η Nova θα χάσει ένα σημαντικό «χαρτί» της, αφού οι κάτοικοι ακριτικών περιοχών την προτιμούσαν τόσο για τα συνδρομητικά, όσο και τα ελεύθερα κανάλια που δεν μπορούσαν να πιάσουν λόγω τοποθεσίας. Οι εξελίξεις λοιπόν αναμένονται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες

 

http://www.sdtv.gr/news-3929.html#

 

Καλό που θα εκπέμπουν σε MPEG4, αλλά τα MPEG4 παίζουν και MPEG2, οπότε αυτό που λένε δεν ευσταθεί :o

 

To play tv για το ps3 προς το παρον δεν κανει εγγραφη σε mpeg4 μονο σε mpeg 2...Υποτιθεται οτι θα βγει update(το λενε απο το καλοκαιρι)...

 

1.21 update

 

The 1.21 24MB Update was released on 22 October 2009.[13] Changes include:

Support for Australian Digital TV

Watch, Pause and Record High Definition TV (MPEG 2/MPEG 4 DVB-T standard broadcasts)

Multichannel Audio Playback (5.1)

Improved Remote Play usability

Improved Standard Definition upscaling

System Software 3.0 updates

Support for Mobile Phone Remote Play (Sony Ericsson)

 

Πρέπει να κάνεις manual update για να δουλέψει με τα κανάλια της DiGea

Επεξ/σία από michael92
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλό που θα εκπέμπουν σε MPEG4, αλλά τα MPEG4 παίουν και MPEG2, οπότε αυτό που λένε δεν ευσταθεί :o

 

Δεν κατάλαβες, ευσταθέι και πολύ μάλιστα. Η αλλαγή της ΕΡΤ σε MPEG4 δεν σημαίνει ότι θα δουλεύουν οι ήδη πουλημένες συσκευές που δουλεύουν μόνο σε MPEG2. Αυτό που λες θα ίσχυε, αν συνέβαιβνε το αντίθετο, δηλαδήγ αν η ΕΡΤ είχε ξεκινήσει με 4, οπότε τέτοιες συσκευές θα είχαν πουληθεί, και μετά πήγαινε σε 2, οπότε οι συσκευές θα επαιζαν και τα δύο σήματα. Τώρα που αρκετοί έχουν συσκευή MPEG2 βλέπω να την κάνουν κλύσμα, και αυτό είναι επιεικώς απαράδεκτο. Τουλάχιστον θα πρέπει να κάνουν κάποιο πρόγραμμα ανακύκλωσης ή κάτι τέτοιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
...πλέον θα χρειάζεται να έχουν έναν και όχι δύο ξεχωριστούς αποκωδικοποιητές...

 

Ο τρόπος διατύπωσης της παραπάνω ανακοίνωσης σαφώς και είναι λανθασμένος. Υπονοεί ότι χρειάζεται να έχουμε άλλο δέκτη για το MPEG2 και άλλο για το MPEG4, κάτι το οποιο φυσικά δεν ισχύει αφού οι δέκτες MPEG4 υποστηρίζουν και τα 2. Θα έπρεπε να γράψουν πολύ απλά ότι οι δέκτες MPEG2 πλέον δεν θα χρησιμεύουν.

 

Όταν ξεκίνησαν να εκπέμπουν τα ψηφιακά της ΕΡΤ (περί τα τέλη του 2005), δεν υπήρχε ούτε για αστείο MPEG4. Είναι εντελώς άκυρο να κάνουμε υποθέσεις του στιλ "αν η ΕΡΤ είχε ξεκινήσει με 4".

 

Ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης θα ήταν καλή ιδέα, αλλά φυσικά αυτό είναι αποκλειστική ευθύνη των καταστημάτων που πουλάνε δέκτες MPEG2/4 και όχι της ΕΡΤ ή της Digea.

Επεξ/σία από nzeppos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν ξεκίνησαν να εκπέμπουν τα ψηφιακά της ΕΡΤ (περί τα τέλη του 2005), δεν υπήρχε ούτε για αστείο MPEG4. Είναι εντελώς άκυρο να κάνουμε υποθέσεις του στιλ "αν η ΕΡΤ είχε ξεκινήσει με 4".

 

Δεν με απασχολεί το αν υπήρχε ή όχι MPEG4 τότε, απλά απάντησα σε κάτι που θεώρησα ότι παρερμήνευσε ο michael92 και έδωσα ένα παράδειγμα. btw, άσχετα με το αν υπήρχε τότε διαθέσιμο MPEG4 ή όχι, καταλήγω όπως και πριν ότι από την ασυνεννοησία μεταξύ ιδιωτικών και κρατικών καναλιών κάποιοι (αρκετοί, όπως φαίνεται) θα πρέπει να ξαναξηλωθούν.

 

εδιτ: της Digea σίγουρα δεν είναι....άλλοι διαφήμιζαν το νερό του Κεραμεικού το 2005. Οι ίδοι που τώρα κοστίζουν απίστευτα πεταμένα λεφτά στις τσέπες μας κάθε μήνα στο λογαριασμό της ΔΕΗ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι Ιταλοί πρέπει να είχαν κάνει δοκιμές με MPEG4 το καλοκαίρι του 2006 στις μεταδόσεις του Μουντιάλ (πρέπει να ήταν σχετικά πιλοτικό το πρόγραμμα).

 

Θυμάμαι ότι ένα μεγαλοστέλεχος της EVS μου είχε πει ότι υπήρχε τεράστιο πρόβλημα με την καθυστέρηση της εικόνας, λόγω των δεκτών της εποχής (δεν είχαν αρκετή επεξεργαστική ισχύ για να "αποκωδικοποιήσουν" γρήγορα το MPEG4) με αποτέλεσμα αν πχ έμπαινε ένα γκολ από κόρνερ, πανηγύριζε όλη η Ιταλία (που το έβλεπε σε αναλογική TV) και όσοι είχαν MPEG4 δεν είχαν δει ακόμα ούτε την εκτέλεση του κόρνερ.

 

Αν είναι να γυρίσουμε το thread στο κλασικό θέμα "τα λαμόγια της ΕΡΤ μας κλέβουν μέσω της ΔΕΗ κλπ" να το ξέρω από τώρα για να μην συζητάμε άλλο άσκοπα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τέσπα έβγαλα μία άκρη. η δικιά μου έχει Digital Tuner, DVB-T (MPEG2).

δλδ όλοι όσοι αγωράσαμε με MPEG2 format θα πληρώσουμε και χαράτσι για μετατροπέα? αν είναι δυνατόν.

 

 

η Digea δεν θα προβάλει καθόλου σε mpeg2?

 

 

γ**ώ το πάτο τους και την ενημέρωση τους δλδ. ώραιο πλάνο ενημέρωση μηδέν. που να το βάλω εγώ τώρα δλδ το DVB-T mpeg2?

Επεξ/σία από kebinB
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς όπως φαίνεται όλοι οι mpeg2 δέκτες θα πάνε στον κουβά. Μαζί και το USB DVB-T/analog tuner που είχα χρυσοπληρώσει πριν λίγα χρόνια.

 

Όσο για το αναλογικό filmnet, φαντάζομαι θα κοπεί κι αυτό κάποια στιγμή. Και κάναμε τόση φασαρία με τα ρημάδια τα Comcrypt μέχρι να τα... "ρυθμίσουμε" να βλέπουμε έστω χωρίς ήχο :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

διαβασα λιγο πιο πριν οτι υπαρχουν ψηφιακοι αποκωδικοποιητες ο οποιοι μετατρεπουν το ψηφιακο σημα ξανα σε αναλογικο οποτε μπορεις να το βαλεις πριν την διακλαδωση και να μην χρειαζεται να αγορασεις τοσους αποκωδικοποιητες οσες και οι τηλεορασεις σου.αληθευει αυτο???

 

επισης τα ψηφιακα καναλια που θα αποθηκευονται?στον αποκωδικοποιητη η στην αναλογικη τηλεοραση,δηλαδη με ποιο τηλεχειριστηριο θα κανουμε ζαμπινγκ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...