neXTgen Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 παιδιά 2-3 ερωτήσεις για λονδίνο 1) από heathrow (terminal που πρασγειώνεται ολυμπιακή) ποιός είναι ο καλύτερος (οικονομικός+γρήγορος) τρόπος να φτάσει κάποιος στο earl's court ? 2) ποια κάρτα συμφέρει να βγάλει κάποιος με το που φτάνει λονδίνο (στο αεροδρόμιο ακόμα) για 4-5 μέρες (μέσα και σ/κ) για tube ? η oyster ή κάποια άλλη ? κάτι άλλο ακόμα ήθελα να ρωτήσω αλλά το ξέχασα, αν το θυμηθώ, θα το προσθέσω προς το παρόν ευχαριστώ σας ! neXTgen.
AlexNet Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 1. Δεν είμαι σίγουρος ποιος είναι ο οικονομικότερος τρόπος, αλλά αν θυμάμαι καλά ο συντομότερος είναι το "Heathrow Express" http://www.visitbritain.gr/travel-and-transport/travel-around-britain/rail-train/national-rail/heathrow-express.aspx 2. Μπορείς να βγάλεις μια Oyster for travellers, που μπορείς να χρησιμοποιήσεις κ σε μελλοντικά σου ταξίδια.
georgemvg Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Αν και δεν έχω πάει στο Heathrow, ξέρω ότι υπάρχει γραμμή του μετρό εκεί. Λογικά θα υπάρχει και γκισε. Σε κάθε λοιπόν γκισέ μπορείς να βγάλεις oyster card, με χρέωση 3 λίρες αν δεν κάνω λάθος, με όσο ποσό θες μέσα. Αυτό που ξέρω με την oyster ότι υπάρχει ένα μέγιστο χρέωσης για κάθε ημέρα, και νομίζω ότι είναι 5 λίρες. (μπορεί να κάνω και λάθος) Δεν ξέρω σε ποιο terminal είναι η ολυμπιακή. Πάντως από το Heathrow φεύγει το piccadilly line, η μπλε γραμμή. Πήγαινε εδώ και κατέβασε τον χάρτη του μετρού (tube map) και επίσης πήγαινε στο journey planner να δεις τι ώρες υπάρχουν και τι άλλο σε ενδιαφέρει για μεταφορικό μέσο. Τα έχει όλα εκεί. http://www.tfl.gov.uk/
neXTgen Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 οκ !ευχαριστώ.. και κάτι τελευταίο .. με συνάλλαγμα (λίρες) εδώ (ελλάδα) που με συμφέρει -ισοτιμία/προμήθεια- (π.χ στην εθνική, στην αλφα, αλλού, παντού το ίδιο) να αλλάξω ευρώ με λίρες για να έχω μια καβάντζα με το που θα φτάσω?
jimarass Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 οκ !ευχαριστώ.. και κάτι τελευταίο .. με συνάλλαγμα (λίρες) εδώ (ελλάδα) που με συμφέρει -ισοτιμία/προμήθεια- (π.χ στην εθνική, στην αλφα, αλλού, παντού το ίδιο) να αλλάξω ευρώ με λίρες για να έχω μια καβάντζα με το που θα φτάσω? Άνοιξε λογαριασμό στην hsbc εφόσον προλαβαίνεις να πάρεις την αναληπτική κάρτα. Είναι ο καλύτερος τρόπος, αφού στην Αγγλία έχει παντού ΑΤΜ και θα σηκώνει σε λίρες χωρίς κόστος. Αν δεν προλαβαίνεις, τότε πάγαινε σε ελληνική τράπεζα και άλλαξε. Αν σε παίρνει, κάνε όλες τις αγορές σου με VISA και φρόντισε όταν γυρίσεις να μην έχεις κρατήσει λίρες.......!! Μόλις φτάσεις Λονδίνο, θα δεις ότι η Αθήνα είναι ακριβότερη ΚΑΙ από το Λονδίνο. πχ Starbucks caramel machiato 3,5 euro το μεγάλο (venti)
Timour21 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Άνοιξε λογαριασμό στην hsbc εφόσον προλαβαίνεις να πάρεις την αναληπτική κάρτα. Είναι ο καλύτερος τρόπος, αφού στην Αγγλία έχει παντού ΑΤΜ και θα σηκώνει σε λίρες χωρίς κόστος. Αν δεν προλαβαίνεις, τότε πάγαινε σε ελληνική τράπεζα και άλλαξε. Αν σε παίρνει, κάνε όλες τις αγορές σου με VISA και φρόντισε όταν γυρίσεις να μην έχεις κρατήσει λίρες.......!!Μόλις φτάσεις Λονδίνο, θα δεις ότι η Αθήνα είναι ακριβότερη ΚΑΙ από το Λονδίνο. πχ Starbucks caramel machiato 3,5 euro το μεγάλο (venti) Η HSBC ελλάδας με την HSBC αγγλίας , πέρα απο το ίδιο όνομα δεν μοιράζονται κάτι άλλο. Εννοώ οτι είτε κάνεις ανάληψη με κάρτα της Alpha/Eurobank/Εθνικής/κ.ο.κ θα έχεις ακριβώς την ίδια χρέωση με αυτή της ελλήνικής HSBC. Όσο οτι η αθήνα είναι ακριβότερη απο το Λονδίνο, θεωρώ οτι το είπες για ανέκδοτο.... Τα starbucks δεν είναι ενδεδιγμένος τρόπος για να κρίνεις αν το λονδίνο είναι ακριβό ή όχι. Επίσης η Ολυμπιακή χρησιμοποιεί το Terminal 2, και απο εκεί θα σου πάρει γύρω στα 40 λεπτά για Earl's court με το tube (αλλάζεις γραμμή στην Victoria).
Mika Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Όσο οτι η αθήνα είναι ακριβότερη απο το Λονδίνο, θεωρώ οτι το είπες για ανέκδοτο.... Και ομως ειναι ακριβοτερη σε παρα πολλα πραγματα. διασκεδαση, σουπερ μαρκετ , ρουχα κ.α. στο Λονδινο χαλας πολυ λιγοτερα. στο θεμα μας τωρα και στον τοπικ σταρτερ να πω οτι η γραμμη μετρο απο τα τερμιναλ του heathrow (picadilly line) περναει απο Earl's court οποτε δεν χρειαζεται να αλλαξεις καποιο τρενο. αν προκειται να κατσεις 4-5 μερες και να περιφερεσαι τριγυρω νομιζω καλυτερα να βγαλεις oyster travelcard που ειναι χωρις μοναδες, απεριοριστες διαδρομες σε ζωνες 1 και 2. κοστιζει αρκετα βεβαια (25 λιρες) αλλά αν προκειται να κανεις τουρισμο θα δωσεις παραπανω αν εχεις την pay as you go (με μοναδες). Πχ αν μενεις earl's court για να πας και να ερθεις στο κεντρο σε ωρα αιχμης θα σου αφαιρεθουν στο μετρο 4.4 λιρες στην pay as you go
georgemvg Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Και εμένα μου φάνηκε το Λονδίνο όχι υπερβολικά ακριβό, και ας μην ζω στην Αθήνα. Επίσης είναι πολύ καλή εποχή να πάει κανείς μιας και η ισοτιμία πηγαίνει υπέρ του ευρώ. Επίσης κοίτα εδώ και την oyster και την travelcard να δεις τι σε συμφέρει. http://www.tfl.gov.uk/tickets/faresandtickets/singlefares/5196.aspx http://www.tfl.gov.uk/tickets/faresandtickets/seasontickets/4805.aspx http://www.londontoolkit.com/briefing/travelcard.htm (αυτό διαβασέ το σε περιπτωση που βγάλεις travelcard, λέει τι να κάνεις για να έρθεις από το Heathrow. Tώρα για το συνάλλαγμα, προφανώς δεν σε συμφέρει να φέρεις πίσω λίρες. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν βγάζεις λεφτά από ATM ή πληρώνοντας με κάρτα. Ξέρω ότι έχει η Εθνική τράπεζα υποκατάστημα στο Λονδίνο. Μπορείς να πάρεις την τράπεζά σου τηλέφωνο να ρωτήσεις τις χρεώσεις για να κάνεις αναληψη-συνάλλαγμα από τράπεζα του εξωτερικού. Τώρα αν αποφασίσεις να πάρεις μετρητά μαζί σου, την καλύτερη ισοτιμία νομίζω την έχει η Τράπεζα της Ελλάδος.
neXTgen Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 ευχαριστώ σας! HSBC όχι δεν προλαβαίνω να μπλέξω . εθνική έχω εδώ και Alpha.. πάω εθνική αύριο και βλέπω.. η oyster επειδή από earl's court θα πηγαινοέρχομαι οπότε και 25 λίρες με συμφέρει πως δουλεύει ? (το βράδυ θα διαβάσω και τα links σας, τώρα είμαι δουλειά) βάζω 25 και 4-5 μέρες πάω ζώνες 1 και 2 απεριόριστα ?
insomniaK Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Για την εθνική, το κόμιστρο ήταν 4ευρώ + 0.5% επί του αναληφθέντος ποσού.
georgemvg Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Υπάρχουν μονοήμερες, 3ήμερες και 7ήμερες κάρτες. Οι τιμές που βλέπεις είναι για τις 7ήμερες. Μπορείς να πάρεις 3ήμερη και μετά μονοήμερες. Ή μπορείς να πάρεις 2 χ 3ήμερες κάρτες. Νομίζω πιο συμφέρουσα είναι η 7ήμερη.
Critter Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Στο ανταλλακτήριο στην Ομόνοια δίπλα στη swatch σου δίνουν τη σωστη ισοτιμία χωρίς προμήθεια. Στην Εθνική απέναντι μου δίναν ακριβως την ίδια ισοτιμία αλλα με προμήθεια. Δεν ξέρω απο που βγάζουν αυτοι λεφτά πάντως 3 φορές που τους χρειάστηκα, αυτο ακριβώς διαπίστωσα. Όσο για το ακριβο Λονδίνο, εννοειται οτι ΤΩΡΑ η Αθηνα είναι πιο ακριβή. Σκεφτείται οτι η Λίρα πριν 3 χρονια κοστιζε 1,5€ ενω τώρα ειναι στα 1,12 και μαλιστα περισυ ειχε φτασει μέχρι και 1,02. Περιπου 35% φθηνότερη δλδ απ'ότι ήταν πριν 3 χρόνια.
neXTgen Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 1 GBP = 1.09680 τώρα (ΧΕ) δηλαδή για να πάρω 1000 λίρες τώρα πρέπει να σκάσω (από ελλάδα) κοντά 1150 ευρώ μου λέτε ? θα έχω μια maestro (εθνική) και μια visa enter (Αlpha) και μπορώ να κάνω και εδω λίρες ... τι προτείνετε ?
insomniaK Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Μία ή δύο αναλήψεις από ΑΤΜ στο Λονδίνο ή κατευθείαν χρέωση της Visa.
neXTgen Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 θένκ γιου insomniaK. μάλλον αυτό θα κάνω (και τελείωσε το θέμα) φαντάζομαι στο heathrow θα μπορώ να κάνω την πρώτη εύκολα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.