Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

8 μήνες που ζω στην Αθήνα ενώ θεωρείται αχανής πόλη, ουσιαστικά υπάρχουν καμμιά 10αριά mainstream πιάτσες για καφέ και άλλα τόσα club. Τόσο πολύ που βρίσκεις τυχαία γνωστούς λες κ είσαι στα Γιάννενα.

Το εκπληκτικό είναι ότι ακόμα κ οι ίδιοι οι Αθηναίοι η μεταπτυχιακοί φοιτητές απ την εστία μου συνέχεια σε αυτά τα "Στάνταρ" μέρη πηγαίνουν

Δηλαδή αυτά τα για καφέ Κεφαλάρι-Μαρούσι-Mall-Ηράκλειο-Θησείο-Μικρολίμανο καταντάει πολύ στάνταρ. Έλεως είμαστε σε μια πόλη π καλύπτει έναν ολόκληρο νομό και φτάνει τις 80 περιοχές

Για αυτό ας γίνει εδω - όπου συνεβρίσκονται άτομα απ όλες τις περιοχές του Λεκανοπεδίου - μια προσπάθεια να καταγράψουμε όσα περισσότερα μέρη γνωρίζουμε (πλατείες με καφετέριες γνωρίζουμε και γιατί όχι κ club)

Θα ξεκινήσω μια λίστα με τα μέρη που ξέρω

Πλατείες για καφέ (ξεκινωντας απο Βόρεια Προάστεια)

Βορεια Προάστεια

Κεφαλάρι

Μαρούσι

Mall

Ηράκλειο

Γαλάτσι

Ζεπελιν Λόφος Γαλατσιου

Κέντρο

Θησείο

Νότια Προάστια

Καλλιθέα

Μικρολίμανο

Γλυφάδα

Δυτικά Προάστια

Γκάζι (Στάση Κεραμεικός)

Ανατολικά Προάστια

??? ( Αυτη η περιοχή πραγματικά δεν έχει τίποτα? )

Τώρα θα καταγράψω εδω κάτω τις περιοχές του Λεκανοπεδίου κ για καθε περιοχή που ξέρω κάτι θα συμπληρώνων. Όποιο όνομα θυμίζει σε κάποιον κάποιο μέρος για να βγεις (εστω κ αν ειναι ενα παρακμιακο τσιπουραδικο που προσωπικά του γουστάρει :mrgreen:) ας το πει

Ασφαλώς πολλές περιοχές είναι επόμενο να μην έχουν κάτι να δείξουν, απλά προσπεάστε τες

Βόρεια

Εκάλη

Νέα Ερυθραία

Άνω-Κάτω-Νέα-Κηφησιά

Κεφαλάρι, Τα Starbucks κ.ο.κ. στην Άνω Κηφισιά επι της Κηφισίας κ στα τετράγωνα απο πάνω (Conept στο εμπορικό κέντρο κ.ο.κ.)

Λυκόβρυση

Μεταμόρφωση

Μελλίσια

Πεντέλη-Νεα Πεντέλη

Βριλήσσια

Μαρούσι

Καφετέριες στο σταθμό ΗΣΑΠ, Club: ???

Χαλάνδρι

Ηράκλειο

Καφετέριες σταθμό ΗΣΑΠ, Club: DEEP

Νέα Ιωνία

Φιλοθέη

Νέα Χαλκηδόνα

Νέα Φιλαδέλφεια

Ίλιον

Περιστέρι

Ανω Πατησια

Αγιος Ελευθεριος

Κατω Πατήσια

Κυψέλη

Γαλάτσι

Καφετέριες Γαλατσίου + Ζέπελιν Λόφος Γαλατσίου

Ψυχικό

Νέο Ψυχικό

*
Οι καφετέριες στο φάρο Ψυχικού
στο κάθετο δρομάκι στην Κηφισιας (ΑΒ Βασιλοπουλος δεξιά)

Αμπελόκηποι

Πανώρμου

Κατεχάκη

Χολαργός

Παππάγου

*
Το Verde
(που?)

Αγία Παρασκευη

Γέρακας

Χαιδαρη

Αιγάλεο

Village Park

Γκαζι

Η γνωστή
Πλατεία Γκαζιού, Venue V.Mercedes κ.ο.κ.

Σύνταγμα-
Ομονοια-
Μοναστηρακι

Οι γνωστές καφετέριες εδω κ εκεί κ το Candy Bar

Κωλονάκι

Πέρα απο μια μικρο-πλατεία πάνω απ το σύνταγμα με 3 καφετέριες τίποτα το ιδιαίτερο, + 2 club

Εξαρχεια

Βικτωρια

Θησειο

Η γνωστή πιάτσα με τις καφετέριες στο σταθμό του ΗΣΑΠ

Παγκρατι

Ευαγελισμος

Ζωγραφου

Καισαριανή

Νότια

Άγια Βαρβαρα

Κορυδαλλός

Νίκαια

Κερατσίνι

Δραπετσώνα

Πειραιάς

Μόνο για το μικρολίμανο έχω ακούσει

Ρεντης

Ταυρος

Μοσχατο

Καλλιθέα

Καφετέριες στη πλατεία κοντά στο σταθμο ΗΣΑΠ

Τζιτζιφιές

Νεα Σμύρνη

Δάφνη

Υμηττός

Βύρωνας

Συγγρου

Club Vitrine, Plus X Club

Ηλιούπολη

Άγιος Δημήτριος

Φάληρο

Παλαιό Φάληρο

Αλιμός-
Ελληνικό

Τα λίγο Πολύ Γνωστά Κέντρα

Γλυφάδα

Οι γνωστές καφετέριες (δεν ξερω π ειναι ομως δεν εχω πάει
:D
)

Βούλα

*
Vive mar επι της Παραλιακή

Βουλιαγμένη

Βάρη

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αυτη η λίστα θα τροποποιείται καθώς θα αναφέρονται μέρη (πλατείες με καφετέριες ή νυχτερινά κέντρα) απο χρήστες.

Πιστεύω πως ο καθένας εδώ θα ξέρει στην περιοχή του καποιο μέρος π μπορει να πάει για καφέ με την παρέα του απ τη γειτονιά έτσι για ένα απογευμα.

Ας το αναφέρει κ αυτό

*= edit απο συνεισφωρά poster

Επεξ/σία από GiorGhino
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλη ιδεα το thread αν και δυσκολα υλοποιησιμη.

Επισης καλο ειναι να μη λες "οι γνωστες καφετεριες στην πλατεια", γιατι εγω πχ ξερω ελαχιστα απο Αθηνα. Θα βοηθουσε μια οδος η μια κατευθυνση τελος παντων, ωστε να τις εβρισκε οποιος ηθελε.

-Αγια Παρασκευη οι καφετεριες στην Αγ Ιωαννου.

-Νεο Ψυχικο οι καφετεριες στο φαρο Ψυχικου στο καθετο δρομακι στην Κηφισιας (ΑΒ Βασιλοπουλος δεξια).

-Βουλα vive mar επι της Παραλιακης.

-Παπαγου το verde. Αυτο ειναι λιγο δυσκολο να πω που βρισκεται...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Κολωνακι εχει αρκετες καφετέριες επί της Σκουφας και στην Μιλιωνη.

(Πάντως δεν εχει νόημα να γράφουμε μονο περιοχές)

Επεξ/σία από EXARXEIA_CITY
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άγια Βαρβαρα

Κορυδαλλός

Νίκαια

Κερατσίνι

Δραπετσώνα

Πειραιάς

Ρεντης

Ταυρος

Υμηττός

Βύρωνας

ΔΕΝ είναι νότια προάστια. Ενημερωτικά απλά

Btw αυτό για τις «καμιά 10αριά mainstream πιάτσες για καφέ και άλλα τόσα club» δεν ισχύει καλώς ή κακώς. Εδώ μικρές περιοχές έχουν καμία 10αρια καφετερίες και βαλε. Βάζοντας όλη την Αθήνα θα μαζευτούν 1000+ στάνταρ

Επεξ/σία από Soulseeker
  • Super Moderators
Δημοσ.

Το αθηνόραμα το ξέρει κανείς εδώ;

http://www.athinorama.gr

:P

ΥΓ: Μου φαίνεται αστείο να γράφουμε "Κωλονάκι

Πέρα απο μια μικρο-πλατεία πάνω απ το σύνταγμα με 3 καφετέριες τίποτα το ιδιαίτερο, + 2 club", πραγματικά, δεν θέλω να φανώ 'πρωτευουσιάνος' αλλά είναι σαν να γράφω ότι η Θεσσαλονίκη έχει τα Λαδάδικα και τίποτα το ιδιαίτερο... :-)

ΥΓ2: Λυπάμαι που δεν θα συνεισφέρω κάτι άλλο στην κουβέντα, ως ξιπασμένος δεν γουστάρω να βλέπω πολύ κόσμο στα στέκια μου. ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Soulseeker αναφέρομαι σε πλατειες κ ρομους που χουν καφετεριες σε μια περιοχή όχι σε μεμονομενες καφετεριες

Αυτο εννοω με το "πιατσες"

Paredwse με συγχωρείς αλλά όλα αυτα τα athinorama Κ athens24 κ clubber.gr κ athensinfoguide

μια λίστα είναι περισσότερο κ πολλες φορές σου λεει για μερη οτι να ναι. Καλύτερα ο καθένας απο δω μέσα που ξερει κάποιο μέρος καλό να το λεει.

Τρελλός είμαι? ΑΝ είχα τόσα αξιοπιστα sites θα καθομουν 1 ώρα να συνταζω αυτο το thread κ να μαζευω τις περιοχες του Λεκανοπεδιου?

Υ.Γ.

Όχι δε τα θεωρώ Νοτια Προαστια απλα κάτω απ το κεντρο για να μη τα χωρισω σε βορεια νοτια δυτικα ανατολικα κ κεντρο

Alejo κ αλλοι συνεισφεροντες μια ελαχιστη κατατοπιστηκότητα στα μέρη που προτείνετε.

"Στα Ανατολικα Προάστια το Escape." Μια περιοχή ισα με τη μισή Αθήνα Τι πάει να πει?

Επεξ/σία από GiorGhino
Δημοσ.

Εγώ έχω μία απορία: επειδή δε βρίσκω κάποιο κίνητρο για να προτείνει κάποιος την αγαπημένη του, ή έστω συμπαθητικότερή του καφετέρια σε ένα πολυσύχναστο και γαμάτο (τα ρέστα μου) φόρουμ, μπορεί κάποιος να μου πει αν υπάρχει τελικά; (κίνητρο ντε!)

Γιατί σε απλές γραμμές είμαι της άποψης πως αν κάποιος θέλει να προτείνει μια περιοχή που του αρέσει να βγαίνει θα το κάνει σε λίγους και καλούς, ενδεχομένως και φίλους του, διότι σε ποιον αρέσει να μη βρίσκει χώρο στο μπαρ ΤΟΥ;

Κατά τ' άλλα, μιας που καλό-ήταν-αλλά-δεν-ψήνομαι-να-ξαναπάω-κιόλας, προτείνω το "Le Roi" στο Χαλάνδρι. Ωραία φάση, πας για μια μπύρα και φεύγεις χοντρός, να πάτε.

Δημοσ.

Το οποίο φέρει το παρατσούκλι Λέρουα και είναι τακτικός πελάτης το υγειονομικό, αλλά για Χαλάνδρι καλό είναι.

Πάντως νομίζω το παλικάρι ψάχνει απλά μέρη με συγκεντρωμένες καφετέριες και μπαροειδή, όχι ωραία στέκια. Το οποίο υποψιάζομαι είναι και η αιτία που η Αθήνα φαντάζει μικρή, πόσα φλόκα και τις κόπιες τους σε πλατείες να βρει κανείς σε μια πόλη;

Δημοσ.

Εγώ ως πρωτευουσιάνος βρίσκω το thread ακρώς διασκεδαστικό, γιατί εγώ 26 χρόνια στην Αθήνα, παίζει και να μην πέτυχα ποτέ γνωστό μου σε μαγαζί που δεν ήταν στέκι (και πόσα να είναι τα στέκια, άντε 2-3). Και εντάξει να μη ξέρεις αλλά να ξεκινάς το thread και να μην ξέρεις το Μπουρνάζι (που είναι ομολογουμένως έκφυλο αλλά πέρα από αυτό :-))....Anyway δεν θέλω να την πω σε κανέναν απλώς μου φάνηκε λίγο παράξενο. Το Παγκράτι είναι τίγκα στην καφετέρια, Ζωγράφου και Καισαριανή έχουν και αυτές κάποια πράγματα.

Επίσης όταν γράφει κανείς "καφετέριες Γαλατσίου", τι καταλαβαίνει κανείς; Ειδικά όταν οι καφετέριες στα Γαλάτσι είναι κυρίως στη Βεικου και όχι στην Γαλατσίου.

Δημοσ.

Κοίτα garnele αμα ο άλλος φοιτητης χωρις αυτοκινητο ξέρει για μια πλατεία που ναι σαν το Ηρακλειο αλλα ειναι στου διαολου τη μανα μη νομιζεις οτι θα σκοτωθει να παει κ για το μπαρ σου που λες απ το ενα θα του βγει απ το αλλο θα του μπει.

Ο πολυς κοσμος γουσταρει αυτες τις πλατειες που γινεται της ποπης κ που πας κ ευκολα με το μετρο-ΗΣΑΠ

Thypoon τότε πρέπει να με πολυ γκαντέμης η κωλόφαρδος (όπως θελει ας το παρει κανεις)

3 φορές που βγήκα (2 σε διαφορετικα κλαμπ στην παραλιακη 1 στο Ρεντη) στην εξεταστική κ της 3 βρήκα γνωστό μου (κ μενω κηφησια να φανταστεις)

Και εχω χασει το μετρημα ποσες φορες εχω δει γνωστους στα The mall που νε η κύρία "αγορά" μου.

Κ στη κηφησιά έχω βρει γαμησε τα

Μπορει να φταιει ότι ξέρω καμμια 40αρια άτομα απ την εστία βάλε κ αυτοςυ απ τη σχολή...

Έχεις δικιο παντως, αυτο το το thread πως μπορει να το ανοιγει καποιος π ξερει τα λιγοτερα απ την Αθήνα. Επομένο δε θα ταν ενας προτευουσιανος να το ανοιγε?

Ελα μου ντε που όσοι ξερω έχουν βρει τα στανταρ μερη της περιοχής τους με τις παρεες τοςυ κ παν συνεχεια εκει σα να ναι σε επαρχιακη πόλη. Δεν εχουν και καμμια πρόθεση να αρμενίζουν την Αθήνα.

Αφου δεν έπαιρνε κανεις την πρωτοβουλια...

Lucifier: Ε πάνω-κάτω... τα στέκια τα βρισκεις στην πορεία

Δημοσ.

Κανονας 1, τα στεκια σου δεν τα λες ουτε στην εξομολόγηση!

Κανονας 2, όπως και δεν πας πρώτο ραντεβού στο αγαπημένο σου στεκι, γιατι καρφώνεται εκει! (Αληθ. Ιστορ.) Την πας μια μεγάλη βόλτα, την τριγυρνάς παντού μεχρι να χάσει τα χνάρια και ύστερα κάθεστε κάπου!

Πάντως το κέντρο ειναι απο τα αγαπημένα μου μέρη.

• Moderators
Δημοσ.

Απλα να πω πως το "Ζεπελιν" που αναφερθηκε στο πρωτο ποστ εχει κλεισει (last update πριν δυο εβδομαδες). Αντιθετα το "Υαδες" που ειναι αμεσως μετα (στο ιδιο στυλ, ισως ελαχιστα καλυτερο), λειτουργει κανονικα.

• Moderators
Δημοσ.
Παίζει να ήταν το τελευταίο μέρος στο ΛΑ που περίμενα να κλείσει.

Ίσως μετά το Verde.

Παρομοιως. Εν τω μεταξυ μενω και κοντα, και το συνηθιζα για καταστασεις στις οποιες δεν εχεις διαθεση να τρεχεις καπου μακρυα, αλλα ταυτοχρονα δεν θελεις να πας στην γωνιακη παρακμιακη καφετερια. Οποτε οταν το ειδα επαθα κ εγω σοκ. Το verde ναι, αποκλειεται να κλεισει καθως εχει συμμετοχη (ή ανηκει?) στον δημο οποτε...

Να συμφωνησω επισης με τον paredwse οσον αφορα το κολωνακι.

Προσωπικα μου αρεσει τρελα ενα μπαρακι στην Αγ. Παρασκευη που ανα διαστηματα εχει και εναν χωρο σαν gallery, δεν δινω περισσοτερα στοιχεια γιατι ο ANHLIKOS και η garnele με φοβισαν ΛΟΛ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...