kiko666 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Χαίρεται! ειμαι φοιτήτρια και θέλω να βγάλω βιβλιάριο υγείας καθώς είμαι 27χρ και δν εχω πλέον το οικογενειακό.Δεν έχω δουλέψει με ένσημα εκτός αυτα τισ πρακτικής μου άσκησης απτο τει!απτο ικα μου ειπαν να βγαλω καρτα ανεργειας στον οαεδ!Δικαιουμαι?Και εφοσον εγω αυτη τη στιγμη ψαχνω αμεσα για εργασια εαν προσληφω τζαμπα θα την κανω την διαδικασία? Τι πρεπει να κανω? ευχαριστώ εκ των προτέρων
ikaruga24 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Να την βγαλεις την καρτα αμεσως και αν βρεις δουλεια χωρις ενσημα να την ανανεωνεις οταν ερχεται η ωρα. Τωρα για το ΙΚΑ δεν ξερω τι παιζει αν δεν εχεις ενσημα αλλα μαλλον δικαιουσαι να εχεις τουλαχιστον βιβλιαριο. Απο την ωρα που θα αρχισουν να σου κολανε ενσημα τοτε η καρτα καργειται και θα χρειαστει να ξαναβγαλεις αν απολυθεις/ φυγεις απο την οποιαδηποτε δουλεια βρισκεσαι. ΔΕΝ ειναι αναγκη να την βγαλεις την καρτα τωρα αν ειναι να πας αμεσα σε δουλεια με ενσημα η αν πας απο τη μια δουλεια στην αλλη (επισης με ενσημα).
QUANTAS Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Ο ΟΑΕΔ ασφαλίζει νέους εως 29 ετών που έχουν κάρτα ανεργίας τουλάχιστον για 4 μήνες..Όταν συμπληρώσεις τους 4 μήνες,θα πάρεις μια βεβαιωση από τον ΟΑΕΔ και θα πας στο ΙΚΑ που υπάγεσαι να βγάλεις αριθμό μητρώου και βιβλιάριο...Η ισχύς ασφαλισής σου θα είναι για 6 μήνες...Θα ανανεώνεις την κάρτα κάθε μήνα και ανα εξάμηνο το βιβλιάριο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.