Προς το περιεχόμενο

Πρεμιέρα της ψηφιακής τηλεόρασης


Psyx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλή εξέλιξη, δεν το αμφισβητεί κανένας αλλά ρε παιδιά τι να το κάνω όταν η ποιότητα των εκπομπών είναι :X:X

Να δεις τι σε mpeg4, Πολυκατοικία ή μήπως Κους Κους;

Άντε καμιά ταινία, αν βέβαια έχεις υπομονή με τόσες διαφημίσεις που βάζουν.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν παρακολουθώ πια τηλεόραση, έχω σιχαθεί τη σαχλαμάρα αυτών των σκουπιδιών.

 

Ά ξέχασα, θα βλέπουμε σε καλή εικόνα και τους αγρότες που η παλάμη τους δεν τους κάνει πια παρέα και τις μανάδες που ανησυχούν για τα βουτυρόπαιδα τους. :P Α ρε γερμανε ήμασταν που ήμασταν... ήρθες και το γ@μησες το θέμα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 527
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καθαρότατη αναλογική μετάδωση

EDIT, δεν υπάρχει ψηφιακό σήμα. Όλες οι συχνότητες είναι αναλογικές, ακόμα και το φως στις οπτικές ίνες. Η κωδικοποίηση είναι που μετράει. Στην ουσία στο pc και με αναλογικό δέκτη πιάνεις ψηφιακά, αρκεί να γίνει emulation, επειδή όμως είναι χρονοβόρο είναι καλύτερο και ευκολότερο να μπει νέο tuner (DVB-T DVB-T2 κλπ)

 

 

οχι ρε καλα το ειπα εγω. μα δε μπορεις να χρησιμοποιησεις τη λεξη ψηφιακο αν δεν υπαρχει PCM τυπου μεταδοση. η οποια ονομαζεται ψηφιακη. εσυ απλα λες οτι δεν ειναι στην ουσια ψηφιακη αλλα ειναι αναλογικη απλα σε discrete χρονο. ψηφιακη ειναι γιατι κανεις sampling του αναλογικου σηματος απλα μεταδιδεται το καθε sample αναλογικα μεσω της ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολιας (φως). ειναι διαφορετικο view του ιδιου πραγματος μη κανουμε argument σε αυτο :P

 

Digital television (DTV) is the sending and receiving of moving images and sound by discrete (digital) signals, in contrast to the analog signals used by analog TV.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_television

 

αλλιως δε θα μπορουσες να κανεις και CRC αν δεν ειχες διακριτες τιμες σηματος για να εξαλειψεις τα λαθη. εξου οπως αναφερει και το αρθρο προκυπτει οτι ο θορυβος στην αναλογικη ειναι ομοιομορφος ενω στην ψηφιακη δεν ειναι

 

Because of the way the human visual system works, defects in an image that are localized to particular features of the image or that come and go are more perceptible than defects that are uniform and constant.

 

εξου και το φαινομενο 1 και 0 στο ψηφιακο. η πιανεις σημα η δε πιανεις. δεν εχεις το αναλογικο πλεονεκτημα πιανω με χιονια (λιγα η πολλα :P)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...