Daemonos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Ακούστε λοιπών μια ιστορία απίστευτη.... Πήγα σε ένα Pet Shop με σκοπό να αγοράσω μια Silver Persian Γάτα,την παράγγειλα λοιπών και περίμενα...περίμενα....περίμενα.... Μετά απο το πολύ περίμενα με πήρε τηλ ο άνθρωπος και μου είπε ότι βρήκε μια αλλα όχι Silver αλλα πέρσικη απλή με διαφορετικό χρώμα στα μάτια. Την πήρα και την αγαπήσαμε πάρα πολυ...αλλα είχε κληρονομική καρδιακή ανεπάρκεια και πέθανε μετά απο πέντε μήνες..οπότε μου είπε ο άνθρωπος θα σου φέρω άλλο... Αλλα αυτή τη φορά του είπα θέλω Silver... ε περιμένω εδώ και 3 μήνες και τίποτα.... Και λέω τώρα εγώ... μα καλά? δεν μπορεί να ρωτήσει 5-6 εκτροφείς να μου βρεί? η έστω να κλείσει ένα απο μελλοντική γέννα? Και είμαι 3 μήνες στο περίμενε....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 aha...ok...
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Θα πρότεινα να αποφύγεις αγορές από pet shop. Ένας λόγος είναι ότι ο έλεγχος του pedigree είναι μηδαμινός και συνήθως τα ζώα προέρχονται από "φάρμες κατοικιδίων", δηλαδή χώρους μαζικής "παραγωγής" ζώων. Ειδικά σε "δύσκολες" ράτσες, είτε δε θα ξέρουν πού να απευθυνθούν, είτε θα πάνε να καλύψουν τον "πελάτη" στο περίπου (όπως στη δική σου περίπτωση). Silver Persian δεν ξέρω να εκτρέφονται στην Ελλάδα. Αναζήτησε άλλους εκτροφείς, υπάρχει περίπτωση να σε κατευθύνουν καλύτερα, γιατί διατηρούν επαφές με το εξωτερικό (συνήθως από εκεί όπου απέκτησαν τα δικά τους queens και princes).
Daemonos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Ναι αλλα έχω πληρώσει...και θα χάσω τα λεφτά μου....
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Εφόσον δεν μπορεί να βρει αυτό που ζητάς, δε νομίζω ότι νομιμοποιείται να κρατήσει τα χρήματά σου. Έστω, όχι όλα, ας πούμε ότι κρατάει κάτι για την ως τώρα "αναζήτηση". Πάντως, αυτή την περίοδο τα γατάκια του καλοκαιριού είναι έτοιμα να φύγουν από τα εκτροφεία (ανάλογα αν είναι Ιουνίου ή Ιουλίου, εποχές που συνήθως προγραμματίζουν τις γένες οι εκτροφείς).
Daemonos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Εμένα όμως με έχει δεσμεύσει γιατί απο τη στιγμή που υπογράψαμε συμφωνητικό δέν μπορώ να πάρω πίσω τα λεφτά μου... άρα είμαι αναγκασμένος πάλι να πέριμένω.
arxaggelos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Εμένα όμως με έχει δεσμεύσει γιατί απο τη στιγμή που υπογράψαμε συμφωνητικό δέν μπορώ να πάρω πίσω τα λεφτά μου... άρα είμαι αναγκασμένος πάλι να πέριμένω. Δεν ξέρω από ανάλογες περιπτώσεις, αλλά μου φαίνεται περίεργο να μην μπορείς να υπαναχωρήσεις, έστω μετά από κάποιο διάστημα. Δηλαδή αν αυτός χρειάζεται 5-10 χρόνια να σου βρει το γατί που θέλεις, εσύ θα περιμένεις αιωνίως και δεν θα μπορείς να πάρεις τα χρήματά σου?
_BASSstarlet_ Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Μάζεψε ένα γατάκι από τον δρόμο (για να το σώσεις από το να γίνει κιμάς στην άσφαλτο..) και αν αρνείται να σου επιστρέψει αυτός τα λεφτά, αγόραζε αξεσουάρ και τροφές και κάνε και τα εμβόλια.
firewalker Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Οι τιμές για μία τέτοια γάτα που κυμαίνονται;
Daemonos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 450 € Το να πάρω γάτα απο το δρόμο δέν αξίζει...είναι εντελώς άλλη η συμπεριφορά! Θέλω ράτσα για το σπίτι.
firewalker Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 «Πολλά» λεφτά για μια γάτα μου φαίνονται. Ήξερα για τους σκύλους ότι είναι ακριβοί. «8 αρνιά παίρνεις» όπως θα έλεγε και ένας φίλος μου.
Moderators stormrain Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 450 €Το να πάρω γάτα απο το δρόμο δέν αξίζει...είναι εντελώς άλλη η συμπεριφορά! Θέλω ράτσα για το σπίτι. Δεν θα το ελεγα. Οπως και στους σκυλους, η συμπεριφορα και η προσωπικοτητα που θα αναπτυξει ενα κουταβι ή ενα γατακι εξαρταται απο πολλους παραγοντες, ο μεγαλυτερος εκ των οποιων ειναι η συπεριφορα του ατομου που το υιοθετησε. Αυτο λοιπον δεν εχει να κανει τοσο με το αν το μαζεψες απο τον δρομο ή οχι. Δεχομαι πως καποιες ρατσες εχουν την ταση να συμπεριφερονται με χ τροπο, αλλα αυτο δεν ειναι απαραιτητα κανονας. Και εν παση περιπτωση δεν ισχυει για τα αδεσποτα που φερουν ελαχιστα κληρονομικα στοιχεια απο τις πρωταρχικες ρατσες εκ των οποιων αναπαραχθησαν. Μετα απο το παραπανω offtopic, να πω πως μπορεις αν θελεις να ζητησεις τα χρηματα που εδωσες πισω, απο την στιγμη που δεν ελαβες ο,τι ειχε συμφωνηθει απο την αρχη να λαβεις. Και οπως ειπε ο snoob ισως να σου κρατησουν ενα μικρο ποσοστο των χρηματων.
giorgos147 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2009 450 €Το να πάρω γάτα απο το δρόμο δέν αξίζει...είναι εντελώς άλλη η συμπεριφορά! Θέλω ράτσα για το σπίτι. Μη φοβάσαι τόσο. Αν πάρεις ένα γατάκι από φίλο σου π.χ. που δε θα είναι αδέσποτο αλλά θα έχει μάθει κάποιους Χ τρόπους συμπεριφοράς από τη μητέρα του, και του μάθεις και εσύ "μαλώνοντας" το, θα δεις οτι θα αποκτήσει μια πολύ καλή συμπεριφορά. Για παράδειγμα, οι δικές μου γάτες, δε πα να έχω ανοιχτές όλες τις πόρτες; Δε μπαίνουν σπίτι με τίποτα, εκτός από έναν γάτο, αλλά που θα πάει, θα μάθει και αυτός. Από μένα, πάρε ένα γατάκι από τον δρόμο. Καλύτερα και εσύ θα νιώσεις.
Daemonos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Τα πέρσικα για παράδειγμα δεν βγάζουν νύχια με τίποτα...σε αντίθεση με άλλες γάτες...
filipposx Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2009 Τα πέρσικα για παράδειγμα δεν βγάζουν νύχια με τίποτα...σε αντίθεση με άλλες γάτες... Να διαφωνησω λιγο σε αυτο? Η κοπέλα μου εχει περσίας με χαρτια στο σπιτι της και μια χαρα βγάζει νυχια. Και οταν ειναι τσατισμένη, και για να παίξει. Το ιδιο και ο δικος μου περσος (χωρις χαρτια) οπου και ακονιζει νύχια σε καναπέδες, και παίζει με νύχια έξω και όλα. Συμφωνώ πάντος και εγώ. καλύτερα να σώσεις ενα γατάκι παρά να πληρώσεις τόσα λεφτα. Εγώ πριν χρόνια που έψαχνα για γάτα στον δρόμο δεν έβρισκα με τίποτα (αθηνα), και βρήκα απο αγγελία τον Ρομπερτο μου. ειχαν 5 γάτες στο σπίτι και τον χάριζαν. Επαρχία πάντως γίνετε χαμός απο μικρά γατακια. Και σκύλο αδέσποτο πηρα που βρήκα σε ενα λιμάνι. Και θα μαζέψω και άλλον οταν θα πάω σε σπίτι που να μπορώ να τον έχω. Πάντως νομίζω οτι όσο πιο γνήσια είναι μια ράτσα (σκυλος ή γατα) τόσο πιο πιθανό ειναι να έχει γεννετικά προβλήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.