Just4fuN Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Τύχη χρειάζεται και υπάρχει σε μεμονωμένα games. Στο long run τσούκου. Στα 500 games όσους noobάδες και afkers είχες εσύ άλλους τόσους πέτυχες εναντίων σου. Όλοι αυτοί που βγαίνουν από το lane με 10 kills και γκρινιάζουν γιατί το bot/top/mid τους feedare αναρωτήθηκαν ποτέ πως ακριβώς πήραν αυτά τα 10 kills? Anyway το lol είναι απλά ποσοστά. Μπορώ να το εξηγήσω με μαθηματικά αν θέλεις. Παρακαλω, εξηγησε το μου με μαθηματικα. Μονο λαβε λιγο υποψιν αυτο που ειπα. Αν εισαι καλος, κουβαλας μονος σου και ανεβαινεις. Αν απλα εισαι λιγο καλυτερος η ιδιος με τους αλλους, τοτε ειναι καθαρα θεμα "ζαρια". Τα υπολοιπα που λες περι 500 games sorry, ακομα και τα 500 games ειναι λιγα για να δουλεψουν τα στατιστικα με ακριβεια. Αν ισχυε αυτο που λες, τοτε αν μου δωσεις ενα οποιοδηποτε account θα μπορεσω να το παω diamond 1. Ελα ομως που δεν ισχυει, το παω d5, ισως και d3 γρηγορα, απο κει και υστερα ομως δεν μπορω να κουβαλησω, βασιζομαι στο να μου κατσει καλο team, αρα θεμα τυχης
InfernoN Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Στο diamond ήμουν με δικο μου account,αλλά με την διαφορά ότι τότε έπαιζα συνεχώς και κυρίως duo. Εκεί την πάτησα κιόλας.Τώρα αν αυτό δεν το πιστευετε δεν μπορω να σας πεισω καπως. Εκτός αυτού το είπα και πριν και το ξαναλέω. -δεν είπα οτι δεν μπορω να βγω απτο bronze,είπα απλά ότι -πρεπει να λιώσω παλι για να βγω!- Και αυτό για τους γνωστούς λόγους.Δηλαδή η μόνη λύση είναι να μπαίνω jungle ότι και να γινει,γιατί αυτό έχω main. Πως είναι δυνατό αυτό,όταν για παράδειγμα έχει παρει αλλος jungle? Η πώς όταν το γραφω παντού ,στο lobby και in game να μην πουσαρουνε το lane,να κανουν ακριβώς το αντίθετο;; Δηλαδή με το που είπα οτι ημουν diamond,κατευθειαν με ακυρωσατε, οτι λεω ψεματα ή οτι τον ειχα αγορασει τον acc;;;;; Έχω κέρδος και δεν το ξερω; Δεν έχει σημασία ποιο είναι το main role σου αν μπορείς να κουβαλήσεις κουβαλάς με οτιδήποτε, θα έβρισκες ένα champion που σου κάνει κούκου για κάθε role και ότι σου καθότανε θα το έπαιζες. Αλίμονο μου αν ήθελα να κάνω boost και περίμενα να μου κάτσει το main μου για να το κάνω. Αν ήσουν διαμαντένιος με μια Ashe ή tristana μόνο bot lane χωρίς να σαι main adc έφτανες plat 1 άνετα (east πάντα). Just saying
prospa Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Να σου πω λοιπόν πως το βλέπω εγώ βάση στατιστικής. Υπάρχουν σε κάθε ομάδα 5 άτομα. Αν υποθέσουμε (που δεν απέχει απ'τη πραγματικότητα) ότι όλοι συμμετέχουν ισόποσα σε ένα game ανεξαρτήτως role ο καθένας έχει 20% μερίδιο. Σε κάθε game λοιπόν η συμμετοχή σου είναι 20%. Σε κάθε game ανταγωνίζεσαι τον αντίπαλό σου και όχι τους συμπαίκτες σου. Δηλαδή θα πρέπει σαν top/mid/bot/jungle να είσαι καλύτερος και να προσφέρεις περισσότερα από τον αντίστοιχο top/mid/bot/jungle αντίπαλο σου. Αυτό μπορεί να είναι vision control, objective control, roaming, csing, kills, positioning, ganking κτλ κτλ κτλ. Γενικά, όλα όσα κάνεις σε ένα game. Στο διά ταύτα πάμε τώρα. Πριν ξεκινήσει ένα game οι δύο ομάδες και το κάθε match up θεωρείται ίσο με αποτέλεσμα στο login screen είναι 50-50. Όταν ξεκινάς δηλαδή το game το range συμμετοχής σου που είναι από 0-20% σε μια νίκη ή ήττα είναι στη μέση. 10% για τον καθένα δηλαδή. Αν εσύ είσαι καλύτερος από τον αντίστοιχο rolo στο αντίπαλο team 7/10 φορές τότε θα έχεις ένα 54% ποσοστό νίκης. Αν εσύ είσαι καλύτερος από τον αντίστοιχο rolo στο αντίπαλο team 10/10 φορές τότε θα έχεις ένα 60% ποσοστό νίκης. Αν είσαι πάντα χειρότερος από τον αντίπαλο θα έχεις 40% win ratio. Το ποσοστό το συγκεκριμένο έχει να κάνει ΜΟΝΟ με τη δική σου απόδοση. Προσέφερε παραπάνω από τον αντίπαλο και θα έχεις 50-60% win ratio. Προσέφερε λιγότερα και θα έχεις 40-50% win ratio. Προφανώς και υπάρχουν και άλλοι παράγοντες από τα team comps μέχρι τους όποιους afkers trollers κτλ αλλά η επιρροή τους σε βάθος χρόνου εκμηδενίζεται και μένει το δικό σου ποσοστό.
Just4fuN Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Αυτα που λες ισχυουν σε απειρο αριθμο games. Σε 50-100-500 games δεν μετρανε και τοσο πολυ. Οταν νικας 10/10 φορες το lane σου, τοτε σημαινει οτι εισαι πολυ καλυτερος απο τους αντιπαλους, αρα κουβαλας μονος σου, αρα εκει δεν χρειαζεσαι τυχη = καλο matchmaking. Και αν οντως πιστευεις οτι τα στατσιστικα σου ειναι σωστα, τοτε αν νικας 10/10 το lane σου και εχεις win ratio 60% τοτε ειναι τραγικα τα πραματα (και σαν win ratio οριζεται η πιθανοτητα να νικησεις το game). Δηλαδη, εισαι καλυτερος απο καθε αλλο παιχτη στο division σου, αλλα παρολαυτα σχεδον στα μισα games χανεις. Ε στα λογια μου ερχεσαι. Κατσε μετρα τωρα οταν παρολο που εισαι καλυτερος απο τους παντες στο division σου ποσα games θες με 6/10 νικες να ανεβεις. Καθε ~100 games θα ανεβενεις 1 division. Καλη χρονια να χουμε
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Προφανώς και υπάρχουν και άλλοι παράγοντες από τα team comps μέχρι τους όποιους afkers trollers κτλ αλλά η επιρροή τους σε βάθος χρόνου εκμηδενίζεται και μένει το δικό σου ποσοστό. Oι afkers/trolls κλπ ειναι στατιστικα δεδομενο οτι τυχαινουν συχνοτερα στις ΑΝΤΙΠΑΛΕΣ ομαδες. Αρα ουτε αυτο μπορει να χρησιμοποιηθει ως δικαιολογια απο καποιον, ισα-ισα που οσο υπαρχουν τετοιοι, αυτος ευνοειται σε βαθος χρονου. Με απλα ελληνικα στο lol ΟΛΑ ειναι υπερ αυτου που θελει να ανεβει elo.
prospa Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Αυτα που λες ισχυουν σε απειρο αριθμο games. Σε 50-100-500 games δεν μετρανε και τοσο πολυ. Οταν νικας 10/10 φορες το lane σου, τοτε σημαινει οτι εισαι πολυ καλυτερος απο τους αντιπαλους, αρα κουβαλας μονος σου, αρα εκει δεν χρειαζεσαι τυχη = καλο matchmaking. Και αν οντως πιστευεις οτι τα στατσιστικα σου ειναι σωστα, τοτε αν νικας 10/10 το lane σου και εχεις win ratio 60% τοτε ειναι τραγικα τα πραματα (και σαν win ratio οριζεται η πιθανοτητα να νικησεις το game). Δηλαδη, εισαι καλυτερος απο καθε αλλο παιχτη στο division σου, αλλα παρολαυτα σχεδον στα μισα games χανεις. Ε στα λογια μου ερχεσαι. Κατσε μετρα τωρα οταν παρολο που εισαι καλυτερος απο τους παντες στο division σου ποσα games θες με 6/10 νικες να ανεβεις. Καθε ~100 games θα ανεβενεις 1 division. Καλη χρονια να χουμε 1ον το να νικάς στο lane δε λέει τα πάντα. Τι να το κάνω αν μια tristana πάει 10-0 στο lane και στα teamfights κάνει W μέσα σε 5 άτομα? Το να είσαι καλύτερος από τον αντίπαλο σου σημαίνει στα πάντα επί 40-50'. Όχι στα 15' του laning phase. 2ον δε παίζεις μόνος σου. Αν εσύ είσαι τόσο καλύτερος από τον αντίπαλο top laner πχ και το mid των αντιπάλων είναι καλύτερο από το δικό σας τότε έχουν ή δεν έχουν οι 2 ομάδες την ίδια πιθανότητα νίκης? Αυτά που είπα αφορούν άτομα που είναι σε elo κοντινό έστω του πραγματικού τους. Αν πάει ο diamond στο bronze τότε 95% θα έχει winratio και όχι 60. Αλλά όσο ανεβαίνει elo το ποσοστό αυτό θα μειώνεται μέχρι να σταθεροποιηθεί γύρω στο 50%. Γι'αυτό λέμε ότι ο καθένας είναι στο elo που αξίζει. Δεν έχει τύχη αυτό.
Pa0ki Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Diamond lee sin κάνει πλάκα σε bronze-silver-gold από οποιοδήποτε lane Τον banάρω πάντα γιατί είναι ο champion που μου έχει τύχει πιο πολλές φορές σε smurf που κάνει μπαμ
prospa Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 S4 μπήκα σε bronze φίλου και με lee (χωρίς να είμαι και κανένας σοβαρός lee player) είχα 36/40 νίκες.
Atallos1 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Μ'αρεσει που αναλυετε 4 σελιδες αν ενας DIamond μπορει να ανεβει απο Bronze 3
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Diamond lee sin κάνει πλάκα σε bronze-silver-gold από οποιοδήποτε lane Τον banάρω πάντα γιατί είναι ο champion που μου έχει τύχει πιο πολλές φορές σε smurf που κάνει μπαμ Καλα αμα εχεις αντιπαλο diam smurf δε σε σωζει το ban στον lee. Και με support σε κανονιζει 1
InfernoN Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 ντάξει μωρέ καλός ο κινέζος αλλά αμα τζουκαρετε την μπαλα του είναι σκουπιδακι μετα
παπι Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Να σου πω λοιπόν πως το βλέπω εγώ βάση στατιστικής. Υπάρχουν σε κάθε ομάδα 5 άτομα. Αν υποθέσουμε (που δεν απέχει απ'τη πραγματικότητα) ότι όλοι συμμετέχουν ισόποσα σε ένα game ανεξαρτήτως role ο καθένας έχει 20% μερίδιο. Σε κάθε game λοιπόν η συμμετοχή σου είναι 20%. Σε κάθε game ανταγωνίζεσαι τον αντίπαλό σου και όχι τους συμπαίκτες σου. Δηλαδή θα πρέπει σαν top/mid/bot/jungle να είσαι καλύτερος και να προσφέρεις περισσότερα από τον αντίστοιχο top/mid/bot/jungle αντίπαλο σου. Αυτό μπορεί να είναι vision control, objective control, roaming, csing, kills, positioning, ganking κτλ κτλ κτλ. Γενικά, όλα όσα κάνεις σε ένα game. Στο διά ταύτα πάμε τώρα. Πριν ξεκινήσει ένα game οι δύο ομάδες και το κάθε match up θεωρείται ίσο με αποτέλεσμα στο login screen είναι 50-50. Όταν ξεκινάς δηλαδή το game το range συμμετοχής σου που είναι από 0-20% σε μια νίκη ή ήττα είναι στη μέση. 10% για τον καθένα δηλαδή. Αν εσύ είσαι καλύτερος από τον αντίστοιχο rolo στο αντίπαλο team 7/10 φορές τότε θα έχεις ένα 54% ποσοστό νίκης. Αν εσύ είσαι καλύτερος από τον αντίστοιχο rolo στο αντίπαλο team 10/10 φορές τότε θα έχεις ένα 60% ποσοστό νίκης. Αν είσαι πάντα χειρότερος από τον αντίπαλο θα έχεις 40% win ratio. Το ποσοστό το συγκεκριμένο έχει να κάνει ΜΟΝΟ με τη δική σου απόδοση. Προσέφερε παραπάνω από τον αντίπαλο και θα έχεις 50-60% win ratio. Προσέφερε λιγότερα και θα έχεις 40-50% win ratio. Προφανώς και υπάρχουν και άλλοι παράγοντες από τα team comps μέχρι τους όποιους afkers trollers κτλ αλλά η επιρροή τους σε βάθος χρόνου εκμηδενίζεται και μένει το δικό σου ποσοστό. Ολο το θεμα ειναι ποσοι θα failroyn και που. Εχεις 2 failers εχουν 3, νικη, εχουν 1 failer εχασες. Τουλαχιστον μεχρι το gold που ειμαι, ισως πιο πανω να παιζει η αποδοση (δηλαδη να μην υπαρχει το fail).
prospa Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Ολο το θεμα ειναι ποσοι θα failroyn και που. Εχεις 2 failers εχουν 3, νικη, εχουν 1 failer εχασες. Τουλαχιστον μεχρι το gold που ειμαι, ισως πιο πανω να παιζει η αποδοση (δηλαδη να μην υπαρχει το fail). Ξέχνα το αυτό που λες. Επικεντρώσου στο πως θα προσφέρεις παραπάνω απ'τον αντίστοιχο αντίπαλο ρόλο αντί να συναγωνίζεσαι την ομάδα σου. Δε γίνεται όλοι να παν even. Γιατί να σε καίει το top που feedαρε που δε μπορείς να βελτιώσεις γιατί σε κάθε game παίζεις με άλλον αντί να στρώσεις τα δικά σου fails είτε είναι πολλά ή λίγα. ΟΤΙ και να κάνεις θα υπάρχουν games που κάποιος θα feedάρει ή θα failάρει. Δες το δικό σου ρόλο γιατί αυτόν μόνο μπορείς να βελτιώσεις. Αν δε μπορείς και έχεις φτάσει peak τότε αυτό είναι το elo σου.
GeorgeGK Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 2o game από UOL-TSM http://www.twitch.tv/esltv_lol
Just4fuN Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Ξέχνα το αυτό που λες. Επικεντρώσου στο πως θα προσφέρεις παραπάνω απ'τον αντίστοιχο αντίπαλο ρόλο αντί να συναγωνίζεσαι την ομάδα σου. Δε γίνεται όλοι να παν even. Γιατί να σε καίει το top που feedαρε που δε μπορείς να βελτιώσεις γιατί σε κάθε game παίζεις με άλλον αντί να στρώσεις τα δικά σου fails είτε είναι πολλά ή λίγα. ΟΤΙ και να κάνεις θα υπάρχουν games που κάποιος θα feedάρει ή θα failάρει. Δες το δικό σου ρόλο γιατί αυτόν μόνο μπορείς να βελτιώσεις. Αν δε μπορείς και έχεις φτάσει peak τότε αυτό είναι το elo σου. Πηρα plat 4 account, επαιξα 14 games, προς το παρον ειμαι 12/2. Τα 2 games που εχασα ηταν 1 στο support (που δεν εχω ιδεα) και 1 στη ζουγκλα που επισης δεν εχω ιδεα, αλλα ειχα και ταλεντα συμπαιχτες. Παω για latern gank στο bot και ο thresh πεταει τη λατερνα πισω απο 2 τοιχους, παω στο mid και η ahri χανει 4 spells απτα....5 (πετυχε το W). Γενικα οι τυποι εδω ειναι ΠΟΛΥ κακοι, δεν το περιμενα τοσο χαλια μαυρα στο plat. Ακομα και εδω για να νικησεις πρεπει να τους παρεις εντελως απο το χερακι, αμα δεις τα stats του game θα καταλαβεις (kills / assists / gold / farm / dmg dealt κλπα). Τεσπα, συνεχιζω σε αυτο το account να δω ποσα games μεχρι να παει diamond http://www.lolking.net/summoner/eune/23010379#matches PS1. Στο game με swain παιζαμε 3v4, το adc και η ζουγκλα μας δεν μπηκανε ποτε στο game (lvl 1 πηγη) και νικησαμε παλι PS2. Που σαι Παπι, πολυ τυχη το solo q φιλε Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2014 από Just4fuN
Προτεινόμενες αναρτήσεις