dNt^ Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Αυτή τη μανία που έχετε όλοι με το adc και το ποιον πρέπει να κάνει focus.... Θεωρίες του Μήτσου (εγώ) νο1 Σε ένα teamfight μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Μπορεί να το κερδίσει η μία ομάδα, μπορεί να το κερδίσει η άλλη ομάδα, μπορεί και να βγει ισόπαλο (double penta ftw! και όχι μόνο). Σκοπός της κάθε ομάδας στο teamfight είναι να το κερδίσει και να προχωρήσει στην κατάκτηση του αντιπάλου Nexus (εάν αυτό είναι δυνατό) ή να το πάει σταδιακά κατακτώντας άλλα objectives όπως είναι τα turrets, o Dragon, o Baron Nashor και τα Inhibitors. Όλα τα objectives βοηθάνε σταδιακά στην νίκη μιας ομάδας γιατί δίνουν gold και experience τα οποία είναι βασικά στην κατάκτηση της νίκης (more gold=more items=more damage/tankiness). Πίσω στα teamfight! Η κάθε ομάδα προσπαθώντας να κερδίσει το teamfight βασίζεται στον κάθε παίκτη της ομάδας. Υπάρχουν διάφορα meta στο παιχνίδι κάτι που σημαίνει ότι ο κάθε παίκτης κάνει διαφορετικά πράγματα σε κάθε meta. Το κοινό στοιχείο όλων όμως είναι 1: To ADC πρέπει να κάνει damage. Για να καταφέρει να κάνει damage το adc και να βοηθήσει την ομάδα του να κερδίσει το teamfight, πρέπει πρώτα από όλα να μείνει ζωντανό. Δύσκολο θα μου πείτε. Όχι βέβαια! Αρκεί να προσέχει μερικά πράγματα. Πάντα χτυπάμε όποιον είναι πιο κοντά Πάντα χτυπάμε όποιον είναι πιο κοντά, με την προϋπόθεση ότι δεν θα βρεθούμε σε κίνδυνο Ο ρόλος του AD Carry είναι να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερο physical damage μπορεί χωρίς να βρεθεί σε κίνδυνο. Μιας και είναι βασικός στην προσπάθεια της κάθε ομάδας να κερδίσει το teamfight, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ! BAT I HAV TOU FOCOUS THE ENEMI ADC! But i have to focus the enemy adc! ====> Just in case someone doesn't understand Αυτό πρέπει να γίνει μόνο στην περίπτωση που ακολουθείτε τους κανόνες 2 και 3. Μην ακολουθείτε ένα συγκεκριμένο build φτιάχνοντας τα ίδια item με την ίδια σειρά. Συνήθως τα adc έχουν ένα κλασσικό build. Αλλά δεν είναι πάντα ανάγκη για infinity edge όταν οι άλλοι έχουν 200 armor. Δεν κάνετε περισσότερο damage με το infinity αλλά με το last whisper Σαν adc πρέπει να κάνετε focus high-priority targets αλλά πάντα χωρίς να μπαίνετε σε κίνδυνο. The End.-!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2013 Dnt αυτα που λες ειναι σωστα. Το προβλημα ειναι οτι υπαρχουν adc που δινουν παραπανω σημασια αποσο πρεπει στο "παντα χτυπαμε οποιον ειναι πιο κοντα". Δεν λεμε να μην βαρεσει την Leona οταν μπει μπροστα, ουτε λεμε να χωθει μεσα στο μπουγιο για να παρει target το enemy adc/AP, λεμε να μη συνεχισει να την βαραει οταν μπουν στο fight και οι υπολοιποι. Btw η τεχνη στο adc, περα απο τα τυπικα farming/focusing ειναι και το positioning-timing. Position απο το οποιο θα μπορει να κανει escape και παραλληλα να παιρνει target damage dealers. Γενικα, το adc ειναι κατ'εμε το πιο δυσκολο-πολυσυνθετο-skilled role. Το αρνητικο ειναι οτι στα χαμηλα elo το ζητανε ολοι που την εχουν δει wannabe 25-2 score, γιαυτο και οι μισοι παιζουν με autoaatack στα teamfights. Εγω δεν παιρνω σχεδον ποτε adc στα ranked, για πολλους λογους μεταξυ των οποιων οτι θελει skill/εμπειρια, που προς το παρον δεν τα εχω εξασκησει στο συγκεκριμενο ρολο.
jim777 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Το τι βλακείες γράφετε εδώ πέρα δεν υπάρχει απλά. Το split-pushing μπορείς να τον κάνεις με οποιονδήποτε. Αν είναι ο shen ή ο TF ή κάποιος με teleport αυτό είναι καλύτερο όταν οι άλλοι στην ομάδα σου δεν έχουν καθόλου wave-clear ή είναι απλά καθυστερημενοι και κάνουν initiate. Παραδόξως βλέπετε τα games δε κερδίζονται απ τα team fights αλλά απ τα towers... Μόνη προϋπόθεση για να κάνεις split pushing είναι να χρειάζονται οι αντίπαλοι πάνω από 1 άτομο για να σε αντιμετωπίσουν. Η vayne ας πούμε είναι τέλεια για split pushing. Και άσε τους καθυστερημένους τους άλλους να λένε "gg vayne still top" επειδή κάποιος έκανε all in 4v5 ενώ μπορούσε απλά να κάνει stall. Στη προκειμένη περίπτωση ένας tryndamere επειδή σε ένα teamfight εκτός απο clear μπορεί να κάνει το απόλυτο τίποτα η βέλτιστη επιλογή είναι το split pushing. Τέλος. Έχω πραγματικά σιχαθεί την αμάθεια στο lol που όλοι κοιτούν ένα score, "gather all mid" και άγιος ο θεός ανεξαρτήτως team. Γι αυτό θα είστε πάντα bronze/silver. PS. Επειδή αν υπάρχει leona 99% δε πρόκειται να κάνει στο elo που είστε disengage/protect αλλά engange είναι αυτονόητο το focus σ αυτήν απο το adc ή σ όποιον άλλο είναι πιο κοντά. 99% είναι squishier από το top κ το jungle τους. Τωρα αν παιζετε με leona με randuins και frozenheart τότε έχετε σοβαρότερα θέματα από το focus σας
Locko Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Υπάρχουν 2 προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί επιτυχώς (σε high elo) το splitpush. 1) Θα πρέπει ο char που κάνει splitpush να μπορεί να κάνει join το team fight εάν υπάρξει, είτε με ability (Shen, TF) είτε με spell (TP). 2) Τα υπόλοιπα 4 chars να διαθέτουν καλό wave clear (Nasus, Cait, Varus, Orianna κ.τ.λ) ώστε πρακτικά να μην μπορούν να γίνονται sieged και να έχουν το tower ως 5ο άτομο. Εάν κάτι από αυτά δεν πληρείται, τότε κάποια σοβαρή ομάδα ή θα κάνει hard engage και θα νικάει συνέχεια τα 4vs5 TF ή θα forcάρει objectives και θα αποκτάει μεγαλύτερο πλεονέκτημα συνεχώς. 3
ssns Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 8 νικες ranked στην σειρα μεχρι που ενας gold 1 αποφασισε να φερει το bronze 3 συμπαικτη του που πολυ απλα δεν μπορουσε το παλικαρι!!παει το win steak.
Alchemist` Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Παίζω και εγώ ένα σήμερα μετά από μέρες... Είμαστε όλοι στο team silver II-III, και έχουμε στο last pick έναν blitz που είναι GOLD V... Φαντάσου τώρα τι MMR είχε ο τύπος για να είναι last pick μέσα στα silver... Μου 'ρχετε λοιπόν κάτω με AP runes στον blitz. Μόλις ερχόταν έτρωγε ένα Q+W από τον ez και έμενε με half hp... Βαρέθηκα να σπαταλάω το Ult και το mana της MF για να τον σώζω. Στο τέλος φυσικά έφταιγα εγώ που χάθηκε το bot... Το τι βλακείες γράφετε εδώ πέρα δεν υπάρχει απλά. .... Να 'σαι καλά ρε φίλε που μας διαφώτισες...
ssns Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Παίζω και εγώ ένα σήμερα μετά από μέρες... Είμαστε όλοι στο team silver II-III, και έχουμε στο last pick έναν blitz που είναι GOLD V... Φαντάσου τώρα τι MMR είχε ο τύπος για να είναι last pick μέσα στα silver... Μου 'ρχετε λοιπόν κάτω με AP runes στον blitz. Μόλις ερχόταν έτρωγε ένα Q+W από τον ez και έμενε με half hp... Βαρέθηκα να σπαταλάω το Ult και το mana της MF για να τον σώζω. Στο τέλος φυσικά έφταιγα εγώ που χάθηκε το bot... Να 'σαι καλά ρε φίλε που μας διαφώτισες... Στο ιδιο game με τον zed ειχα gold v cait για συμπαικτη και μας κανει το παλικαρι στο chat στο champ select " i am gold v and zero points so i don't have nothing to loose,so plz don't fucked up this game" Το παλικαρι πολυ απλα δεν ηξερε να φαρμαρει.Οταν εμεις πηγαμε 6lvl το αντιπαλο bot ashe-taric ηταν 8lvl.Τι να πεις απο εκει και περα.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Μιας που λετε για Gold V ιδου παιχτης με τον οποιο ετυχα μολις στο picking και ελεγε mid or troll. Και ειμαι Silver IV χωρις κανα τρελο mmr (ακομα με βαζει με bronzes), σκεφτειτε το mmr αυτου δηλαδη. Eυτυχως καποιος εκανε dodge και γλυτωσαμε το τρολαρισμα. http://www.lolking.net/summoner/eune/31766108#ranked-stats Πως γινεται αυτο το account να βρισκεται gold?! Περα απτο τραγικο win ratio (80 νικες, 91 ηττες), εχει και χαμηλο kda γενικως. Για bronze παιχτης δειχνει, πως διαολο εφτασε gold? Επισης δεν δειχνει boostaρισμενος γιατι το history του δεν εχει hypercarries, εχει τραγικα minions kills και πολυ μετριο kda για να πεις οτι τον boostaran. Tι στον κορακα?! Οσες φορες ετυχα σε game με Gold V , μιλαμε για ΤΟ τρολαρισμα απο πλευρας του. Και μονο που ειναι gold και τον βαζει με τα χαμηλοτερα Silver λεει πολλα για το τι ειδους παιχτες ειναι.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Στο lolking γιατι εμφανιζει οτι εχει μονο 1 game στο season 2?!
Fulgore1 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Ειμαι σιγουρος οτι αρκετοι αγοραζουν απο http://elo-boost.net/boosting/purchase.Αν σκεφτεις ποσο ευκολα δινουν 20ευρο για να αγορασουν ενα legendary skin των 15 και 20ευρο,και ποσο ευκολα μερικοι δινουν 100-120ευρο-δολλαρια για μαθηματα στο lol,αλλο τοσο το να αγορασουν elo στο gold.Δεν λεω οτι σιγουρα ο παραπανω το εχει κανει βεβαια
Atallos1 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Γενικα εχει πεσει πολυ boosting και πολλοι εχουν αγορασει accounts , ειδικα μεχρι preseason 3 Αυτο αποδεδειγμενα , απο γνωστους παιχτες κ ομαδες αλλα και random ατομα που απλα μπορουν και ανεβαζουν accounts ευκολα Το πιο καινουριο ειναι αυτο που ομαδα στην Κινα/Κορεα/Κινεζοχωρα μια ομαδα στην ουσια εκβιαζε τους amateur παιχτες της να κανουν elo boost για γνωστο site που πουλαει accounts
Locko Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 (επεξεργασμένο) Το elo boost και το gold farm είναι αρχαία επαγγέλματα για τους κορεατο-κινέζους! P.S: http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=423057 λεπτομέρειες για αυτό που ανέφερε ο Attalos. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2013 από Locko
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 http://elo-boost.net/boosting/purchase.Για να με παει πχ εμενα απο Silver IV σε Gold V θελει 129 ευρω :D Τρελα ανεκδοτα, και πιο τρελα αυτοι που πληρωνουν. Και πληρωνουν για ποιο σκοπο? Για να λενε οτι ειναι gold στην παρεα τους? Ας πουμε, στο lineage ειχα πουλησει χαρακτηρα σε private server, αλλα ο αλλος προφανως θα το ευχαριστιοταν γιατι ειχε εναν op χαρακτηρα και μαμουσε. Στο lol τι νοημα ακριβως εχει να εισαι ασχετος και να σε boostaroun diamond? Θα ευχαριστηθεις παιχνιδι ετσι? Παντως, φταιω να διαλυσω το hidden mmr μου, να παω το account μου με 100 ηττες παραπανω, ωστε να παιρνουν 2 ποντους με τη νικη και να χανουν 30 με την ηττα για παντα, και μετα να τους το παραδωσω για να με πανε gold με 130 ευρω?!
Locko Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2013 Έχει ειδικούς όρους όπου εάν έχεις πολύ χάλια MMR δεν ισχύει αυτή η τιμολογιακή πολιτική. Τους έχεις για χαζούς?! Edit: * This option is available only for players who after Ranked Game get normal LP amount (more than 12 per win/loss before 80LP).
Προτεινόμενες αναρτήσεις