Προς το περιεχόμενο

League of Legends Topic v1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την δικαιολογία της τύχης με τους συμπαίκτες σου μπορώ να την καταλάβω για πχ 10 games. Όχι όμως να λέμε ότι φταίνε οι συμπαίκτες μας μετά από 100-200 games...

Εγώ δεν έτυχα "ζώα" δηλαδή; Μόλις πριν μιση ώρα έκανα dodge double top solo bot. Έχασα 2 series για diamond στο τελευταίο game επειδή είχα τοξικό συμπαίκτη που απλά ήθελε να πάει afk μετά από 5 λεπτά παιχνιδιού. E το τρίτο το πήρα 3/0. Άμα δεν ρίξετε και λίγο φταίξιμο στον ευατό σας για τις αποτυχίες σας δεν θα ανέβετε εύκολα...

• Απαντ. 25,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

To matchmaking κ με τι θα σε βγαλει οντως παιζει ρολο . 

Με διαφορετικο τροπο ομως σε χαμηλα/ψηλα elo

Οι boosters βγαζουν το ψωμι τους ανεβαζοντας accounts απο bronze/silver σε Platinum οντας Diamond παιχτες οι ιδοι , no biggie κ δεν εχει σχεση με το συγκεκριμενο που συζηταμε

Μα ασφαλως και εχει σχεση. Αυτο που μολις ειπες αποδυκνυει οτι αν εισαι καλος (οπως οι boosters) ανεβαινεις. Προφανως και υπαρχει και το θεμα "Τυχη" στο LOL. Για παραδειγμα, ενας απλα καλος silver παιχτης (καλος για το division του εννοω), χρειαζεται καλο team για να ανεβει, γιατι οντας απλα καλος, δεν μπορει να κουβαλησει μονος του, οποτε εκει μετραει η τυχη. Ενας ομως ΠΟΛΥ καλος silver παιχτης, κουβαλαει μονος του και δεν χρειαζεται να του κατσει καλο team.

Δηλαδη καταληγω στο οτι αν ο αλλος ειναι Silver 3, και πιστευει οτι ειναι καλυτερος, αντε να ειναι για μεχρι Silver 1, αλλιως απλα θα ανεβαινε.

Και ενα προσφατο παραδειγμα, εδω και 2-3 μηνες που παιζω DotA 2, αφησα το acc σε ενα φιλο. Απο diamond 3 με πηγε Plat 2. Πριν μια βδομαδα που μπηκα να παιξω , σε 2 μερες το ξαναανεβασα diamond V. Eιχα και trollades, και flamers και τα παντα. Απλα ειμουν αρκετα καλυτερος για να κουβαλησω μονος μου. Παρολο ομως που το βλεπω (και κανει μπαμ θα λεγα) οτι ειμαι καλυτερος απο το αντιπαλο mid σε οσα game παιζω, δεν ειμαι αρκετα καλυτερος για να κουβαλησω το game μονος μου, και χρειαζομαι και ενα normal team. Eχω καταλαβει αλλωστε, λογω του 5v5 team που παιζω, οτι για πανω απο diamond 2 δεν ειμαι, μια και με οσους d1 / challenger εχω παιξει, φαινεται οτι τα παιδια παιζουν καλυτερα. Ισως φταιει και η πολυ dota βεβαια :P

Το παραπάνω φαρμ που ολοι σου τόνισαν γιατι αποφευγεις να το σχολιάσεις ?

Ο αντιπαλος jungler ειχε συμμετοχή σε 6 kill και αλλα ειχε και 130 cs (πιθανον φαρμαρε και σε lane για να εχει τοσα σε 20 λεπτα game) και εσυ εχεις 50. Θα επρεπε να εχεις αρκετα παραπάνω απ την στιγμη που δεν ειχες ευκαιρία να κανεις gangs.

To αστειο ειναι οτι ο jungler που περνει kill μενει αρκετα πισω στα cs απο τον αντιπαλο jungler, γιατι ο αντιπαλος jungler θα εχει ενα free wave να farmari οταν το ally του ειναι νεκρο.

το όλο θέμα για μένα ξεκινάει στο champion select, αναγκάζονται να παίζουν ρόλους άτομα που δεν τους γνωρίζουν σε υψηλό επίπεδο, παράδειγμα εγώ είμαι plat iv ,παίζω main mid, άντε να παίξω το ίδιο καλά κάνα support, αν με βάλει να παίξω ζούγκλα όσο καλά και αν ξέρω το παιχνίδι και τους champions και ας έχω παίξει 1000normals + δεν είναι το ίδιο, το επίπεδο μου πέφτει σε silver jungler ή adc κτλπ, αυτός ο παίχτης που δεν θα πάρει το lane που θέλει, και τοξικός θα γίνει,και failer και feeder κτλπ,  

πρέπει να μπει στα ranked το position que, ας περιμένω 1 ώρα que αλλα ας παίζω την θέση που θέλω,τέλος. μαρέσει που παλιά λέγανε δεν το βάζανε γιατί δεν θέλανε το παιχνίδι να γίνει restricted στο meta, λες και παίζει ποτέ κανείς διαφορετικά...

Το μονο προβλημα πιστευω ειναι να μην ξερεις jungler, μια και εχει παρα πολλα πραγματα που πρεπει να γνωριζεις για να παιξεις καλα. Τα υπολοιπα lanes λιγο πολυ παλευονται, με τα σωστα picks δεν νομιζω να χασεις lane επειδη δεν το mainaris

Δημοσ.

To να εισαι Diamond κ να ανεβεις απο silver δεν λεει κατι , προφανως κ γινεται να το κανεις . Δεν μιλαμε για τετοιες περιπτωσεις για αυτο ειπα οτι δεν εχει σχεση

Το θεμα ειναι να εισαι Silver κ να ανεβεις απο μονος σου , να βελτιωθεις κ να ανεβεις

Δεν υπαρχουν καλοι κ πολυ καλοι παιχτες , ειδικα οταν μιλαμε για silver imo . 

Δημοσ.

Καλα καλα, ωραια τα λογια αλλα δειξε μου ενα game που πηρες με 4 feeder. Αλλιως αστο.

το ιδιο και για σενα.

Βασικα υπαρχουν πολλα game που εχω παρει με 4 feeder, αλλα οταν πλεον νικησα το game δεν ηταν feeders, μιας και παιρναν kills επειδη εγω παστωνα κοσμο. Πχ. μια 0/4 cait στο lane, τελειωσε το game 4/4 γιατι την πηρα απτο χερακι. Αν δεν κουβαλαγα, θα κατεληγε 0/10.  Και τελοσπαντων συνεχιζεις και εχεις πολυ λαθος mentality. 

Στην τελικη, δεν σε κατηγορησε κανεις που δεν κουβαλησες το game, οποτε το να λες "δειξε game που νικησες με 4 feeders ειναι χαζο". Τα παιδια σου λενε οτι απλα τα stats σου ειναι για γελια. Εχεις το 1/4 dmg απτη support morgana. Aπτα stats και μονο μπορω ευκολα να πω οτι το bot lane σου ηταν πολυ καλυτερο απο των αντιπαλων. Σε game που ουσιαστικα ειναι μονοτερμα stomp, το bot σου εχει το ιδιο farm και περισσοτερο dmg dealt απο το αντιπαλο bot, καθως και μεγαλυτερο kill participation (η τριστανα μονο σε 1 kill ελειπε). Απο οτι βλεπω δηλαδη, μονο εσυ και ο vlad εισασταν οι κομπαρσοι, και εσυ ειδικα εισουν πολυ χειροτερος. Και πραγματικα αναρωτιεμαι, με μολις 1 death που εχεις, τι σκατα εκανες?  Τετοια stats μονο αν εισουν afk στο μισο game δικαιολογουνται. Δεν γινεται να μην εχεις death, να μην εχεις kills / assists και παρολαυτα να μην εχεις farmari τπτ

Και btw, το να μην feedaris ειναι το μονο ευκολο. Κατσε afk πηγη απτο 1o level, με 0 deaths θα τελειωσεις, ενω το team σου θα εχει feedari το κωλο τους γιατι παιζουν 4v5. Πιστευεις οτι αποδυκνυει κατι αυτο?

To να εισαι Diamond κ να ανεβεις απο silver δεν λεει κατι , προφανως κ γινεται να το κανεις . Δεν μιλαμε για τετοιες περιπτωσεις για αυτο ειπα οτι δεν εχει σχεση

Το θεμα ειναι να εισαι Silver κ να ανεβεις απο μονος σου , να βελτιωθεις κ να ανεβεις

Δεν υπαρχουν καλοι κ πολυ καλοι παιχτες , ειδικα οταν μιλαμε για silver imo . 

Καλα οταν λες καλο / πολυ καλος, συγκριτικα με τους υπολοιπους silverades. Αν και ουσιαστικα, αυτο που λεμε καλοι, και αυτο που οι ιδιοι λενε "ειμαι καλυτερος", ειναι οτι απλα νικανε το lane. Θες λογω hero , θες λογο mechanics που μπορει οντως να εχουν καλα. Το θεμα ειναι οτι δεν φτανει το lane για να νικησεις game. 

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αλλα αφου ειναι συγκριτικα καλοι η πολυ καλυτεροι γιατι ειναι επαγγελματιες silver κ gold then . Εκει ειναι η δικη μου απορια για αυτο κ δεν συμφωνω . Απλα silver ειναι που ειτε δεν εχουν χρονο να βελτιωθουν ειτε δεν θελουν . Το να νικας το lane στο silver οταν ο αλλος δεν ξερει που του πανε τα 4 κ κανει pick κατι που δεν εχει ιδεα πως να το παιξει δεν λεει κατι . Ειδικα στην S4 που το win lane = win game δεν υφισταται .

Δημοσ.

Το να λες είμαι καλύτερος είναι απλό. Καλύτερος σε τί; Γιατί υπάρχουν πολλά πράματα που "φτιάχνουν" ένα καλο παίκτη.

1. Mechanics, last hitting, skillshots κτλ

2. Positioning, να μην πέφτεις με τα μούτρα στους αντιπαλους να ξερεις που πρέπει να είσαι σε κάθε fight

3. Map awareness, να βλέπεις το minimap και τι γίνεται, να ξέρεις που περίπου είναι οι αντίπαλοι, να μην είσαι over extended όταν λείπουν 4 άτομα κτλ

4. Vision control, κυρίως στα support αλλα ισχύει παντού, να ξέρεις που να βάλεις ward, ποτε να βάλεις ward και να καθαρίζεις ward αντιπαλων

5. Game knowledge, τι pick θα πάρεις, με τι ομάδα θα το πάρεις, πως δουλεύει το αντίπαλο team, είναι καλοί στο 5v5; κανε splitpush με champion που είναι για splitpush, τι ban θα κανεις κτλ

6. Target prioritization να μπορείς να προστατεύεις το 10/0 ad carry σου, να μπορείς επίσης να σκοτώσεις το 10/0 ad carry τους άμα είναι εκτως position, μην ξοδέψεις όλα σου τα spell για τον mundo με 5k health

7. Itemization Να ξέρεις τι item είναι καλά απέναντι στο team των αντιπαλων και το lane σου. Για όνομα του θεού μην βγάζεις chalice απέναντι σε yasuo και zed, δεν είσαι ο faker. 

Και θα μπορούσα να γράψω και αλλα όπως objective control, roaming και η λίστα συνεχίζεται... 

Οι challenger δεν είναι challenger μονο επειδή μπορούν να έχουν 400 cs στα 35 λεπτά.

• Like 1
Δημοσ.

Μην ξεχνάτε ότι ο Shaco έχει πολύ δύσκολο φαρμ,

Είσαι σίγουρος πως αυτό το εννοείς για έναν από τους λίγους champion (εάν υπάρχουν άλλοι) που ξεκηνάς καθάρισμα ζουγκλάς χωρίς να έχεις ανάγκη να pullάρει κανένας το πρώτο buff?

Δημοσ.

Ναι αλλα αφου ειναι συγκριτικα καλοι η πολυ καλυτεροι γιατι ειναι επαγγελματιες silver κ gold then . Εκει ειναι η δικη μου απορια για αυτο κ δεν συμφωνω . Απλα silver ειναι που ειτε δεν εχουν χρονο να βελτιωθουν ειτε δεν θελουν . Το να νικας το lane στο silver οταν ο αλλος δεν ξερει που του πανε τα 4 κ κανει pick κατι που δεν εχει ιδεα πως να το παιξει δεν λεει κατι . Ειδικα στην S4 που το win lane = win game δεν υφισταται .

Μα σου εξηγησα ρε συ οτι οταν εισαι οριακα καλυτερος απο τους αλλους, δεν μπορεις να κουβαλησεις μονος σου και χρειαζεσαι τυχη , δηλαδη κανονικο team. Εγω για παραδειγμα ειμαι καλυτερος απο τους περισσοτερους diamond 3 mid που πεφτω αντιπαλος ,αλλα δεν ειμαι τοσο καλυτερος για να κουβαλησω ενα game μονος μου, οποτε εχω κολλησει diamond 3. Και καταλαβαινω οτι καπου εκει ειναι και το οριο μου προς το παρον.

Αντιθετα ομως στα plat / low diamond κανω χαβαλε και κουβαλαω, γιατι ειμαι αρκετα καλυτερος, οποτε δεν μου χρειαζεται τυχη, δηλαδη κανονικο team για να νικησω. Και με trollades yolo mode να κατσω, κατα 99% θα την παρω τη νικη. 

Οσο για το χρονο που δεν εχουνε, δεν συμφωνω. Αν και δεν ειναι κανονας, οι περισσοτεροι bronze / silver εχουν χιλιαδες games. Ξερω οτι δεν ειναι "ενδεικτικο" δειγμα, αλλα με οποιον bronze / silver εχω μπει game, ειτε επειδη ειναι φιλος ειτε φιλος φιλου που τον κανανε invite, εχει τουλαχιστον τα 2πλασια ranked απο μενα. Θεμα νοοτροπιας ειναι περισσοτερο, οπως μας απεδειξε και ο φιλος με τον shaco

Είσαι σίγουρος πως αυτό το εννοείς για έναν από τους λίγους champion (εάν υπάρχουν άλλοι) που ξεκηνάς καθάρισμα ζουγκλάς χωρίς να έχεις ανάγκη να pullάρει κανένας το πρώτο buff?

Παιρνεις και double buff αμα λαχει στο 2!

• Like 1
Δημοσ.

Μα σου εξηγησα ρε συ οτι οταν εισαι οριακα καλυτερος απο τους αλλους, δεν μπορεις να κουβαλησεις μονος σου και χρειαζεσαι τυχη , δηλαδη κανονικο team. Εγω για παραδειγμα ειμαι καλυτερος απο τους περισσοτερους diamond 3 mid που πεφτω αντιπαλος ,αλλα δεν ειμαι τοσο καλυτερος για να κουβαλησω ενα game μονος μου, οποτε εχω κολλησει diamond 3. Και καταλαβαινω οτι καπου εκει ειναι και το οριο μου προς το παρον.

Αυτό ακριβώς. Αν και όταν αξίζεις να πας παραπάνω απλά πας. Όλα τα άλλα είναι να'χαμε να λέγαμε.

Άποψή μου βέβαια είναι λίγο παρεξηγημένο το "κουβάλημα". Δε χρειάζεται να πηγαίνεις 20-0-10 κάθε game για να ανέβεις. Απλά να κάνεις αυτά που αντιστοιχούν καλύτερα στο ρόλο σου από τον αντίπαλο και εν τέλη θα ανέβεις αφού αν το κάνεις αυτό θα έχεις σίγουρα ένα >50% win ratio.

Στο πόσο ΓΡΗΓΟΡΑ να ανέβεις εκεί όντως παίζει ένα ρόλο η τύχη και το matchmaking ανεξαρτήτως elo αλλά με >50% win ratio δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα ανέβεις.

Δημοσ.

Αυτο λεω, late game κανει ο teamate σου ενα λαθος, ψοφαει και ο μπασταρδος ο αντιπαλος με το μισο φαρμ απο σενα θα νικησει γιατι ετσι γουσταρει η riot να σου ποτιζει καρκινο στην μαπα, η φιλοσοφια του παιχνιδιου ειναι "okay, shit happens" και ετσι μαζευονται οι ηττες πεφτει το mmr μπαινεις με σπυριαρικα κωλοπαιδα και δεν ανεβαινεις ποτε, αυτο ειναι το elo hell!

Δεν λεω δεν ειμαι ο τελειος παικτης αλλα ρε γαμω δεν ειμαι για gold και το ξερω, υπαρχει λογος που στο lane μου ειμαι 1v2 παντα!

Ας νικησει ο καλυτερος ΟΧΙ ο τυχερος!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...