BaLsAmoMenos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Α ρε Κλαιν. Και εγω σαν εσενα βρε. Βεβαια ειμαι 5 χρονια νεωτερος. Κλασικα, οπως ειπαν και οι αλλοι, δεν νομιζω να προλαβαινεις για κανα uni στο Νησι. Εγω αρχιζω foundation την επομενη βδομαδα μεχρι Ιουνιο και αν ολα πανε καλα απο του χρονου Σεπτεμβρη σε Αγγλικο Πανεπιστημιο. Ευχαριστώ zderg...Στο site του surrey βλέπω αυτό: Civil Engineering Factfile Typical Entry Requirements MEng: A level grades ABB (320 points) BEng: A level grades BBB (300 points) Required Subjects Maths required. Physics preferred. English Language Requirements An IELTS score of 6.0 or equivalent for non-native-English-speaking applicants. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος με το requirement ΑBB/ΒΒΒ etc? Υπάρχει αντιστοιχία σε εμάς; Το είδα και αλλού αυτό. Τι θέλει να πεί ο ποιητής; Μην τα κοιτας αυτα, ειναι για τα Αγγλακια. Εχεις τελειωσει εσυ καποιο ΑΕΙ/ΤΕΙ? Απολυτηριο καλο?
klainmaingr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Ευχαριστώ για το σπρώξιμο παίδες. Το surrey που πρότεινε ο zderg παραπάνω μέχρι στιγμής μου έχει τραβήξει περισσότερο την προσοχή και αν κρίνω απο vid/pic είναι και το μόνο στο οποίο θα την παλέψω απο άποψη τοποθεσίας... Η γλασκώβη είναι καλή περίπτωση απο διάφορες απόψεις (ενοίκια/fees/αεροπορικά/καλό department) αλλα με την συννεφιά και το κρύο δεν τα πάω πολύ καλά... Είπαμε να παμε αλλα να μην βαρέσω και κατάθλιψh Balsamomene foundation? Ένας χρόνος προετοιμασία; Τι παίζει ακριβώς; Είμαι παντελώς άσχετος for now απο πανεπιστήμια εξωτερικού. Αν δεν βαριέσαι πές μου την διαδικασία και τα requirements που έχει στην δική σου περίπτωση.. Είδα πχ κάποιες ιδιωτικές σχολές στην θεσσαλονίκη που σου δίνουν hnd και το δικαίωμα μετά την διετή φοίτηση να μπείς στο 2ο-3ο έτος των σχετικών πανεπιστημίων του εξωτερικού. Αξίζει τον κόπο κάτι τέτοιο; Το οικονομικό είναι θέμα μιας και θέλω να βοηθηθώ το λιγότερο δυνατόν απο γονείς εώς και καθόλου. Ήδη ψάχνω για κάποια part time προγράμματα μέσα στα uni αλλα πρέπει να με δεχτούν πρώτα ώστε να μπορέσω να δηλώσω σε αυτά (όπως αντίστοιχα και σε accomodation). To κακό είναι οτι αφήνω το πτυχίο μου (ΑΕΙ-παντελώς άσχετο με το civ engineering) πίσω και ξεκινάω πάλι σαν undergraduate οπότε δεν μπορώ να δώ για επιδοτούμενα msc κτλ.. Για να δούμε... Τηνχ και πάλι όσους μπαίνουν στον κόπο να δώσουν ίνφο και στήριξη ;p Freedubus thnx για το pushάρισμα... Είναι δύσκολη απόφαση ήδη μιας και ήδη έχω "στρώσει" μια ζωή την οποία θα πρέπει να κάνω άνω κάτω με αυτό... Αλλα μάλλον δε με πειράζει.. Δεν θέλω να κοιτάω back in time και να βλαστημάω...
insomniaK Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 [...] To κακό είναι οτι αφήνω το πτυχίο μου (ΑΕΙ-παντελώς άσχετο με το civ engineering) πίσω και ξεκινάω πάλι σαν postgraduate οπότε δεν μπορώ να δώ για επιδοτούμενα msc κτλ.. Με μπέρδεψες, έχεις ένα πρώτο πτυχίο αλλά θέλεις να πας να κάνεις και άλλο πρώτο πτυχίο στο civil eng, σωστά; Αν είναι σωστά, κοιτάς για undergrad, όχι για postgrad (msc). Αν λάθος, για postgrad δε χρειάζεσαι foundation.
parsifal Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Εντάξει, εκ παραδρομής ήταν αυτό. Στο opening post: Θα πάω σαν undergraduate οπότε αν έχετε ιδέα του τί παίζει...
klainmaingr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Πράγματι εκ παραδρομής το έγραψα
BaLsAmoMenos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Balsamomene foundation? Ένας χρόνος προετοιμασία; Τι παίζει ακριβώς; Είμαι παντελώς άσχετος for now απο πανεπιστήμια εξωτερικού. Αν δεν βαριέσαι πές μου την διαδικασία και τα requirements που έχει στην δική σου περίπτωση.. Είδα πχ κάποιες ιδιωτικές σχολές στην θεσσαλονίκη που σου δίνουν hnd και το δικαίωμα μετά την διετή φοίτηση να μπείς στο 2ο-3ο έτος των σχετικών πανεπιστημίων του εξωτερικού. Αξίζει τον κόπο κάτι τέτοιο; Το οικονομικό είναι θέμα μιας και θέλω να βοηθηθώ το λιγότερο δυνατόν απο γονείς εώς και καθόλου. Ήδη ψάχνω για κάποια part time προγράμματα μέσα στα uni αλλα πρέπει να με δεχτούν πρώτα ώστε να μπορέσω να δηλώσω σε αυτά (όπως αντίστοιχα και σε accomodation). To κακό είναι οτι αφήνω το πτυχίο μου (ΑΕΙ-παντελώς άσχετο με το civ engineering) πίσω και ξεκινάω πάλι σαν undergraduate οπότε δεν μπορώ να δώ για επιδοτούμενα msc κτλ.. Χεχε εγω αφηνω ΤΕΙ. Κοιτα, για εμενα λογω χαμηλου βαθμου απολυτηριου ειναι απαραιτητος ενας χρονος προετοιμασιας. Δεν θα κοιταξουν το απολυτηριο αλλα τον βαθμο στο foundation πολυ απλα. Τα ξαδερφια μου ας πουμε απο την δευτερα λυκειου πηγαιναν στο IB του Μωραιτη προετοιμαζοντας τους εκει για την Αγγλια. Εγω απο την αλλη δεν εχω αυτην την δυνατοτητα (οπως και εσυ) γιατι εχουμε τελειωσει το Λυκειο. Δεν ξερω ποσο δυσκολο-ευκολο ειναι να σε δεχτουν στο Νησι χωρις καλο απολυτηριο και γι'αυτο δεν θα επεκταθω αλλο. Τελος, καλυτερα να πας μια και καλη σε ενα Uni στο εξωτερικο (απο το πρωτο ετος) παρα μετα απο ενα ιδιωτικο κολεγιο. Ασε που δεν ειναι και σιγουρο οτι θα σε δεχτουν στο Πανεπιστημιο (ποσο μαλλον στο δευτερο ετος τους).
klainmaingr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Εεεεεε... Το ΑΕΙ το τελείωσα (πτυχίο κανονικά κτλ) αλλα είναι παντελώς άσχετο με το faculty που θέλω... Προφανώς δεν μετράει κάπου ε; Το foundation που ακριβώς το κάνεις; Θέλει κάποιου είδους εξετάσεις; Είναι προετοιμασία ενός χρόνου; Πού πώς πότε γίνεται όλο αυτό; Καλύτερα είναι να δοκιμάσω την τύχη μου με μια αίτηση και αν φάω τα μούτρα μου μετά να δοκιμάσω για foundation? Είναι διαφορετικό για κάθε πανεπιστήμιο; Σόρυ για την @@δοζαλούρα
BaLsAmoMenos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Αυτο τοτε γιατι το εγραψες? To κακό είναι οτι αφήνω το πτυχίο μου (ΑΕΙ-παντελώς άσχετο με το civ engineering) πίσω και ξεκινάω πάλι σαν undergraduate
klainmaingr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Αυτο τοτε γιατι το εγραψες? Εννοώ οτι δεν κάνω κάτι σχετικό με αυτό σαν μεταπτυχιακό και αρχίζω σαν προπτυχιακός σε κάποια άλλη σχολή
BaLsAmoMenos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Τεσπα. Δεν ξερω αν θα κοιταξουν το πτυχιο σου αφου δεν εχει καμια σχεση με αυτο που θελεις να σπουδασεις. Τωρα δεν ξερω ποσο χρονο εχεις για χασιμο αλλα αν δεν σε δεχτουν για του χρονου (οι εγγραφες τελειωνουν καπου Ιανουαριο) θα πρεπει να κανεις foundation του χρονου και να μπεις του παραχρονου. Και εξαναρωτω, εχεις καλο απολυτηριο?
klainmaingr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Μέτριο γύρω στο 15... Και ξαναρωτώ.. Τι διάβολο είναι το foundation? Thnx
tax_opari91 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Μέτριο γύρω στο 15...Και ξαναρωτώ.. Τι διάβολο είναι το foundation? Thnx Είναι ένα προπαρασκευαστικό έτος μαθημάτων που κάνεις στην Ελλάδα, επί πληρωμή, με το οποίο σε δέχονται καλύτερα πανεπιστήμια στο UK γενικά σε σχέση με το να μην έκανες καθόλου. Ειδικά αν το απολυτήριό σου κυμαίνεται γύρω στο 15. Απ όσο ξέρω το foundation είναι αρκετά έως πολύ εύκολο. Όσα λέω δε τα ξέρω απο προσωπική εμπειρία. οπότε κράτα και μια πισινή. Καλή τύχη, αλοίμονο σε μας που μπήκαμε σε σχολή εδώ και δε μπορούμε να φύγουμε πριν την τελειώσουμε :-(
klainmaingr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Απαντάω στο θέμα μου μήπως και φανεί χρήσιμο για κάποιον άλλο... Οποιοσδήποτε θέλει να πάει σε πανεπιστήμιο της βρετανίας πρέπει να περάσει απο το ucas. Είναι φορέας όπου στέλνεις την αίτηση σου και τα πανεπιστήμια/τμήματα τα οποία επιθυμείς και παίρνεις σε βάθος χρόνου "προσφορές" απο τα τμήματα αυτά.. και τις προυποθέσεις για να γίνεις δεκτός.. Οι τελικές ημερομηνίες πάνε ανάλογα με το πανεπιστήμιο. Ξεκινάνε κάποιες ακόμα και απο οκτώβριο της προηγούμενης χρονιάς και στα περισσότερα τμήματα είναι μέχρι Ιανουάριο της προηγούμενης χρονιάς.. FINAL ημερομηνία αιτήσεων είναι ο Ιούνιος αλλα οι πιθανότητες αποδοχής λιγοστεύουν... ΚΑΠΟΙΑ πανεπιστήμια όταν έχουν κάποιες κενές θέσεις δέχονται αιτήσεις και στα τέλη αυγούστου μέχρι και την τελική ημερομηνία της 21 Σεπτεμβρίου (η διαδικασία αυτή λέγεται clearing). Όποιος επιθυμεί μπορεί να δηλώσει εδώ: http://www.ucas.ac.uk/students/apply/# και να μπεί στη διαδικασία για του χρόνου. Το foundation απο ότι καταλαβαίνω σου δίνει free entry σε όλα τα τμήματα και είναι μια διαδικασία 4-5μηνών όπου ανάλογα με τις σχολές που θέλεις να πάς παρακολουθείς και κάποια σχετικά μαθήματα. Αυτό που προσπαθώ να δώ τώρα είναι αν δεν χρειάζεται απαραίτητα foundation αν ήδη πληρείς κάποιες προυποθέσεις. Αν κάνω κάτι λάθος στα παραπάνω διορθώστε με. Δεν ξέρω αν μπορείς να παρακάμψεις το ucas και να απεθυνθείς απευθείας στο πανεπιστήμιο αλλα φαντάζομαι οτι κάτι τέτοιο δεν είναι ούτως η άλλως δόκιμο. Απο ότι βλέπω το ξεχνάω για φέτος και ελπίζω να μου μείνει ο ενθουσιασμός(τις αιτήσεις θα τις αρχίσω ήδη απο σήμερα) ώστε να δεχτώ το offer και να κάνω το μεγάλο αυτό βήμα όντας πλήρως οργανωμένος και έτοιμος απο του χρόνου... Ευχαριστώ όσους βοήθησαν και αν κάποιος το ψάχνει επίσης, ας κάνει οποιαδήποτε ερώτηση, γιατί ούτως η άλλως το ψάχνω και έχω σκοπό να το ψάξω ακόμα περισσότερο ώστε να μη μου ξεφύγει τίποτα.. @tax_opari Thnx Θα δω το κόστος και πιθανότατα να ξεκινήσω κάτι τέτοιο ώστε να είμαι πιο σίγουρος.
Dakonblackblade Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Λίγο οφτόπικ , αλλα με το που είδα τον τίτλο Strathclyde, μου περασε από το μυαλό το Astroglide. Μην αχολείστε με αυτό το ποστ. Προσπεράστε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.